T

Binbaşı
04 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 38 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar yeni jenerasyon tv lerde son HDMI versiyonlarla beraber bazı yenilikler de gelmekte.Bunları bu başlık altında tartışabiliriz.

Mesela yeni HDMI ARC ses dönüş kanalları artık ARC yerine eARC oldu buda sadece optik ve eski ARC ye göre 5+1 den fazlasını yani çoklu kanallı yeni dts hd ve dolby digital plus üzerindeki formatları destekler hale geldi.( dolbyatmos ,dts hd ,ımax vs.)
Tabibu yeni obje bazlı ses formatlarını duyabilmek için birazda sese yatırım yapmak gerekiyor.

Yine yeni nesil AVR lerinizi de yenilemek gerekiyor(DENON x3500 ve üstü,pioneer lx503 ve üstü,onkyo rz740 ve üstügibi) ve yeni avr hdmı girişleriniz de sadece arc değil onların da eARC olması gerekiyor.tabi hoparlör sayısı da 5 ten fazla olması gerekiyor ki tam atmosferi yaşatabilsin.dolby atmoslu ses çubukları var ama onlarda prfesyonel değil malesef.

Şimdi gelelim tüm ekipmanı kurduktan sonraki testlerimize.Ben blueray palyer üzerinden dts hd ye kadar sonuçlar alabildim.dolby atmos ve dts x için de trailer ler mevcut onlar ile sonualabildim ve önceki formatlara göre gerçekten bir tık daha berrak ve zengin efektler alabildim. ancak TV lerle kombinasyona gelince boyut biraz farklılaşıyor.

- Mesela SAMSUNG tv lerde mu9000 den sonra 2018 yılından sonra DTS desteği komple çekildi 2020de arc e arc olarak geri dönmüş ancak sadece dolby atmos var.

- sony 2019 dan itibaren xg serisi ile eARC desteğinisunmaya başladı hem atmos hem dts desteği artık sunuluyor üstelik 2020 de ise yerleşik farklı yapıda hoparlör kullanarak ses olayında biradım daha öne çıkmış fakat all ve yeni ps5 hdmı2.1 4k120 desteği yok.
- lg ise herşey var ama nano cell ıps iyisiyah vermiyor deniyor.

son olarak da birkaç ses formatı için YOUTUBE denedim ancak tv üzerinden sadece her ne kadar videolarda atmos dts yazsa da stereo nun üzerine çıkamadı. sizdeki yeninesil tv lerinizde bu formatları youtube üzerinden çoklu kanalı tam olarak alabilen var mı ?
Arkadaşlar ankastre kutudan modeme çekilen cat 5 kablodan sadece 2 adet mi bağlamak daha mantıklı yoksa 4 er olarak mı bağlarsak hız daha iyi olur ? Buradaki mantık analog sinyal ve elektrikteki gibi ise 4 adt - 4 adet + olarak daha güçlü sinyal taşımaz mı ?
Bir müddet araştırmadan sonra f/p oranı 55mu8000 i seçmiştim ancak siyah oranları kötü olduğu için 9000 e yöneldim oda 6750 tl vivarı 1000 tl siyah filtre farkı var .Diğer rakibi ise 55xd9305 sony bu ikisinden hangisini tercih ederdiniz neden .ikisi de VA panel .
Arkadaşlar yıllar önce aldığımız ve büyük keyifle bindiğimiz başta TSİ twincharger lar ve diğer tüm zincirli TSİ ler serisi yerine kayışlı yeni BMT bluemotion serisi motorlar yerini almış durumda. Engine of the year yılın motoru ödüllerinde TSİ nin atası 2 ci sırada yerini korusada şu anda hiçbir modelde kullanılmamakta. Yeni seriler daha az yakıt tüketimi sunarken ömür konusunda bakalım nasıl bir durum sergileyecekler ?
Arkadaşlar yeni vatandan z 500 i7 740gt 64 bit modelini 1599 a aldım ,fakat birkaç ayar yapmak gerekiyor .

1. Sony de recovery bölümü görünmeden C üzerinde bölüm küçültmesi yaparak D bölümünü ayırıp daha konforlu kullanıyorduk ancak bunda D bölümü recovery için ayrılmış.

D bölümünü yedekleyip silcem ama bu sefer one key recovery doğru çalışmayacağı için sistem i kaybedeceğiz. CD olarak 5 adet DVD yedeklemesi imkanı veren diğer markalarda bu olay çok basit iken Z500 de CD ve DVD hazırlama imkanımız yok .16GB lık flaş disk alıp ona yedeğini almayı düşünüyorum ancak yetersiz boyut hatası verme ihtimali yüksek .Birde diyelim yedeğimizi flasha aldık sistem açılırken SSD disk taktığımızda Flashtan boot edecek mi ???

2 .Diğer bir husus ise HDD yi bölümlendirme yaparken sistemden disk yöntiminden C yi küçülttüğümüzde D nin içindekileri silmeden 1tb lık alanı 150gb C ve 680GB D olarak nasıl ayarlarız.??
Arkadaşlar dt50 aldıktan sonra viera remote uygulamasını andrid marketten indirdim .2 ci versiyonu çıkmış onu da güncelledim .TV ile bağlantı sağlanıyor ,kumanda da ediyor ancak fotoğraf ve video göndermek istediğimde bağlantı hatası veriyor bağlantı kopuyor.

- iki aygıt da aynı 300mbps li ağ üzerinden bağlı ağ geçidi 192.168.2.1 farklı ıp alıyorlar
- kimisi tv kablo ile bağlı olması gerekir yazmış ne farkı olacak anlam veremedim .
- yabancı forumda port açmak gerekiyor modeme denilmiş
- PANASONİC kendi sitesinde sadece VT GT ve WT serilerinde canlı video akışı pro versiyon ile aktif demiş .Bu seriler haricinde sadece kumanda görevi mi görecek acaba ?

Şu işi tam olarak çözen var mı arkadaşlar ??
Arkadaşlar son 3 gündür samsung smart tv youtube açmaz oldu. videoalrı buluyor fakat açmıyor bazen çok nadir bazı videoları açıyor . Acaba tv denmidir diye blue ray playerdeki youtube uygulamasına baktım oda aynı açmayınca DNS leri değiştirddim durum aynı .Sorun ne olabilir .Birkaç topik de LG tv lerin youtube girmediğini yazmış ama ttnetin azizliği olabilirmi ?
Arkadaşlar tknosadan 3 yıl önce alınan 5500 tl verdiğimiz 42pfl9803 renklerde tuhaf gölgelenmeler başladı .sanki termal kamerayla alınan görüntüler gibi . Birsüre yüzüstü yatırdığımız için olabilirmi ? yada panel mi arıza yapmıştır ? işin uzmanı arkadaşlarını tavsiyelerini rica ediyorum .teşekkürler...
Biraz araştırdıktan sonra Desire C e fiyatı uygun olduğundan aldım .Forumda da bu telefonla ilgili sadece yorum olduğundan kullananlar olarak özellikleri ve uygulamaları paylaşarak diyer arkadaşlara da fikir olsun istedim ...

- genel olarak telefon çok şık , kasa küçük ekran büyük . ön camın çizilmez olduğu ve arka kısmının da kauçuk misali yapısıyla çok şık ,hafif bir telefon .
- birçok kişi işlemci 600mhz olduğu için alınmaz demiş,yancak telefonun genel hızı ve kullanımı sıkıntısız .Batarya sürekli kurcalayınca 1 gün gidiyor ,android olmayan telefon gibi davranırsanız ve altta çalışan uygulamaları kapatırsanız konuşma süresi de günde 1-2 saat arasında olursa 3 güne yakın gidiyor.
- Alır almaz ilk güncellemesini yaptım . herhangi bir değişiklik hissetmedim ancak mutlaka iyileştirmeler olmuştur .
- ses kalitesi kendi kulaklığı ile orta seviyede ancak android marketten ekolayzer indirip kurulursa epey farkediyor .kulaklık kalitesi bana göre orta nın altı o yüzden sony ile denedim fark bariz bir şekilde hissedildi .audio özelliği ne vurgu yaparak üretim yapmışlar kulaklık vasat nasıl mantıksa ?
- şarj aleti usb üzerinden yapıldığı için birçok usb aygıtından şarj edilebilir. ayrıca kutudan hafıza kartı çıkmıyor .kutunun üzerinde vodafonun logosu var .
- wi-fi çekimi laptopumla aynı düzeyde
- konuşma ses kalitesi eski nokia ma göre vasat kalın tonda.
- zil sesi düşük düzeyde ve hoparlörü ters konumda telefonu masaya koyarsanız duymada güçlük çekebilirsiniz .
- flash yok ancak fotoğraf kalitesi gün ışığında başarılı sayılacak düzeyde
- kişi arama ,cevapsız vs arama listesi temizleme gibi telefon işlemleri pratik değil .

Herşey bir yana bana lazım olan en önemli 2 özellik yok

1 . hd video müzik kliplerini oynatmıyor .mx player ,bs player indirdim donarak kesik kesik oynatınca kaldırdım .en dandik nokia telefonda bile bunlar oynatırken desire c android te olmaması canımı sıktı . Belki bir güncelleme yada rom yüklemesi ile olabilirmi bilmiyorum . You tube üzerinde oynayan video cihaz üzerinde oynamaması garibime gitti.
2. Navigasyon özelliği sadece net bağlantısı varken çalışıyor .Onun için işi iyi bilen arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa sevinirim .
Arkadaşlar daha 2 haftalık olan makinamın lensine baktığımda altında tozlanma olduğunu gördüm .Ayrıca bazı fotolarda uzun zoomlarda tozlar beyaz noktalar halinde resme de yansıyor .
Hakkında
Forum İmzası:
tsi
Forum İkinci El İmzası:
[simage]http://img504.imageshack.us/img504/5469/imagesul3.jpg
[/simage]
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.346
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 241.403 (Bu ay: 1.291)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.