Şimdi Ara

OTOMATİK CRUZE ALINIR MI? ( olumsuz çok yorum göremedim forumlarda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba piyasa malum şuan saçma . 50-60 bin tl ye ağır hasarlı saçma fiyatlar var ama bu bütçeye en uygun cruze çarpıyor gözüme.

    şahsen 55-60 a 2011 temiz cruze 130 binlerde bulunabiliyor. Tek sorun lpg uyumsuzlugu. Yani lpg de çok uyumlu değilmiş .

    Konforu airbag güvenlikleri aynı segmentte 90 bin tl isteyen araçlar varken cruze tip ve konfor olarak gözüme hitap ediyor.


    Ha bu aracla eşim ve ben ilk defa trafiğe çıkacaz. O yuzden ağır bir araç.

    Cruze otomatik sahibi olanların fikirlerini merak ediyorum veya deneyim sahibi olanların...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • güncell

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir aile dostunda vardı otomatik 120.000 kmde sedan lpg de vardı aldiktan 2-3 bin km sonra haralet olayi başladı boyasiz bir araçtı dışı seni içi beni yakan modelinden :) 41 bine aldı yaklaşık 6 bin lira masraf etti conta yanikmis vs baya yolda kaldi araba randuman vermeyince 35 bin liraya galerici arızaları bilerek satin aldı sonrasinda galericide 2 ay satamadi onlarda sorunu çözemedi hatta gel geri al falan diye aramışlar ara ara emanet alıp işlerimi hallediyordum 40 bin lira için konfor vs iyi bir arabaydı ama arızası bitmezdi tavsiyem bulaşma derim conta yakma kronik diye biliyorum lpg beynide arızaliydı araçta
    Anlattığım olaylarda 2019 ocak aylarinda yaşandı
    Şunlarıda ekliyim
    Aracı sorunsuz diye aldı araç böyle çıkınca aracı satan galerici 1.500 lira termostad ve radyotör için para gönderdi onların değişmesi haralet sorununu çözmedi buji conta yarım motor yapıldı ama genel olarak düşünülürse ben bulaşmam oyle bir araca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 21 Ocak 2020; 20:16:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    demekki bakımsızmış hocam o arac .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasası yok kronik sorunlari var yedek parcasıda çok uygun değil ama tabi yinede sen bilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt
    Cruze, diğer araçlara oranla sorun açmaya daha meyilli. ÖZellikle lpg ye karşı dayanıksızdır. Dikkatsiz kullanımda çok rahat conta yakma, subap erimesi, hararet sorunları yaşatır. Ateşleme sistemi narindir, egzantirik mili de hassastır. Belli km lerden sonra çok güven vermeyen bir araç . Ancak fiyatı dolayısıyla yine de cazip. İlerleyen dönemde parça sıkıntısı da yaşanabilir ( aranan parçaya göre tedarik zor yada çok daha zor olabilir). Genel anlamda malzeme kalitesi ve iç mekan genişliğini ben başarılı bulmuyorum ama dediğim gibi fiyatı düşünülünce bütün olumsuzkluklar görmezden gelinebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    60 bin tl ye düşük km otomatik arac en cazibi cruze geliyor bana. bulamıyorum baska ve baska otomatik alsam cruze dan daha beter sorunlar cıkarcaktır.

    Cruze motor ve şanzıman kalitesiyle belli eder bence. Konforu o fiyat ve segmente göre üst düzeydedir birde 8 airbag var arabada bunuda unutmayalım ....ama işte lpg uyumsuz ve çok ağır oldugu için performansı düşük .

    ikinci elide gözlemlediğim kadarrıyla 1 haftada ilana koysan anında satılıyor. Cruze kullanıcıların yorumunu merak ediyorum sadece ama kullanan pek yok galiba forumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt
    Cruze kullanmadım ama Aveo kullandım, sanayiye arızalar yüzünden çok gittim. Chevrolet ustası ile zamanında epey sıkı fıkı olmuştuk. O ustanın gözünde de Cruze sorun yumağı idi. Dediğim gibi çok sağlam bir araç olarak düşünmeyin, ancak insanımız aldığı aracı övmeye doyamadığı için kullanıcları elbette memnunum diyecektir. Ben de Aveo sahibi iken aracı övmek zorunda hissediyordum kendimi ancak sattıktan sonra daha objektif gözle bakabiliyor insan. Otomatik şanzımanı fena değil, o konuda sizi üzmez. Fazla sorunlu bir şanzıman değildir. Ancak motoru iyi değil, verimsiz ve dayanıksız bir motor. 60 bine alınacak araçlar arasında ön plana çıkacaktır. BEnim için zor bir karar, şahsen 2 yıllık Chevrolet macerasından sonra bir daha ben almazdım ama sizin ilk deneyiminiz olacaksa bir deneyin bakalım.
  • Ben 6 yıl 75 bin km kullandım, 72-73 bini lpg ile

    Kronik olarak subap, egsantrik mili ve yağ soğutucusu sorunları vardır, başka da bişeyi yok. Bakımları düzgün olarak yapıldıysa, bu parçalar da değiştiyse veya ilerki dönemde değiştirilirse sorunsuz şekilde binilme ihtimali yüksek.

    Radyatör hortumuna, su deposuna da dikkat etmek lazım, bi süre sonra yıpranma, yırtılma çatlama vs olabiliyor, ben direkten dönmüştüm. Onun dışında hiçbir sorun yaşmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 21 Ocak 2020; 21:0:40 >
  • 2024de chevrolet orjinal parça tedarik'ini bırakıcak zaten yeni arabada satmıyor türkiyede biliyorsun.
    Cruze alcağına lacetti al ama mümkünse chevrolet hiç alma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 21 Ocak 2020; 21:24:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu anda 2012 model lt modelini kullanıyorum 115000 km de. Bu araçlar lpg ye uyumsuz değil öncelikle. Belli bir km den sonra subap erimesi yapıyor onu da çelik subapla çözüyorsun. Ortalama maliyet 1500-2000 lira. Yine 60-90 k kilometre arasında yağ soğutucu arızası yapıyor, tahmini 600-1000 lira arası çözülüyor. Şanzımanı motoru opel astra ile aynı. 1.6 ecotec ve aisin 6 ileri tam otomatik tork konvertörlü şanzıman var. 100000 km civarında şanzıman yağını değiştirmek gerekiyor sağlıklı kullanım için. Aracın içi dışı çook güzel. Tasarımı güncel araçlarla yarışacak seviyede. Tabi her güzelin bir kusuru var. Cruze'ın kusuru aşırı ağır oluşu. Bu da performansına ve yakıt tüketimine etki yapıyor. Aynı motora sahip atmosferil araçlara göre 0-100 hızlanması ortalama 1/1.5 saniye daha kötü. Yakıt tüketimi de aynı şekilde 1-2 litre kadar daha fazla 100 km ortalamaya vurduğunda. Sonuç olarak Cruze tam bir f/p performans aracı bana göre. Çok fazla performans beklentin yoksa ben sakin kullanırım, verdiğim paranın en fazla karşılığı olan aracı almak isterim diyorsan tercih edebilirsin. 60-70 k aralığında yukarıda bahsettiğim bakımları tam yapılmış bir araç alırsan pişman etmez. Yapılmamıl olsada maksimum 5-6 k ya siz de çok rahat yaptırırsınız hepsini. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de otomatik 2010 Cruze var. 40bin km yaptım aldığımdan sonra . Sadece akü değiştirdim. Hanımda kullaniyor. İyiki almışım bu paralara Fiesta bile satmiyorlar artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    1360 kğ araç yalnız , ağır diyince 1600-1700 kğ sandım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim cruze orjinal el değmemiş. Mühendisin yaptığı gibi duruyor. Tüketimi hypermil yaparak düşürürseniz hem motor ömrü uzar hemde tüketim düşer.
  • cruze hem çok yakıyor hem de performansı zayıf. otomatik vites performansı iyice törpülüyordur muhtemelen. lpg'ye uyumlu ama supap yakma sorunu oluşuyor, çelik supap takmak lazım. sağlamlığına lafım yok crash testlerini açın izleyin sağlam bir otomobil. ama geri kalan özellikleri alırken acaba dedirtiyor ne yazık ki...
  • temiz araç bulursanız sizi üzmez i30 ve ceed (kasa ve motor aynıdır) benzinli yada dizel farketmez bulursanız bu araçlarda olur sedan ise kia cerato da listenize ekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Bende hb kasası vardı, ruhsat ağırlığı 1490 kg idi

    Aynı segmentte 1100 kiloluk 308'in olduğunu düşünürsek gerçekten ağır araçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cruze konforlu bir arac ama ariza cikarma potansiyeli de yuksek arkasimin cruze 80.000 km de sanziman beyni bozuldu yanlis hatirlamiyorsam 7.000 tl vermişti beyne. konfordan feragat ederim derseniz hyundai era oneririm otomatikleri sorunsuzdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasadan çekilmiş bir marka, araçları diğer markalara oranla değer kaybediyor.
  • Arabada kullanılan motor F16d4 yani Opel A16xer motorudur. Motorun parçası bulmak inanılmaz kolay. Hatta çinde seri üretiliyor parçaları. Parça derdi yok.

    Ayrıca Rusyada en çok satılan arabalar biri. rusyada devasa kaporta parcası var. İçi zaten İnsignia ile aynı gibibişey.

    İnsignia direksiyonunu söküp buna tak çalışır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.