Şimdi Ara

Otomatik araçta vites atma sırasında gazdan ayak çekilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımla hızlanır durumda vites atarken gazda ayağımı sabitliyorum vites atınca tekrar gaza basıyorum. Abim geçen arabama bindiğinde ayağımı gazdan çekmem gerektiğini söyledi.Bende o durumda araba yavaşlayacağı için devir düşer diye savunarak fikrinin saçma olduğunu söyledim.Uzun süredir otomatik kullananlar cevaplarsa sevinirim hangisi daha sağlıklı sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feaser -- 29 Eylül 2016; 14:09:58 >

• Bir çok otomatik vites arabamız oldu hiç birinde çekmedim çekince öne yığılıyor zaten
  • robotize tek kavrama yarı otomatik şanzımanlarda vites geçişlerinde sarsıntı olmaması için vites geçişi sırasında gazdan ayağını çekmeyi tavsiye ediyorlar ,,, tam otomatiklerde ve çift kavramalarda böyle bişey duymadım
  • İlk defa duyuyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomatik kullanıcısı olarak şuana kadar hızlanırken vites değiştirirken gazdan ayağımı çekmeyi düşünmedim bile.
    gazdan ayağınızı çekerseniz araç öne doğru yığılır, süreyi uzatırsanız tekrar ufak vitese bile geçebilir.
  • Yarı otomatiklerde ayağını gazdan çekmek daha konforlu vites geçişi sağlar, çekiyorum genelde.

Tam otomatikler dahil hepsinde çekilmesi iyidir diye okumuştum, ben tam otomatiklerde çekmiyorum.
  • cevaplar için teşekkürler. araç yarı otomatik .
  • Yarı otomatik veya tam otomatik farketmez ayağınız gazdan çekmenize gerek yok, araç zaten vites geçici esnasında gazı devre göre ayarlıyor, manuel araç mantığıyla düşünmeyin.
  • Eşimin 2006 model Fiat Panda sı var, yarı otomatik.

Ben kullandığımda manuel modda kullanıyorum ve vites büyütecekken gazdan hafif çekiyorum, küçültecekken de tam küçültme esnasında hafif gaza basıyorum, bu şekilde oldukça sarsıntısız değişimler gerçekleşiyor.

Kendi aracım Opel Insignia otomatik, onda gaz pedalına basmaya ya da çekmeye gerek olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bas gaza çekme ayağını

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çektiğim zamanlar oluyor çekmediğim zamanlar oluyor
    trafik durumuna göre değişiyor
    devir 2200 üstündeyse ayagını çeksende çekmesende vites bi üste geçiyor
    vitese geçsemmi geçmesemmi diye kararsız kaldığı anlarda (clio 4 te 1900-2100 devir aralığı) ayagını çekersen belki biraz titreme hissedebilirsin.
  • Gerektiği zamanlarda dipgaz ile ayağımı hiç çekmeden 4.vitese kadar çıkarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feaser

Aracımla hızlanır durumda vites atarken gazda ayağımı sabitliyorum vites atınca tekrar gaza basıyorum. Abim geçen arabama bindiğinde ayağımı gazdan çekmem gerektiğini söyledi.Bende o durumda araba yavaşlayacağı için devir düşer diye savunarak fikrinin saçma olduğunu söyledim.Uzun süredir otomatik kullananlar cevaplarsa sevinirim hangisi daha sağlıklı sizce.

çekilmez

şanzumana extra güç boşluğu oluşturur buda gereksiz yığılma ya sebep olur
    randımansız olur
    baskı balatayı fazladan törpüler

zaten robotize şanzuman gereken ayarı optimum seviyeye kendi çeker
    ayağını çekmene yada sabitlemene gerek yok rahat ol
  • cevaplar için teşekkürler . içim rahatladı yazılanları okuduktan sonra.
  • yari otomatikte gaza yukleniliyorsa vites gecislerinde gazdan cekmek konforlu surus saglar. Vites gecisini hissetirmez. Gazdan cekmezseniz vites gecerken araba one yigilir...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.