2016 vw cc'de yeni lastik değişimi sonrası çözemediğimiz bir balans problemi var. 3 farklı yer baktı. 120-140 arası ufak ufak titremeler mevcut. Eski lastikte böyle bir sorun yoktu. Jantlar tornaya gitti, üçü hafif düzeltildi. Hunter silindir balans makinesinde balans yapıldı. En iyi verimi o makinede aldık. Ama hala az da olsa devam ediyor. Alt takımda vs herhangi bir sorun yok, lastikte sorun yok. Tek denemediğimiz seçenek ön lastiklere finish balans yapmak. Dsg'ye herhangi bir zarar vs gelir korkusuyla denemedik ama başka çaremiz kalmadı gibi. Kısaca otomatik aracına böyle bir işlem yaptırıp sorun yaşayan oldu mu ? |
Otomatik araca finish(yer) balans yaptıran oldu mu?

-
-
Lastiğiniz arızalı işte.
-
hocam N'ye aldığınız zaman niye zarar versin ? Sadece araç bir sürü arıza ışığı yakıyor tek lastik döndüğü için. onu da ya yolda siler ya da aracı kitleyin beyin kendini sıfırlasın bir süre sonra kendisi biraz hareket edince siler. benimde sürekli sıfır aldığım lastiklerde yaşadığım balans sorunu vardı bu şekilde çözdüm. araç megane 4 icon. kurşunları genelde var olan kurşunların üstüne takmışlar. Km saatinden okuduğum ise 130-140km gibi hızları gördü alet. zaten buradan sonuç alamazsanız sorun ya lastikte ya janttadır.
-
Son teknoloji hunter marka cihazla hem lastik hem jant kontrol edildi, sadece bir lastikte hafif salgı vardı o da tolerans değerleri içerisindeymiş makine uyarı bile vermedi zaten. Tek denemediğimiz bu yöntem kaldı, sizde sorun sıkıntı yaşamadıysanız büyük ihtimal bu yolu deneyeceğim son çare. Teşekkürler cevabınız için
-
eğer araçta sorun yoksa (porya disk vs) ve jant göbeğe düzgün oturuyorsa (hasarsız ve doğru ölçü ise) finish balansın ekstra bir faydasını görmezsiniz, görüyorsanız da başka bir yerdeki sorunu balans ile kapatıyorsunuzdur.
yine de yaptıracaksanız, boşa alın ve diğer tekerleği de havaya kaldırın.
-
Manuel araca yaptırmıştım.
110-120 arası çözülemeyen balans sorunum düzelmişti.
Sonrasında aracı sorunsuzcu kullandım satana kadar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaptırdım ama araç arkadan itiş otomatik iken ön lastiğe balans yapıldı : ) boşa altıktan sonra fark etmez takmayın kafaya.
-
Balans yapacak dükkan DSG'ye bir şey olup olmayacağını anlamayacak kadar mal olamaz. Vitesi N'ye alır. BMW'li arkadaş 4 lastiğe de finish balans dediğin o şeyi yaptırdı. Bir sorun yaşamadı araçta. Yalnız sen lastikte sorun yok diyorsun da, senin sorunun direkt lastik çıkacak demedi deme. Uğultu sorunu yaşayan arkadaşın lastiklerini 4-5 yer baktı. Sorun yok ağğğbiii diye adamı ayakta uyuttular. En son bir yer sorunu buldu. Lastiklerde hem balon var hem içerden tel kırmış. 70'le giderken uğultuyu duymamana imkan yoktu. 120'de falan baya uçak uğultusu gibiydi. 4 lastiği çıkma ama sağlam denilenle değiştirip denedik. Ses yok. Demek ki lastikler sorunluydu. 4'ünü de değiştirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X