Şimdi Ara

Otomatik araç aldım tedirgin ve acemiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba . Emeklerimle birlikte otomatik chevrolet cruze araba aldım. Daha once trafikte 2 kere falan manuel arac kullandım. Uzun yoldada kullandım.

    Babamla dün trafiğe çıktım velhasıl gram zevk alamadım. Araba çok büyük öncelikle sırf konforu için aldım araçta sıkıntı yok ama dün mesela babam çok müdahale etti çok surat astı. Dikkat et çarpacan aynayı kıracan bekleme hemen geç biraz gaza bas diye diye yeminle korku filmi izler gibi araba kullandım çok mutsuzum şuan. Süresim dahi gelmiyor.

    Tavsiyeleriniz neler? Konyadayım ben ve konya trafiği ankara istanbula benzemez buralar hint trafiği gibi. Önce bir hocadan otomatik arac dersi almalımıyım? Kaç gün almalıyım. Yoksa hocayla direk kendi aracımlamı alayım? Aracımı full kaskoda yaptırdım. Tavsiyenizi beklıyorum. Arabaya binince kalbim gümlüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Kardo ehliyetim 3 yıllık.8 aydır falan aktif kullanıyorum.Daha önce trafiğe çıkmaktan korkuyordum kaza yaparım falan diye,neyse bir gün kullanmak zorunda kaldım o gün bu gündür gayet iyi kullanıyorum İzmir trafiğinde dar sokaklarda vs hiç korkmuyorum artık.Yani mecbur çıkıcan mecbur kullanıcaksın yoksa korkunu falan yenemezsin.Kaskon da varmış bende o da yok 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük Oscar kullanıcısına yanıt
    Babam tüm motivasyonumu mahfetti. Bi eğitim almalımıyım sence gereklimi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parasını sen biriktirdiysen baba bi salda rahat rahat kullanayım strese sokma beni de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt

    Şimdi ben Manuel kullanıyorum otomatik kullansam bende alışmak için zorlanırdım çünkü tamamen farklı sistemler.Kullanımında sorun yoksa hocaya gerek yok.Çık dışarı tek başına bin arabana fazla hız yapma önce sakin sakin kullan,dar sokaklara veya ara sokaklara gir panik yapmadan ama yine yavaşça pratik yap.İki arabanın arasına park etmeyi dene,yoksa park sensörü taktır arabaya veya geri dönüş kamerası hatta, ara sokaklara alıştıktan sonra trafiğe çık dur kalk trafikte kullan,sonrası tamam zaten 😂 otomatik araba kullanıyorsun bro zaten basit.Sen Manuel arabayla Buca trafiğine girsen ne yapıcan benim gibi 😂😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babansız 1-3 saat araba ile gez hem alışır hem tanırsın sonrası zaten düz sürdün otomatik en basiti ona göre zaten 3 tane vites var p r d bunları kullancan n 1-2 gibi yerlerle de işin yoktur konya gibi yerde bak keyfine alışana kadar yanına arkadaş ta alsan sana karışmasın sağ serbest bile demesin sen bak arabanı filan tanı işte hafız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı ilk zamanlar kesinlikle tek kullanın. Arabada insan olduğu zaman tedirgin ediyorlar sürücüyü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce sabahın erken ya da gecenin geç saatlerinde sürmeye başlayın yollar boş olduğu için tehlikeli de olmaz hem heyecanınızı yenersiniz hem tecrübe kazanırsınız ama mutlaka tek çıkın yola ya da size çok karismayacak arkadaş kuzen falan bulun araba sürmeyi bilen onunla çıkın biraz tecrübe kazandıktan sonra trafiğe falan çıkın sakin olun ülkede milyon tane saçma sapan araba süren şoför var en fazla bi küfür yersiniz yolunuza devam edersiniz rahat olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ben de 1 yol önce hic arabayı kullanmayı bilmeden arac aldım. üstelik manuel yokus kalkıs desteği falanda yok. ankarada yasıyorum cok dik yokusların oldugu yerde yasıyorum bırak arabaya carpma olaylarını vs sürekli yokusta arabayı kaldıramıyordum inanılmaz moralsizdim. babam senin babandan daha kotudur emin ol gaz ver debriyaja bas sinyal ver habire isime karısıyordu.


    trafige veya arabaya odaklanmaktan cok babamla ugrasıyordum 1 yıl gecti hala tedirginlik var ama atlattım sükür. sana tavsiyem sakın egitim megitim alma onlara para kaptırma. trafigin cok az oldugu yerlerde hatta hic olmadıgı yerlerde al arabanı saatlerce turla önce o heyecanı yen arbaya alıs. arabaya alısmak cok önemli. arabayı tanıman lazım. bırak benzin mazot neyse gitsin biraz bos bos turla arabaya alıs.

  • klasik babalar salla gitsin normal trafik seyrine devam et magandalık yapma yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende şoförlugum yokken otomatim araç aldim ve onda yavaş yavaş ogrendim. Bence ders almaniza gerek yok. Sadece sabah erken saatlerde falan çıkıp pratik yapin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baba ile araba öğrenilmez onu aklından çıkar. Yanına arkadaşı al çık boş olduğu gün pazar yerine aklına estiği gibi sür, hızlan yavaşla ani fren yap anı manevra yap oradan ver elini Akyokuşa çay içmeye götürürsün arkadaşını artık burası şaka tabi ama en iyi sürerek öğrenilir bir kaç kez boş arazide arabaya otomatiğe alıştıktan sonra çık trafiğe kimse usta şoför değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

    Babam tüm motivasyonumu mahfetti. Bi eğitim almalımıyım sence gereklimi?

    benden sana arkadaş tavsiyesi git ehliyet aldığın yere yada yakın bir dersaneye. otomatik araç için pratik dersi iste. kursun arabası ile.


    1 ders ile 3 ders arası yeterli gelir. Güzelce çık gez dolaş hoca ile beraber. o seni rahatlatır.


    Daha sonra babanı da 2 hafta araca sokma. çok ciddiyim. sen arabana alışana kadar araba ile gez dolaş ondan sonra zaten çevrende anne baba kardeş sevgili olsada umursamazsın.

  • Zamanla alışırsın. Ben de 2 yıldır otomatik kullanıyorum. 1 ay önce manuel ucuz bir tane aldım, yokuş kalkış desteği falan hiç aklından geçmesin. İlk sürdüğüm gün 5-6 kez stop ettirdim. Işıklarda arabayı kaldıramadım hep korna çaldılar, yanımda da babam var zaten o da iyice tedirgin ediyor moralim çok bozuldu. 1 aydır kullanıyorum işte şu an sıkıntı yok en azından ağır trafikte sıkıntı çıkarmadan kullanıyorum. Yokuşta durursam kaldırırken hafif kayıyorum umarım arkama kimse gelmez diye dua ediyorum  

  • Bende ilk aracımı hatırlıyorum aynı senin durumundaydım. İşe bile dolmuşla gidiyordum çekincemden. Şimdi 6 yıl oldu düzenli süreli 100 metre ötedeki markete bile arabayla gidiyorum. yani senin anlayacağın zamana ihtiyacın var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moritanyalı kullanıcısına yanıt
    İlk aracı aldıktan ne zaman sonra alıstın. Ben bu göbeklerde sıkıntı yasıom. Trafik sıkışıkken göbeğin cıkısınca sağ taraftaki araca bakacam die solumdaki araca bakamıom ve soldakini sıkıstırıom.

    Siz nasıl yaparak alıstınız trafiğe uzun yolda sıkıntım yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun. Benim arabam yok ama olan herkes pratik diyor. Zamanla arabaya hakim olursunuz. Tekerleklerin gittiği yeri mesafeleri kestirebileceksiniz. Eliniz ayağınız daha hassas ve istediğiniz gibi çalışacak. Biraz soğuk kanlılık biraz da pratik. Kazasız sürüşler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler allah sizede benden iyisini nasip etsin insallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bisiklet sürmeye benziyor, ehliyetimi aldığım günün akşamı arabayla trafiğe çıktım akşam,araba manuel bu arada, 2 saat dolaştım, o 2 saatin sonunda kıpkırmızı olmuşum, donuma kadar terlemişim, kalbim güm güm, çok fena bir stres içinde kalmışım. Aradan 1 sene geçti şimdi aynı bisiklet sürer gibi çok rahat kullanıyorum , yani zaman lazım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.