Şimdi Ara

Otobanda seyahat etmeyi sevmeyenler buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatın trafikte çok ucuz,yakıtında bir o kadar pahalı olduğu Canım Türkiye mde otoban zevksiz ama isabetli seçimdir...

Orijinalden alıntı: talaria

Tek gidiş-tek geliş olsun yollar.Sollama yapmanında bir zevki var.Duble yolda olmuyor o

Tamamen katılıyorum. Otoban yapılmadan önce hep E-5 ten giderdim. Fakat ne zaman ki otoban yapıldı. Otobüsler E-5 karayolunu terketti. Ben de otobandan seyahat etmemek için, otobüsler de artık E-5 karayolundan gitmediği için 1998 den beri Konya seyahatlerimde devamlı Bilecik güzergahını kullanmaya başladım. Daha 2 sene öncesine kadar Bilecik yolu taaa Adapazarından Bozüyük'e kadar bir gidiş, bir gelişliydi. Yolculuk müthiş zevkli ve adrenalinliydi. Bazen biz araba solluyorduk. Bazen sollanıyorduk. Hatta peşpeşe 10-15 araba konvoy olarak giderdi. neredeyse akraba olurduk. yani gerçekten zevkliydi.

Son 2 senedir Adapazarından Pamukova-Mekece'ye kadar duble yol yapıldı. Mekece'den Bozüyük'e kadar da 85 km lik otoban kalitesinde yol yapıldı. Hatta izmit'in tepesindeki tüneller gibi 2 tane de uzun tüneli var. Yani seyahat zevkimizin içine edildi. Otobandan tek farkı gişelerinin olmaması.

• aynen ben de otobanı sevmiyorum.
    istanbuldan ankara polatlıya giderken veya dönerken otobandan gitmek sinirime dokunuyordu.
    bi düşünün ankara gişeler ile polatlı arası 100 km. ve örneğin dönüş yolunda polatlıdan yola çıkıyorum, ankaraya geliyorum, ist. göre tam tam ters yöne,
    gişelerden sonra daha yeni başlıyorum ist. yolculuğuma, başlangıç noktası sıfır gibime geliyordu hep.
    şimdi adapazarı-biozüyük arası yol bana cennet gibi geliyor. tamamen duble, eski zorluğu yok.
    trafik yoğunluğu olmasa, aslında tek yollar şoförlüğün zevkini çıkarmak için daha da bire bir...

O 400 küsür kilometre dümdüz yolda gitmekten hem sıkılırmış hem uykusu gelirmiş.
  • Araba dolu ise Ailem falan varsa Otobanı tercih ediyorum. Ama araçta tek isem işler değişiyor. İnişli çıkışlı bol virajlı yollara bayılırım. Hem sürekli düz yollar insanın dikkatini gerçekten çok dağıtıyor.

Orijinalden alıntı: Valentino Balboni

Yıllardır mesleği gereği Türkiye'nin her yerinde araba kullanmış olan dayım bir gün muhabbet arasında ''en çok zorlandığım yol istanbul-ankara yoludur'' demişti.

O 400 küsür kilometre dümdüz yolda gitmekten hem sıkılırmış hem uykusu gelirmiş.

Aynen katılıyorum buna. Düz yol sıkıyor. Araba kullandığınızı hissetmiyorsunuz.

Orijinalden alıntı: topaz42

Otobüsle gidersem biletçi ile otobüsün bilecik üzerinden gitmesi konusunda pazarlık yapıyorum.

Otobüs sizin isteğinize göre mi güzergâh belirliyor?
  • otobanda giderken araba sürdügümü hissetmiyorum.topugu sabitle ayak ucunu gaz pedalına sabitle.tam bir amelelik gibi geliyor.hızlı gitmek için iyi oluyor.o zamanda su gibi benzin içiyo.ama normal yollarda öyle degil.önüne agır vasıta cıkıyor,vites düşürüyosun sollama yapıyosun.hem dikkat dagılmıyo çünkü sürekli yola adapte oluyosun hemde sıkılmıyosun.ama otoban olan yerlerde otobanı tercih ediyorum.hem saglıklı hemde çabuk.
  • bende tam tersi otoyolu sevenlerdenim sabitlerim hızımı 110 a sürekli yeni yakıt tüketim rekoru kıra kıra giderim normal yollardaki sürekli vites değiştirmeler karşıdan gelen ayarsız farlı şöförler yüzünden sanırım ama tek yönlü yollarda araç sollamak çok fazla zevk veriyor o ayrı

(bu arada işim gereği sürekli yollardayım seyahet etmeyi severim ama az yakıt harcamayı daha çok sevmek zorunda olduğum için forever otoban )

Orijinalden alıntı: bucakli

quote:

Otobüsle gidersem biletçi ile otobüsün bilecik üzerinden gitmesi konusunda pazarlık yapıyorum.

Mesela Denizli'den Antalya'ya otobüsler 2 farklı güzergahtan gider. Muhtemelen arkadaş kendi istediği yoldan gideni seçmekten bahsetmiş. Bir zamanlar İzmir Aydın arasında da öyleydi. Bazıları kara yolundan bazıları da otobandan giderdi. Şimdi bir tanesinin bile otobandan indiğini görmedim orası ayrı konu

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

quote:

Mesela Denizli'den Antalya'ya otobüsler 2 farklı güzergahtan gider. Muhtemelen arkadaş kendi istediği yoldan gideni seçmekten bahsetmiş. Bir zamanlar İzmir Aydın arasında da öyleydi. Bazıları kara yolundan bazıları da otobandan giderdi. Şimdi bir tanesinin bile otobandan indiğini görmedim orası ayrı konu

• quote:

quote:

Elbette hayır. Fakat İstanbul'dan Konya'ya 3 güzergah üzerinden gidiliyor.

1. Otobandan gidiliyor.
    2. Bilecik-Bozüyük-Eskişehir-mahmudiye-Çifteler-Emirdağ-Bolvadin-Çay-Akşehir-Konya şeklinde gidiliyor.
    3. Bilecik-Bozüyük-İnönü-Kütahya-Afyon-Çay-Akşehir-Konya şeklinde gidiliyor.

Bilecik üzeri gidilirken 2 yol birbirinden bozüyükte ayrılıyor. Sola Eskişehir', sağa Kütahya'ya gidiyor. Sonra bu iki yol Afyon'un Çay ilçesinde tekrar birleşiyor.

Kontur'un her gece 23:30 otobüsleri Kütahya üzerinden gider. ben de o otobüsü tercih ederim.

• Manzara arayanlar için Karadeniz sahil yolu harikadır. Yeşilin ve mavinin bi arada oludugu bi yol hatta.

Orijinalden alıntı: legendboxer

Manzara arayanlar için Karadeniz sahil yolu harikadır. Yeşilin ve mavinin bi arada oludugu bi yol hatta.

Yeter ki otoban olmasın. Her yola giderim. Hatta bir gidiş, bir gelişli yollar favorimdir. Ahh ahh. Eskiden Bilecik yolu Bozüyük'e kadar öyleydi. Hatta Bilecik-Bozüyük arasındaki 28 km lik yol ve Pamukova-Osmaneli arasındaki kesimler hem dar hem de virajlı idi. Gerçekten büyük zevk alırdım o yolda giderken. Şimdi Double oldu o yollar.

Kusura bakmayın. hep Bilecik yolundan bahsediyorum ama defalarca kere gittiğim yoldur. İzinlerde sürekli memlekete gittiğim için hep bu yoldan bahsediyorum.
  • aslında otoban güzeldir güvenlidir daha çabuk ve rahat ulaşım sağlanır ama farklı yerleri keşgfetmek hoşuma gider açıkçası durup fotoğraf çekmek etrafı seyretmek vs... birde otobanda fazla istasyon olmadığı için lpgli araçlar için pek iyi değil zırt pırt lpg bitince benzinle devam etmek zorunda kalıyorsun

Chery kimo 1.3 lusso
  • yukarda arkadaş da bahsetmiş muğla antalya sahil yolunu bir kere tercih ettim ama araç klimasız vakit öğlendi, kendime lanet ettim, şimdi yolum düşerse bir kere daha kullanırım o yolu.
    bir de eşimin memleketi olması nedeniyle Ilgaz'dan Kastamonu'ya gidiyorum bunda başka yol seçeneği de yok, Yanda çam ormanı üzerinde karlar, hafif de sis oldu mu manzaraya diyecek yok da senden çok yanındakiler seyrediyor manzarayı, her yola düştüğümüzde şu Kastamonu'yu daha önceden bilsem evliliği bir daha gözden geçirirdim diyorum:) o da dağı delecekler diyor hadi bakalım
  • İstanbul'dan Konya'ya yaptığım seyahatlerin en zevkli, en haz duyduğum yeri neresi biliyor musunuz. Hani otoban'dan Adapazarı gişelerine çıkılan bir viraj var. İşte o viraj. O viraja girince büyük bir huzur buluyorum. Sanki hapisten çıkış gibi. sanki tezkereye giden asker gibi oluyorum.

Aşağıda bahsettiğim yerin videosu var. ben çektim bu videoyu. Kontur otobüsü ile Konya^'ya giderken 04 nolu koltuktan çektim. Gişelerden geçip Pamukova-Bilecik-Antalya tabelasından devam ediyoruz.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6262059650522377877&hl=tr#

• biz ülke olarak yol yapmasını bilyoruzki, siz hangi keyiften bahsediyorsunuz arkadaşlar, otobanda bile eşşek kadar şukur ve yarıklar çıkıyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.