Şimdi Ara

Otobanda seyahat etmeyi sevmeyenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün Ankara'ya gitme gereği duydum. Gittim ve geldim. Fakat bir kere daha anladım ki, otoban seyahati bana göre değil. Eğer gittiğim araba otobüs değil de kendi kullandığım bir araba olsaydı kesinlikle D100 (diğer adı E-5) karayolundan giderdim.

Peki neden otobanda seyahati sevmiyorum.

Öncelikle tamamen zevksiz, plastik gibi bir yol. Bana göre hiç bir manzarası, hiç bir cazibesi yok. Gerçekten seyahat etmeyi sevenlerin, araba kullanmayı sevenlerin yolu değil. Acilen ulaşması gerekenlerin, hızlı araba kullanmayı sevenlerin, seyahatten sıkılanların yolu. Çünkü hiç bir vites değişimine gitmeden robot gibi seyahat ediliyor o yolda. Ben 110-120 yi geçmeyen bir insanım. fakat otobana girince öyle sıkılıyorum ki, yol bir an önce bitsin diyerek hiç istemediğim halde hızlı gidiyorum.

D100 karayolu ise tam benim için. Değişik köylerin, kasabaların içinden geçiyorum. Sürekli benzin istasyonları, ağaçlar, dereler. Sürekli vites değiştirmeler. Kısacası insanın içine huzur veren bir seyahat oluyor.

Ve unutmadan. İstanbul-Konya arasında asla ama asla otoban kullanmıyorum. Otobüsle gidersem biletçi ile otobüsün bilecik üzerinden gitmesi konusunda pazarlık yapıyorum. Kendi arabamla gidersem Bilecik-Kütahya-Afyon üzerinden gidip, Bolvadin-Emirdağ-Eskişehir-Bilecik üzerinden istanbul'a dönüyorum.

Otobanlar ve diğer duble olan ya da olmayan yollarda seyahat hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

• ben ise tam tersine otoban varsa mutlaka otobanı tercih ederim. Güvenli ve huzurlu bir seyehat olur. Ne karşıdan gelen denyonun uzun farı, ne de hatalı sollama derdi olmaz. Kaymak gibi bir yol.
  • Kısmen katılıyorum. Amaç ulaşım olduğunda kesinlikle otobandan vazgeçmem ama vaktim varsa ve gündüz araç kullanacaksam hep dağlık, inişli, çıkışlı kimi zaman daralan kimi zaman genişleyen yolları daha çok severim. Böyle olunca zaman nasıl geçiyor pek fark etmiyorum. Çünkü hep yolda kendime kısa kısa hedefler koyunca (şu kamyonu da geçeyim, şu rampayı da tırmanayım, şu virajıda geçeyim gibi...) gerçekten çok zevkli oluyor.

Mesela İzmir'den Antalya'ya giderken bazıları Korkuteli yolu çok virajlı dağlık diye tercih etmeyip Burdur tarafından gider. Ama ben vaktim varsa ve gündüz yola çıktıysam yolu uzatıp Muğla'dan sonra sahil şeridinden gitmeyi tercih ediyorum. Kaş Kemer üzerinden. Bir tarafı dağlık diğer taraf uçurum ve deniz manzaralı. Seviyorum işte

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Kısmen katılıyorum. Amaç ulaşım olduğunda kesinlikle otobandan vazgeçmem ama vaktim varsa ve gündüz araç kullanacaksam hep dağlık, inişli, çıkışlı kimi zaman daralan kimi zaman genişleyen yolları daha çok severim. Böyle olunca zaman nasıl geçiyor pek fark etmiyorum. Çünkü hep yolda kendime kısa kısa hedefler koyunca (şu kamyonu da geçeyim, şu rampayı da tırmanayım, şu virajıda geçeyim gibi...) gerçekten çok zevkli oluyor.

Mesela İzmir'den Antalya'ya giderken bazıları Korkuteli yolu çok virajlı dağlık diye tercih etmeyip Burdur tarafından gider. Ama ben vaktim varsa ve gündüz yola çıktıysam yolu uzatıp Muğla'dan sonra sahil şeridinden gitmeyi tercih ediyorum. Kaş Kemer üzerinden. Bir tarafı dağlık diğer taraf uçurum ve deniz manzaralı. Seviyorum işte

İşte demek istediğim bu. Dağlık yollarda kendinize bir mesafe belirleyebiliyorsunuz. Şimdi şuraya gelicem, birazdan şuraya varacam gibisinden hedefler belirleyip seyahatin zevkli hale gelmesini sağlıyorsunuz. ben bilecik yolundan giderken nerde bir çeşme ve ağaçlık görsem mutlaka durmak istiyorum.

Ayrıca Hıncal Uluç'un bir yazısı var. Hıncal Uluç bir keresinde istanbul'dan Kütahya'ya gitmiş. Yolun manzarasını o kadar çok beğenmiş ki, üstüste iki gün yazı yazmış. ve yazısının bir yerinde ilginç bir şey söylüyor.

ABD de buna benzer dağlık, ormanlık ve nehirler boyunca uzanan karayollarını (Bilecik yolu gibi mesela) ÖZEL TERCİHLİ KARAYOLU- şeklinde adlandırarak ücretli yapıyorlarmış. Hıncal Uluç yazısında bahsediyor bundan.

• ben de bu görüşe katılmıyorum. çünkü gideceğim yere en hızlı ve en güvenli biçimde otoban sayesinde gidiyorum. yukarıda da denildiği gibi, ne uzun far derdi var, ne sollama ne de herhangi bir şey.

forever otoban
  • Aynı durumu Karadaniz sahil yolunda da yaşıyorum ben, eskiden boloman virajları(kaldı ki virajlı yolu çok severim) vardı meşhur sonradan tünelleri açıp düz yol yaptılar vs. Bir kere de şu eski yoldan gideyim dedim, gerçekten çok zevkliydi yolculuk manzara desen o biçim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otobanlar Acelesi olanlar için. Diğer yollar ise güzel manzaralar eşliğinde yolculuğun keyfini çıkarmak isteyenler için.

Ben otobüs bileti alırken otobüs asla otobandan gitmemeli. Giderse otobüste cıngar çıkartırım diye tembihlerim biletçiyi. O da bana otobandan gitmeyen bir otobüsten bilet keser. Geçinip gideriz böyle.
  • amaç A noktasından B noktasıne en güvenli ve hızlı şekilde gitmek ise tercih kesinlikle otoban olmalı..tak 130 a devam...ama amaç birazdaha zevk ağırlıklı bir durum ise, yani gezelim-görelim, cümle içerisinde kullanalım durumları mevcut ise, otobandan bi cacık olmaz açıkcası.
  • Otoban candır.
  • Bir de bana herkes mersine sen tersine derlerdi. Demek ki otobanı sevmeyen sadece ben değilmişim. Bu alemde yalnız değilmişim. Bir ay sonra yine bir Konya seyahatim var ve güzergahım şimdiden belli. Bilecik-Bozüyük-Kütahya-Afyon-Akşehir-Konya.

Orijinalden alıntı: topaz42

Otobanlar Acelesi olanlar için. Diğer yollar ise güzel manzaralar eşliğinde yolculuğun keyfini çıkarmak isteyenler için.

Ben otobüs bileti alırken otobüs asla otobandan gitmemeli. Giderse otobüste cıngar çıkartırım diye tembihlerim biletçiyi. O da bana otobandan gitmeyen bir otobüsten bilet keser. Geçinip gideriz böyle.

Burada ben ters düşünüyorum, otobüs ile yolculuk hayatta en nefret ettiğim şeydir(hele hele 3,5 saatlik yolu 7 saate gitmiyorlar mı) mümkün mertebe molasız ve hızlı olmalı hemen bitmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapici

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Otobanlar Acelesi olanlar için. Diğer yollar ise güzel manzaralar eşliğinde yolculuğun keyfini çıkarmak isteyenler için.

Burada ben ters düşünüyorum, otobüs ile yolculuk hayatta en nefret ettiğim şeydir(hele hele 3,5 saatlik yolu 7 saate gitmiyorlar mı) mümkün mertebe molasız ve hızlı olmalı hemen bitmeli.

Demek ki yolculuktan pek hoşlanmayan birisiniz. Gideceğiniz yere çabucak varmak istiyorsunuz. Olabilir. Bu da bir tercih meselesi.

• İkisinin de keyfinin ayrı olduğunu düşünüyorum,normal karayoluyla olan en büyük sıkıntım asfalt kaplamasının kalitesi...
    Kaliteli,düz bir asfalt ve güzel virajlı yollarda araba kullanmayı seviyorum,şu çakıl denen şeyden ise nefret ediyorum...
  • aynen katılıyorum.otoban yağsız,tuzsuz prinç lapası gibi.lapayı yedinmi karnın doyar,midene dokunmaz,güvenlidir. ama hiç tad alamzsın ya otobanda yolculukta buna benziyor.bide aracı başkası kullanıyorsa,sohbette yoksa,yapacak tek iş cd veya kasetleri karıştırmak oluyor.
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.
  • Tek gidiş-tek geliş olsun yollar.Sollama yapmanında bir zevki var.Duble yolda olmuyor o

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.