Şimdi Ara

Otobanda seyahat etmeyi sevmeyenler buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

biz ülke olarak yol yapmasını bilyoruzki, siz hangi keyiften bahsediyorsunuz arkadaşlar, otobanda bile eşşek kadar şukur ve yarıklar çıkıyor

Bariyerler ile yolun bir sağına bir soluna geçmek te cabası. gece vakti bu bariyerleri farketmeyip kaza yapanlar bile var. Güya otoban.
  • Nihayet bir yolculuk maceram daha bitti. istanbul-Bilecik-Eskişehir-Akşehir-Konya şeklinde seyahat ettim. Konya'dan dönüşte de tabumu yıkayım, otobandan gideyim İstanbul'a dedim. Hay tabumu yıkmaz olaydım. Ne berbat bir durummuş benim için otoban seyahati. Bunu bir daha test etmiş oldum. Artık benim için otobandan seyahat tamamen bitmiş oldu. Bir daha da edeceğimi hiç zannetmiyorum. Bir defa yol çok sıcak. Sağınızda solunuzda giden arabaların sıcaklığı da sizi ısıtıyor. Klimanız da yok ise gerçekten bunaltıcı bir seyahat oluyor.

14 Kasım sabahı Adapazarı gişelerine kadar otobandan gittim. Aynı sıcaklığı hissettim. Fakat ne zaman ki Bilecik yoluna düştüm. Anında serinliği, ferahlığı hissettik arabanın içinde. Dağların, ormanların arasında nehir boyunca seyahat etmek büyük keyif.
  • Otobanda seyahat etmekten kasıt araç kullanmak ise..
    sıkılan arakadaşları İstanbul Ordu arasında araç kullanmaya davet ediyorum inanın tüm sıkıntılarınızı ve monotonluğunuzu atabilirsiniz.

bir yolda ne ararsanız hepsi mevcut ani şerit değişimleri ralli parkuru etapları değişik stabizile yol etapları süper bir parkur..

Gerede deki otoban girişini iple çekiyorsunuz.

Otoban bir Can ve Hayat kurtarıcısıdır bana göre diğer detaylar ise ayrıntı oluyor.
    Daha fazla ekonomi
    Daha az yorgunluk
    Daha az zaman
    Daha fazla hız
    =

OTOYOL

Türkçe'de "otoban" diye bir kelime yoktur, Almanca'dan çakmadır; Türkçe karşılığı otoyol'dur.

otoban: Alm. Autobahn
    otoyol: Hızlı bir trafik akımı sağlamak amacıyla yapılan, çok şeritli, çift yönlü geniş yol.

Dün Konya'dan İstanbul'a geldim, otogarda otobüsün önündeki "Eskişehir - İstanbul" Yazısını görmemle başımdan aşağıya kaynar sular dökülmesi bir oldu. Neyse ki 1 saatcik uzadı, yol da fena değildi, Emirdağ'dan sonrası çekilir de, Emirdağ'a kadar bir özelliği yok

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Nihayet bir yolculuk maceram daha bitti. istanbul-Bilecik-Eskişehir-Akşehir-Konya şeklinde seyahat ettim. Konya'dan dönüşte de tabumu yıkayım, otobandan gideyim İstanbul'a dedim. Hay tabumu yıkmaz olaydım. Ne berbat bir durummuş benim için otoban seyahati. Bunu bir daha test etmiş oldum. Artık benim için otobandan seyahat tamamen bitmiş oldu. Bir daha da edeceğimi hiç zannetmiyorum. Bir defa yol çok sıcak. Sağınızda solunuzda giden arabaların sıcaklığı da sizi ısıtıyor. Klimanız da yok ise gerçekten bunaltıcı bir seyahat oluyor.

14 Kasım sabahı Adapazarı gişelerine kadar otobandan gittim. Aynı sıcaklığı hissettim. Fakat ne zaman ki Bilecik yoluna düştüm. Anında serinliği, ferahlığı hissettik arabanın içinde. Dağların, ormanların arasında nehir boyunca seyahat etmek büyük keyif.

klimaya karşıydınız gerek yok benim için diyordunuz? hayırdır ne değişti

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
    ....
    Otoban bir Can ve Hayat kurtarıcısıdır bana göre diğer detaylar ise ayrıntı oluyor.

Can ve hayat kelimeleri eş anlamlıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Kasım 2010; 22:58:34 >

• Bende otobanda araç kullanmayı sıkıcı bulanlardanım. Otobana girince başlangıçta 90-100 olan hızım bi süre sonra giderek artıyor ve yol bir an önce bitsin demeye başlıyorum. Ancak normal karayolunda 90 - 100 km sabit hızla saatlerce araba kullanmaktan sıkılmam. Kendi arabanızla yaptığınız yolculuk tatilinizin güzel bir parçası, tek amaç bir an önce otele, akrabalarınıza vs ulaşmak değil, aynı zamanda keyfini çıkararak yolculuk yapmak olmalı.

Ford Focus HB TDCi Collection 2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Daha az risk
    Daha çok güvenlik
    Daha yüksek standartlar
    Daha fazla ekonomi
    Daha az yorgunluk
    Daha az zaman
    Daha fazla hız
    =

OTOYOL

Türkçe'de "otoban" diye bir kelime yoktur, Almanca'dan çakmadır; Türkçe karşılığı otoyol'dur.

otoban: Alm. Autobahn
    otoyol: Hızlı bir trafik akımı sağlamak amacıyla yapılan, çok şeritli, çift yönlü geniş yol.

Dün Konya'dan İstanbul'a geldim, otogarda otobüsün önündeki "Eskişehir - İstanbul" Yazısını görmemle başımdan aşağıya kaynar sular dökülmesi bir oldu. Neyse ki 1 saatcik uzadı, yol da fena değildi, Emirdağ'dan sonrası çekilir de, Emirdağ'a kadar bir özelliği yok

quote:

Nihayet bir yolculuk maceram daha bitti. istanbul-Bilecik-Eskişehir-Akşehir-Konya şeklinde seyahat ettim. Konya'dan dönüşte de tabumu yıkayım, otobandan gideyim İstanbul'a dedim. Hay tabumu yıkmaz olaydım. Ne berbat bir durummuş benim için otoban seyahati. Bunu bir daha test etmiş oldum. Artık benim için otobandan seyahat tamamen bitmiş oldu. Bir daha da edeceğimi hiç zannetmiyorum. Bir defa yol çok sıcak. Sağınızda solunuzda giden arabaların sıcaklığı da sizi ısıtıyor. Klimanız da yok ise gerçekten bunaltıcı bir seyahat oluyor.

klimaya karşıydınız gerek yok benim için diyordunuz? hayırdır ne değişti

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
    ....

Can ve hayat kelimeleri eş anlamlıdır

Arkadaşım. Klimaya karşı değilim ben. Sadece olmazsa olmazım değil dedim. Neye karşı olduğumu söyliyim ben sana. Hava yastıklı araba kullanmaya karşıyım. Önceki mesajlarıma bakarsan görürsün. Ayrıca şehirlerarası otobüslerin tamamı klimalı. Benim sevmediğim olay otobanda seyahat etmek. Belki güvenli olabilir ama insanı uyuşuk yapıyor. Benim için hiç ama hiç bir cazibesi yok. Yani kullandığım araba klimalı olsa bile emin ol otobanda seyahat etmem bir daha. Artık otoban bitti benim için.

Ayrıca abartısız söylüyorum. Eğer Ankara'ya gitmem gerekirse E-5 diye tabir edilen eski yoldan gideceğime emin olabilirsin. Ayrıca yanımdaki arkadaş alternatif bir yol daha tavsiye etti. Adapazarı gişelerinden çıkınca Geyve-Göynük-Nallıhan üzerinden de Ankara'ya gidebilirsin dedi. Aklıma yattı.

Benim derdimi Anladın mı şimdi.

• Gidiş-Geliş teker şeritli dağ yollarında seyretmek benim için en büyük zevktir,bir önceki aşama ise aynı yolu çifter şeritlisidir.Mesela buna Bartın-Amasra yolları örnek verilebilir.Her ne kadar tehlikeli olsa da altında sağlam giden araba olunca o yollardan zevk alıyor insan
    gece ıse e 5 gunduz ıse otoban (trafık yogunlugundan )
    vaktım varsa e 5 geze geze etrafa baka baka acelem varsa otobandan sol serıt
  • otoban ne kadar güvenli olsada istanbul çevresinde tam bir eziyet. hele silivri istanbul arası ölüm sağda kamyonlar hızları 50-80 arası soldan 120 ile kamyonları sollayarak devam etsen arkana 160-180 km hızla gelen selektör yapıp suruyor sanki sağda girecek bir yer varmış gibi. 3 şeritli yollarda da makas yapıp duranları kollamaktan gerim gerim geriliyor insan. izmit ankara arası rahatlıyorsunuz. nedense bölünmüş yollarda daha rahat ediyorum. otobanın monotonluğu, çevrenin hep aynı sıkıcılıkta olması insanı yorsa da otobanlar uzun mesafe gidenlere büyük bir zaman kazandırması nedeniyle tercihim. 6-7 saatlik mesafelerin üzerinde yol giderken şehir ve ilçe merkezleri ve kavşaklardaki kırmızı ışık kayıpları, normal yollarda bir kamyonun arkasına takılmak insana çok vakit kaybettiriyor.

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Abartı olmamak şartıyla yolu uzatırım genede otobandan giderim.

Kendi kullandığım araba ile yalnız seyahat etsem uzatabildiğim kadar uzatırım yolu. Abartırım yani. 10 saat sürecek yolu 15 saate çıkarırım. Hatta daha fazla. Belki inanmıcaksınız ama bir İstanbul-Konya seyahatim var Bilecik-Eskişehir üzerinden. 11 saatlik yol tam 23 saat sürdü. Dönüş aynı güzergahtan 27 saat sürdü. Vallahi billahi.

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Abartı olmamak şartıyla yolu uzatırım genede otobandan giderim.

Kendi kullandığım araba ile yalnız seyahat etsem uzatabildiğim kadar uzatırım yolu. Abartırım yani. 10 saat sürecek yolu 15 saate çıkarırım. Hatta daha fazla. Belki inanmıcaksınız ama bir İstanbul-Konya seyahatim var Bilecik-Eskişehir üzerinden. 11 saatlik yol tam 23 saat sürdü. Dönüş aynı güzergahtan 27 saat sürdü. Vallahi billahi.

Sen söylediğin için inanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: architron

otoban ne kadar güvenli olsada istanbul çevresinde tam bir eziyet. hele silivri istanbul arası ölüm sağda kamyonlar hızları 50-80 arası soldan 120 ile kamyonları sollayarak devam etsen arkana 160-180 km hızla gelen selektör yapıp suruyor sanki sağda girecek bir yer varmış gibi. 3 şeritli yollarda da makas yapıp duranları kollamaktan gerim gerim geriliyor insan. izmit ankara arası rahatlıyorsunuz. nedense bölünmüş yollarda daha rahat ediyorum. otobanın monotonluğu, çevrenin hep aynı sıkıcılıkta olması insanı yorsa da otobanlar uzun mesafe gidenlere büyük bir zaman kazandırması nedeniyle tercihim. 6-7 saatlik mesafelerin üzerinde yol giderken şehir ve ilçe merkezleri ve kavşaklardaki kırmızı ışık kayıpları, normal yollarda bir kamyonun arkasına takılmak insana çok vakit kaybettiriyor.

Bahsettiğiniz durum Gebze ile Adapazarı arasında da var. Yol iki şeritli. Sağda kamyonlar. Solda hızlı giden araçlar. Siz makul bir hızda gitmek istiyorsunuz. Hangi şeritte gideceğinizi şaşırıyorsunuz. Berbat bir durum. Sağa geçseniz bir süre sonra bir kamyona takılıyorsunuz. Sola geçmek isteseniz vızır vızır araçlar geliyor arkadan. İşte bu yolun adı da güya otoban. Adapazarı-Bozüyük arasındaki yol valla bundan daha iyi.

• bızde sureklı basma mantıgı var adam yol bosta olsa doluda olsa etrafındakılerı dusunmeden bas bas bas
    bı bak etrafına yol durumu ne trafık ne ozellık mahmutbey bahcesehır arası aksamları uyuz oluyorum trafık var bellı adam arkadan bır gelıyor sankı duramıycak gıbı sellektor sureklı sacmalık yanı artık bıraz saygı gosermek lazım etrafındakı dıger suruculerede

Orijinalden alıntı: deserthawk

En güzeli yeşillikler içinde,virajlı yollar.Otobanda sabit hız,dümdüz pek keyfi yok;ama daha konforlu ve ekonomik tabi.

Otoban daha konforlu ama ekonomik değil. Araç kullananlar otobanda yüksek süratlere çıkıyorlar. Bu da benzin sarfiyatını artırıyor. Otoban gişelerine ödenen paradan bahsetmiyorum bile. Daha geçen hafta bilecik üzeri Konya'ya gittim. 90-110 arası hızlarla gittim. yarım depodan biraz fazla yakıt tüketmişim. Dönüşü otobandan yaptım. 130-140 km hızlara çıktım. depodaki yakıtın dörtte üçü gitti. Ayrıca Bilecik üzeri 707 km süren yol. otobandan 770 km sürdü. 63 km daha fazla yol gittim.

En azından benim için hiç ekonomik olmadı.
  • 1.6 motorlu araçlarla 110 un üstüne çıktıkça yakıt sarfiyatı artıyor. ama bu otobanın suçu değil isteyenin parası vardır hızlı gider isteyen benim gibi 100-120 arası (enderde olsa ara sıra 150-170 leri görüyoruz tabi) . altındaki araç ne kadar güvenilir olsada bizim yollarımızda her an her şey olabilir bu yüzden hızdan olduğunca kaçınırım. bizim otoyollarda bir bakıyorsun yolun ortasında koca bir lastik bir bakıyorsun üstü iyi kapatılmamış bir kamyondan düşen herhangi bir cisim.

Eskiden kamyonların aynaları birbirine çarparmış...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.