Şimdi Ara

otobanda lastik patlarsa ne olur (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
11.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ön veya arka lastik hangisi olursa olsun biraz sansın varsa kelimeyi şahadet getirirsin
  • Bulunsun

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ
  • 2003 model subaru forester'da basimiza geldi (sol on teker), arac yalpalamasina ragmen cizgisini korudu, guvenli bir sekilde saga cekip lastik degistirdik.
    2006 olmasi lazim, aracin simetrik awd olmasina yormustuk.
    Tyler Durden
  • kimisi ön lastik patladığında fren yapmayın, vites düşürerek yavaşlayın demiş.
    peki lastik patladığı anda ön lastik mi arka lastik mi patladı nasıl anlayacağız?
    şimdiye kadar benim başıma gelmedi inş gelmez.

sağ arka tekerlek patladı, ve sağa çektik, lastik neredeyse parçalanmıştı. hala ucuz atlattığımızı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Gökberg_ß

Önce teker kesilir sonra cant o hızla asfala değer tabi kıvılcımlar çıkmaya başlar.Direksiyonu iman gücüyle tutmak gerekir gerçi Jant yamulursa direksiyon da işe yaramaz ama kısacası ruhuna fatiha

içimizi kararttın

İmzamdaki araçla asfalt bölünmüş yolda yaklaşık 120 ile giderken sağ ön lastik patlamış(zira o an ben anlamadım ne olduğunu) direksiyonda bi ağırlık bi titreme oldu bende var gücümle direksiyonu sabitleyip yavaşça ama dibine varıncaya kadar frene asıldım ve araç hiçbirşey olmadan durdu.

Şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda lastik yavaşça inmiştir. Lastikler 5 yıllık michelin di yani lastik resmen kömür tozu gibi oılmuş bırak patlamayı yarılmayı resmen lastik un olmuş unnn.

Uzan lafın kısası korkmayın direksiyonu elinizden geldiğince sabit tutup frenlere ağır ağır yüklenin araç duracaktır.

NOT: 120 den fazla hızlarda ve diğer araçlarda ne olur bilmiyorum ben sadece yaşadığımı yazdım.

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Başına gelmeyen kişiler sallamış resmen yok ölürsün yok çok kötü kaza olur felan filan. Ben size yaşadığımı söylim.

İmzamdaki araçla asfalt bölünmüş yolda yaklaşık 120 ile giderken sağ ön lastik patlamış(zira o an ben anlamadım ne olduğunu) direksiyonda bi ağırlık bi titreme oldu bende var gücümle direksiyonu sabitleyip yavaşça ama dibine varıncaya kadar frene asıldım ve araç hiçbirşey olmadan durdu.

Şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda lastik yavaşça inmiştir. Lastikler 5 yıllık michelin di yani lastik resmen kömür tozu gibi oılmuş bırak patlamayı yarılmayı resmen lastik un olmuş unnn.

Uzan lafın kısası korkmayın direksiyonu elinizden geldiğince sabit tutup frenlere ağır ağır yüklenin araç duracaktır.

NOT: 120 den fazla hızlarda ve diğer araçlarda ne olur bilmiyorum ben sadece yaşadığımı yazdım.

imzamdaki derken

nickindeki olmasın

• Büyük bir yanılgı görüyorum.160 ile giderken lastiğin aniden yarılıp parçalanması aracı yoldan çıkartır.
    Sadece yalpaladı
    Daha da hızlandım sonra farkettim
    gibi sözler lastiğin o anda havanın bir bölümünü koruyor olup parçalanma sürecini de yaşadığını gösterir.

Allah korusun ani yarılma ve parçalanmalar maalesef aracı 90 km/hzdan yüksek hızlarda yoldan çıkarır.
  • Dün gece Aydından Sökeye gelirken otobanda sol arka lastiğim patladı.Hızım da çok yüksekti 170km civarı bir hızla seyrediyordum.Sanki arabanın tabanına mıcır çarpmış gibi 'çıkırt' diye bir ses geldi lastiğin patlayacağını aklıma getirmedim fakat birkaç saniye sonra aracım çok hafif yalpalamaya başladı.Lastiğin patladığını anlayıp hemen motor freniyle vites düşürerek yavaşladım otobanın bitimine de yaklaşık olarak 8-10 km yol vardı.Gece çok geç vakit olduğundan ve ortalık zifiri karanlık olduğundan durmadım ve otoban çıkışındaki benzin istasyonuna kadar 30-40 km hızla dörtlüleri yaka yaka geldim.Araçtan indim ve lastiğin janttan falan ayrılmadığını görünce gerçekten şaşırdım ama lastikten resmen duman tütüyordu biraz soğumasını bekledikten sonra stepne ile değiştirdim.Lastiğin yanak kısmının büyük bir bölümü yarılmış ama lastik kendini janttan salmamış çok şükür.Galiba Allahın sevgili kuluymuşum yoksa lastik ayrılsaydı sanırım şu an bunları yazamıyor olabilirdim.Bugün de lastikçiye olayı anlattığımda inanmadı bu lastiğin parçasını bile bulamaman lazım dedi çok şükür Allah korudu...

• Geçmiş olsun, neyin üzerinden geçtiğinizi görebildiniz mi??
    Opel Astra H Sedan Enjoy 111.Yıl-2010 1.3CDTI 16V Olimpik Beyaz @İzmir 126.500 km. HLS

• Hareket halinde iken bu zamana kadar hiç lastiğim patlamadı. Genelde akşamdan patlamış oluyor lastiklerim

Düz yolda yüksek hızla giderken lastiğin patlaması kötü elbette, Sürat yaparken bu ihtimalide düşünün. Yalnız bundan kötü bir şey varsada virajda lastiğin patlamasıdır...
  • ya 2002 ya da 2003 yılıydı benim kuzenin düğününe gitmiştik dönüşte arabayı ben kullanmıştım araç 97 opel vectra 2.0 CD.İstanbula dönüyorduk.Ben arabayı kullanırken bir anda küt diye bir ses geldi babam oğlum bu ses ne dedi bi anda araba sağa çekmeye başladı hızımda 120-140 arası direksiyonu tutabildiğim kadar sıkı tuttum ve allah şükür hiç birimize birşey olmadı araba durunca indik bir baktık sağa arka lastik gitmiş.Ama ben o gün ölmediysem allah bizi korudu.Yoksa parçamı bulamazlardı...

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 161907 -- 30 Ağustos 2011; 11:58:11 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.