Şimdi Ara

otobanda lastik patlarsa ne olur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
11.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • söylenenler ile iyce bilgi sahibi oldum ama lastik patladığı anda insanın aklına bunlar gelirmi
    ∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫
    --Wir Leben Autos-- Club Astra
    Renault Clio III Hb. 1.4 16V LPG Siyah @Denizli 61.500 km.
    Opel Astra H Sedan Enjoy 111.Yıl-2010 1.3CDTI 16V Olimpik Beyaz @İzmir 126.500 km. HLS

• o zamanlar lada samaramız vardı tekirdağ/malkara yolunda böyle bir tarafı uçurum bir tarafı tepe olan hafif virajlı bir bölümde sollamaya çıkmıştıkki güm diye bir ses ve araç tepeye doğru aldı başını gidiyor. neyse hem fren hem tepenin eğiminden dolayı bişrşey olmadan kurtardık ön sol lastik janttan ayrılmıştı.

sağ lastik patlasaydı herhalde o an uçurumdan aşağı kanat katıp uçuyor olacaktık.
    Suisei no Gargantia / Guilty Crown / Naruto / Bleach / Infinite Stratos / Black Bullet / Mahouka Koukou no Rettousei / Elfen Lied / Code Geass / Initial D / Ao no Exorcist / Full Metal Alchemist/ Shingeki no Kyojin/ Gantz/ D.Gray-man /Gintama/ Mirai Nikki /Freezing/ Noragami /Accel World /No Game No Life /Date A Live / Eureka Seven / Sengoku Basara 1-2-3-4/ Break Blade / Tokyo Ghoul / Akame Ga Kill / Darker Than BlacK / Zetsuen No Tempest / Tokyo Ravens / Magi - 1-2 / Strike the Blood / Sidonia no Kishi / Gantz
  • Karadeniz sahil yolunda, Rize` den Of` a giderken, hızım 110-120 arası ve sağ doğru bir virajda ön sağ lastik gümledi..

Aracı alalı henüz 2. günümde yaşadım bu olayı(agresif lazı yani:) )

İlk olarak ne olduğunu kavrayamadım ve araç deli gibi sağ çekti aracı ve aracın arkasıda sola doğru kaymaya başladı, Allahdan viraj sağ doğruydu ve orda ani direksiyon çabasıyla yan yan bir süre gidip sonra düzeldikden ve hızı yavaşladıkdan sonra derin bir nefesle karadenizin dalgalarına baktım..

düzeltme, hatalı harf..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazarotti -- 6 Eylül 2007; 0:13:27 >
  • gecen seneki olayimi anlatayim, ankara konya yolunda megane 2 hb aracimla gidiyorum, gec kalmisim, hizim 190 di, cok kisa sure sonra pat diye bir ses duydum(orta aynadan arkaya baktim hemen dedim acaba hizdan ruzgarlik mi koptu, yok), onemsemedim, aracta hicbir degisiklik olmadi cekme falan gibi, sonucta acelem de var ama biraz da iskillendim, 160 civari hizlara indim, bir baktim yol bilgisayari lastik patlak diyor, arac krokisinde de sag arka lastigi gosteriyor... dedim araba sapitti o kadar hizda mumkun degil hem de acelem varken lastik patlayamaz, bunlar saka olmali :) hemen yavasladim, hafif cekmeyi farkettim, normalde sola ceken direksiyonum hafif hafif caga cekiyordu ama inanmadim, yoldandir diyordu hala beynim o sirada. konya yolundaki opele gelmeden sanirim bir fabrikanin girisine(un fabrikasi olabilir) cektim, aractan indim ve sag arka lastigin tamamen oturdugunu gorunca basimdan assagi kaynar sular dokuldu, kisa yakin zamandi ve birkac gun once yepyeni aldigim kar lastiklerim patlamisti, dedim herhalde patlamadi ama yerinden cikti, yanaktan hava kacirdi, cook yavas bicimde opele cektim, ricayla lastik indi acaba sisirebilir miyiz diye, adamlar cok sagolsunlar seyyar sisirme aletiyle yanima geldiler deniyoruz yok fisss diye ses, o an aci gercegi kabullendim, lastik patlamisti(yarilma veya parcalanma yoktu sadece ufak bir patlak), iki saat stapneyi cikarip takacagima bir taksi cagirttim, arabayi opelin onune koydum, gidecegim yere gec de olsa yetistim(tabi opele geri donene kadar tamir edilemeyecek kadar buyuk bir yarik oldugunu, 200 ytl lik lastigin yeniden alinmasi gerektigini dusunuyor, soguk terler dokuyordum:)), isim bittikten sonra da sagolsun bir arkadasimla birlikte opele geldik lastigi opelin lastikcisine tamir ettirdikten sonra yoluma koyuldum. anlamadigim ise 190 gibi bir hizla giderken lastigimi patlatan nesneye nasil olur da on lastigim degil de arka lastigim denk gelmisti? aciklamayi babam yapti, yerde yan duran civiyi on lastik 190 km hizla arka lastige firlatmistir,azcik saplanan civi, arka lastigin de uzerinden gecmesiyle lastigini patlatmistir. bana mantikli geldi. olayim budur yani lastikle ilgili. umarim yardimci olabilmisimdir, arac 2003 model 1,6 benzinli renault megane 2 hb idi, lastik ise 205 x 55 x16 ebatlarinda michelin pilot alpine di.

• quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

gecen seneki olayimi anlatayim, ankara konya yolunda megane 2 hb aracimla gidiyorum, gec kalmisim, hizim 190 di, cok kisa sure sonra pat diye bir ses duydum(orta aynadan arkaya baktim hemen dedim acaba hizdan ruzgarlik mi koptu, yok), onemsemedim, aracta hicbir degisiklik olmadi cekme falan gibi, sonucta acelem de var ama biraz da iskillendim, 160 civari hizlara indim, bir baktim yol bilgisayari lastik patlak diyor, arac krokisinde de sag arka lastigi gosteriyor... dedim araba sapitti o kadar hizda mumkun degil hem de acelem varken lastik patlayamaz, bunlar saka olmali :) hemen yavasladim, hafif cekmeyi farkettim, normalde sola ceken direksiyonum hafif hafif caga cekiyordu ama inanmadim, yoldandir diyordu hala beynim o sirada. konya yolundaki opele gelmeden sanirim bir fabrikanin girisine(un fabrikasi olabilir) cektim, aractan indim ve sag arka lastigin tamamen oturdugunu gorunca basimdan assagi kaynar sular dokuldu, kisa yakin zamandi ve birkac gun once yepyeni aldigim kar lastiklerim patlamisti, dedim herhalde patlamadi ama yerinden cikti, yanaktan hava kacirdi, cook yavas bicimde opele cektim, ricayla lastik indi acaba sisirebilir miyiz diye, adamlar cok sagolsunlar seyyar sisirme aletiyle yanima geldiler deniyoruz yok fisss diye ses, o an aci gercegi kabullendim, lastik patlamisti(yarilma veya parcalanma yoktu sadece ufak bir patlak), iki saat stapneyi cikarip takacagima bir taksi cagirttim, arabayi opelin onune koydum, gidecegim yere gec de olsa yetistim(tabi opele geri donene kadar tamir edilemeyecek kadar buyuk bir yarik oldugunu, 200 ytl lik lastigin yeniden alinmasi gerektigini dusunuyor, soguk terler dokuyordum:)), isim bittikten sonra da sagolsun bir arkadasimla birlikte opele geldik lastigi opelin lastikcisine tamir ettirdikten sonra yoluma koyuldum. anlamadigim ise 190 gibi bir hizla giderken lastigimi patlatan nesneye nasil olur da on lastigim degil de arka lastigim denk gelmisti? aciklamayi babam yapti, yerde yan duran civiyi on lastik 190 km hizla arka lastige firlatmistir,azcik saplanan civi, arka lastigin de uzerinden gecmesiyle lastigini patlatmistir. bana mantikli geldi. olayim budur yani lastikle ilgili. umarim yardimci olabilmisimdir, arac 2003 model 1,6 benzinli renault megane 2 hb idi, lastik ise 205 x 55 x16 ebatlarinda michelin pilot alpine di.

geçmiş olsun kardeş..benmki de öleydi.ön lastikle üstünden geçtimdi önce.Ama bnmki çivi değil hurda araba parçasıydı galiba Allahtan lastiğime saplanıp çıktı.Takılsaydı eğer o hızda bütün alt takımı dağıtırdı...
    Opel Astra H Sedan Enjoy 111.Yıl-2010 1.3CDTI 16V Olimpik Beyaz @İzmir 126.500 km. HLS

• quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

lastik basınç sensörü çok önemli bir özellik benim aracımda mevcut havası az bişey inse hemen uyarır her arabada olması gereken bir özellik

Tabiki önemli bir özellik ancak otobanda lastiğin patlamasında herhangi bir yararı olamaz.Dediğin gibi sadece hava basıncından haberdar olmanı sağlar.
  • dün akşam iş çıkışı ikitelli bebek istikametinde seyrederken güzel ülkemin otoyolundaki hafif(!) bir çukura düştüm.. ilk başta çıkan sesi amortisörden geliyordur diye umursamadım, o sıralar 100 110 ile gidiyordum..

baktım ses ısrarla devam ediyor gaza bastıkçada artıyor anlamak için biraz daha hızlandım 130 civarlarında - neden sonra- durup bakmak aklıma geldi ama takribi 1-2 km yol yapmıştım.. gaziosmanpaşa çıkışına gelmeden sağa çektim lastiğin patladığını hatta maalesef uzun süre üzerinde gitmekten kullanılamayacak durumda olduğunu gördüm..

aslında merak ettiğim konu 205/55 15 michelin energy e3a lastikle ilgili... nedir yani otoyolda 100 le nispeten hafif bir çukura düşünce patlayacak yada yanaktan hava kaçıracak gibimi dizayn edilmiş..

tabi bütünlük bozulmasın diye 220 ytl ödeyip yenisini aldım.. hadi hayırlısı..

• quote:

Orjinalden alıntı: bal974

direksiyona sıkıca sarılmak ve arabanın sağa sola dalmasını önlemek lazım.

Zaten büyük ihtimalle lastik aniden sönmeyecektir, sana hissettirir, araba bir yöne gitmeye çalışır. Sen de bir terslik olduğunun farkına vararak emniyet şeridine geçer ve kontrol edersin.

Ama eğer yüksek hızlarda parçalanma şeklinde lastik aniden sönerse, direksiyona sıkıca sarıl, frene abanma ve kontrollü ama çabuk bir şekilde dur.

Büyük ihtimalle durduğunuzda jant üzerinde lastikten parça kalmayacaktır.

o hızda lastik patlarsa emin ol paramparça olması en fazla 6 7 saniye sürecektir

Orjinalden alıntı: reddlion111

dün akşam iş çıkışı ikitelli bebek istikametinde seyrederken güzel ülkemin otoyolundaki hafif(!) bir çukura düştüm.. ilk başta çıkan sesi amortisörden geliyordur diye umursamadım, o sıralar 100 110 ile gidiyordum..

baktım ses ısrarla devam ediyor gaza bastıkçada artıyor anlamak için biraz daha hızlandım 130 civarlarında - neden sonra- durup bakmak aklıma geldi ama takribi 1-2 km yol yapmıştım.. gaziosmanpaşa çıkışına gelmeden sağa çektim lastiğin patladığını hatta maalesef uzun süre üzerinde gitmekten kullanılamayacak durumda olduğunu gördüm..

aslında merak ettiğim konu 205/55 15 michelin energy e3a lastikle ilgili... nedir yani otoyolda 100 le nispeten hafif bir çukura düşünce patlayacak yada yanaktan hava kaçıracak gibimi dizayn edilmiş..

kardeş benimki de michelin 'di 195/65 15. Senin fiyat baya bi uçuk geldi bana.Ben 145'e aldımdı...

• Bizde 91 model şahin var.Amcam geçen gün izmir den denizli ye giderken arka sağ lastik yerinden çıkmış.baya da hızlı gidiyomuş.Allahtan ön lastik çıkmamış.Baya masrafı vardı arabanın.

Orjinalden alıntı: metaner

quote:

dün akşam iş çıkışı ikitelli bebek istikametinde seyrederken güzel ülkemin otoyolundaki hafif(!) bir çukura düştüm.. ilk başta çıkan sesi amortisörden geliyordur diye umursamadım, o sıralar 100 110 ile gidiyordum..

kardeş benimki de michelin 'di 195/65 15. Senin fiyat baya bi uçuk geldi bana.Ben 145'e aldımdı...

bayağı bi araştırdım netten, 205 3 bırakan bir yer vardı uzak diye gidemedim ikitelli sanayiden aldım
    normalde yoldan geçerken sorsan 275+kdv fiyat çekiyolar..

• quote:

Orjinalden alıntı: viper001

otobanda lastiğin 170-180 le giderken patlarsa korkma karayollarının özel ekipleri var spatulalarla gelip seni yapıştığın duvardan temizliyolar

unutmayın sürat felakettir

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: metaner

quote:

bayağı bi araştırdım netten, 205 3 bırakan bir yer vardı uzak diye gidemedim ikitelli sanayiden aldım
    normalde yoldan geçerken sorsan 275+kdv fiyat çekiyolar..

neyse allah kazasız belasın kullandırsın da ben izmirdeki en büyük şirketlerden birinden aldım.Liste fiyatı 182 ytl idi.Kampanyalı fiyatı 145 dediydi...

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

lastik basınç sensörü çok önemli bir özellik benim aracımda mevcut havası az bişey inse hemen uyarır her arabada olması gereken bir özellik

Tabiki önemli bir özellik ancak otobanda lastiğin patlamasında herhangi bir yararı olamaz.Dediğin gibi sadece hava basıncından haberdar olmanı sağlar.

patladığı zamanda uyarıyor sadece havası indiği zaman değil

Orjinalden alıntı: skyclad

140-150 gibi bir süratle otobanda seyrederken

arka lastik patlarsa ne olur.?
    ön lastik patlarsa ne olur.?

deneyimleriniz varsa
    o anda ne yapmak lazım.?????

kaza olur.

• Zaten tehlike bi anda inerse, patlarsa, yarılırsa oluyor.. Onu bildirse ne olur, o anda zaten herşey çok geç oluyor.. Kurtarmaya çalışırken bir de üstüne basınç düştü diye uyarır dikkat dağıtırsa daha kötü..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

patladığı zamanda uyarıyor sadece havası indiği zaman değil

• Düşünmesi bile korkunç

İman etmek, görünmeyene inanmaktır. Mükafatı ise görünmeyeni görmektir.

Hiç kimse ölüm döşeğinde 'Keşke daha çok çalışsaydım' demez.
    Hayatınızın kıymetini bilin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.