Şimdi Ara

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan: Bu sene sorular daha zor olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖSYM Başkanı Yarımağan, adaylar arasındaki farkı ortaya koymaya çalıştıkları için soruların daha zor olacağını söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ünal Yarımağan, bu yıldan itibaren ÖSS'nin tek oturumda iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini belirterek, adaylar arasında farkı ortaya koyup, sıralama yapmak istedikleri için soruların bu yıl daha zor olacağını söyledi. 18 Haziran 2006 Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS öncesinde adaylara önerilerde bulunan Yarımağan, "Adaylar için en önemli konu hangi alandan geldiklerine ve hangi yükseköğretim programlarına gitmek istediklerine göre, sınavda hangi testlere cevap vereceklerini önceden
    belirlemeleri" dedi. ÖSS'de 8 test bulunacağını söyleyen Yarımağan, bu testlerin ilk 4'ünü tüm adayların yanıtlayacağını, lisans programlarına gidecek adayların ise kalan 4 testten 2'sini daha yanıtlayacaklarını anlattı. Sınav süresinin 15 dakika uzadığını kaydeden Yarımağan, 3 saat 15 dakikada tamamlanacak sınavla ilgili şunları söyledi:

'SEÇME YAPACAĞIZ'
    "Sınavın ilk 4 testindeki sorular geçen yılki gibi Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler testleri. İkinci kısımda her adayın en çok 2'sine cevap vereceği testlerdeki sorular ise alan derslerine dayalı. Liselerin, 2. ve 3. sınıflarında okutulan derslerle ilgili olacak. Sınavda her bir testte 30 soru olmak üzere toplam 240 soru sorulacak. Adaylar bu sorulardan 120'sine mutlaka cevap verecekler. Bazı adaylar da ek olarak 2 teste, yani 60 soruya daha yanıt verecekler. Bu da 180 soru ediyor. Soruların dörtte birine doğru cevap vermenin 160 puana alacağını sanıyorum. Testlerdeki sorular çok kolay olamıyor. Çünkü bu sınavda öğrencileri ayırmamız lazım. Sorularımızın belli bir güçlüğü olmasına rağmen, geçen yıl Matematikteki tüm sorulara cevap veren 1000'in üzerinde aday var. Biraz daha kolay sorarsak, bu sayı 10 bin, 20 bin olduğunda bunları ayırt edemeyiz. Bu bir sıralama sınavı. Adayların bilgi düzeyleri arasındaki farkları ortaya koyup adayları sıralamaya çalıştığımız için, bu kadar büyük bir kitleyle bunu yapabilmek için soruların bir miktar zor olması gerekiyor." Yarımağan, kontenjanlar konusunda da "Lisans programlarına 200 bin kişi alınacak. Ön lisans programlarının kontenjanları da 200 bine yakın. Açıköğretim dahil 600 binin üzerinde öğrenciyi üniversitelere yerleştireceğiz" dedi.

Kaynak: Sabah Gazetesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 15 Haziran 2006; 13:43:21 >

• Bu ne şimdi abicim yaaa moralim acaip bozuldu. Offff off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 15 Haziran 2006; 13:58:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: elbombaci

Bu ne şimdi abicim yaaa moralim acaip bozuldu. Offff off

Moralini bozma... sadece sana değil herkese zor gelecektir.

• 1000kısı full yapmıs pekı eksı net yapan kac kısı turkıye ortalaması ne kadar salak sacma ısler hersey bır sınawa baglanmıs ne kadar tartıssakta konussakta degısmıcek ama ınsan tutamıyor kendını bu sıstem,moronun ınegın sıstemı kısa sure sora anlarlar naptık bız dıe ama bıraz gec olcak sankı
  • yazik su ossye girceklere, sinavda sinirden agladigim titremeden kalemi tutamadigim hala aklimda, ne zor gunlerdi ...
    allah hepinize kolaylik versin
  • Bütün sistem kurbanlarının allah yardımcısı olsun..

2.5 milyon aday 50YTL verip bu sınava girmesi nolur bunları hali bilmiyorum..
  • zor olacak derken ;ama alan dersleri olduğu iiçin sınav kapsamı genişledi.. demek istedi herhalde ösym başkanı

yani ilk 4 test geçen sene ki gibi ,, sorular benzer olacak..

sadece alan dersleri için konular artılrılımış...

ben ilk 4 testi yapacağım için rahatım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu yıl sorular daha zor olacak doğru..

ama yerleşmek diğerlerinden çok daha kolay..çevremdeki birçok kişi pes etti bile..unutmayın bu sıralama sınavı..ne kadar zor olursa o kadar çok eleme olur ve gerçekten çalışmış birinin işi kolaylaşır..
  • Ben 1. bölüm sorularının daha zor olacağını tahmin ediyorum.Çünkü herkes "Ben 2. bölüm yapmayacağım" diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Ben 1. bölüm sorularının daha zor olacağını tahmin ediyorum.Çünkü herkes "Ben 2. bölüm yapmayacağım" diyor.

• 1.bölüm soruları geçen senelerde nasıl sa bu sefer de aynı olur..
    herkes 2.bölüm ü yapmayacağım diyrsa ozamn kazanan az olur..
    sadece 1.bölümü yaparak istenilen yeri kazanmak olmuyor(meslek liseleri dışında ..)
  • ilk bölüm geçen seneki öss ler ayarında ya da daha kolay,

2. bölüm de soru tarzı açısından geçen seneki öss ler ayarında olur, zorluğu yeni eklenen konuların bilgi gerektirmesi, ki o bilgilerde temel bilgilerden öte olmayacaktır.

benden nacizana bir kaç tavsiye:

-öss de genelde süre yetmez çünkü , heyecan ve tedirginlik sizi yavaşlatır, bu yüzden:
    2 kere 2 , 4e eşittir kontrol etmenize gerek yok, sorulara takılıp kalmayın, üst üste bir sürü soruyu atlayabilirsiniz canınızı sıkmayın, bir soruyu çözünce hemen diğerine geçin, önceki aklınızı meşgul etmesin

- sayısalcılar, sakın sosyal-1 i çözmemek gibi bir hataya düşmeyin (çünkü katkısı çok yükseldi), mat-fen kontrol edeceğinize sosyal çözün,
    eğer 10 dk kaldıysa ve tüm sosyal-1 bomboş duruyorsa, korkmayın girişin, ilk aklınıza gelen şıkkı işaretleyin(genelde doğru olur).muhtemelen hepsini işaretleyebileceksiniz.

- çişiniz gelirse zaman kaybını düşünmeyin tuvalete gidin, bir hava alın.

- eğer şıkları topluca geçiriyorsanız, tümünü sona bırakmayın max. 30 soruda bir geçirin ve mutlaka kontrol edin. Şıkları doğru bölüme işaretlediğinizden emin olun.

- bir çözüm nasıl kontrol edilir?
    eğer bir sayısal sorusunu şöyle-böyle yapmıştım diye kontrol ederseniz, işlem hatanızı bulamazsınız.
    Silin hızla baştan çözün.

- sınava girerken aileniz size "stres yapma" diyecektir, bu söze kızmak yerine bir espri olarak düşünün

öss 2006 da tüm adaylara başarılar dilemiyorum, zaten bu teknik olarak imkansız
    hakeden kazansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 15 Haziran 2006; 15:15:12 >

• Şunu söyleyeyim , rahatlarsınız (öss'ye girecekler için) ;

Türkiye'de mat 2 yapma oranı % 2

Zaten puanlarda belli değil

Bu sınavda önemli olan sıralama olacaktır.Puan olmayacaktır.
  • ben bu soruları hazırlayanın
  • bende sole acıklamalara hasta oluorm ...sankı kolay yapsa sınavı cok unıverse varda mıllet acıkta kalmycak ... okullar bellı kontejanlar bellı adamlar bılerek cıkartıo bole sıstem yoksa hangı bırını unı ye sokcaklar ! adamların ıslerıne gelıo zor sıstem yapmak ... kolay yapsa veya mantklı sıstem yapsa acıkca kalan az olcak eee acıkca kalanın aza ınmesı ıcın okul lazım bude bızım ulkemzde olmadgı ıcın sıstemı kazık yapcaklar ınsanlrı elıycekler ıste ... hala goztepeye camı yapalım derdınde olan bı ulkeden ne beklersnkı ... goztepeye camı yapıcaklarına unıverse yapsnlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz
    hala goztepeye camı yapalım derdınde olan bı ulkeden ne beklersnkı ... goztepeye camı yapıcaklarına unıverse yapsnlar

iyi bir üniversite yüz milyon dolarlar maloluyor,

halbuki 1 milyon dolara cami yaparsın, bir de bu ülkede camileri genelde halk yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz
    hala goztepeye camı yapalım derdınde olan bı ulkeden ne beklersnkı ... goztepeye camı yapıcaklarına unıverse yapsnlar

iyi bir üniversite yüz milyon dolarlar maloluyor,

halbuki 1 milyon dolara cami yaparsın, bir de bu ülkede camileri genelde halk yapar

ya dık ıkı bına unıverse yap cokmu zor egıtım herseyın bası verceksn parayı gereklı gereksz herseye para harcamayı bılıo ınsanlar egıtme gelnce o daha gereklı onu yapalm dıolar

• Böyle sistemin ben...of ya of..duydukca küfür edesim geliyor...
  • O zaman 100 cami yapmak yerine bir üniversite yapılır.Zaten mahalle başına 15 cami düşüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.