Şimdi Ara

ÖSS'ye Nasıl Çalışmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
7.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Altyapıma pek güvenmiyorum, Lise 1-2-3 de yan gelip yattık. Ayın 17'sinde dershane baslıyo.

Kazanan abilerim, bu sene girmiş olan ve girecek olan arkadaslarıma soruyorum; nasıl bir çalışma programı olusturdunuz. Nasıl bir yol izlediniz?

Ben özenli bir program olusturmadım ama; bilgisayarı okullar acılınca kaldırıyorum. Günde 150 soruyla baslayıp sene ortasına kadar 300'e cıkmayı hedefliyorum. Okul derslerini pek önemsemiyorum bu sene hiç calısmadan tesekkür aldım.

1- Nasıl çalışmalı bu basarıya giden yolda?
    2-Öss'ye calısırken kitap okusak zararı olur mu? 1 sene kitaptan kalmak çok zor benim için
    3- Haftada bir günü kendimize ayırsak( Mesela Cuma günü 100-150 soru çözsem ve 2 film izlesem, arkadaslarla kafeye gitsem falan filan)

Sabahcıyım bu sene büyük ihtimalle. Ya da tam ögretim de olabilir.

Okuldan gel.Dinlen.Dersleri tekrar et.Dinlen.Ertesi günün derslerini tekrar et.Dinlen. Test çöz(yemege kadar en az bi 100 falan). Aksam yemekten 20 dk sonra teste otur veya konu çalış. Yatana kadar. Yatış saati 24:00. Kalkış 05:50.

Güzel mi bu program? Sizde yazarsanız sevinirim.

• Yemek yeme ve tuvalete gitme dışında paso ders çalışacaksın,uyku sürende 8 saati geçmeyecek.Yeni sistem bunu daha çok zorluyor.
  • Kitap okumanın nasıl bir zararı olabilir ki, bilakis faydalı olur.
    Ayrıca haftada birkaç saat film izlemek, pc oynamak, gezmek hiçbirşey kaybettirmez. Ama bunları yapmazsan dersler belli bir süre sonra bayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Öss geldi,çattı.

Altyapıma pek güvenmiyorum, Lise 1-2-3 de yan gelip yattık. Ayın 17'sinde dershane baslıyo.

Kazanan abilerim, bu sene girmiş olan ve girecek olan arkadaslarıma soruyorum; nasıl bir çalışma programı olusturdunuz. Nasıl bir yol izlediniz?

Ben özenli bir program olusturmadım ama; bilgisayarı okullar acılınca kaldırıyorum. Günde 150 soruyla baslayıp sene ortasına kadar 300'e cıkmayı hedefliyorum. Okul derslerini pek önemsemiyorum bu sene hiç calısmadan tesekkür aldım.

1- Nasıl çalışmalı bu basarıya giden yolda?
    2-Öss'ye calısırken kitap okusak zararı olur mu? 1 sene kitaptan kalmak çok zor benim için
    3- Haftada bir günü kendimize ayırsak( Mesela Cuma günü 100-150 soru çözsem ve 2 film izlesem, arkadaslarla kafeye gitsem falan filan)

Sabahcıyım bu sene büyük ihtimalle. Ya da tam ögretim de olabilir.

Okuldan gel.Dinlen.Dersleri tekrar et.Dinlen.Ertesi günün derslerini tekrar et.Dinlen. Test çöz(yemege kadar en az bi 100 falan). Aksam yemekten 20 dk sonra teste otur veya konu çalış. Yatana kadar. Yatış saati 24:00. Kalkış 05:50.

Güzel mi bu program? Sizde yazarsanız sevinirim.

kardeşim önemli olan her zaman deli gibi soru çözmek değildir onuda söyleyeyim bilgisayarıda kaldırmaya gerek yok bence kendine hakim olabiliyorsan
    önemli olan soru çözdüğün konuyun tam olarak bilmen konu tekrarı yapmak lazım konuyu biliyorsan tabi soru çözceksin bolca
    birde mesela günde 50 soru çöz ama çözemediğin soruları git sor önemli olan çözemediklerini çözmeyi öğrenmek zaten saçma sapan bi sistem içinde olduğumuz için soruların kalıpları belli 20-30 tane kalıp var bi konuda onları öğrenince iş bitiyor

• Ben lise 1'den başlıcam...Hayırlısı ne diyelim...
  • son sene okul derslerini önemse, yanı biraz çalış, hocaları dinle.. özellikle matematik.. çünkü dersane de bunlar sene sonunda hızlı bir biçimde işleniyor, hocalar sizin konuları bildiğinizi varsayarak anlatıyor son dersleri.. okulda hocaları dinle, sınavlara da azıcık çalışsan yeterli.. vede çok değişik kaynakların sorularını çöz.. ne kadar soru çözmen okadar önemli değil bana göre, farklı sorular çöz, ve her çözemediğin soruyu hocalara göster, her çözemediğin soru senin için bir avantaj, çünkü bundan sonra karşına çıksa çözebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Kitap okumanın nasıl bir zararı olabilir ki, bilakis faydalı olur.
    Ayrıca haftada birkaç saat film izlemek, pc oynamak, gezmek hiçbirşey kaybettirmez. Ama bunları yapmazsan dersler belli bir süre sonra bayar.

Şöyleki benim ezber yönüm biraz zayıf. Ea ögrencisiyim.

Hergün 1 saat kitap okuyacagıma acarım tarih veya cograyfa okurum. Bu anlamda dedim.

Cok da abartmadan her Cuma aksamı 1-2 film izlerim.

Bilgisayarı kesin kaldırıcam. Çünkü kendime hakim olamam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hydrogenfla

Yemek yeme ve tuvalete gitme dışında paso ders çalışacaksın,uyku sürende 8 saati geçmeyecek.Yeni sistem bunu daha çok zorluyor.

Böyle de ilk dönemi zor cıkartırız. 2.dönem yalan olur.
  • Aynı durumdayız dostum :(( Final'e yazıldım bende A.Meslek Lisesi yim.
  • Arkadaş ciddi bir soru sormuş lütfen sizde aynı özeni gösterin.Geleceğini etkileyecek nede olsa...

Öncelikle çok çalışmakla hiç bir alakası yok bu işin.Kimisi 20 saat çalışır hiç bişey anlamaz,kimisi 2 saat adam akıllı kafasını vererek çalışır daha verimli olur.Kendine düzenli bi program yapmalısın.Günün belirli saatlerinde ders belirli saatlerini kendine ayırmalısın.Herşeyin düzenli olmalı.Mesela okuldan geldikten 2 saat sonra ders çalışmaya başlayacağım diye kendini programla.İlk haftalarda kendiliğinden yapmalısın.Sonra zaten o saatlerde başka bişey yaparsan için rahat olmuyacaktır.Kendine mutlaka zaman ayırmalısınki össye yaklaştığında kafanın çok dolu olmaması gerek.Yani sinemayada gitmelisin arkadaşlarınlada gezmelisin.Bilgisayarı kaldırabilirsin.Ödevlerin olduğu zaman internet cafelerden yararlan.Mutlaka kitap bitirmelisin.Türkçe kompozisyonlarda çok ama çok işine yarar.Kitabı öylesine okuma.Hızlı ve anlayarak oku.Bol bol tekrar yap.Ve aynı tip soruları çözme.Okul başladığı an tekrara ağırlık ver.Tabiki test çöz ama tekrara daha çok ağırlık ver.Son dönemlere doğru zaten konular biticektir.Ve sen sürekli tekrar yaptığın için bunları unutmayacaksın ve bunların üstünden soru çözeceksin.Demek istediğim şu:Tekrar öğrenildi zamanda yapılması gereken bişey.Unuttuktan sonra zorlanırsın.Ve tekrarı günlük haftalık aylık olarak ayır.Mesela o gün matematikden geometri gördün.O gün tekrar et.Bi kaç gün sonra bidaha bi kac ay sonra bidaha.Beyin artık geometriye benzer soru görünce o tekrar aklına gelir ve çözüp atarsın.Matematiği yazarak çalış.Kitaba bakarak anlaman için fotografik hafızan olması lazımki buda insanlarda seyrek görülür.Öss'ye 1 hafta kala her şeyi bırak ve şu kitabı MUTLAKA OKU:

Sadece başbakan okusun.

Şu anda aklıma gelenler bunlar.Soru sorarsan daha verimli cevap verebilirim

• Valla benimde aynı durum yumurta kapıya dayandı yani
  • Lise 1'dekilerin dışında bütün konuları iyi derecede biliyorum diyebilirim.Ama herşeye rağmen ne olur ne olmaz diye bu yazın başından mat 1'e çalıştım.Son 1 aydır da lise 3'ü tekrarlıyorum.Ayın 22'sinde de dershane başlıyacak.O zamana kadar lise 2'yi de tamamlarım diyorum.

Benim çalışma sürecim böyle.Yazın boş boş oturacağıma biraz ders çalışıyım dedim şimdilik durum iyi.Öneri olarak kabul edersen,diyeceğim tek şey dershaneye gittiğinde hiç üşenmeden her tenefüs derste işlediğiniz konuları tekrarla,yeniden yeniden gözden geçir.Daha da kalıcı olur bilgilerBen henüz denemedim bu yolu ama ÖSS'ye girmiş abilerim bu yolu izlememi önerdi.Dershane süreci boyunca da kendini fazla sıkmadan bol bol soru çözmeni tavsiye ederim.

Bu arada ben de 2010 öss'cisiyim.Yeni sistemi pek bilmesemde bizi baya zorlayacağı kesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 6 Ağustos 2009; 14:19:05 >

• Ben geçen sene girdim.Tecrübelerimi aktarayım.

1-3 Sene yatan çalışmayan bir öğrenciyseniz bir anda pc,tv kaldırıo günde 4-5 saat çalışmanız pskolojık olarak sizi çok yorar.Bu yüzden yavaştan alın derim

2-Konu anlatımı kitaptan eksik konularınızı mutlaka kapatın,çalıştığınız konu tamam ben bu konuda herşey bitti her şeyini öğrendim diyene kadar diğer konu geçmeyin.

3-Sözel derslere hemen başlamayın sayısal dersleri kapatın sözle dersler 2-3 ay sonra başlayın

4-Sınıfta bu yıl pek ders işlenmez heralde,hocalar bırakır bu aralarda arkadaşlarınızla muhabbette edeceksınız,testte çözeceksiniz iyi olacak.

5-Hayat devam edıyor bunu unutmayın.Çalışmaya ayırdığınız kadar eğlenmeyede vakit ayırın yoksa ders çalısırken dikkatinizi toplayamaz hemen sıkılırsınız.

bunlar böyle gider bla bla bla .
  • Çalışmak için hangi ders kitapları ve testleri almamızı önerirsiniz beyler ?
  • Bu sene öss bana girdi tecrübe kazandim seneye ben ona girecegim inş :)

Alt yapim zayıf diyorsan şimdiden çalışmaya başlamalısın.Emin ol lise 2-3 konuları dersanede karşına çıkınca dinlemek için yırtınacaksın fakat ilk3 sene yattigin için temelin olmayacak anlamayacaksin.Sonra kendin çalışmayı deneyeceksin.Sürekli bunlar üst üste binecek strese gireceksin:) şimdiden hazırlıklı ol.
    Ben denemelerde 260-280 puan arasında yapıyordum sömestrdan itibaren.Gel gör ki asıl sınavda 245 puan yaptim.(ham) Açık konuşcam denemeler g*tunu kaldırmasın.Bizimki tavan yaptıda noldu gördük neyin ne oldugunu..Sakın ola önümde 7 ay var 5 ay var 3 var neler neler çalışırım ben fln diye kendini kandirma o aylar gün gibi geçiyor..Lise 4 konuları önemlidir.Fizik,Matematik ve Kimya'yı iyi dinlersen ve okulda halledersen son aylarda çok rahatlarsin.

Merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

Ben lise 1'den başlıcam...Hayırlısı ne diyelim...

bende öle diodum zaten lise 1 konularına düzgün çalış öss ye çalşmş oluyosun

takviye olarak mat test kitabı al
  • kardeş çok çalışmalısın yani düzenli olacak bide ders çalışırken kendini kandırma günde 8-9 saat ders çalışmazsan kazanamazsın hele altyapın iyi değilse aşırı çalışman gerekir yani liseyi ortaokul bilgileriyle bitirmiş hiç bi halttan anlamayan 4 senede ancak üniversite kazanan biri olarak söylüyorum bunları altyapın iyi değilse çok ama çok çalışmalısın
  • Mesajım olsun konu çok faydalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RhiFaT

kardeş çok çalışmalısın yani düzenli olacak bide ders çalışırken kendini kandırma günde 8-9 saat ders çalışmazsan kazanamazsın hele altyapın iyi değilse aşırı çalışman gerekir yani liseyi ortaokul bilgileriyle bitirmiş hiç bi halttan anlamayan 4 senede ancak üniversite kazanan biri olarak söylüyorum bunları altyapın iyi değilse çok ama çok çalışmalısın

hikaye 8-9 saat.onu yapacak moron olur.Ve bu foruma takılan moron oldugunu zannetmiyorum :)

benim günde 5 saat etütüm oluyordu.5 saatte 2 saat adam akilli çalıştıgım az gün olmuştur.

Günde 2-3 saat ciddi şekilde çalışırsan yeter.Tabi yetmesi için gerizekalılık vs özellikleri bulundurmamanız gerekmekte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaMaM MaRiQuAnTe -- 6 Ağustos 2009; 14:48:04 >

• bende bu sene öss ye girecem hayırlısı ile falza altyapım yok aslında lise3 ü teşekürle kapatmama rağman hala abzı konularda eksiklerim var ve denemelerim kötü bu durumu aşmam baya bi zor olacak gibi 18 inde dersane açılacak işallah programlı bir sene beni bekliyor....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.