Şimdi Ara

Dershaneyle aynı anda nasıl çalışabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezuna kaldım ilk defa dershaneye gidiorum bu sene ancak benim konu eksiğim çok dershanede çok yavaş ilerliyor ben mesela evde 5 dk ogrenebilicegim konuyu orda 2 saatte öğreniyorum tabiki güzel oluyor ama bu sene için uygun deil ,üstelik gelip giderken dershaneye yoruluyorum eve gelince çalışmaya halim kalmıyor birde Mustafa yagciyi biliyorsunuzdur belki onu bir kere dinlediyseniz diğer hocaların hepsinin hicbirsey bilmediğini görebilirsiniz dershanedeki hocama mantığını sorduğumda ispata girer diyip geçiştirdi ancak ben böyle daha iyi anlıyorum ,ne yapmam lazım evde kendim çalışmak istiyorum ama güvenemiyorum riske atmak istemiyorum ancak dershanede verim alamıyorum (sayisalim, istediğim bölüm siralamasi 20 bin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umbrellaw -- 25 Eylül 2022; 10:40:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya kardeş bırakın bu ispat işlerini falan. dünyada hiç bir olayı anlatınca kavrayamazsın. araba sürmeyi sürmeden öğrenemezsin o adam sana her detayını anlatsın ispatını cartını curtunu yapsın s*ksen o debriyaj-gaz-ayak hassasiyetini sürmeden kavrayamazsın mesela. dersler de böyledir. ispat falan olimpiyatçıların işi sen soru çözdükçe zaten mantığını kavrayacaksın. formül, ezber kötü diyorsunuz da o formülü sorularda kullandıkça zaten neyin nereden geldiğini neyin nasıl kullanılacağını anlıyorsun. boş işlerle zaman kaybetmeyin masaya oturun çalışın. ben böyle anlıyorum, ben sözel zekayım cart zekayım curt zekayım bunlar bahane oturup soru çöz o formülü kendin bile çıkarttığın olacak zamanla. derste de ispat falan demeyin amk sinir oluyorum birisi deyince sınıfta. sanki anlatınca anlayacaksın. soru çözse ispatı kendi yapacak haberi yok.

• zor iş valla bende mezunum evden çalışıyom

• Bende çok zorlanıyorum keske hiç gitmeseydim dershaneye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umbrellaw U kullanıcısına yanıt
    hocam sıralamanız kaç k veya tyt aut mat netinis ona göre yorum yapalım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ya kardeş bırakın bu ispat işlerini falan. dünyada hiç bir olayı anlatınca kavrayamazsın. araba sürmeyi sürmeden öğrenemezsin o adam sana her detayını anlatsın ispatını cartını curtunu yapsın s*ksen o debriyaj-gaz-ayak hassasiyetini sürmeden kavrayamazsın mesela. dersler de böyledir. ispat falan olimpiyatçıların işi sen soru çözdükçe zaten mantığını kavrayacaksın. formül, ezber kötü diyorsunuz da o formülü sorularda kullandıkça zaten neyin nereden geldiğini neyin nasıl kullanılacağını anlıyorsun. boş işlerle zaman kaybetmeyin masaya oturun çalışın. ben böyle anlıyorum, ben sözel zekayım cart zekayım curt zekayım bunlar bahane oturup soru çöz o formülü kendin bile çıkarttığın olacak zamanla. derste de ispat falan demeyin amk sinir oluyorum birisi deyince sınıfta. sanki anlatınca anlayacaksın. soru çözse ispatı kendi yapacak haberi yok.

• Ozaman neden hep ünlü matematikçiler ,yabancı liseler ispatla anlatıyor ,neyin doğru olduğunu değil niçin doğru olduğunu öğrenmek lazım ,sorgulamayan insanlardan bir üretkenlik beklemeyin, ispatını anlatmiyorlarsa bile neyin nerden geldiğinin mantığını kısaca anlatabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umbrellaw -- 25 Eylül 2022; 10:56:56 >
  • Ya abi ispat dediğiniz şey eğer ki aşırı spesifik bir geometri formülü değil ise kendiniz bile çok rahat soru çözdükçe çıkartabiliyorsunuz hocanın ispattan anlatması yine ezbere kaçıyor ispatlamak kelime manasıyla zaten sizin yapmanız gereken bir şey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İspat, yabancı liselerde olabilir. Ama bu demek değil ki bizde verimli bir yol.
    Ha bak geometrinin özünü öğrenmek, matematiği deşmek için ispat en doğru yol olabilir. Üniversite derslerimizde liseden bu açıdan farklı en başta.
    Ama yks öğrencisi için gereksiz. Sen yabancı liselere değil, sınavına bakmakla mükellefsin şu an. İspat yerine test.

• Hocam ispat konusunda çok derinlere inmeden bazı şeylerin kalıp olduğunu ama çoğu formülün de ispatı olup bilebileceğinizi unutmayın bence çok derine girdikçe ciddi zaman kaybı oluyor kendim de yapıyordum bunu.

Bence kendiniz diğer konuları nasıl öğreniyorsanız evde öyle bir çalışma programı hazırlayın dershaneden önde gidin, hoca sizin iyi bildiğiniz şeyi anlatıyorsa o sırada test vs çözersiniz ya da dinleyeyim tekrar oluyor derseniz dinlersiniz ama bence önden gidin.

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Ben sana şimdi en basitinden bir örnek verim hoca ardisik sayıları anlatiyor ve bana terim sayısının, terimlerin top formülünü fln verior hani n.(n+1)/2 varya burda n+1 ne söylemiyor sonra osym sorularına bu formülü ispatını yaptıracak bir soru soruyor bize diorumki bu n+1 nerden geliyor neden 2 ye bolduk bu mantigidir ispat işine bile gerek yok söylemiyor sonra o osym sorusunuda sırf o n+1 bilmediğimden yapamadim evet n sayısı terim sayisi bunu biliorum ama neden mesela 1 le topladık neden 2 ye bolduk yada neden çift sayılarda bolmuoruz bunu anlatması gerekir yoksa ezberlersen farklı bir soru çıktığında hani n nerde diye bakarsın

• Türkçede çalış

• KlerhFi K kullanıcısına yanıt

Matematik temeli olmayan bir insan için bu senin dediğini yapmak biraz zor temelden mantığını anlata anlata gidilmesi gerek ki matematik kafasını oturtabilsin

• Yks2023SonSans Y kullanıcısına yanıt

Ya ben ztn oturup ispatlamaya ugrasim demiorum sadece verdikleri formülün en azindan nerden geldiğini kısaca bilmek istiorumki yorum yapabilim, fizikte bile 1 formülü iyi bilirsen çoğu formülü ortaya çıkarırsın, trigonometri formülleri oyle ezbere gerek kalmadan sadece mantığını öğrenerek unutmadan yapabilirsin hepsini tek tek ezberlemektense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umbrellaw -- 26 Eylül 2022; 22:31:54 >

Calisiorum zaten Türkçeye ,ben aytde sayisal yapicam

• Pek de çalışmıyorsun gibi :D

Konuyla bi alakasi olduğumu düşünmüyorum

• Türkçen ile alakası olduğunu düşünüyorum kendini ifade edemiyor olmanın aşko

• Aşko kelimesini Tdk'de göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umbrellaw -- 26 Eylül 2022; 22:31:2 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.