Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yesilormancini

internette başvurularda para yatırıyor muyuz 20 milyon falan arkadaşlar...

arkadaşlar bilen var mı...

Orada duruyordun yalnızca çığlıklar atarak,Kimsenin seni dinlemediğinden korkarak, En çok boş teneke kutunun tangırdadığını söylerler, Kendi sesin rahatlatıyor olmalı seni ,Yalnızca duymak istediklerini duyuyor,Ve yalnızca duymuş olduklarını biliyorsun,Sen,sen boğazına kadar trajediye gömülmüşsün ,Dünyayı kurtarmak niyetindesin, Kimse aldırmıyordu bu söylediklerime...IzdıraP
    Dostum sesin kaybolmadan önce, Bir kişinin eğlencesi diğerinin cehennemidir, Bu dönem insanların ruhlarını sınamak için gönderildi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: I am who I am

hocam geçen sene bölümlere giren okul birincilerinin puanlarını öğrenebiliyomuyuz bölüme en son gireni klavuz yazıyo da okul birincileir yok neden????

bu kılavuzdan öğrenemezsin onları. ösym okul birincilerinin kaç puanla girdiğini gösteren bir kitap basıyor her yıl. buda her yerde satılan bir kitap değildir ve çoğu rehberlikçide de yoktur. ösym merkezini arayarak nerelerde satıldığını öğrenebilirsin. ankaradaysan kızılayda ykm nin arkasındaki sokakta bir kitapçı var onda satılıyor mesela.

Orjinalden alıntı: cidik

bir tanıdığımın kardeşi 208 puan aldı adıyamanda yaşıyo şuan. nerelere girebilir acaba? teşekkürler.

arkadaşım daha detaylı bilgi vermen gerek 208 puan ham puan mı yoksa eklenmiş puan mı?ayrıca hangi alanda almış bu puanı?başarı sırası nedir?hangi bölümden almış birinci bölümden mi ikinci bölümden mi?

Orjinalden alıntı: yesilormancini

internette başvurularda para yatırıyor muyuz 20 milyon falan arkadaşlar...

para yatırılmıyor arkadaşım.

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: genccimbomlu

bende ea2 den 294 puan aldım ve basarı sıram 114117 devlet universitelerinde 4 yıllık bi fakulteye( iibf ) yerlesebilirmiyim ege bölgesi daha ön planda diğer bölgelere göre

afyon ve manisaya baktım iibf den yerleşebileceğin bölümler var mesela celal bayar üni. iktisat i.ö 117 000 de kapatmış. başarı sıralamana göre üniversitelerin bölümlerini inceleyebilirsin girebilceğin yerler var. tercihlerini yaparken 100 000 le 135 000 arası yapmaya çalış. kolay gelsin.

teşekkürler

• hocam itüde 2. yabancı dil öğrenme gibi bir şansımız var mı ?

ve de ilk sene hazırlık sınıfları mı var ingilizce için?(bilgi verirsen sevinirm)

Orjinalden alıntı: jardi

SLM ARKADAŞLAR.

AÇIK ÖRETİMLE İLGİLİ BİR KAÇ SORUM OLCAK SİZLERE.

1. Her hangi bir puan türünden 160 ve yukarısını alan bi kişi 4 yıllık açık öretim seçe biliyomu

yoksa 185 şartmı.

2.açık öretimde en iyi bölüm hangisidir.( işletme iktisat maliye vb.)

3. işletme ,maliye, iktisat yazcam diyelim paun türü aranıyormu (say söz ea)gibi...

4. bu bölümlerin kontenjanı varmı yazsam kesin kazanırmıyım sayısaldan 201 ham puan sözel190 ea 210 aldım...

cevaplarınızı bekliyom kolay gelsinn hrks.

160 puan alman yeterlidir.

en iyi bölüm kişiye göre değişir ama ben şuna bakıyorum.daha çok sayısal ağırlıklı olup olmamasına. iktisat ve maliye sayısal ağırlıklı bölümlerdir. işletme biraz daha az.en azda kamu yönetimidir. genel bir bakış açısıyl bakacak olursam işletme ve iktisat seçmeni tavsiye ederim.

puan türü aranmıyor herhangi bir puan türünden 160 ı geçmen yeterli

bu bölümlerin kontenjanı yoktur yazdığın takdirde kesin kazanacaksın.

kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

hocam itüde 2. yabancı dil öğrenme gibi bir şansımız var mı ?

ve de ilk sene hazırlık sınıfları mı var ingilizce için?(bilgi verirsen sevinirm)

ikinci yabancı dili bilemem ama ingilizce hazırlık varmış.kılavuzda seçeceğin bölümün karşısındaki özel koşulları oku mutlaka( numaralar görceksin, numaraların açıklamaları 100. sayfadan başlıyor)

ikinci bir dil için seçmeli ders olabilir belki onu okuldan öğrenebilirsin ancak.
  • Hocam meslek çıkışlıyım ek-puanlı 335 puan aldım.Sadece 1. bölümü yaptım.Puan türü say-1.Elektornik öğretmenliği istiyorum ve 8969 sıradayım.Geçen senenin puanlarına göre bütün elektornik öğretmenlikleri tutuyor ancak sıralamada en düşük yere girebiliyorum.Örneğin geçen sene gazi i.ö elektronik öğretmenliği 318 le almış ama en son aldığı kişi 7421.Bu sene daha fazla kişinin girdiğini duydum.Bi şansım olurmu gazi i.ö için?Şimdiden teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

hocam itüde 2. yabancı dil öğrenme gibi bir şansımız var mı ?

ikinci yabancı dili bilemem ama ingilizce hazırlık varmış.kılavuzda seçeceğin bölümün karşısındaki özel koşulları oku mutlaka( numaralar görceksin, numaraların açıklamaları 100. sayfadan başlıyor)

ikinci bir dil için seçmeli ders olabilir belki onu okuldan öğrenebilirsin ancak.

eyw kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Scream_SlipKnoT

Hocam meslek çıkışlıyım ek-puanlı 335 puan aldım.Sadece 1. bölümü yaptım.Puan türü say-1.Elektornik öğretmenliği istiyorum ve 8969 sıradayım.Geçen senenin puanlarına göre bütün elektornik öğretmenlikleri tutuyor ancak sıralamada en düşük yere girebiliyorum.Örneğin geçen sene gazi i.ö elektronik öğretmenliği 318 le almış ama en son aldığı kişi 7421.Bu sene daha fazla kişinin girdiğini duydum.Bi şansım olurmu gazi i.ö için?Şimdiden teşekkürler.

bir kere puanlar yükseldi.bunun göstergeside başarı sıralamasıdır. yani geçen sene gazi 318 puanla 7421. kişiy alırken sen 335 aldığın halde 8969. olmuşsun. bu konuda hemfikiriz sanırım. yapman gerekn şey başarı sırana göre tercih yapmak olcak. geçen seneye göre tutan her yeri mutlak tercihlerinde yaz. gaziyi örnek vermişsin. başarı sıralamana göre oraya girmen zor gözüküyor ama dediğim gibi mutlaka tercihlerinde yer ver. eğer 8969 ve üstü başarı sıralamasında tercih edebileceğin bölümler varsa gelme ihtimali çok yüksek. kolay gelsin.

• İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİRMİ ?
  • arkadaşlar ufak bir soru da benden eskiden (2005) yılında osym'nin sitesine girince aldığımız puana göre yazabileceğimiz yerleri otomatik olarak çıkartıyordu. şimdi galiba o sistem yok mu yada ben mi bulamıyorum. herkese bol şans

quote:

Orjinalden alıntı: bumbleble

size bi kaç sorum olcaktı.
    bu yıl ilk defa öss ye girdim sonucum bu

http://img504.imageshack.us/img504/8181/ssgb9.jpg

Lise olarak Açık öğretim lisesi sosyal bilimler mezunuyum

bu yıl mezun oldum

fakat istediğim sonuca ulaşamadım bunun birkaç sebebi var bunlarla konumuzu şişirmiyeyim.

Sorularım :
    bu puan ile ne yapabilirim?

Söz2 nin 0,3 puanı hesaplanmamış sizce neden?

Gelcek yıla EA için hazırlansam istenilen puanı alıp.O meslek için üniv 'e gidebilirmiyim? lisede sosyal okuduğum halde?

Bu yıl bu puan ile açık öğretim fakultesine kayıt olsam puanım yetiyor sanırım ?

Gelecek yılda girip iyi puan yapsam ve başka bi üniversiteye (puanım yeterli olduğu) gidebilirmiyim?

şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Birde OrtaÖğretim puanım ile Lise Başarı puanlarımda

yanlışlık olup olmadığını nasıl anlarım? tabi var demiyorum ama son günlerde çıkan haberlerde yanlışlıklar olmuş bende şüphelendim açıkçası :)

bu puan ile yapabileceğin tek şey açıköğretim tercihi yapmak. yalnız benimde yeni öğrendiğim bişey oldu senin sayende 160 puan almak 4 yıllık açıköğretimler için yeterliymiş. bu kural bu sene mi değişti bilmiyorum.ben 185 gerkli biliyordum. neyse sonuç olarak 4 yıllık açıköğretim tercih edebilirsin ve seneye sınava girdiğinde puanın düşmez.
    seneye eşit ağırlık çalışıp eşit ağırlıktan bir bölüm seçebilirsin ama okul puanın 0.3 le çarpılcaktır bu yüzden yüksek bir ham puan alman lazım.

orta öğretim başarı puanında yanlışlık olup olmadığını okulundan öğrenebilrsin sanırım. kolay gelsin

Açık öğretim dışında birde Yetenek sınavı ile alan Bölümler var değilmi ?

Gelcek sene 4 yıllık devlet üniv'e girsem AÖF de okumaya devam edebiliyormuyum yoksa AÖF iptal mi oluyor girdiğim takdirde?

EA için atıyorum 0,8 ile çarpılmıyacağından (Bölüm dışı olduğum için) tahminen kaç puan kaybım olur sizce ?

• Mersin üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı makina mühendisliğini yazmayı düşünüyorum

quote:

Orjinalden alıntı: hEnrY_rDL

say2 puanım 287 sıralamam 101.000'lerde..

Devlet üniverstelerine baktım Ankara Üniversitesi Fizik Müh. oluyor..Ama Bilkentede şöyle bir baktımda sanırım girmem imkansız..Ankarada başka önerebileceğinz ve benim bu puanla girebileceğim vakıf üniversiteleri var mıdır acaba?

başknet ve çankaya üniversitesine bakabilirsin elektronik ve haberleşme mühendisliği var tabi burslu değil.sen burslu arıyosan bu puanla bulmanda biraz zor. bundan fazlasına yardımcı olamam kılavuzu eline alıp tek tek inceliyceksin. tercih aralığını geniş tutmaya bak.kolay gelsin. ha bu arada fen edebiyat fakültelerinide düşünebilirsin eğer bölümler hakkında bilgi almak istersen herhangi bir üniversitenin fen fakültesine gitmen yeterli olacaktır.

geçen sene benle aynı puanı alan 57.000ci,ben 116.000ciym böyle bişey nasıl olur anlamıyorum ya

Atılım Üniverstesi %50 burslulara şöyle bir göz gezdirdim,birde tercihte ilk sıraya yazmak-2ye yazmak bişey değiştirir mi?

• ya arkadaslar
    9eylul mimarlıkla kocaeli endustri arasında kaldım :S napsamki ?
  • Arkadaşlar dil mezunu biriyim 0,3 AOBP'li Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı 240,119 , Basarı Sırası 0547219 Y-ÖSS-EA-1 Puanı 221,376 | Basarı Sırası 0646134 durum bu sekilde simdi ben nerelere girebilirim 2 yıllım truzim ile ilgili bir yere gidebilme sansım varmi :s ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.