Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BAŞARI PUANI
    ÖSS_SÖZ_1
    218,526 ÖSS_SAY_1
    165,690 ÖSS_EA_1
    197,563 ÖSS_DİL
    ---
    ÖSS_SÖZ_2
    178,616 ÖSS_SAY_2
    --- ÖSS_EA_2
    170,610 065,225
    MEZUN OLACAĞI/OLDUĞU
    Okulun Kodu Okulun Türü Alan/Kol/Bölüm
    355803 11017 3303
    AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI (AOBP)
    Sözel
    (AOBP-SÖZ) Sayısal
    (AOBP-SAY) Eşit Ağırlıklı
    (AOBP-EA)
    077,753 072,243 075,679
    Y-ÖSS PUANLARI 0,3 AOBP'li 0,8 AOBP'li Ek Puanlı
    Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı
    Basarı Sırası 241,852
    0522901 280,728
    0475623 ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-1 Puanı
    Basarı Sırası 187,363
    0763959 ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-1 Puanı
    Basarı Sırası 220,267
    0660846 258,106
    0616631 ---
    ---
    Y-ÖSS-SÖZ-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-DİL Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---

sayın hocam 4 senelik üni okumak istiorum 2 nci yerleştirme ne demektir onu mu beklıyım yoksa özel yetenek sınavlarıyla alan bölümlere mi giriyim bu puana ne yazılır...saygılarımla

• çok teşekkür ederim.ilk sıralara devletide yazıcam içim rahatladı saol arkadasım
    quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: rascasse*

yardımseverliin için saol arkadasım bende bişi sorcaktm 277 say 2 puanım 150 000.iym özel üniwersitelerde şansım nedir girebilirmiyim?(bahcesehir,kültür ışık kadir has.. pc muhendislii endistri yazılım muh. gibi bolumler....)
    quote:

2 senedir dershanede öğrencilere tercihlerinde yardımcı oluyorum şimdide burdan elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum.

arkadaşlar bir çok soru geleceğini tahmin ediyorum ve sürekli online olamıycam o yüzden anında cevap beklmeyin.

not: okullar hakkında bilgide almak istyeceksinizdir mutlaka eğer sorulan sorudaki okullarda okuyan arkadaşlar varsa ve yorumlarını bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.

rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

devlet üniversitelerinde de şansın var onu görmezden gelmişsin. geçen sene bir çok sayısal bölümü taban puan olan 185 le kapattı ve hatta kontenjanları dolmadı. bu yüzden bu sene sayısal bölümlerin kontenjanları artırıldı. özel üniversitelerde şansın zaten var o cepte ama bence şansını devlet üniversitelerinde de değerlendir. tabi bilgisayar mühendisliği gibi bölümleri devlette girmen biraz imkansız gibi. kadir has bilgisayar müh. taban puanla almış.

• quote:

Orjinalden alıntı: stronghold603

Hocam sadece nevşehirdeki bölümmü eğitim fakültesi oldu? ayrıca ingilzce öğretmeni nasıl olacaklar onu anlayamadım

turist rehberliğinde dil öğretmiyorlar mı eğitim fakültesi olarak öğretmenliği kapı açmış bulunmaktadırlar.bunda anlamaycak ne var. diğer yerlerde de durum aynı mı bilmiyorum. kılavuzdan bakabilirsin bölümlerin başında fakülte yüksekokul eğitim fakültesi gibi şeyler yazar ordan anlayabilirsin.

quote:

quote:

Hocam sadece nevşehirdeki bölümmü eğitim fakültesi oldu? ayrıca ingilzce öğretmeni nasıl olacaklar onu anlayamadım

turist rehberliğinde dil öğretmiyorlar mı eğitim fakültesi olarak öğretmenliği kapı açmış bulunmaktadırlar.bunda anlamaycak ne var. diğer yerlerde de durum aynı mı bilmiyorum. kılavuzdan bakabilirsin bölümlerin başında fakülte yüksekokul eğitim fakültesi gibi şeyler yazar ordan anlayabilirsin.

Bana rehberlik hocam dil öğretmiyorlar turizm üzerine bilgiler felan veriyorlar demişti de o yüzden sordum Teşekkürler bilgiler için..

benim kuzenim okuyor şu anda orda. ingilizcenin dışında 2. dilde öğreniyorlarmış.sanırım zorunluydu galiba.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dewil_may_cry

merhabalar say2 den 280 puan yaptım sıralamamda 145.000 lerde mühendislik olarak nerelere girebilirim

puanına ve başarı sırana göre genelde çevre mühendislikleri ve jeoloji mühendisliklerine girebilrsin gözüküyor. sana buradan tek tek şuralara girebilirsin diyemem maalesef çünkü çok zman alır. kılavuzda tablo 4 te bütün üniversiteler var. tercih etceğin illere ve üniversitelere göre kendine bir liste hazırla. tercihelrini 110 000 lerle 175 000 ler arası ypmaya çalış.

Orjinalden alıntı: verifyersin

Merhaba,

Okul puanımla direkt geçiş yapmak istiyorum.

Okul Puanım 94 küsür

Mezun olalı 2 yıl oldu

Bu sene 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı için İstanbul içi tutturabilir miyim ?

Yardımlarınız için teşekkürler

daha önceki cevaplarımda buna benzer şeylerden bahsetmiştim ama seninkinide cavaplayım. meslek liselerinde 2 yıllık bölümleri direk geçişlerde öncelikle o sne mezun olanlar arasından okul puanına göre bir sıralama yaplır. eğer kontenjan dolmazsa daha önceki yılların mezunlarını alırlar.bide diğer önemli kriter meteb içi olman.yani istanbulda bir meslek lisesini bitirip istanbulda bir tercih yaparsan o zman sna öncelik tanınır. ama bursadan bitirpte istanbulu tercih eden biri kontenjanın dolmamasından yararlanıp o bölüme yerleşebilir. şimdi gelelim senin soruna istanbuldan senin girmek istediğin bölümler yeni mezunlarla doldurmuş kontejanı yani grmen çok zor. eğer alternatif tercihler düşünürsen mutlaka bir rehberlikçiye git çünkü iki yıllık tercihler biraz daha zordur 4 yıllık tercihlere göre. kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ZzZz...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ZzZz...

arkadaş
    benim ea2 de sıralamam 74.731
    tercih ediceğim yerlerin sıralamaları

71.000
    75.600
    77.500
    79.600
    83.900

biliorum hepsi birbirine yakın sıralamalar.
    ama genede bunlardan hangisi daha kuvvetli bi ihtimal?
    bunlardan biri yüzde yüz olur mu???

birde uludağ üni. yazmayı düşünüorum. iktisadi ve idari bilimler deki bölümlerin çoğunu.fikirlerinizi alıcaktım.özellikle çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler hakkında?

saolun şimdidien:)

(cevapsız bırakmıcaığnızı umuyorum:)

normalde 2. tercihinden itibaren giriyor gözüküyorsun fakat bu sene eşit ağırlık kontenjanı düşürldü. bu durumda tercihlere ne kadar yansır onun hakkında pek bişey söyleyemiyorum( rehberlikçi arkadaşlarımla kritiğini yapmam lazım ) bu yüzden tercih aralığını geniş tut. 65 000 den 95 000e kadar sıralamanda fayda var.

uludağ üniversitesine giden bir kaç arkadşım var onlar gayet memnunlardı hem şehirden hemde okuldan. iktisadi idari bilimlerdeki bölümlerin çoğu meslek açısından birbirine yakındır.işletme bitrenlerde iktisat bitirenlerin alanlarında çalışmaktadır yada tam tersi. burdaki temel fark aldıkları derslerdir. iktisat biraz daha sayısal ağırlıklıdır bunun sıralamasını şöyle yapayım iktisat = maliye >işletme > çeko> kamu yönetimi kapiş

eğer bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsan bulunduğun şehirdeki herhangi bir üniversitenin çeko bölümüne git ve ordan bilgi al. mutlaka yardımcı olacaklardır sana.

saoalsın cevap için..yannız ea kontenjanı düşürüldü lafın kafamı karıştırdı..biraz daha açarmısın??

evet benmde araştırdıığıma göre uludağ üni. iyimiş umarım olur 83.900 e kadar yolu var ama genede ya olmazsa die de tırsmıo diilim:S

kontenjan konusuna hiç girmeyelim boşver. dediğim gibi tercih aralığını geniş tutarsan tırsmana gerek kalmaz koaly gelsin

• hocam geçen sene bölümlere giren okul birincilerinin puanlarını öğrenebiliyomuyuz bölüme en son gireni klavuz yazıyo da okul birincileir yok neden????

Orjinalden alıntı: ..::nET::..

Arkadaşlar sonuçlar açıklandıktan sonra hep mesaj yazdım ama aldıran olmadı. Sonuçlar böyle.

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI)

Türkiye içinde balıkesir yakınında işletme 4 yıl,turizm işletme 4 yıl,bankacılık vs.vs. istiyorum

ama sıralama kötü işte. lütfen yardım edin
    2. tercihlerde düşüş olur mu girebilme ihitmalim nedir ea1 den 4 yıl bir yere

daha önce cvp gelmemiş olabilir bende bu yüzden açtım zaten bu topiği. puanın ve onun neticesinde başarı sıralaman düşük. bi yere girebilme ihtimalin az. 1. bölümden ise çok çok az. yapacağın tek şey var kılavuzdan en düşük başarı sıralamasıyla almış (düşük derken 150 000 ve üstünü kastediyorum) bölümleri bulup sıralama yapman. 2. tercihler derken ek kontenjanı kastediyosan onda hiç düşme olmaz tam tersine yükseliş olur puanlarda. 4 yıllık açıköğretim tercihi yapabilirsin. seneye puanın düşmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: acımalı

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: acımalı

Ea2 sıralamam 56411.

İstanbul İşletme (49.300)
    Yeditepe İngilizce işletme-Burslu (49.500)

Bunlara girme şansım nedir?

Ayrıca Doğuş İngilizce işletme yazmayı düşünüyorum burslu olarak 58.000 sıralaması.

Kısacası ilk 2 yazdığıma girme şansım nedir? Birde tercih sırasının önemi var mı ben 1.'ye yazmışım başkası 10.ya yazmış gibi?

Tercih için ücret yatıracak mıyız bankaya yoksa ücretsiz mi?

bu sene sayısal bölümlerin kontenjanları artırıldı ve eşit ağırlığın ki düşürüldü. bunun puanlarada yansımasını bekliyorum. tercihlerinde mutlaka yukarıda yazdığın bölümleri sırala yalnız gelme ihtimalleri az onuda belirteyim. tercih aralığını 45 000 den 70 000 e kadar geniş tutmanda yarar var.

tercih sırasının öenmi var tabi ki senin puanın 330 diyelim ve sen ilk tercihine 300 le alan bir bölümü yazdın. direk orası gelcektir. yine farz-ı misal senin senin puanın 330 ve ilk tercihine 320 le alan bir bölümü yazdın. başka biride 10. tercihine aynı bölümü yazdı ve onun puanıda 331. eğer 10. tercihine kadar yerleştirilemediyse o öğrenci 10. tercih olarak 320yle alan bölüme senden önce girecektir. puana bakar yani.

kılavuzun 2. sayfasında tercihle ilgili yapacaklarını sırasıyla vermişler bilmek istediklerini ordan öğrenebilirsin.

Tercih sırası derken onu demek istemedim başkasının yazdığı tercihten bahsediyorum. Arkadaşım 1. tercihe yazmış ben 13.'ye yazmışım gibi. Kendi sıralamamızın önemli olduğunun farkındayım.

anlamadım valla

• quote:

Orjinalden alıntı: hEnrY_rDL

say2 puanım 287 sıralamam 101.000'lerde..

Devlet üniverstelerine baktım Ankara Üniversitesi Fizik Müh. oluyor..Ama Bilkentede şöyle bir baktımda sanırım girmem imkansız..Ankarada başka önerebileceğinz ve benim bu puanla girebileceğim vakıf üniversiteleri var mıdır acaba?

başknet ve çankaya üniversitesine bakabilirsin elektronik ve haberleşme mühendisliği var tabi burslu değil.sen burslu arıyosan bu puanla bulmanda biraz zor. bundan fazlasına yardımcı olamam kılavuzu eline alıp tek tek inceliyceksin. tercih aralığını geniş tutmaya bak.kolay gelsin. ha bu arada fen edebiyat fakültelerinide düşünebilirsin eğer bölümler hakkında bilgi almak istersen herhangi bir üniversitenin fen fakültesine gitmen yeterli olacaktır.

• bir tanıdığımın kardeşi 208 puan aldı adıyamanda yaşıyo şuan. nerelere girebilir acaba? teşekkürler.

Orjinalden alıntı: bumbleble

size bi kaç sorum olcaktı.
    bu yıl ilk defa öss ye girdim sonucum bu

http://img504.imageshack.us/img504/8181/ssgb9.jpg

Lise olarak Açık öğretim lisesi sosyal bilimler mezunuyum

bu yıl mezun oldum

fakat istediğim sonuca ulaşamadım bunun birkaç sebebi var bunlarla konumuzu şişirmiyeyim.

Sorularım :
    bu puan ile ne yapabilirim?

Söz2 nin 0,3 puanı hesaplanmamış sizce neden?

Gelcek yıla EA için hazırlansam istenilen puanı alıp.O meslek için üniv 'e gidebilirmiyim? lisede sosyal okuduğum halde?

Bu yıl bu puan ile açık öğretim fakultesine kayıt olsam puanım yetiyor sanırım ?

Gelecek yılda girip iyi puan yapsam ve başka bi üniversiteye (puanım yeterli olduğu) gidebilirmiyim?

şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Birde OrtaÖğretim puanım ile Lise Başarı puanlarımda

yanlışlık olup olmadığını nasıl anlarım? tabi var demiyorum ama son günlerde çıkan haberlerde yanlışlıklar olmuş bende şüphelendim açıkçası :)

bu puan ile yapabileceğin tek şey açıköğretim tercihi yapmak. yalnız benimde yeni öğrendiğim bişey oldu senin sayende 160 puan almak 4 yıllık açıköğretimler için yeterliymiş. bu kural bu sene mi değişti bilmiyorum.ben 185 gerkli biliyordum. neyse sonuç olarak 4 yıllık açıköğretim tercih edebilirsin ve seneye sınava girdiğinde puanın düşmez.
    seneye eşit ağırlık çalışıp eşit ağırlıktan bir bölüm seçebilirsin ama okul puanın 0.3 le çarpılcaktır bu yüzden yüksek bir ham puan alman lazım.

orta öğretim başarı puanında yanlışlık olup olmadığını okulundan öğrenebilrsin sanırım. kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: *hunter*

selam hocam,
    benim puan: 359,759
    başarı sırası:4000

hocam ben genel olarak tıp düşünüyorum. tercih yaparken ankara, gazi, cerrahpaşa tıp yazayım mı, gelme ihtimali nedir? ayrıca siz nasıl bir tercih önerirsiniz?
    bir de odtü makine gözüme takıldı. aslında bir mühendislik bölümü de olabilir diye düşünüyordum ancak iş bulma imkanı, ingilizce eğitim gibi sebeplerle vazgeçmiştim. sizce odtü makine mühendisliği yazmalı mıyım, sonrasında iş bulabilir miyim ve de eğitim burada da ingilizce mi?

ankara tıp 2220 gazi tıp 3020 cerrahpaşa tıpta 3200 de kapatmış.yani gelme ihtimali biraz düşük ama mutlaka tercihlerinde üst sıralara yaz. odtü makine mühendisliğinin sadece türkiyede değil dünyadaki en zor mühendisliklerden biri olduğunu duymuştum.bence odtü makineyide yazmalısın tercihlerinde. mutlaka iş bulursun o konuda şüphen olmasın. ayrıca odtü de türkçe eğitim veren bölüm yok varsa eğer türk dili edebiyatı bölümü veriyodur öyle bir bölümde odtüde yok sanırım.

• internette başvurularda para yatırıyor muyuz 20 milyon falan arkadaşlar...

Orada duruyordun yalnızca çığlıklar atarak,Kimsenin seni dinlemediğinden korkarak, En çok boş teneke kutunun tangırdadığını söylerler, Kendi sesin rahatlatıyor olmalı seni ,Yalnızca duymak istediklerini duyuyor,Ve yalnızca duymuş olduklarını biliyorsun,Sen,sen boğazına kadar trajediye gömülmüşsün ,Dünyayı kurtarmak niyetindesin, Kimse aldırmıyordu bu söylediklerime...IzdıraP
    Dostum sesin kaybolmadan önce, Bir kişinin eğlencesi diğerinin cehennemidir, Bu dönem insanların ruhlarını sınamak için gönderildi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: genccimbomlu

bende ea2 den 294 puan aldım ve basarı sıram 114117 devlet universitelerinde 4 yıllık bi fakulteye( iibf ) yerlesebilirmiyim ege bölgesi daha ön planda diğer bölgelere göre

afyon ve manisaya baktım iibf den yerleşebileceğin bölümler var mesela celal bayar üni. iktisat i.ö 117 000 de kapatmış. başarı sıralamana göre üniversitelerin bölümlerini inceleyebilirsin girebilceğin yerler var. tercihlerini yaparken 100 000 le 135 000 arası yapmaya çalış. kolay gelsin.

AÇIK ÖRETİMLE İLGİLİ BİR KAÇ SORUM OLCAK SİZLERE.

1. Her hangi bir puan türünden 160 ve yukarısını alan bi kişi 4 yıllık açık öretim seçe biliyomu

yoksa 185 şartmı.

2.açık öretimde en iyi bölüm hangisidir.( işletme iktisat maliye vb.)

3. işletme ,maliye, iktisat yazcam diyelim paun türü aranıyormu (say söz ea)gibi...

4. bu bölümlerin kontenjanı varmı yazsam kesin kazanırmıyım sayısaldan 201 ham puan sözel190 ea 210 aldım...

cevaplarınızı bekliyom kolay gelsinn hrks.

Orjinalden alıntı: cidik

bir tanıdığımın kardeşi 208 puan aldı adıyamanda yaşıyo şuan. nerelere girebilir acaba? teşekkürler.

arkadaşlar şuna bi cvp verebilirmisniz?

Orjinalden alıntı: kskwelly

ÖSS PUANLARI ORTAÖĞRETİM
    BAŞARI PUANI
    ÖSS_SÖZ_1
    218,526 ÖSS_SAY_1
    165,690 ÖSS_EA_1
    197,563 ÖSS_DİL
    ---
    ÖSS_SÖZ_2
    178,616 ÖSS_SAY_2
    --- ÖSS_EA_2
    170,610 065,225
    MEZUN OLACAĞI/OLDUĞU
    Okulun Kodu Okulun Türü Alan/Kol/Bölüm
    355803 11017 3303
    AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI (AOBP)
    Sözel
    (AOBP-SÖZ) Sayısal
    (AOBP-SAY) Eşit Ağırlıklı
    (AOBP-EA)
    077,753 072,243 075,679
    Y-ÖSS PUANLARI 0,3 AOBP'li 0,8 AOBP'li Ek Puanlı
    Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı
    Basarı Sırası 241,852
    0522901 280,728
    0475623 ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-1 Puanı
    Basarı Sırası 187,363
    0763959 ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-1 Puanı
    Basarı Sırası 220,267
    0660846 258,106
    0616631 ---
    ---
    Y-ÖSS-SÖZ-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-2 Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---
    Y-ÖSS-DİL Puanı
    Basarı Sırası ---
    --- ---
    --- ---
    ---

sayın hocam 4 senelik üni okumak istiorum 2 nci yerleştirme ne demektir onu mu beklıyım yoksa özel yetenek sınavlarıyla alan bölümlere mi giriyim bu puana ne yazılır...saygılarımla

anladığım kadarıyla eşit ağırlık öğrencisisin. ilk puan türünden bir yere girmen oldukça zor.seninde söylediğin gibi özel yetenek sınavlarına girmen daha mantıklı olacaktır. özel ytenek sınavında puan aranmamaktadır 185i geçmen yeterli.sonrası gireceğin sınavdan alacağın puanlara bakar. özel yetenk sınavının dışında 4 yıllık açıköğretimde okuyabilirsin.hatta ikisini bir arada okuma fırsatın var. 2. yerleştirme demek ilk yerleştirmede dolmayan kontenjanlar için yeniden yerleştirme yapılması demektir o da sanırım ekim ayında oluyordu. 2. yerleştirmeyi beklmene gerek yok tercihini şimdiden yapabilirsin kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.