Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TunctH

arkadaşlar açık öğretim işletme yazacam.ama tercihi netten yapıcam.dolayısıyla klavuz almadım zaten almaya vaktim yok da neyse.sorum şu:osym.gov.tr den klavuzu bulmaya çalıştım ama bulamadım.tercih formunda yöp kodu ve yöp adı istiyor.bunların tam karşılığı nedir?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.(AÖF işletme)

kılavuza bu linkten ulaşabilirsin.
    http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2AE2FFDB5BE72925EC

• quote:

Orjinalden alıntı: nastyboy

@trsmach Abi (demeliyim herhalde.)
    Sana bişey danışcaktım ben.Bugün dershaneye gittim ben tercih yardımı için.(İsim vermesem daha iyi).Bana geçen sene en son 1280. kişiyi alan
    EA-1'den bir bölümün bu sene 750. civarı alıcağını söylediler.Böyle birşey olabilir mi ya.Bana pek inandırıcı gelmedi de.Yani nasıl bi hesap yapıyolarda bunu söylüyorlar.?Şimdiden sağol.

evet öyle diyebilirsin

bunu seçeceğin o bölüme ilginin artmasıyla bağlantılı olarak söylemiş olabilir rehberlikçin. ea-1 deki bölümler gitgide daha yüksek puanlarla alıyor.bunun sebebide birinci bölüm sorularının kolay olması ve bunun sonucundan öğrencilerin birinci bölümden yüksek puan almaları. sen rehberlikçinin söylediğine kulak ver ama tercihlerinde de mutlaka yaz orayı tabi istediğin bir bölümse.

bu 750. civarı soruna bir örnek vereyim 2001 yılındaydı snrım rehberlik ve psiklolojik danışmanlık bölümü eski puanlara göre 166 larda alıyordu. bi sonraki sene 175 lerde kapattı. bugün ise hukuk bölümlerinden yüksek puanlara çıkabiliyor.bunun sebebi işte o bölüme artan ilgi.aynı ilgi bir çok öğretmenlik dalında yine var.

• quote:

Orjinalden alıntı: egegokhn

,
    bir tanıdığım öss ye girmiş ve sonucu aşağıdadır. açık öğretimde nereleri yazabilir?
     ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI)

4 yıllık ve 2 yıllık istediği açıköğretim programını yazabilir( ingilizce öğretmenliği hariç)

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

hocam bu formu nasıl ilgili yerlere yollayacaız? nereye teslim edeceiz?

tercih formunu kastediyosun sanırım. herhangi bir liseden tercih yapabilirsin bir de internetten kendin yapma şansın var.

Orjinalden alıntı: be cool

hala tercih formum gelmedi ne yapmalıyım
    aöf yazıcam

tercih formu gelmez zaten. kendin gidip herhangi bir liseden veya ösym bürolarından alabilirsin ama beninm sana tavsiyem boşuna para verip alma ösym nin sitesinden kılavuzu indirebilirsin tercihlerinide internetten kendin yapabilirsin.

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

hocam bu formu nasıl ilgili yerlere yollayacaız? nereye teslim edeceiz?

tercih formunu kastediyosun sanırım. herhangi bir liseden tercih yapabilirsin bir de internetten kendin yapma şansın var.

yok onu demedim tercih formunu kağıt üzerinde olanı doldurduktan sonra (uni kodlarıyla) ne gibi işlemler yapacaz ? onu merak etmistim

quote:

Orjinalden alıntı: be cool

hala tercih formum gelmedi ne yapmalıyım
    aöf yazıcam

tercih formu gelmez zaten. kendin gidip herhangi bir liseden veya ösym bürolarından alabilirsin ama beninm sana tavsiyem boşuna para verip alma ösym nin sitesinden kılavuzu indirebilirsin tercihlerinide internetten kendin yapabilirsin.

ben senelerdir sınava girmedim cehaletimi bağışla
    yani sınavdan sonra bir sonuç belgesi sanırım gelmeliydi
    oda yok ortalıkta
    ben kıbrısta yaşıyorum ve zaman kısıtlı sanırım
    o sonuç belgeside olmazsa ben tercih yapabilirmiyim netten??
  • Say-1+ek puan 352 - 5715. sıradayım bilgisayar bölümü öğrencisiyim sizce bir yere yerleşebilir miyim? Yerleşebilirsem nerelere yerleşemesemde okuduğunuz için ve cevap yazarsanız da teşekkür ettiğimi bildirir iyi geceler dilerim hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affetmez -- 24 Temmuz 2007; 23:26:43 >

BUDA LİNKİ
    http://rehberlik.osym.gov.tr/GenelArama.aspx

AYRICA PAZAR GÜNÜNE KADAR BEN YOKUM YANİ SORULARINIZI CEVAPLAYAMIYACAĞIM. BENİM GİBİ YARDIM EDEN BİR ARKADAŞ DAHA VAR FORUMDA.O SİZE YARDIMCI OLACAKTIR SANIRIM. HEPİNİZE KOLAY GELSİN SAĞLICAKLA KALIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsmach -- 24 Temmuz 2007; 23:27:26 >

Orjinalden alıntı: affetmez

Gitti hocam..

pm attım.hadi yine iyisin

quote:

Orjinalden alıntı: egegokhn

,
    bir tanıdığım öss ye girmiş ve sonucu aşağıdadır. açık öğretimde nereleri yazabilir?
     ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI)

4 yıllık ve 2 yıllık istediği açıköğretim programını yazabilir( ingilizce öğretmenliği hariç)

istediği olabilir dimi herhangi bir engel yok ??

• quote:

Orjinalden alıntı: bigSty

Arkadaşlar dil mezunu biriyim 0,3 AOBP'li Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı 240,119 , Basarı Sırası 0547219 Y-ÖSS-EA-1 Puanı 221,376 | Basarı Sırası 0646134 durum bu sekilde simdi ben nerelere girebilirim 2 yıllım truzim ile ilgili bir yere gidebilme sansım varmi :s ?

Lütfen birileri bana bu konuda yardımcı olsun ..

ailenizin rehberlikçisi tekrar döndü.

Orjinalden alıntı: bigSty

Arkadaşlar dil mezunu biriyim 0,3 AOBP'li Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı 240,119 , Basarı Sırası 0547219 Y-ÖSS-EA-1 Puanı 221,376 | Basarı Sırası 0646134 durum bu sekilde simdi ben nerelere girebilirim 2 yıllım truzim ile ilgili bir yere gidebilme sansım varmi :s ?

orjinalden alıntı: bigSty

2 yıllıklarda meslek liselerine öncelik tanınıyor o yüzden onların dolduramadığı bölümlere girme şansın var. . 2 yıllık tercih yapcaksan mutlaka bir rehberlikçiyle birlikte yap. kolay gelsin.

cevap yazmıştım zaten

2-Ege universitesi - Gazetecilik (BS:36.000 , P:305.457)

3-Ankara universitesi - Gazetecilik (BS:38.700 , P: 304.485)

4-Gazi universitesi - Gazetecilik (BS:46.120 , P:303.524 )

5-Yeditepe (BURSLU) universitesi - Gazetecilik (BS:48.600 , P:301.222)

6-Anadolu universtesi - Basin yayin (BS:37.600 , P:304.878)

7-Marmara universitesi (IKINCI OGRETIM) - Radyo sinema T.V. (Yeni acilmis
    bolum )

8-Selcuk universitesi - Gazetecilik (BS:46.600 , P:301.853)

9-Selcuk universitesi - Radyo sinema T.V (BS:47.000 , P:301.746)

10-Akdeniz universitesi - Radyo sinema T.V (yeni acilmis bolum)

11-Osmangazi universitesi - Uluslararasi iliskiler (yeni acilmis bolum )

12-Cankaya universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis)

13-Baskent universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (BS:247.000 , P:262.261)

14-Izmir ekonomi universitesi - Uluslararasi iliskiler ve Avrupa birligi (Kontenjan dolmamis )

15-Ufuk universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis )

ben bu sekilde yaptım sizce sıralama nasıl bir problem varmı

• madem böle bi başlımk var bende Yabancı Ülkelere (Yurtdışına) gidecek olanlara yardımcı olabilirim.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.