Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Benim öncelikli hedefim bir devlet üniversitesine girmek eğer o olmazsa vakıf düşünüyorum..Ama ösym devlete yerleşebildiğim halde bi vakıfa verirse diye korkuyorum...

keşke aldığın puanını ve başarı sıralamanıda yazsaydın. diyelimki başarı sıralaman 50 000 tercihlerini 35 000 den 70 000 e kadar sırala. zaten sana gelcek yerler en kötü ihtimalle 60 000 olcaktır. 70 000 e kadar düşceğini sanmam. karar senin ek kontenjanı bekleyip vakıf üniversitelerindne iyi bir bölümüde kaçırma şansın var.

Başarı Sırası:176143

devlet üniversitesine girmen biraz zor gözküyor sanırım eşit ağırlıkçısın. bu yüzden ilk 18 tercihini devlette yap diğerlerinide özel yap yada hepsini devlet yap.ek kontenjanda da özel yazarsın.

teşekkürler kardeşim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Dell-e

quote:

Orjinalden alıntı: Dell-e

sözelciyim ve 28 bin sıram. klavuzda 20 bin acıklayan anadolu iletişime girme şansım varmı. liste başı yazacam zaten,
    ?

sırayla gidiyordum seni atlamışım pardon. sözel bölümlerin kontenjanları azdır.yani sınavda en şansızlar sözelcilerdir. bu yüzden puanlarıda yüksek olmaktadır. 28 bin başarı sırasıyla 20 bin'e girme şansın azdır ama yinede tercihinde yaz. bu arada sana 1. sayfada da cevap yazmıştım sanki. yazmamışım şimdi baktım özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsmach -- 21 Temmuz 2007; 16:57:38 >

• HERKEZE MERHABA

BEN MESLEK LİSESİNİ BİTİRDİM 2007-ÖSS GİRDİM 4YILLIK ÖSS KAZANAMADIM AMA SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKIM VAR VE BEN GİDİCEM 2 YILLIK SINAVSIZ GECIS YAPCAM
    ŞİMDİ BEN TERCİH FORMUNA 4 TANE UNİVERSİTE YAZDIM AMA BU 4 TANESİNDEN KESİN ÇIKARMI
    BUNU MERAK EDİYORUM

MARMARA
    İSTANBUL ÜNİ. 2 BÖLÜM
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İŞTE BUNLAR KİMSE CEVAPLAYAMIYO BU SORUMU 4 TERCİH YAPCAM KESİN BU 4 TERCİHİM ÇIKARMI ÇIKMAZSA NE OLCAK
    CEVAPLAYIN BAKALAIM
    ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM

diploma notum 67.89

KILAVUZDA EN DÜŞÜK puan DİYO O PUAN HANGİSİ
    ORTAÖĞRETİM
    BAŞARI PUANI ??

071,876
    YOKSA

AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI (AOBP)

Sözel
    (AOBP-SÖZ) 076,529
    (AOBP-SAY) 074,504
    (AOBP-EA) 075,902

--------------------------------------------------------------------------

İSTENENEN PUANLAR

66.667
    92.637
    70.667
    65.569

BÖLÜMÜN İSTEDİĞİ PUANLAR DEĞERLENDİRİN
    〓〓〓█████████████◤

• Ea2 sıralamam 56411.

İstanbul İşletme (49.300)
    Yeditepe İngilizce işletme-Burslu (49.500)

Bunlara girme şansım nedir?

Ayrıca Doğuş İngilizce işletme yazmayı düşünüyorum burslu olarak 58.000 sıralaması.

Kısacası ilk 2 yazdığıma girme şansım nedir? Birde tercih sırasının önemi var mı ben 1.'ye yazmışım başkası 10.ya yazmış gibi?

Tercih için ücret yatıracak mıyız bankaya yoksa ücretsiz mi?
    yâr olur_____/ağyâr olur______/serdâr olur__/dîdâr olur...
  • arkadaş
    benim ea2 de sıralamam 74.731
    tercih ediceğim yerlerin sıralamaları

71.000
    75.600
    77.500
    79.600
    83.900

biliorum hepsi birbirine yakın sıralamalar.
    ama genede bunlardan hangisi daha kuvvetli bi ihtimal?
    bunlardan biri yüzde yüz olur mu???

birde uludağ üni. yazmayı düşünüorum. iktisadi ve idari bilimler deki bölümlerin çoğunu.fikirlerinizi alıcaktım.özellikle çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler hakkında?

saolun şimdidien:)

(cevapsız bırakmıcaığnızı umuyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZzZz... -- 22 Temmuz 2007; 2:26:48 >

quote:

Orjinalden alıntı: Speedmax

Mehaba ben Sözelden girdim ve 301 puan aldım ve sıram 52bin küsür

Ben letişim okumak istiyorum(aslında reklamcılık istiyorum ama) işte halkla ilişkiler ve tanıtımdan çıkıyomuş galiba.

sorum şudur ki bu puanla İstanbul ünv. İletişim e girermiyim ki? 313 puan yada anakara ünv. 311 puan zaten bu ikiseine gireemezsem kalacam bu yıl ve bi daha hazırlanacam.

Bi deson soru Tarih öğretmenliği için ne kadar şansım olur aslında gelmesini istemiyorum tarih öğr. ama gelsemiki iletişime göre garanti biyerde tarih öğretnemliği?...

Ne yapsam ki???...

Bilemiyorum...

istanbul iletişimde gazatecilik en yüksek kapatan olarak 33 000 le kapatmış, yani şansın az. tarih öğretmenliğindede bi kaç yere baktım onlardada aynı durum var. ayrıca istemediğin bir bölümü okumanı tavsiye etmem.benim bir çok arkadaşım felsefeden aynı sebepten ayrıldılar. eğer bir sene daha hazırlanabilirm diyosan sevmiyeceğin bir bölüme gitceğine seveceğin bir bölüme gidersen.ayrıca seneye liseler mezun vermeyeceği için sınava başvuran sayısı tahminimce 1 milyon 100 binlerde falan olcak

Çok sağolasın hcam

Birde son birşey belki çok fazla soruldu ama ben tercih yapsam ama o yer gelmese orneğin istanbul iletişim seneye girerken okul puanımda bir düşme olmaz değil mi?...

[Hatalıysam Lütfen: mostspeedy@gmail.com]

• quote:

Orjinalden alıntı: agasar_ts61

HERKEZE MERHABA

BEN MESLEK LİSESİNİ BİTİRDİM 2007-ÖSS GİRDİM 4YILLIK ÖSS KAZANAMADIM AMA SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKIM VAR VE BEN GİDİCEM 2 YILLIK SINAVSIZ GECIS YAPCAM
    ŞİMDİ BEN TERCİH FORMUNA 4 TANE UNİVERSİTE YAZDIM AMA BU 4 TANESİNDEN KESİN ÇIKARMI
    BUNU MERAK EDİYORUM

MARMARA
    İSTANBUL ÜNİ. 2 BÖLÜM
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İŞTE BUNLAR KİMSE CEVAPLAYAMIYO BU SORUMU 4 TERCİH YAPCAM KESİN BU 4 TERCİHİM ÇIKARMI ÇIKMAZSA NE OLCAK
    CEVAPLAYIN BAKALAIM
    ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM

diploma notum 67.89

KILAVUZDA EN DÜŞÜK puan DİYO O PUAN HANGİSİ
    ORTAÖĞRETİM
    BAŞARI PUANI ??

071,876
    YOKSA

AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI (AOBP)

Sözel
    (AOBP-SÖZ) 076,529
    (AOBP-SAY) 074,504
    (AOBP-EA) 075,902

--------------------------------------------------------------------------

İSTENENEN PUANLAR

66.667
    92.637
    70.667
    65.569

BÖLÜMÜN İSTEDİĞİ PUANLAR DEĞERLENDİRİN

2 yıllık sınavsız geçişte ilk önce yerleştirilirken yeni mezunlara bakılıyor ve içerden meteb yani diyelim ki ankara da bir meslek lisesi mezunuysa öğrenci ankaradaki 2 yıllıklarda ona öncelik tanınıyor.sen bu sene mi bitirdin okulu yoksa geçen sene mi? istanbulda bir meslek lisesini mi bitirdin bu da önemli? ikincisi tercih yapmak istediğin 4 bölümü anlamadım? yıldız teknik üniversitesi ama bölümün adı ne? endüstri meslek lisesi bölümü mezunuyum diyosun ama alanın ne (bilgisayar, muhasebe vs gibi)

yerleştirilirken orta öğretim başarı puanına göre yerleştirilceksin. 2 yıllık bölümlerin tercihleri zordur.bence bir rehberlikçiyle tercih yapmaya çalış. eğer yapamazlarsa söz ben sana yapcam. yukarıdaki sorularımın cevaplarını verirsen onlarıda cevaplıycam.

• quote:

Orjinalden alıntı: stronghold603

Merhaba,

325 puanım var. Turist rehberliğini önerirmisiniz? Sadece oraya yetecek gibi çünkü... Nasıl bir bölüm... İlerde bana getirisi iyi olurmu? yoksa 1 sene daha mı çalışıp tekrar gireyim?

puana göre yetip yetmediğini söyleyemem mutlaka başarı sıralamasına bak. turist rehberliğini öneririm kuzenim şu anda nevşehir turist rehberliğinde okuyor. burada önemli olan ingilizcenin dışında bir dil daha öğrenebilmen bunu yapabilirim diyosan geleceğin parlak demektir.diğer önemli avantajıda eğitim fakültesi oldu orası. yani ingilizce öğretmeni olabilecekler. eğitim fakültesi olmasından dolayı puanları artabilir bu da ek bilgi olarak aklında kalsın.

Orjinalden alıntı: acımalı

Ea2 sıralamam 56411.

Ayrıca Doğuş İngilizce işletme yazmayı düşünüyorum burslu olarak 58.000 sıralaması.

Kısacası ilk 2 yazdığıma girme şansım nedir? Birde tercih sırasının önemi var mı ben 1.'ye yazmışım başkası 10.ya yazmış gibi?

bu sene sayısal bölümlerin kontenjanları artırıldı ve eşit ağırlığın ki düşürüldü. bunun puanlarada yansımasını bekliyorum. tercihlerinde mutlaka yukarıda yazdığın bölümleri sırala yalnız gelme ihtimalleri az onuda belirteyim. tercih aralığını 45 000 den 70 000 e kadar geniş tutmanda yarar var.

tercih sırasının öenmi var tabi ki senin puanın 330 diyelim ve sen ilk tercihine 300 le alan bir bölümü yazdın. direk orası gelcektir. yine farz-ı misal senin senin puanın 330 ve ilk tercihine 320 le alan bir bölümü yazdın. başka biride 10. tercihine aynı bölümü yazdı ve onun puanıda 331. eğer 10. tercihine kadar yerleştirilemediyse o öğrenci 10. tercih olarak 320yle alan bölüme senden önce girecektir. puana bakar yani.

kılavuzun 2. sayfasında tercihle ilgili yapacaklarını sırasıyla vermişler bilmek istediklerini ordan öğrenebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ZzZz...

arkadaş

71.000
    75.600
    77.500
    79.600
    83.900

birde uludağ üni. yazmayı düşünüorum. iktisadi ve idari bilimler deki bölümlerin çoğunu.fikirlerinizi alıcaktım.özellikle çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler hakkında?

normalde 2. tercihinden itibaren giriyor gözüküyorsun fakat bu sene eşit ağırlık kontenjanı düşürldü. bu durumda tercihlere ne kadar yansır onun hakkında pek bişey söyleyemiyorum( rehberlikçi arkadaşlarımla kritiğini yapmam lazım ) bu yüzden tercih aralığını geniş tut. 65 000 den 95 000e kadar sıralamanda fayda var.

uludağ üniversitesine giden bir kaç arkadşım var onlar gayet memnunlardı hem şehirden hemde okuldan. iktisadi idari bilimlerdeki bölümlerin çoğu meslek açısından birbirine yakındır.işletme bitrenlerde iktisat bitirenlerin alanlarında çalışmaktadır yada tam tersi. burdaki temel fark aldıkları derslerdir. iktisat biraz daha sayısal ağırlıklıdır bunun sıralamasını şöyle yapayım iktisat = maliye >işletme > çeko> kamu yönetimi kapiş

eğer bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsan bulunduğun şehirdeki herhangi bir üniversitenin çeko bölümüne git ve ordan bilgi al. mutlaka yardımcı olacaklardır sana.

• quote:

quote:

quote:

Mehaba ben Sözelden girdim ve 301 puan aldım ve sıram 52bin küsür

Ben letişim okumak istiyorum(aslında reklamcılık istiyorum ama) işte halkla ilişkiler ve tanıtımdan çıkıyomuş galiba.

sorum şudur ki bu puanla İstanbul ünv. İletişim e girermiyim ki? 313 puan yada anakara ünv. 311 puan zaten bu ikiseine gireemezsem kalacam bu yıl ve bi daha hazırlanacam.

Bi deson soru Tarih öğretmenliği için ne kadar şansım olur aslında gelmesini istemiyorum tarih öğr. ama gelsemiki iletişime göre garanti biyerde tarih öğretnemliği?...

Ne yapsam ki???...

Bilemiyorum...

istanbul iletişimde gazatecilik en yüksek kapatan olarak 33 000 le kapatmış, yani şansın az. tarih öğretmenliğindede bi kaç yere baktım onlardada aynı durum var. ayrıca istemediğin bir bölümü okumanı tavsiye etmem.benim bir çok arkadaşım felsefeden aynı sebepten ayrıldılar. eğer bir sene daha hazırlanabilirm diyosan sevmiyeceğin bir bölüme gitceğine seveceğin bir bölüme gidersen.ayrıca seneye liseler mezun vermeyeceği için sınava başvuran sayısı tahminimce 1 milyon 100 binlerde falan olcak

Çok sağolasın hcam

Birde son birşey belki çok fazla soruldu ama ben tercih yapsam ama o yer gelmese orneğin istanbul iletişim seneye girerken okul puanımda bir düşme olmaz değil mi?...

tercih yapıp herhangi bir okulu tutturamazsan okul puanın düşmez. bunun tek istisnası açıköğretimdir.açıköğretim yazdıktan sonra mutlaka kazanacaksındır.fakat seneye yine puanın düşmeyecektir. bu yüzden açıköğretim yazmanda bi sakınca yoktur. bu sene açıköğretim işletme yzdın ve kazndın diyelim seneye de bir örgün eğitim kazandın mesela diyelim gazetecilik ikisini bi arada okuma hakkı tanınıyor. sonuç olarak 4-5 sene içinde 2 üniversite diplomasına sahip olacaksın eğer dediğim gibi olursa.

• merhabalar say2 den 280 puan yaptım sıralamamda 145.000 lerde mühendislik olarak nerelere girebilirim

Okul puanımla direkt geçiş yapmak istiyorum.

Okul Puanım 94 küsür

Mezun olalı 2 yıl oldu

Bu sene 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı için İstanbul içi tutturabilir miyim ?

Yardımlarınız için teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: ZzZz...

arkadaş

71.000
    75.600
    77.500
    79.600
    83.900

normalde 2. tercihinden itibaren giriyor gözüküyorsun fakat bu sene eşit ağırlık kontenjanı düşürldü. bu durumda tercihlere ne kadar yansır onun hakkında pek bişey söyleyemiyorum( rehberlikçi arkadaşlarımla kritiğini yapmam lazım ) bu yüzden tercih aralığını geniş tut. 65 000 den 95 000e kadar sıralamanda fayda var.

uludağ üniversitesine giden bir kaç arkadşım var onlar gayet memnunlardı hem şehirden hemde okuldan. iktisadi idari bilimlerdeki bölümlerin çoğu meslek açısından birbirine yakındır.işletme bitrenlerde iktisat bitirenlerin alanlarında çalışmaktadır yada tam tersi. burdaki temel fark aldıkları derslerdir. iktisat biraz daha sayısal ağırlıklıdır bunun sıralamasını şöyle yapayım iktisat = maliye >işletme > çeko> kamu yönetimi kapiş

eğer bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsan bulunduğun şehirdeki herhangi bir üniversitenin çeko bölümüne git ve ordan bilgi al. mutlaka yardımcı olacaklardır sana.

saoalsın cevap için..yannız ea kontenjanı düşürüldü lafın kafamı karıştırdı..biraz daha açarmısın??

evet benmde araştırdıığıma göre uludağ üni. iyimiş umarım olur 83.900 e kadar yolu var ama genede ya olmazsa die de tırsmıo diilim:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZzZz... -- 22 Temmuz 2007; 15:08:53 >

• [Deleted by Admins]

quote:

Orjinalden alıntı: acımalı

Ea2 sıralamam 56411.

bu sene sayısal bölümlerin kontenjanları artırıldı ve eşit ağırlığın ki düşürüldü. bunun puanlarada yansımasını bekliyorum. tercihlerinde mutlaka yukarıda yazdığın bölümleri sırala yalnız gelme ihtimalleri az onuda belirteyim. tercih aralığını 45 000 den 70 000 e kadar geniş tutmanda yarar var.

tercih sırasının öenmi var tabi ki senin puanın 330 diyelim ve sen ilk tercihine 300 le alan bir bölümü yazdın. direk orası gelcektir. yine farz-ı misal senin senin puanın 330 ve ilk tercihine 320 le alan bir bölümü yazdın. başka biride 10. tercihine aynı bölümü yazdı ve onun puanıda 331. eğer 10. tercihine kadar yerleştirilemediyse o öğrenci 10. tercih olarak 320yle alan bölüme senden önce girecektir. puana bakar yani.

kılavuzun 2. sayfasında tercihle ilgili yapacaklarını sırasıyla vermişler bilmek istediklerini ordan öğrenebilirsin.

Tercih sırası derken onu demek istemedim başkasının yazdığı tercihten bahsediyorum. Arkadaşım 1. tercihe yazmış ben 13.'ye yazmışım gibi. Kendi sıralamamızın önemli olduğunun farkındayım.
    yâr olur_____/ağyâr olur______/serdâr olur__/dîdâr olur...

• say2 puanım 287 sıralamam 101.000'lerde..

Devlet üniverstelerine baktım Ankara Üniversitesi Fizik Müh. oluyor..Ama Bilkentede şöyle bir baktımda sanırım girmem imkansız..Ankarada başka önerebileceğinz ve benim bu puanla girebileceğim vakıf üniversiteleri var mıdır acaba?

http://img504.imageshack.us/img504/8181/ssgb9.jpg

Lise olarak Açık öğretim lisesi sosyal bilimler mezunuyum

bu yıl mezun oldum

fakat istediğim sonuca ulaşamadım bunun birkaç sebebi var bunlarla konumuzu şişirmiyeyim.

Sorularım :
    bu puan ile ne yapabilirim?

Söz2 nin 0,3 puanı hesaplanmamış sizce neden?

Gelcek yıla EA için hazırlansam istenilen puanı alıp.O meslek için üniv 'e gidebilirmiyim? lisede sosyal okuduğum halde?

Bu yıl bu puan ile açık öğretim fakultesine kayıt olsam puanım yetiyor sanırım ?

Gelecek yılda girip iyi puan yapsam ve başka bi üniversiteye (puanım yeterli olduğu) gidebilirmiyim?

şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Birde OrtaÖğretim puanım ile Lise Başarı puanlarımda

yanlışlık olup olmadığını nasıl anlarım? tabi var demiyorum ama son günlerde çıkan haberlerde yanlışlıklar olmuş bende şüphelendim açıkçası :)

• selam hocam,
    benim puan: 359,759
    başarı sırası:4000

hocam ben genel olarak tıp düşünüyorum. tercih yaparken ankara, gazi, cerrahpaşa tıp yazayım mı, gelme ihtimali nedir? ayrıca siz nasıl bir tercih önerirsiniz?
    bir de odtü makine gözüme takıldı. aslında bir mühendislik bölümü de olabilir diye düşünüyordum ancak iş bulma imkanı, ingilizce eğitim gibi sebeplerle vazgeçmiştim. sizce odtü makine mühendisliği yazmalı mıyım, sonrasında iş bulabilir miyim ve de eğitim burada da ingilizce mi?
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.