Şimdi Ara

Osmanlı tarihi çok da ilgi çekici değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hep böyle 'bizim tarihimiz onlara bin basar ama güzel film/belgesel yapamıyoz ondan bilinmio' kafası var lakin durum böyle değil.

hem mimari olarak hem de dönem olayları olarak ingiliz tarihi okuması çok daha eğlenceli geliyor bana. 8.henry falan acayip keyifli.

osmanlıdaysa hep döngü halinde kardeş kavgaları vs.

bide en çok uyuz olduğum osmanlıya dair en ufak negatif görüşe anında 'gavur musun, git ingiltereye yerleş, vatan hayini' tarzı yorumlar geliyor. bence bir zayıflığa karşı savunma mekanizması bu. ben fikrimi belirtiyorum, ortada bir saldırı yok.

okulda bile ne zaman dünya tarihi işlense eğlenmişimdir, konu osmanlıya gelince sıkıntıdan çatlamışımdır. bunu da yeni farkettim.

tv/film olayı için de hem öyle malzeme yok hem de çekecek adam yok diyelim.

• Tarih anlayışın sex ve entrikadan haz ettiği için buraya aklına ilk gelen örnek olan 8.Henry'i okumak keyifli diyorsun. Osmanlı ise keyifsiz.

(Bilmeyen için, bahsettiği adam bir kadınla evlenebilmek için ülkesinin mezhebini değiştirmiş bir kral)
    Not. Belki de bu karar sayesinde İngiltere bugün bu durumda fakat bu kararı verirken kral bunların bilincinde değildi, beyni ile düşünmüyordu
    türk tarihi dünyada görebileceğin en büyük ve ilgi çekici tarihlerin başında geliyor türk tarihini anlayabilmek için ise nerdeyse tüm milletlerin tarihlerini de okuman gerekiyor iran,hint,çin,rusya,moğol,roma,arap.. türkler nerdeyse tarih boyunca hiç durmadan dünyanın 4 bir tarafına yayılarak tarih yazmışlardır osmanlı tarihine sıkıcı demişsin belki ilgi alanına giren birşey olmadığı için öyle hissediyorsun belki'de tarihimizi anlatan insanların ve kurumların yeterince özendirici veya ilgi çekici bir şekilde anlatamadığı için de olabilir
    Tarihi genel olarak pek seven birisi değilim. Geçmişte yaşanan olaylardan ders alınmalı deniyor ama yine de aynı hatalar defalarca yapılıyor.

Fakat az tarih bilmeme rağmen şunu diyebilirim ki her ırkın kendine ait bir pis geçmişi var. Kimse bahsetmez konusu açılsın istemez, belki bilmez bile. Naziler,Japon İmparatorluğu,Gulaglar...

Zaten tarih dediğimiz şey daha çok savaşlara dayalı. Yani insanlar daha çok savaş açısından bakar.
  • Tarih anlayışın sex ve entrikadan haz ettiği için buraya aklına ilk gelen örnek olan 8.Henry'i okumak keyifli diyorsun. Osmanlı ise keyifsiz.

(Bilmeyen için, bahsettiği adam bir kadınla evlenebilmek için ülkesinin mezhebini değiştirmiş bir kral)
    Not. Belki de bu karar sayesinde İngiltere bugün bu durumda fakat bu kararı verirken kral bunların bilincinde değildi, beyni ile düşünmüyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 4 Nisan 2019; 12:0:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CİMER'e bildirdim.
  • Tarihin zaten zevkli olduğunu söyleyen yalan söylüyor.Tarihçiler işlerini kaybetmemek için yalandan algı oluşturuyorlar.Oyun,kitap vs loreu okumak daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

Tarih anlayışın sex ve entrikadan haz ettiği için buraya aklına ilk gelen örnek olan 8.Henry'i okumak keyifli diyorsun. Osmanlı ise keyifsiz.

ya hof roma'yı saf dışı bırakmak için yaptı onu. hem bilmiyorsun hem de yaftalıyorsun ayıp değil mi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchigatana

Tarihin zaten zevkli olduğunu söyleyen yalan söylüyor.Tarihçiler işlerini kaybetmemek için yalandan algı oluşturuyorlar.Oyun,kitap vs loreu okumak daha iyi.
    ingiliz tarihi, sömürgelerin bağımsızlık savaşı ve siyasi-sosyolojik gelişmeler, 2.dünya savaşı

bunlar gayet zevkli.
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Boş vaktimde bir bakayım hocam sonra geri dönüş yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +1

Sırf Türkiye'de doğdum diye Osmanlı'yı sevmek zorunda mıyım?

• Türkiyede defaatle anlatılagelen kuru devlet tarihçiliğinden ötürüdür
  • Osmanlı tarihi tüm dünyada en ilgi çekici tarih konularından biridir. Konu kilitlenebilir.
  • türk tarihi dünyada görebileceğin en büyük ve ilgi çekici tarihlerin başında geliyor türk tarihini anlayabilmek için ise nerdeyse tüm milletlerin tarihlerini de okuman gerekiyor iran,hint,çin,rusya,moğol,roma,arap.. türkler nerdeyse tarih boyunca hiç durmadan dünyanın 4 bir tarafına yayılarak tarih yazmışlardır osmanlı tarihine sıkıcı demişsin belki ilgi alanına giren birşey olmadığı için öyle hissediyorsun belki'de tarihimizi anlatan insanların ve kurumların yeterince özendirici veya ilgi çekici bir şekilde anlatamadığı için de olabilir
  • Osmanlı’da ki Savaşları oku o zaman kardeş kavgalarını değil. B

• quote:

Orijinalden alıntı: mojman

türk tarihi dünyada görebileceğin en büyük ve ilgi çekici tarihlerin başında geliyor türk tarihini anlayabilmek için ise nerdeyse tüm milletlerin tarihlerini de okuman gerekiyor iran,hint,çin,rusya,moğol,roma,arap.. türkler nerdeyse tarih boyunca hiç durmadan dünyanın 4 bir tarafına yayılarak tarih yazmışlardır osmanlı tarihine sıkıcı demişsin belki ilgi alanına giren birşey olmadığı için öyle hissediyorsun belki'de tarihimizi anlatan insanların ve kurumların yeterince özendirici veya ilgi çekici bir şekilde anlatamadığı için de olabilir
    siz olsanız amerikan bağımsızlık mücadelesinden mi yoksa tanzimat döneminden mı sınava girmek istersiniz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    başlıkta genel bir kıyaslama yaptım
  • Düz tarih olmasada bir sanat tarihi okumak isterdim ne yalan söyleyeyim

• Del Toro kullanıcısına yanıt
    Amerikayı seçerdim ama bunun nedeni özel olarak amerikanın bağımsızlığının ilgi çekici olması değil amerika nedeniyle amerikan bağımsızlığının ilgi çekici hale gelmesi birinin sonrasında bir devlet yok oluyor sonra ortalama bir ortadoğu devleti oluşuyor diğerinde süper güç amerika oluşuyor haliyle bunun başlangıcını merak ediyor insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 4 Nisan 2019; 14:28:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkesin tarih zevki farklı

misal şuanda herkesin ayılıp bayıldığı antik yunan tarihi okumak zorundayım kaç gündür ayak diriyorum midem bulanıyor kusacağım Osmanlı tarihi olsa hemen okur geçerdim sınava saatler kaldı hala okumuyorum çünkü hoşuma gitmiyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.