Şimdi Ara

Osmanlı Devleti yıkılmasaydı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkopol

quote:

Orijinalden alıntı: bydeprem

quote:

Talkan ve Curcan Katliamları...

seni fena kandırmışlar

sen git kurtlar vadisi seyret.izlerkende allah ekber diye bağır israilden alın intikamınızı..neyin intikamıysa

ben sizin gibi gerçek olup olmadığı belli olmayan hadisleri yazmıyorum..tarihe geçmiş örnekler verdim...

Boşver anlamaz onlar hiç kendini yorma

• quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

ulan hala çıkıpd a ATATURK ü sevmiyorum diyen varsa bu ülkenin harbiden işi bitmiştir. Atatürk olmasaydı şu anda kıç kadar bi toprakta sömürge olarak yaşardık. Minnet duyacağınıza nefret ediyorsunuz. Yazıklar olsun lan. Böyle insanları gördükçe boğazını sıkıp öldürmek geliyor içimden. Çıksın da biri böyle insanları gebertsin, katletsin.

-------------

Osmalı hala devam etseydi aşırı dinci, yenilikleri görmeyen, cahil, geri kalmış bi ülke olucaktık. İngiltere - Fransa - İtalya gibi ülkelerin sömürge kaynağı olucaktık. Olacak olan buydu. Kimse osmanlıyı övüp durmasın. Osmanlı olsaydı sömürgeydik

Evet Beyler Gene Başladık Atatürk Olmasaydı Boyleydi O Yapmasaydı Soyledi Osmanlı olsaydı Cahildik Gericiydik Bunlar artık ezberledık Yaa Allah Aşkına Senın Kafanda Olsaydım Bende Derdım Fatih Olmasa Istanbul alamıcaktık En Sonunda Anadoludan Kovulcaktık Asyada Yaşıyacaktık.BAK BEN NE DIYORUM KOSKOCA OSMANLIYI SON 10 SENEYE INDIRGIYOSAN O SENIN PROBLEMIN BIZ TUM OSMANLI TARİHİNDEN GURUR DUYUYORUZ Her devlet kurulur yukselir yıkılır Türkiye Kıyamete kadar var olcak dıyenler Uykudan Uyansınlar 40 yıl sonra türkiyeden eser kalmıcak Tarihin basından Oldugu gibi

Tamam osmanlı tarihinden ben de gurur duyarım. Fakat benim yakındığım ülkenin teknolojiye, yeniliğe kapalı olması. Adamlar gemilerle geliyorlar bizimkiler tüfeklerine barut koymaya çalışıyor. Yalan mı söylüyorum!. Adamlar yapıyor yeniliği geçiyor karşımıza. Osmanlı zamanında okuyan nüfüs yoğunluğuna bi bak bakalım ne kadar. Ülkenin yarısından çoğu okuma yazma bilmiyor hele kadınların hiçbiri bilmiyor neredeyse. Osmanlının tek bildiği savaşmak. Onu da çöküş döneminde kaybedince geriye hiçbişey kalmadı.

Ayrıca Atatürk olmasaydı bu ülkeyi sen mi kurtaracaktın. Tek başına kurtardı ülkeyi. Hiçkimse onun kadar cesur olamazdı. Dört yanda düşman varken sen çıkıp da diyebilir misin ben bunları ülkemden kovacağım diye. Bunu diyebilmek için çok cesur olmak gerekir. Batıda ingiliz,yunanlar, doğuda ermeniler, güneyde fransızlar. Herbiri ile baş etti. Bu yüzden atatürkü sevmeyen defolsun gitsin bu ülkeden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Talkan ve Curcan Katliamları...

seni fena kandırmışlar

sen git kurtlar vadisi seyret.izlerkende allah ekber diye bağır israilden alın intikamınızı..neyin intikamıysa

ben sizin gibi gerçek olup olmadığı belli olmayan hadisleri yazmıyorum..tarihe geçmiş örnekler verdim...

kaynak varmı ver biz de bakalım kafandan atmıyorsan tabi allah allah

zahmet olmazsa kendin bak..en azından gerçek olduğunu anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

amerikan mandasında yönetilen bi ülke olurduk birçok afrika ülkesinden farkımız olmazdı

Amerikan değil, İngiliz olacak o.
  • http://www.netvideoizle.com/mutlaka-paylas-osmanli-hayranligini-kirin.html
    Bu video herşeyi açıkça anlatıyor.
    Aramızdaki yahudileri ve dinsizleri görün.Bu sayfadaki heykele tapanlar hepsi bu namussuzlara hizmet ediyor.
  • osmanlı yıkılmasaydı biraz saçma oldu sanki. Atatürk olmasaydı diyelim.

şu an türkiye bölünmüş güneyi başka devletin himayesinde batısı başka doğusu başka devletin himayesinde olucaktı. afrika ülkeleri gibi olucaktık. bağımsızlığımızı belkide 3-5 yıl önce anca alıcaktık. avrupalılar bizi köpek gibi görücekti vs...
  • Tabi ki Cumhuriyet yönetimi saltanattan kat kat daha iyi ama o zamanın şartları öyle gerekiyordu.Ama ben şunu söylemek istiyorum ilimde ve fende Avrupa'dan alalım ama kültür bakımından Osmanlı kültürüne bağlı kalalım çünkü bizim kültürümüz Osmanlı'dan gelme şu an bakıyorum hemen hemen her şeyde dans olsun,müzik olsun,sosyal hayat olsun Amerika ve Avrupa kültüründen etkileniyoruz ama kimsenin çıkıp bilgimizi geliştirelim,bilim devleti olalım dediği yok insanlar saçma sapan işlerle uğraşıp boşuna vakit geçiriyor Diğer toplumlar gelişirken Türkiye geri kalıyor.Türkiye Cumhuriyeti'de kültürüne sahip çıktığı ölçüde bu arenada hayatta kalacaktır
  • osmanlı devleti 3 hafta önce hürrem sultan süleymana sülüman dediği an yıkıldı
  • bazı insanlarla tartışılmaz çünkü görüşleri sabittir görüşlerinin sabit olmasının sebebi ise cahilliklerini kapatma isteğidir.
  • quote:

Tamam osmanlı tarihinden ben de gurur duyarım. Fakat benim yakındığım ülkenin teknolojiye, yeniliğe kapalı olması. Adamlar gemilerle geliyorlar bizimkiler tüfeklerine barut koymaya çalışıyor. Yalan mı söylüyorum!. Adamlar yapıyor yeniliği geçiyor karşımıza. Osmanlı zamanında okuyan nüfüs yoğunluğuna bi bak bakalım ne kadar. Ülkenin yarısından çoğu okuma yazma bilmiyor hele kadınların hiçbiri bilmiyor neredeyse. Osmanlının tek bildiği savaşmak. Onu da çöküş döneminde kaybedince geriye hiçbişey kalmadı.

Ayrıca Atatürk olmasaydı bu ülkeyi sen mi kurtaracaktın. Tek başına kurtardı ülkeyi. Hiçkimse onun kadar cesur olamazdı. Dört yanda düşman varken sen çıkıp da diyebilir misin ben bunları ülkemden kovacağım diye. Bunu diyebilmek için çok cesur olmak gerekir. Batıda ingiliz,yunanlar, doğuda ermeniler, güneyde fransızlar. Herbiri ile baş etti. Bu yüzden atatürkü sevmeyen defolsun gitsin bu ülkeden.

Katılyorum.

Atatürkü sevmemek demek Türkiye cumhuriyetini,ülkeni sevmemek demek,dinini islamiyeti sevmemek demek,özgürlükleri,demokrasiyi,latin alfabesini,temel hakları,kadın-erkek eşitliğini,medeniyeti,aileni sevmemek demek.Daha sayılamayacak kazanımları reddedip Atatürkü sevmiyorum diyen varsa ya bu ülkeden gitsin yada ilalebet sussun !

• bunlarla ugraşılmaz arkdaş beyinlerini yıkamışlar biri video atmış osmanlı hayranlıgını kırın die yazık vall yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

quote:

Orijinalden alıntı: ForYouKill

Ekonomide İngiltereye borç ödüyor olurduk.
    Saltanat kaldırılmasaydı zamanında görüşme öncesi şuanda bir ülkenin himayesi altında olabilirdik.

Şuan yok sanki Türkiye'nin dış borcu.

Dağılma Dönemini atlatabilseydi batıdan sosyal anlamda etkilenme şimdiye göre çok daha az olurdu.

Amcasının karısına ve kızına göz dikme temalı diziler olmaz, yarı çıplak dans yarışmaları olmazdı.

Merak edenler Kanuni'nin dans fermanına bakabilir...

Aşk-ı Memnu (Günümüz Türkçesi ile: Yasak Aşk) , Halid Ziya Uşaklıgil'in realist-naturalist bir romanıdır. İlk olarak 1899-1900 yıllarında Servet-i Fünûn dergisinde tefrika edilmiştir.

''Cuk'' sesi geldi sanki

O kadar sisyasi,ekonomik etken dışında gidip de dans yarışmasına laf söylemişsiniz.Ne oldu Burcu hanımın bacaklarını görüpte günaha mı girdiniz?Zina mı yaptınız?Genç kızlarımızın ahlak yapısı mı çöktü?Genç erkeklerimiz sapkın düşüncelere mi boğuldu?

Zaten ensest ilişkiler hep bu Aşk-ı Memnu adlı dizi yüzünden.Bu güne kadar hiç bu tür evlilikler olmamıştı.Sosyal hayatı olmayan,gördüğü ilk kıza aşık olan ve bu kızda teyzesinin kızı olan erkekler yoktu vakti zamanında.Anlıyorum sizi

Mesajımda çelişki göremiyorum cuk sesi gelecek, dağılma dönemi ile batılılaşma arasındaki bağı kuramayacak kadar beynin yoksa osp.

Şimdi senin gibi zihniyete Türk toplumunun ahlak yapısını da anlatacak değilim.

Medyanın toplum üzerindeki etkisi ve para ilişkisi üzerine makale yazsam da anlamazın.

Sana iyi geceler.Yarın okulun var bu saatlere kadar durma burda...

Senin gibi kişilerle aynı forumda olduğumu hatırladıkça bırakasım geliyor forumu resmen..

• quote:

Orijinalden alıntı: uA-kktc

Aslında Osmanlının neden yıkıldığını bu konudaki bazı yorumlardan anlayabiliriz kanım dondu resmen . Afedersinizde siz Atatürk'ün b*kunun parçası bile olamazsınız . Size öz oğullarına pusu atan yada ALLAHUEKBER deyip kafasını kesmeye çalışanlar lazım . İslam gittiği her yere yıkım , sefalet ve gerikafalılık getirdi . Birde avrupa s*çmasını bile bizden öğrendi masallarınıda bırakın artık . Araplar hala daha tuvalet kağıdı kullanmıyor

islamda ilim öğrenmenin önemi vurgulanır.. her zaman kendini geliştirme, başkalarına saygı gösterme ve temiz olmak gösterilir.. eğer sen bunları yapmazsan ve kutsal kitap kuran-ı kerim i okumadan hakikati kendi çıkarlarınca saptıranlara inanırsan batarsın..

islam her zaman doğruluk ve dürüstlüğü ön plana çıkartır.. şimdi kuran-ı kerim de yazanları okuyup ona göre hareket edenlere mi yıkım, sefalet ve gerikafalılık geldi yoksa yazanları okuyup kendi çıkarlarınca değiştirenlere ve bu insanlara körü körüne inananlara mı yıkım, sefalet ve gerikafalılık geldi..

lütfen konuşmalarına dikkat et zira bilip bilmeden konuşup dine hakaret etmenin bir manası yok.. arapların büyük bir kısmı (özellikle petrol zenginleri) şu anda gavurların yapmadığı haltları yiyorlar şimdi gelip de islam ı onlara göre değerlendirmenin lüzumu yok.. islam tuvalet kağıdı kullanmayın, canlı bomba olup orayı burayı patlatın, batıdaki yenilikleri almayın, ilim öğrenmeyin, bilimsel araştırma yapmayın ya da kendinizi geliştirmeyin demiyor ki zaten sen bunları çok daha iyi bildiğin halde sırf islam ı kötülemek için saçma sapan şeyler yazıyorsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Aslında Osmanlının neden yıkıldığını bu konudaki bazı yorumlardan anlayabiliriz kanım dondu resmen . Afedersinizde siz Atatürk'ün b*kunun parçası bile olamazsınız . Size öz oğullarına pusu atan yada ALLAHUEKBER deyip kafasını kesmeye çalışanlar lazım . İslam gittiği her yere yıkım , sefalet ve gerikafalılık getirdi . Birde avrupa s*çmasını bile bizden öğrendi masallarınıda bırakın artık . Araplar hala daha tuvalet kağıdı kullanmıyor

islamda ilim öğrenmenin önemi vurgulanır.. her zaman kendini geliştirme, başkalarına saygı gösterme ve temiz olmak gösterilir.. eğer sen bunları yapmazsan ve kutsal kitap kuran-ı kerim i okumadan hakikati kendi çıkarlarınca saptıranlara inanırsan batarsın..

islam her zaman doğruluk ve dürüstlüğü ön plana çıkartır.. şimdi kuran-ı kerim de yazanları okuyup ona göre hareket edenlere mi yıkım, sefalet ve gerikafalılık geldi yoksa yazanları okuyup kendi çıkarlarınca değiştirenlere ve bu insanlara körü körüne inananlara mı yıkım, sefalet ve gerikafalılık geldi..

lütfen konuşmalarına dikkat et zira bilip bilmeden konuşup dine hakaret etmenin bir manası yok.. arapların büyük bir kısmı (özellikle petrol zenginleri) şu anda gavurların yapmadığı haltları yiyorlar şimdi gelip de islam ı onlara göre değerlendirmenin lüzumu yok.. islam tuvalet kağıdı kullanmayın, canlı bomba olup orayı burayı patlatın, batıdaki yenilikleri almayın, ilim öğrenmeyin, bilimsel araştırma yapmayın ya da kendinizi geliştirmeyin demiyor ki zaten sen bunları çok daha iyi bildiğin halde sırf islam ı kötülemek için saçma sapan şeyler yazıyorsun..

burda kimse islamı kötülemiyor..müslüman dünyasını eleştiriyor..islam dünyasının hainlikleri saymakla bitmez..hz.muhammedin annesinibn mezarını yakanlar..hz.aliyi katledenler..osmanlıyı arkadan vuranlar..filistinde türk askerlerin kör olmasına sebep olanlar kim?burda atatürke cumhuriyete laf söyliyenler nasıl müslüman oluyor??adamlar dinimizi yaşıyalım gerisi boş şey diyen tipler..osmanlıya özlem duymak başı başına felakettir...bizim insanımıza demokrasi gibi şeyler fazla geliyor bu açık belli ..dahala bu ülkede başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyor..niye?bu insanlar yüzünden..müslüman dünyası reform olmadığı sürece daima ezilir..içinde atatürk sevgisi olmayan insan tehlikelidir..vatanı satan zaten bu düşünceye sahip insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 26 Ocak 2011; 15:16:52 >

• Osmanlı Devleti yıkılmasaydı aynı arap ülkeleri gibi ingiliz mandası olur 2. dünya savaşından sonrada sözde bağımsızlık verilir ve islami bir parlamenter monarşi devleti kurulurdu. Biraz doğudaki, güneydeki ülkelere bakınca bunu kestirmek zor değil sanırım.
  • Çok konuşanın kellesi uçardı Gerçi şimdide çok konuşanı fişliyorlar pek fark yok yani
  • fatih sultan mehmet veya yavuz sultan selim zamanı gibi olacaksa sıkıntı yok he eğer kanuniden sonraki zaman derseniz eksik olsun şu anki akp bile daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neonight

osmanlı devleti 3 hafta önce hürrem sultan süleymana sülüman dediği an yıkıldı
    bu güzeldi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

burda kimse islamı kötülemiyor..müslüman dünyasını eleştiriyor..islam dünyasının hainlikleri saymakla bitmez..hz.muhammedin annesinibn mezarını yakanlar..hz.aliyi katledenler..osmanlıyı arkadan vuranlar..filistinde türk askerlerin kör olmasına sebep olanlar kim?burda atatürke cumhuriyete laf söyliyenler nasıl müslüman oluyor??adamlar dinimizi yaşıyalım gerisi boş şey diyen tipler..osmanlıya özlem duymak başı başına felakettir...bizim insanımıza demokrasi gibi şeyler fazla geliyor bu açık belli ..dahala bu ülkede başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyor..niye?bu insanlar yüzünden..müslüman dünyası reform olmadığı sürece daima ezilir..içinde atatürk sevgisi olmayan insan tehlikelidir..vatanı satan zaten bu düşünceye sahip insanlar.

ben müslümanım diyerek islam ı kendi çıkarları doğrultusunda kullananlar ve ayetleri kendi çıkarlarınca saçma sapan yorumlayıp milleti galyana sürükleyenler zaten müslümanlıktan çıkmışlardır yani bunlara bakarak şu sözün söylenmesi

quote:

İslam gittiği her yere yıkım , sefalet ve gerikafalılık getirdi .

islam a hakarettir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 26 Ocak 2011; 15:47:39 >

• fazla konuşmaya gerek yok aslında, İslam'a yakın olmayan biri dinine bağlı olmayan biri, e haliyle osmanlıyıda sevmez her fırsatta kötüler her fırsatta yerden yere vurur bu konuda da konuşulanlar aynı bu şekilde, adam dinini sevmiyor yada umursamıyor dinine bağlı osmanlıyı sever mi tabi sevmez batar çünkü
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.