Şimdi Ara

Osmanlı Devleti yıkılmasaydı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herneyse, ben o kendini bilmeze yazdım.

kadir mısraoğlu denilen 3 kuruşluk şarlatanın yalanlarıyla burada piyasa yapıyor.

kadir mısraoğluna kalsa, tirmur türk değildir, şah ismail türk değildir, türkler asyalı değildir. herneyse biraz gerçekleri görün , kendi hareminize bakın Atatürk'e sataşmadan önce. Atatürk kendi ağzı ile söylemiştir. İçtiğim için beni eleştiriyorlar, ama Vahdettin sarayda içerken ben halkın arasında içebiliyorum demiştir. 1920 deki ikinci gizli oturumunda, "saray büyük kayıp içindedir. vahdettin han sultan ahmette halka cuma hutbesini yanındaki ingiliz korumalarıyla sunmaktadır" .

tarihimizde saklanan çok şey var osmanlıcılar. düşünün Allah babamız lafı nerden gelmiştir ?

heneyse bu konuya girmiycem. yeterli görüyorum. siz kendi tarihinizde mutlu olun. biz kendimizinkiyle mutluyuz her yerde Atatürkün gölgesi altından kaçmak için yapmadığınız karalama yok. ama işte Atatürk hüseyin üzmezlerin, mustafa islamoğlluları gibi bir çok dini kullanan sübyancıların oyununu 80 yıl önce bozdu. Bu yüzden Atatürk'ü sevmiyorlar.

bu arada Atatürk'e mandacı diyen şahsiyete saygılarla

• Arkadaşlar uzatmanın anlamı yok. Fatih dönemi olsaydı iyi olurdu ki iyi devam etseydi Atatürk bir devrim yapmak zorunda kalmazdı..Şimdi'de Atatürk'ün başını çektiği bir ülke olsaydı çok iyi olurdu.Kimse miras bırakılanın değerini bilmedikten sonra zımpara taşı gibi eriyip gideceğiz birbirimizi yiyeceğiz..

Bluedevil86

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkancakiroglu -- 26 Ocak 2011; 17:13:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

Âlime Hâtûn Dulkadiroğulları Beyliği
    Yeni Hâtûn Amasyalı Mahmud Bey’in kızı.
    Hüma Hâtûn Abdullah isimli bir şahsın kızı ve Fatih Sultan Mehmet’in Annesi. Fatih'in annesinin devşirme olduğu öne sürülmüştür. Ancak Müslüman olduğu ihtimali daha yüksektir.
    Tacünnisa Hatice Halime Hâtûn Candaroğlu İsfendiyar Bey’in kızı.
    Mara Hâtûn Çocuksuz ve ortodoks olarak ölen ve Fatih Sultan Mehmet’in üvey annesi olan Mara Hatun Sırbistan Despotu Corac Bronkoviç’in kızıydı.

anne adaylarından. kesin bir bilgi yok. rum olduğunu okudum yabancı kaynaklarda.

Sultan's Name = Mother's Name Before Conversion = After Conversion
    --------------------------- ---------------- --------------------------
    Sultan Murad I's mother = Byzantine Horofira = Nilüfer Hatun
    Sultan Bayezid I's mother = Bulgarian Maria = Gülçiçek Hatun
    Sultan Mehmed I's mother = Bulgarian Olga = Olga Hatun
    Sultan Murad II's mother = Byzantine Veronika
    Sultan Mehmed II's mother = Serbian Despina = Hüma Hatun
    Sultan Bayezid II 's mother = Greek Cornelia
    Sultan Selim I's mother = Pontian Greek Aisha
    Sultan Suleiman I's mother = Polish Jewish Helga = Hafza Sultan
    Sultan Selim II's mother = Ukrainian Jewish Roxelana = Hürrem Sultan
    Sultan Murad III 's mother = Jewish Rachel = Nurbanu Sultan
    Sultan Mehmed III's mother = Venetian Bafo = Safiye Sultan
    Sultan Ahmed I's mother = Greek Helen = Mandan Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Evdoxia = Mahfiruz Sultan
    Sultan Murad IV's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Ibrahim I's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Mehmed IV's mother = Russian Nadia = Turhan Sultan
    Sultan Süleyman II's mother = Serbian Catherine = Dilaşüb Hatun
    Sultan Ahmed II's mother = Polish Jewish Eva = Hatice Sultan
    Sultan Mustafa I's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Ahmed III's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Mahmud I's mother = Ukrainian Alexandra = Saliha Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Marie = Sehsüvar Sultan
    Sultan Mustafa III's mother = French Janet = Mihrişah Sultan
    Sultan Abdülhamid I's mother = French Ida = Şermi Sultan
    Sultan Selim III's mother = Genoese Agnes = Mihrişah Sultan
    Sultan Mustafa IV's mother = Bulgarian Sonya = Sineperver Sultan
    Sultan Mahmud II's mother = French Rivery = Nakşidil Sultan
    Sultan Abdülmecid I's mother = Russian Jewish Suzy = Bezm-i Alem Valide Sultan
    Sultan Abdülaziz I's mother = Romanian Besime = Pertevniyal Valide Sultan
    Sultan Murad V's mother = French Wilma = Sevkefza Sultan
    Sultan Abdülhamid II's mother = Armenian Virgin = Tirimüjgan Sultan
    Sultan Mehmed V's mother = Albanian Sophie = Gülcemal Sultan
    Sultan Mehmed VI' mother = Circassian Henriet = Gülistan Sultan

1.)Âlime Hâtûn Dulkadiroğulları Beyliği !
    Bu hatun aynı dönemde yaşamadı.ve II. Murat zamanında dulkadriye ahalisi ile Osmanlının pek alakası yoktu.
    2.)Yeni Hatun türktür ama erkek çocuk doğurmadı.
    3.)Tacünnisa Hatice Halime Hüma Hatun.Babası "tacettin"den dolayı tacünnisa lakabı da vardır doğru ve Fatihin annesi budur işte.Tamamen türktür.Son padişah annesidir.Abdullah kızı Halime diye bişey yok.Kadının babası Candaroğlu beyi ise gayrimüslüm olmadığı açıktır.

Niye orda özellikle Osman gazi , Orhan gazi ve II. Muradın anaları yazmıyor acaba ?
    sırp Despina ile Hüma Hatun'u karıştırmayın.II. muradın 4 tane hatunu var.Yuh yani bu kadar art niyetli olunabilir.

http://www.bilgicagi.net/forum/forum_posts.asp?TID=1055&PID=11680

http://www.devrekani.com/tarihce/tarihce.php

http://www.turksultans.com/hhalki.php?h_id=4

Yukarıdaki linkte Mara despina hakkındaki yorum ;

"II. Murad Han'da Anadolu beylerinden Candaroğlu II. İbrahim Bey'in kızı Hatice(hüma hatun) Hatun, Amasyalı Şadgeldi Paşa'nın torunu Yeni Hatun ile evlilikler yapmıştır. II. Murad'ın siyasi evliliklerinden biri de Sırp Kralı Jori Brankoviç'in kızı Mara(maria despina) Hatun'dur. Brankoviç, Türk akınlarını önleyebilmek için kızı Mara'yı 1435 yılında II. Murad ile evlendirmiştir. Osmanlıların Balkanlarda zor duruma düştüğü bir dönemde Edirne-Segedin antlaşmasının imzalanmasında Mara Hatun'un büyük rolü olmuş böylece II. Murad toparlanma imkanı bulmuştur.

Bazı yazarlar II. Mehmed (Fatih)'in annesi Mara hatun olduüunu ısrarla savunurlar. Oysa Fatih'in 1431 yılında doğduğu düşünülürse, 1435'de gerçekleşen bu evlilikten böyle bir doğumun ne kadr imkansız olacağı ortadadır. Buna rağmen bazı yazarlarda aynı gayretkeşliğin devam ettirilmesi akla, başka niyetler başka maksatlar olduğunu, çamur at izi kalsın prensibinin uygulandığını apaçık bir biçimde vermektedir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Ocak 2011; 17:31:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

quote:

quote:

quote:

Gelelim fatihe !

Fatih rum anadan olma osmanlı padişahıdir.

yabacı kaynaklardan !

Fathin annesi rum değildir.

Candaroğlu beyi Isfandiyarın oğlu Tacettin Ibrahim beyin güzelliği ile ünlü kızıdır. II. Murad'ın gemç olması ve candaroğlu beyliğine dokunulmaması karşılığında gelin gitmiştir.Hatta düğünlerinin yapıldığı köy bile bellidir.Bügünün kastamonu devrekani ilçesine bağlı Çayırcık köyü.Hüma Hatun diye bilinir.Asıl adı Hatice Halime Hüma Hatun'dur.Son Türk Padişah anasıdır.
    Bunu söyleyen kişi 1. dünya savaşı yıllarında tarihçi ve Türk düşmanı ingiliz lordu Lord Kinross'tur.Kinross : "Anası rumdu.Sizin hiçbir zaman safkan bir lideriniz olmamıştır" diye Fatih'e çamur atmıştır.
    Kesinliği en az 5 tarihçi tarafından kanıtlanmış böyle bir konuda hala "anası rumdu" laflarını duymak hem de kendi milletimden duymak bana üzüntü veriyor.
    Osman Gazi , Fatih Sultan Mehmed , Yavuz Sultan Selim ve Atatürk bizim(yani sizlerin) onuru ve gururudur.Lütfen onurumuza ve gururumuza laf ettirmeyelim öncellikle kendimiz etmeyelim.

Lütfen yazmadan önce biraz araştırın sonra yazın !!!

Âlime Hâtûn Dulkadiroğulları Beyliği
    Yeni Hâtûn Amasyalı Mahmud Bey’in kızı.
    Hüma Hâtûn Abdullah isimli bir şahsın kızı ve Fatih Sultan Mehmet’in Annesi. Fatih'in annesinin devşirme olduğu öne sürülmüştür. Ancak Müslüman olduğu ihtimali daha yüksektir.
    Tacünnisa Hatice Halime Hâtûn Candaroğlu İsfendiyar Bey’in kızı.
    Mara Hâtûn Çocuksuz ve ortodoks olarak ölen ve Fatih Sultan Mehmet’in üvey annesi olan Mara Hatun Sırbistan Despotu Corac Bronkoviç’in kızıydı.

anne adaylarından. kesin bir bilgi yok. rum olduğunu okudum yabancı kaynaklarda.

Sultan's Name = Mother's Name Before Conversion = After Conversion
    --------------------------- ---------------- --------------------------
    Sultan Murad I's mother = Byzantine Horofira = Nilüfer Hatun
    Sultan Bayezid I's mother = Bulgarian Maria = Gülçiçek Hatun
    Sultan Mehmed I's mother = Bulgarian Olga = Olga Hatun
    Sultan Murad II's mother = Byzantine Veronika
    Sultan Bayezid II 's mother = Greek Cornelia
    Sultan Selim I's mother = Pontian Greek Aisha
    Sultan Suleiman I's mother = Polish Jewish Helga = Hafza Sultan
    Sultan Selim II's mother = Ukrainian Jewish Roxelana = Hürrem Sultan
    Sultan Murad III 's mother = Jewish Rachel = Nurbanu Sultan
    Sultan Mehmed III's mother = Venetian Bafo = Safiye Sultan
    Sultan Ahmed I's mother = Greek Helen = Mandan Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Evdoxia = Mahfiruz Sultan
    Sultan Murad IV's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Ibrahim I's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Mehmed IV's mother = Russian Nadia = Turhan Sultan
    Sultan Süleyman II's mother = Serbian Catherine = Dilaşüb Hatun
    Sultan Ahmed II's mother = Polish Jewish Eva = Hatice Sultan
    Sultan Mustafa I's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Ahmed III's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Mahmud I's mother = Ukrainian Alexandra = Saliha Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Marie = Sehsüvar Sultan
    Sultan Mustafa III's mother = French Janet = Mihrişah Sultan
    Sultan Abdülhamid I's mother = French Ida = Şermi Sultan
    Sultan Selim III's mother = Genoese Agnes = Mihrişah Sultan
    Sultan Mustafa IV's mother = Bulgarian Sonya = Sineperver Sultan
    Sultan Mahmud II's mother = French Rivery = Nakşidil Sultan
    Sultan Abdülmecid I's mother = Russian Jewish Suzy = Bezm-i Alem Valide Sultan
    Sultan Abdülaziz I's mother = Romanian Besime = Pertevniyal Valide Sultan
    Sultan Murad V's mother = French Wilma = Sevkefza Sultan
    Sultan Abdülhamid II's mother = Armenian Virgin = Tirimüjgan Sultan
    Sultan Mehmed V's mother = Albanian Sophie = Gülcemal Sultan
    Sultan Mehmed VI' mother = Circassian Henriet = Gülistan Sultan

Niye orda özellikle Osman gazi , Orhan gazi ve II. Muradın anaları yazmıyor acaba ?
    sırp Despina ile Hüma Hatun'u karıştırmayın.II. muradın 4 tane hatunu var.Yuh yani bu kadar art niyetli olunabilir.

"II. Murad Han'da Anadolu beylerinden Candaroğlu II. İbrahim Bey'in kızı Hatice(hüma hatun) Hatun, Amasyalı Şadgeldi Paşa'nın torunu Yeni Hatun ile evlilikler yapmıştır. II. Murad'ın siyasi evliliklerinden biri de Sırp Kralı Jori Brankoviç'in kızı Mara(maria despina) Hatun'dur. Brankoviç, Türk akınlarını önleyebilmek için kızı Mara'yı 1435 yılında II. Murad ile evlendirmiştir. Osmanlıların Balkanlarda zor duruma düştüğü bir dönemde Edirne-Segedin antlaşmasının imzalanmasında Mara Hatun'un büyük rolü olmuş böylece II. Murad toparlanma imkanı bulmuştur.

Bazı yazarlar II. Mehmed (Fatih)'in annesi Mara hatun olduüunu ısrarla savunurlar. Oysa Fatih'in 1431 yılında doğduğu düşünülürse, 1435'de gerçekleşen bu evlilikten böyle bir doğumun ne kadr imkansız olacağı ortadadır. Buna rağmen bazı yazarlarda aynı gayretkeşliğin devam ettirilmesi akla, başka niyetler başka maksatlar olduğunu, çamur at izi kalsın prensibinin uygulandığını apaçık bir biçimde vermektedir."

kesin bir bilgi yok. sözde abdullah adında birinin kızıymızi, büyük ihtimalle müslümanmış.

herneyse ne , sonuçta osmanlı padişahı. saygıyı hak ediyor, her ne kadarda türk olarak adlandırmamışlarsada kendilerini. Sonuçta Osman (Orhun) beyin soyundan. artık ne kadarda olsa.

ama benim kızdığım yobazların, şarlatanlarn laflarıyla piyasa yapmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 26 Ocak 2011; 17:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonbaron61

Ben laik bir müslümanım.Dinimi Allah'a özgüleyerek yaşıyorum. Ve biliyorum ki, benim dinim yobazlığa şiddetle karşı çıkar, bağnazlığı eleştirir.İki günü bile aynı olan insan zarardadır diyerek gelişmeye teşvik eder.
    Fakat aramızdaki bazı cahil softalar-ki forum maalesef bu tiplerden geçilmiyor- eskiye dönüşü, eskiyi istiyorlar.
    Osmanlı iyiliğiyle,kötülüğüyle bir devirdi ve bitti! Tarihin tozlu sayfaları arasında kaldı.
    Biz bugün neyi yapabiliriz onu düşünmemiz lazım!
    Ayrıca cühelanın biri, Kuran'dan ayet vermiş,:''Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse kafirdir!'' mealinde...
    Peki soruyorum.
    Allah'ın indirdiği kural, insanların bir insanın kulu olması mıdır?
    Kadınların toplumdan soyutlanması mıdır?
    İnsanların yönetime ortak olmaması mıdır?

Dini kalbinden değil de dübüründen anlayanlar ne Kuran'ı yorumlayabilirler, ne de İslam adına konuşmaya hakları yoktur!
    Onlara Atatürkçü aydın gençler olarak tavsiyemiz, beyinlerini yıkayan abilerinin önünde diz çöküp kıçlarını yalamalarıdır.
    Zira bu saatten sonra sizden hiçbirşey olmaz!

Laik müslüman?

Hani dersiniz ya Devletin dini olmaz halkın dini olur...

eee Devlet laik oluyorsa halkta mı laik olmak zorunda?

Bir müslüman nasıl laik olur?

ilginç...

• quote:

Orijinalden alıntı: reos

tariihi olayları kesinlikle "şöyle olsaydı, acaba böyle olsaydı" diye düşünerek konuşulmaz gençler. çünkü -görüldüğü gibi- çok abes cevaplar çıkar. eğer devam etseydi dersek, osmanlının son zamanını devam ettiriyor olcaktınız. toprakları işgal edilmiş, hatta bazı yerleri ilhak edilmiş halde. güvenliği o devletler sağlıyor olcaktı. ha eğer derseniz en tepedeki haliyle devam etseydik. o zamanda kanuninin döneminden devam etmesi gerekirdi.. ancak başta da dediğim gibi tarihi olaylarlar zaten olmuştur. tek yapılması gereken ders çıkarılmasıdır tarihten.. ancak bunu yapamadığımızda apaçık ortada malesef..

Sunu belirtmek isterim ki, kurtulus savasını sonradan, gokten inme bir millet vermemiştir

Yine Osmanlı Devleti topraklarında yasayan insanlar vermistir.

Zira; savas verilirken ortada bir cumhuriyet rejimi yoktu, sonradan kuruldu, yani toprakların kurtulması yine olacaktı, isgal edilmis durumda olunmayacaktı.

Topraklar kurtarıldıktan sonra rejim belirlenmiştir, yani devam mı edilecek yoksa cumhuriyet mi kurulacak diye.

Ancak ders cıkarılması gerekli oldugu konusunda tamamen katılıyorum size ve ders almadıgımız konusunda da, maalesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: Steafun

quote:

Ben laik bir müslümanım.Dinimi Allah'a özgüleyerek yaşıyorum. Ve biliyorum ki, benim dinim yobazlığa şiddetle karşı çıkar, bağnazlığı eleştirir.İki günü bile aynı olan insan zarardadır diyerek gelişmeye teşvik eder.
    Fakat aramızdaki bazı cahil softalar-ki forum maalesef bu tiplerden geçilmiyor- eskiye dönüşü, eskiyi istiyorlar.
    Osmanlı iyiliğiyle,kötülüğüyle bir devirdi ve bitti! Tarihin tozlu sayfaları arasında kaldı.
    Ayrıca cühelanın biri, Kuran'dan ayet vermiş,:''Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse kafirdir!'' mealinde...
    Peki soruyorum.

Dini kalbinden değil de dübüründen anlayanlar ne Kuran'ı yorumlayabilirler, ne de İslam adına konuşmaya hakları yoktur!
    Onlara Atatürkçü aydın gençler olarak tavsiyemiz, beyinlerini yıkayan abilerinin önünde diz çöküp kıçlarını yalamalarıdır.

Laik müslüman?

ilginç...

laik devlet düzeni. yani dini temelde olmayan. dinle yönetilmeyen devlet.

aslında osmanlıda laikti. diğer etniklerin haklarına karışmıyordu. ama özellikle kanun hususlarında din adamlarının,kadıların dokunulmazlığı vardı. din çok fazla halk üzerinde baskı olarak kullanıldığı için laik devlet vurgusuyla buna başvuruldu.

medeni kanun ilk geldiğinde çoğu dinci karşı çıkıyordu, ama onlarında devlet evliliğinin anlm ve önemini anlaması biraz zaman aldı.

herkez bir yere çekme derdinde.

kılık kıyafet yasasıyla ise sadece kara çarşaf giyme zorunluluğu yasaklandı. türban denilen şey 1978 anayasası ile yasaklandı. yani cumhuriyet döneminde de kadınlar isteyenler başını kapatabiliyordu.

• quote:

quote:

quote:

Peki soruyorum.

Laik müslüman?

ilginç...

laik devlet düzeni. yani dini temelde olmayan. dinle yönetilmeyen devlet.

aslında osmanlıda laikti. diğer etniklerin haklarına karışmıyordu. ama özellikle kanun hususlarında din adamlarının,kadıların dokunulmazlığı vardı. din çok fazla halk üzerinde baskı olarak kullanıldığı için laik devlet vurgusuyla buna başvuruldu.

medeni kanun ilk geldiğinde çoğu dinci karşı çıkıyordu, ama onlarında devlet evliliğinin anlm ve önemini anlaması biraz zaman aldı.

herkez bir yere çekme derdinde.

kılık kıyafet yasasıyla ise sadece kara çarşaf giyme zorunluluğu yasaklandı. türban denilen şey 1978 anayasası ile yasaklandı. yani cumhuriyet döneminde de kadınlar isteyenler başını kapatabiliyordu.

eee o zaman laik müslüman nasıl oluyor?

Her dine eşit yaklaşan müslüman olabilir mi?

yani hiçbir dini baz almayan?

• @Bluedevil86 seni yerin dibine soktum hala haberin yok. Lütfen ilk yazdığım yazıyı okur musun.Daha senin videolu mesajını atmadan önce.

1.)Âlime Hâtûn Dulkadiroğulları Beyliği !
    Bu hatun aynı dönemde yaşamadı ve II. Murat zamanında dulkadriye ahalisi ile Osmanlının pek alakası yoktu.Fathin annesi değil de hanımlarından biri Dulkadriye hanedanlığındandır.Adı da Sitti hatundur.
    2.)Yeni Hatun türktür ama erkek çocuk doğurmadı.
    3.)Tacünnisa Hatice Halime Hüma Hatun.Babası "tacettin"den dolayı tacünnisa lakabı da vardır doğru ve Fatihin annesi budur işte.Tamamen türktür.Son padişah annesidir.Abdullah kızı Halime diye bişey yok.Kadının babası Candaroğlu beyi ise gayrimüslüm olmadığı açıktır.
    4.)Maria despina ya da Mara Despina.II. Muradın son eşidir.Iki ya da üç tane erkek doğurduğu biliniyor.Hepsini Fatih boğdurtmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Ocak 2011; 17:42:09 >

• Steafun

şöyle açıklılayım

Türkiye devletini kuran herkez Türk vatandaşıdır.
    Türkiye cumhuriyetinin kendi vatandaşlarına karşı hükümlülükleri vardır.
    Her türk vatandaşı yeni kanunlarla korunur.

veya senin anlıycan dilden.

bugün almanyada biz cami açınca iyi oluyoruz, sevniyoruz.

ama alman bizim ülkemizde kilise açmak istese ayaklanıyoruz.

bu şeye benziyor. Sagopa kajmerin yeni yıl için " ben müslümanım, kafirlerin yılını kutlamam. onlara benzeyemem ". ama insan önce bi aynanın karşısına geçer, ekmek kazandığı iş kafir amerikan işi rap. şarkı giyim kültürü kafir amerikan rap.

bilmiyorum daha nasıl anlatayım devlette laiklik kavramını.

KarettaKerata

sen kendi kendine takıl. kendi çapında kendini tatmin et. aslında "geri zekalı" başlıklı attığın pmlerden anlaşılmalıydı. kesin bir bilgi yok işte. abdullah adında birinin kızıymış, devşirme denmiş falan yalanlanmış, muhtemelen müslümanmış

ne çok mış var iki cümlelik kelimelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 26 Ocak 2011; 17:44:19 >

• quote:

Steafun

şöyle açıklılayım

bu şeye benziyor. Sagopa kajmerin yeni yıl için " ben müslümanım, kafirlerin yılını kutlamam. onlara benzeyemem ". ama insan önce bi aynanın karşısına geçer, ekmek kazandığı iş kafir amerikan işi rap. şarkı giyim kültürü kafir amerikan rap.

Arkadaşım.

Ben Müslüman Laikten bahsediyorum devlet ölçüsünden bahsetmiyorum.

Sonbaron61'in avukatlığına soyunan kişi sensin benim vurgulamak istediğimde oydu.

"senin anlıycan dilden" derken? ben ne demeye çalıştığını anlıyorum ama sen benim sorumu anlayamıyorsun bence birilerine çamur atmadan önce kendine bak.

ve soruyu anlayabileceğin düzeyde ayarlıyorum : Bir kişi nasıl hem müslüman olup hem de laik olur?

• quote:

quote:

Steafun

şöyle açıklılayım

Arkadaşım.

Ben Müslüman Laikten bahsediyorum devlet ölçüsünden bahsetmiyorum.

Sonbaron61'in avukatlığına soyunan kişi sensin benim vurgulamak istediğimde oydu.

"senin anlıycan dilden" derken? ben ne demeye çalıştığını anlıyorum ama sen benim sorumu anlayamıyorsun bence birilerine çamur atmadan önce kendine bak.

ve soruyu anlayabileceğin düzeyde ayarlıyorum : Bir kişi nasıl hem müslüman olup hem de laik olur?

ben devlet açısından söyledim. Türkiye Cumhuriyeti laik devlettir. dinsiz manasını herkez kötü anlamda çıkarıyor. bu yüzden yazdım.

• Kurtuluş Savaşı olmasaydı -böyle bir ihtimal yok. Bizler ölümü, esarete her zaman tercih ederiz.- Osmanlı Cumhuriyeti adlı filmdeki gibi bir şey olurdu herhalde.
  • Ya bıktım her forumda youtube ve orda burda tekrarlamaktan.Araştırmadan yazanlardan nefret ediyorum.Bizler ne kadar çok seviyormuşuz elimizdeki az olan mücevherleri balçıkla sıvamayı.Yavuz'u ve Kanuni'yi de severim.Ama anaları devşirmeydi neyapalım yani.Lütfen yabancıların çamurlarına sizde çamur katmayın.

FATİH SULTAN MEHMED'İN ANNESİ RUM , SIRP , MACAR , YAHUDİ YA DA BULGAR DEĞILDIR.
    %100 MÜSLÜMAN TÜRKTÜR VE SON TÜRK PADİŞAH ANNESİDİR !!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Ocak 2011; 17:52:20 >
  • Yıkılmasıydı muhtemelen su anda hala devlet yönetiminde şeriat kanunları işliyor olurdu...
    Kadınların seçme-seçilme hakkı olmazdı, laiklik olmazdı, cumhuriyetin getirdiği demokratik hakların hiçbiri olmazdı...
    Ve yine büyük bir ihtimalle ülkedeki yöneticiler ingiltere ya da amerika tarafından belirleniyor olurdu tıpkı şu an başta ırak olmak üzere tüm geri kalmış islam ülkelerinde olduğu gibi...

Bazı küçük insanlar osmanlı ha! deyince yıkıldı sanıyorlar halbuki osmanlının yıkılışı 1800 hatta 1700'lü yıllardan itibaren başlamıştı. Bunun en büyük ve önemli nedeni osmanlının çağa ayak uyduramıyor olmasıydı.
  • onca şehit boşuna ölmùş olurdu
  • quote:

Ya bıktım her forumda youtube ve orda burda tekrarlamaktan.Araştırmadan yazanlardan nefret ediyorum.Bizler ne kadar çok seviyormuşuz elimizdeki az olan mücevherleri balçıkla sıvamayı.Yavuz'u ve Kanuni'yi de severim.Ama anaları devşirmeydi neyapalım yani.Lütfen yabancıların çamurlarına sizde çamur katmayın.

FATİH SULTAN MEHMED'İN ANNESİ RUM , SIRP , MACAR , YAHUDİ YA DA BULGAR DEĞILDIR.
    %100 MÜSLÜMAN TÜRKTÜR VE SON TÜRK PADİŞAH ANNESİDİR !!!!!

tamam arkadaş, öyle dersen öyle olsun.

ben mesajımı belirli kişilere yazdım. adamların derdi Atatürkle ve yukarıda belirttim. sanki ingiliz generallerini atatürk aldı istanbulda padişay sarayına
    sanki osmanlı ordusunu atatürk dağıttı
    bunların amacı 1650lerden sonra gerileyen ve 1880 de yıkılmış sayılan osmanlının suçunu Atatürk'ün üstüne bırakmak ve onun başarısını küçümsemek. 1650-1919 . arada kaç yıl var. kaç padişah geçmiş ? düşün atatürk sıfırdan, yetimlikten liderliğe yükselmiş. padişahlar ise şanslı dünyaya gelmiş. halifeler, hükümdarlar ve ordulara sahip. bunlara rağmen topralıyamamışlar durumu.

benim canımı sıkan üç kuruşluk tarihçilerden pompalanıp burada atatürke hakaret edenlere...

• düzülmüş şeyin davasını yapın anca osmanlı falan eskide kaldı bunlar önünüze bakın ne kadar gerici adamlarsınız ya padişahlar ister çok büyük adamlar olsun ister haremden çıkmasınlar geride kaldı bunlar yaşamadığınız bilmediğiniz görmediğiniz devir için ne özlemi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hells Bells

quote:

Orijinalden alıntı: delluser
    valla hiç fena olmazdi osmanli olsaydi ama biz türküz vatanimiz bizi temsil ediyo sancagimiz gene osmanli ama bayragimiz ay yildiz yani osmanlinin yikiliş zamninda bile zengindi heralde padisah falan yalan olurdu ama biseler muhakak güzel olurdu

Yıkılış zamanında zengin miydi Osmanlı

Zengindi zengindi. Hatta zenginlikten arşivindeki kağıtları yok pahasına sattı. Neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

fazla konuşmaya gerek yok aslında, İslam'a yakın olmayan biri dinine bağlı olmayan biri, e haliyle osmanlıyıda sevmez her fırsatta kötüler her fırsatta yerden yere vurur bu konuda da konuşulanlar aynı bu şekilde, adam dinini sevmiyor yada umursamıyor dinine bağlı osmanlıyı sever mi tabi sevmez batar çünkü

bence de fazla konuşmaya gerek yok. adam yobaz çünkü; osmanlı'nın sevilecek bir tarafı olmadığını göremiyor. ama bunuda dinine bağlıyor. osmanlı müslümansa sevmeliyim diyor. her müslüman sevmelidir diyor. osmanlı'yı lise tarih kitaplarında anlatıldığı gibi sanıyor...

arkadaşım ilk önce kendi cümlelerinle kendi gibi konuşmayı öğren yobaz bilmem ne diyerek ezberci cümleler kurup kestirip atmaya çalışma, benim demek istediğimi sende anladın, osmanlı diyince aklınıza İslam geliyor dininizide sevmediğiniz yada umursamadığınız için osmanlı yıda sevmiyorsun bu kadar basit, abilerinden duyduğun cümlelerle burda atıp tutmana gerek yok

bu arada Atatürk ün tek başına ülkeyi yeniden kurduğuna inanlar var, sanki tek başına samsuna çıktı tek başına savaşları düzenledi ve kazandı, böyle bişey yok malesef

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.