Şimdi Ara

Osmanlı Devleti yıkılmasaydı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben osmanlı hayranıyım varmı itirazı olan ben ne mutlu turkum dıyenım varmı itirazı olan
    evet osmanlılarında çok iyi dönemleri olmuştur çok kötü dönemleride olmuştur ve sonu yıkımla bitmiştir
    kımse bunu ınkar edemez etmemeli neyse
    kimisi demiş İslam dini gittiği her yere yıkım getirdi dini islam olmayanlar ne yaptı bak amerıkaya ırakta kaç bintane masum ınsan oldu bak filistine gazzeye kaç bintane insan oldu
    İslam dinine kim saldırıda bulunursa cezasını çeker islama saldırıda bulunmayan hankı insana saldırı yapılmış Peygamberimiz zamanında siz İslam dini hakkında hiç birşey bilmiyorsanız susun
    Sonra Hıristiyanları 1454'te kendi Mezhepleri terk etti!!! Ama Fatih Sultan Mehmet : "Gelin ülkemize yerleşin İstediğiniz yere kiliselerinizi yapın İbadette özgürsünüz dedi! daha hankı toplumdan bahsedecez bukadar bılmıyorsanız araştırın yaw keşke Fatıh sultan mehmet zamanında olsaydım dıyesım gelıyor Devletin dini olmaz.O topraklar üzerinde yaşayan insanların dini olur.
    Kimisi demiş gidin kurtlar vadısı izleyın onunla avunun demiş israilın oldurduklerı arasında turk yokmuydu
    bir kaçı demişki
    Hadi sen git Kurtlar Vadisi izleyerek İsrail'e posta koy babababa onlar zaten saldırıda bulunurak postayı bıze dunyaya koydular sen hala burda yazı yaz onlar hiç değilse orda bazı olayları anlatıyor sen ne yapıyon haaaa tabıı eğer israilliyseniz başka
    bana gelmişler bazıları avrupalıyı savunuyor uyanında balığa gidelim seni beni bölmek isteyen kim onlar değilmi
    Ha birde dini islam olmayan bu yazdıgıma cevap yazmasın onlarla muhattab olmuyorum
    dinimin düşmanı en büyük düşmanımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTOMAN_67 -- 26 Ocak 2011; 16:06:08 >

• 4. sayfada kaldım. müsait olunca devam edeceğim okumaya.
  • Ya bi kere Osmanlı Devleti yadaİmparatorluğu falan yıkıldı diyenlere gülüyorum.Ya ne yıkıldı da ne kuruldu kardeşim ?
    1919-1923 arası olağan üstü bir ihtilal oldu o kadar yani.Bunu bir "devlet yıkıldı yeni bir devlet kuruldu" olarak görmek kadar aptalca ve ahmakça bir durum yoktur.
    Osmanlı Devleti olarak sadece Osmanoğlu hanedan mensupları kastediliyorsa o zaman yönetimden uzaklaştırılıp ülkeden çıkartılmaları ile osmanlı devleti yıkılmıştır.Ha eğer Osmanlı'yı askeriyle halkıyla kaymakamıyla topuyla tüfeğiyle bir bütün olarak görüyorsanız ortada yıkılan bişey yokki.Türkiye büyük millet meclisi saltanatı kaldırdığını ilan ediyor.E peki ayrı bir devlet ise o zaman neyi niçün kaldırıyor ?
    Bu "Osmanlı devleti yıkılmıştır yerine Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur " lafı lozantta bazı eski borçlardan kurtulmak ve 1. dünya savaşı tazminatını aza indirmek için sarf edilmiş taktik bir cümledir.Işe de yaramıştır da.
    Yoksa ortada yıkılan ne bir devlet vardır ne millet vardır.Bizim 1919-1923 yılları arasında yaşadığımız olay 1783 Fransız ihtilalinden farklı değildir.Fransız kraliyet ailesi idam ediliyor yerine cumhuriyet getiriliyor , bütün avrupa Fransaya savaş ilan ediyor ve sonra ortaya Napolyon generali çıkıyor vesaire...
    Bizde ise 1. dünya savaşına giriyor Osmanlı devleti , savaştan yenik ayrılıyor ve felaket toprak kaybına uğruyor sonra da elde kalan topraklarda Mustafa Kemal adında bir general durumu toparlayıp monarşiyi sonlandırıyor ve devletin adını Türkiye cumhuriyeti yapıyor.Ortada yıkılan bişey yok sadece büyük bir ihtilal var.
    Bir devletin yıkılması ne demektir siz biliyor musunuz ?
    Savaşlarda yenildikten sonra halkının ya katledilmesi ya da sürülmesi demektir.
    Bizans imparatorluğu 1071 Malazgirt ve ardından Miryakefalon ve en son 1453 fetih ile yıkılmıştır.(YOK EDILMIŞTIR)
    Kırım Hanlığı yıkılmıştır.(Yok edilmiştir)
    Ayrıca 1071 Malazgirt ile anadoluya Türkler ; moğollar gibi geçtikleri yeri yakıp yıkan ve sonra da giden bir yağmacı toplum olarak gelmemişlerdir.Selçuklu-Oğuz boyları karıyı kızı öküzü toplayıp cidden yerleşmeye gelmişlerdir.Bu da bizansı bitirmiştir.Devletimiz işte o zamanları kurulmuştur ve hala devam ediyor.
    Aynı şeyi yunanistan yapmaya çalıştı 1919-1923 arası.
    Yani ortada yıkılan bir devlet yok.Sadece yönetim biçimleri değişiyor.Buna geniş kapsamlı ihtilal denir.
    Selçuklu'nun da Osmanlı'nın da ana unsuru her zaman Türkler olmuştur.Bunun aksini iddia eden şaşumuş.Giysi , töre , örf , adet asker yetiştirme tarzı herşey 1000 yıllık Türk geleneğinden gelir.Yeniçeri = YeniASker ; çeri = asker
    Osmanlı hanedanlığına gelirsek ; ilk on padişah iyi işler yapmış ve asker-halkın gönlünde taht kurmuşlardır.Ama sonradan şehzade yetiştirme biçimleri değişmiş ve kadınların etkisi ile padişahlar zayıf karakterli insanlar olmuştur.
    1500-1600-1700'lerde o dönem için erkeği erkek yapan , mert yapan , korkusuz yapan şeylerden olan ata binme , kılıç sallama , güreş tutma gibi uğraşlar şehzadelere verilmemiş.Annelerinin yanlarından ayrılmamış ve zayıf karakterli padişahlar olmuşlardır.Ne sadrazamlar ne şeyhülislamlar ne de yeniçeriler artık padişahlara hürmet eder olmuş , o makamı sadece daha zengin ve nüfuz sağlama aracı olmak için kullanmışlardır.
    Ayrıca çok yanlış bir cariye seçme uygulaması varmış hanedanlığın.Türk cariye ve kadınları neredeyse hiç tercih edilmezmiş.Nedense hristiyan ve zengin aile kızları alınıp müslüman yapmak marifet sayılırmış.O yüzden Fatih Sultan Mehmed'den sonra gelen padişahların hepsinin annesi gayrimüslim kökenlidir arkadaşlar.Fatihin annesi olan Kastamonuya bağlı Devrekani ilçesinin Çayırcık köyünden(BENIM KÖYÜM ) Hatice Halime Hüma Hatun en son Türk padişah anasıdır.Istanbul'a geldikten sonra nedense kadın seçiminde rumlara ve ruslara ağırlık verilmiş.
    Bakınız Hüma hatun'u bir araştırınız netten.Ninnileri anonim olmuştur adeta.Fatih 10 yaşına kadar çok hırçın olduğundan kuran okumasını ve dini terbiyeyi annesinden almış.10 yaşından sonra molla gürani , molla hüsrev ve Akşemseddin ile bizzat annesi tanıştırmış."Eti sizin kemiği benim" deyimi ilk defa Hüma Hatun tarafından Akşemseddin'e söylenmiş ve Türkçemize kazandırılmıştır.Işte bu çeşit şehzade yetiştirme tarzı rus cariye Hürrem Sultan(adı batsın) ile ilk defa delinmiş ve anasının hep yanında yetişen ikinci Selim çok zayıf karakterli bir padişah olmuştur.
    Özellikle kendisi gibi bir kadın arayan Hürrem , kendisi gibi rus olan Nurbanu Sultanı ikinci selim ile evlendirmiş neticesinde doğan III. Murat neredeyse istanbuldan hiç çıkmamış hayatını zevk sefa ve eğlenceyle geçirmiş , sarayda düdüklemedik cariye bırakmamış , bir kere bile sefere ordunun başında çıkmamış ve yüze yakın çocuğu olmuş bir padişahtır.
    III Murat ve ondan sonrası ile çark böyle işlemeye devam etmiş ve padişahlığa saygı özellikle yönetim kademesinde zayıflamıştır.
    Ama bana sorarsanız Osmanoğlu ailesi aynı bugünün ingiltere kraliyet ailesi gibi sözde bizim başımızda bizi yöneten , süs amaçlı bir hanedan olabilirdi.Bence ilk on üyesi bu millete çok hizmetleri olmuş olan bu aileyi Atatürk'ün kovması çok yanlıştır.Bunu hiçbir şekilde hak etmediler.
    Allah aşkına bana söyleyin sizce Ingiltere'yi kraliyet ailesi mi yönetiyor şu anda ? Adamlar sırf bunu bir onur simgesi olarak gördüklerinden Kraliyet ailesine dokunmuyorlar.Tabi ekonomik şartların da buna uygun olması lazımdı o da ayrı bir mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 27 Ocak 2011; 14:01:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

fazla konuşmaya gerek yok aslında, İslam'a yakın olmayan biri dinine bağlı olmayan biri, e haliyle osmanlıyıda sevmez her fırsatta kötüler her fırsatta yerden yere vurur bu konuda da konuşulanlar aynı bu şekilde, adam dinini sevmiyor yada umursamıyor dinine bağlı osmanlıyı sever mi tabi sevmez batar çünkü

bence de fazla konuşmaya gerek yok. adam yobaz çünkü; osmanlı'nın sevilecek bir tarafı olmadığını göremiyor. ama bunuda dinine bağlıyor. osmanlı müslümansa sevmeliyim diyor. her müslüman sevmelidir diyor. osmanlı'yı lise tarih kitaplarında anlatıldığı gibi sanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer09

quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

quote:

Orijinalden alıntı: turkopol

evet aynen öyle..insnaların gazını nasıl alıyorlar... kurtlar vadisymiş...
    bilmiyorlarki tarihteki en büyük soykırımı araplar türklere karşı yaptı

Dünyanın En büyük Soykırımı Benım Bıldığım Hitlerin Yahudilere Yaptıgı

onu geç adolfu başa getirende yahudilerdi ondaki yahudi karşıtlığını kullanıp siyonist terörü bu hale getirdiler...
    öldürülenler siyonizm karşıtı museviler ve polonya halkıydı romanlar v.s. adolf tek bir yahudiyi bile öldüremedi...

Yahudilik ve Musevilik aynı şeylerdir, ama ben demek istediğin şeyi anladım. Hitler'in kukla olduğu iddiasından bahsediyorsun sanırım, ondan bahsediyorsan sana katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLaze43

quote:

Orijinalden alıntı: W140
    ama yıkılmasaydı ne olurdu? bence mandanın kralı olurduk.

BİZ TARİHİ İLKOKUL YADA LİSE SIRALARINDA ÖĞRENMEDİK.
    TARİHİMİZ DAHA NE KADAR GİZLENMEYE DEVAM EDECEK.
    SİVAS KONGRESİ KONUŞMALARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?
    GERÇEKLERİ ÖĞRENMEK HOŞUNUZA GİTMİYOR TABİ.
    merek etmeyin biz biliyoruz.
    ---------------------------------------

Savaştan yenik ve perişan çıkan Türkiye'de İngiliz veya Amerikan "müzahereti" (yardım, kolaylık gösterme) konusu 1918 Kasımından itibaren yoğun olarak tartışıldı; 1919 Mayıs veya Haziran'ından itibaren "manda" sözcüğü popülerlik kazandı. Eylül 1919'dan sonra konu gündemden düştü.

Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruması ve ekonomik kalkınmasını sağlaması için Amerikan yardımı düşüncesi, savaştan sonra Türk aydınlarının önemli bir bölümünce desteklendi. Bu görüş özellikle feshedilen İttihat ve Terakki Partisine yakın, milliyetçi ve reformist kanatta taraftar buldu. Halide Edip, Rauf Bey, Kara Vasıf, Yunus Nadi (Abalıoğlu) gibi, daha sonra Milli Mücadele'nin düşünsel ve örgütsel önderleri arasında yer alacak olan kişiler, İngiliz ve Fransız emperyal "emellerine" karşı, Amerikan yandaşı bir tutumu benimsediler. Kasım-Aralık 1918'de Mustafa Kemal'in ortağı ve başyazarı olduğu Minber gazetesi de Amerikan "müzaheretini" savunanlar arasındaydı.

Halide Edip "bütün eski ve yeni Türkiye hudutlarına şamil olmak üzere, muvakkat [geçici] bir Amerikan mandasını ehven-i şer olarak görüyoruz." dedi.

madem ceza almadin , idda olmadığı halde bu ülkenin kurucusuna yaptığın çirkin saldırılar.

senin yobaz, sex düşkünü padişahın ne yapacaktı ?

Kızıl sultan türklerin anasını ağlattı be, Abdülhamitten 2 den bahsediyorum. Türk halkı ona olan nefretini ona kızıl diyerek gösterdi. O kadar koltuk sevdalısıydı ki ! kendi öz kardeşini Muradı tahttan indirdi ! ilk önce onun hakkında hasta dedikosunu yaydırttı ! sonrasında ise delirdi dedikodusunu yaydırttı ! Murad yenilikler yapacaktı sanat ve sanayi alanında. Bu abdülhamiti korkuttu, çünkü hem taht'a açtı hemde popülüritenin gitmesinedn korkuyordu. Çünkü matbağ 200 yıldır osmanlıya gelmemişti. Devlet fakirleşiyordu ve onun döneminde nerdeyse tüm toprakların %60 ını kaybettik. Talat paşa , Murad sultanı kaçırmaya çalışıncai abdülhamitin bir tarafı tutuştu gerçek ortaya çıkcaktı ve osmanı sultanı ve eşlerini çocuklarını saraydaki bir bölüme kapadı ! orada da hi çıkmalarını yasakladı ! şimdi yobazlar yalan diycek ama , bunu söyleyen tarihin arka odası kanalında, Abdülhamitin yiyeni, Murad sultanın kızı anlattı bunları !

kaldıkı Abülhamitin torunu dedesinin içtiğini söyledi !

sizin bu pis yalanlarınıza karnımz tok ! eğer 25 milyon o devirde Atatürk'ün cumhiriyetini sahiplenmişse demek ki ortada biz zulüm vardı.

işte Mehmet akif ersoyun Abülhamit'e yazdığı şiir !

Ortalık şöyle fena böyle müzebzep işler
    Ah o Yıldız’daki baykuş ölüvermezse eğer (s. 402)
    ...

Çoktan beridir vardı benim bir derdim
    Gideyim zalimi ikaz edeyim isterdim
    Kafes ardında hanımlar gibi Saikliydi Hamid
    Âl-i Osmandan bu korkaklık edilmezdi ümid (s. 415)

Ah efendim o ne hayvan o nasıl merkepti (s. 421)

Kız kadın hepsi haremlerde bütün gün mahpus
    Şu telakkiye bakın en kötü vahşet namus (s. 422)

Herifin sofrada şampanyası hâlâ ayran
    Bâri yirminci asırdan sıkıl artık hayvan (s. 422)
    ...

Ah efendim o herif yok mu kızıl kâfirdi (s. 422)

“Mısır’ın en muhteşem üstadı Muhammed Abduh”

Çıkarıp gönderelim hasılı şeyhim yer yer
    Oradan âlem-i İslama Cemaleddinler” (s. 422)
    -------------------------------------------

hadi biz cumhuriyetçiler yazınca dinsiz,mason oluyoruz yobazların gözünde. peki Mehmet akif yazınce onu ne yapacaksınız merak ediyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 26 Ocak 2011; 16:21:26 >

• Şu anda DH'ya bakamazdık çünkü ülkemize DH, İnternet, Bilgisayar gelmemiş olurdu.
  • Osmanlı yıkılmasaydı, memur niyetine Harem Ağası olurdun.
  • aynı bu konumda olurduk özgürüz zannederiz ama ekonomimiz hatta ve hatta şuan olduğu gibi dilimiz ve dinimiz bile yozlaşmış bunlardan tamamiyle uzak kalmış olurduk eskilerin söylediği gibi bir nesil yapar bir nesil yıkar ve halen yıkan nesildeniz bence
  • Gelelim fatihe !

Fatih rum anadan olma osmanlı padişahıdir.
    18 yaşında başa gelmiştir lakin o devrin önce gelenleri tekrar babas muratın tahta çıkmasnı ister .

evet Fatih istanbulu alma derdindedir.

istanbuldan önce balkanlar alınmıştır. Arnavutluk feth edilmiştir. İlk feth edildiğinde ferman gereği , müslüman olmayan arnavut erkeklerinin boyunları vurdurulur.
    çocukları istanbula yeni çerilik için alınır. bunlardan biri arnavut İskender (scander) beydir .

dedik ya fatihin gözü istanbuldadır. Bunun konstantin farkındadır. Ülkesindeki yhudileri türklere yadım ettiklerini öğrenir ve hepsini balkanlar sürdürür.
    sıra gelir istanbulun fetihine. 5000 kişilik istanbul kuşatılır. ilk kuşatma başarısız olur, denizden haçlı gemileri elden kaçırılır. surlar aşılamaz. ancak devreye yahudi macar topçu girer. devasa topları döker ve onbinlerce orduyla 5000 kişilik şehir kuşatılır alınır. Fatih şehre dokunmaz. YAhudilere minnet olarak onları istanbula geri alır. Aya saofya cami olur. ama bir sorun vardır ! Türkmenler istanbula giremez. İzin çıkmaz fatihde. buna isyan eden türkmen beylernini kafası vurdurulur. Siz osmanlıcılar buna "türkmenler istanbulda aradığını bulamadı anadoluya döndü" yalanı ile saklarsınız. Fatih zamanıda bulamadık , ne hikmetse yavuz selimle bulduk.

sonra iskender beye gelelim. iskender bey müslüman olarak büyümüştür. geçmişini unutmaz ve osmanlıya baş kaldırır. osmanlının ordusunu birkaç sefer geri püskürtür. iskende Fatihi ister. Ama fatih te iskenderin karşısına çıkacak yürek yoktur. fatih çareyi venedikle , iskendere karşı anlaşmakla bulur. ancak iskenderi böyle durdurabilrler

iskender beyin hayat filmi, diğer videolarda belgeselleri mevcut

he bide Fatih tahta çıktıktan sonra kardeşlerini öldürtmüştür. yerlenine geçmemesi için ve kendini peygamber gibi görüp bunu kanun yapmıştır. Fatih yani kardeş öldürmeyi hak kılmıştır.

ekleme

kaldıkı, rum patrik fatihe kendi eliyle rumeli anahtarını vermiştir ve Fatihe , rumların hükümdarı ünvanını vermiştir. Fatih zamanındaki vatikan katedrali, fatihin osmanlısına "doğu roma" diyordu.

he birde Fatihin yazdığı karılı içkili gazelden söz etmeyelim. osmanlıcılar kıvırıp duruyorlar şiiere başka tercümeler katıpç aynısını Atatürk yazsa demediğini bırakmazlardı osmanlıcıcıklar.

daha devam edeyim mi ?

kanuniden ? vahdettinden ?

yabacı kaynaklardan !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 26 Ocak 2011; 16:44:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

quote:

Orijinalden alıntı: ForYouKill

Ekonomide İngiltereye borç ödüyor olurduk.
    Saltanat kaldırılmasaydı zamanında görüşme öncesi şuanda bir ülkenin himayesi altında olabilirdik.

Şuan yok sanki Türkiye'nin dış borcu.

Dağılma Dönemini atlatabilseydi batıdan sosyal anlamda etkilenme şimdiye göre çok daha az olurdu.

Amcasının karısına ve kızına göz dikme temalı diziler olmaz, yarı çıplak dans yarışmaları olmazdı.

Merak edenler Kanuni'nin dans fermanına bakabilir...

Aşk-ı Memnu (Günümüz Türkçesi ile: Yasak Aşk) , Halid Ziya Uşaklıgil'in realist-naturalist bir romanıdır. İlk olarak 1899-1900 yıllarında Servet-i Fünûn dergisinde tefrika edilmiştir.

''Cuk'' sesi geldi sanki

O kadar siyasi,ekonomik etken dışında gidip de dans yarışmasına laf söylemişsiniz.Ne oldu Burcu hanımın bacaklarını görüpte günaha mı girdiniz?Zina mı yaptınız?Genç kızlarımızın ahlak yapısı mı çöktü?Genç erkeklerimiz sapkın düşüncelere mi boğuldu?

Zaten ensest ilişkiler hep bu Aşk-ı Memnu adlı dizi yüzünden.Bugüne kadar hiç bu tür evlilikler olmamıştı.Sosyal hayatı olmayan,gördüğü ilk kıza aşık olan ve bu kızda teyzesinin kızı olan erkekler yoktu vakti zamanında.Anlıyorum sizi

Neyin "Cuk" u arkadaşım?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle acınası bir şey olsa gerek. Üzüldüm! açıkcası: "Naturalist - Realist" bir romanı Osmanlı İmparatorluğunun daha doğrusu Osmanlı halkının içinden çıktığını sanman büyük bir "BİLGİSİZLİK" ha açıkca ima etmedin belki ama anlayarak okuyan bir kişi ne kastettiğini çok iyi anlayabilir.

Halit Bey'in düşünce tarzına bakın neye dayanarak yazmış bu romanı hangi toplamın sosyo-kültürel öğelerini hangi topluma yansıtmış onuda öğrenin sonra bir daha yazmayı deneyin çoğu şey değişecektir.

Ayrıca Osmanlı'ya İngiliz köpeği olurduk diyen kişiler bir baksın. Kağıt üzerinde özgürsünüz peki ya GERÇEKTE?

Gerçekten yüzleşebilecek bir insan varsa buyursun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Aster

quote:

quote:

quote:

onu geç adolfu başa getirende yahudilerdi ondaki yahudi karşıtlığını kullanıp siyonist terörü bu hale getirdiler...
    öldürülenler siyonizm karşıtı museviler ve polonya halkıydı romanlar v.s. adolf tek bir yahudiyi bile öldüremedi...

Yahudilik ve Musevilik aynı şeylerdir, ama ben demek istediğin şeyi anladım. Hitler'in kukla olduğu iddiasından bahsediyorsun sanırım, ondan bahsediyorsan sana katılıyorum.

musevilik bir din yahudilik ise ırklaşmış bir dindir. herhangi bir insan sonradan musevi olabilir ama yahudi olamaz yahudiler belli bir etnik toplumdur. İbrahim peygamberin oğlu ishak'ın soyundan gelenlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

Ya bi kere Osmanlı Devleti , Osmanlı İmparatorluğu zar zurt yıkıldı diyenlere gülüyorum.Ya ne yıkıldı da ne kuruldu kardeşim ?
    1919-1923 arası olağan üstü bir ihtilal oldu o kadar yani.Bunu bir "devlet yıkıldı yeni bir devlet kuruldu" olarak görmek kadar aptalca ve ahmakça bir durum yoktur.
    Osmanlı Devleti olarak sadece Osmanoğlu hanedan mensupları kastediliyorsa o zaman yönetimden uzaklaştırılıp ülkeden çıkartılmaları ile osmanlı devleti yıkılmıştır.Ha eğer Osmanlı'yı askeriyle halkıyla kaymakamıyla topuyla tüfeğiyle bir bütün olarak görüyorsanız ortada yıkılan bişey yokki.Türkiye büyük millet meclisi saltanatı kaldırdığını ilan ediyor.E peki ayrı bir devlet ise o zaman niçin neyi kaldırıyor ?
    Bu "Osmanlı devleti yıkılmıştır yerine Türkiye cumhuriyeti kurulmuştur " lafı lozantta bazı eski borçlardan kurtulmak ve 1. dünya savaşı tazminatını aza indirmek için sarf edilmiş bir taktik cümledir.Işe de yaramıştır da.
    Yoksa ortada yıkılan ne bir devlet vardır ne millet vardır.Bizim 1919-1923 yılları arasında yaşadığımız olay 1783 fransız ihtilalinden farklı değildir.Fransız kraliyet ailesi idam ediliyor yerine cumhuriyet getiriliyor , bütün avrupa Fransaya savaş ilan ediyor sonra ortaya Napolyon generali ortaya çıkıyor vesaire.
    Bizde de 1. dünya savaşına giriyor Osmanlı devleti , savaştan yenik ayrılıyor ve felaket toprak kaybına uğruyor sonra da elde alan topraklarda Mustafa Kemal adında bir general durumu toparlayıp monarşiyi sonlandırıyor ve devletin adını Türkiye cumhuriyeti yapıyor.Ortada yıkılan bişey yok sadece büyük bir ihtilal var.
    Bizans imparatorluğu 1071 malazgirt ve Miryakefalon ve en son 1453 fetih ile yıkılmıştır.(YOK EDILMIŞTIR)
    Ayrıca 1071 Malazgirt ile anadoluya Türkler moğollar gibi geçtikleri yeri yakıp yıkan ve sonra da giden bir yağmacı toplum olarak gelmemişlerdir.Selçuklu-Oğuz boyları karıyı kızı öküzü toplayıp cidden yerleşmeye gelmişlerdir.Bu da bizansı bitirmiştir.Devvletimiz işte o zamanları kurulmuştur ve hala devam ediyor.
    Yani ortada yıkılan bir devlet yok.Sadece yönetim biçimleri değişiyor.
    Selçuklu'nun da Osmanlı'nın da ana unsuru her zaman Türkler olmuştur.Bunun aksini iddia eden şaşumuş.
    Osmanlı hanedanlığına gelirsek ; ilk on padişah iyi işler yapmış ve askerin-halkın gönlünde taht kurmuşlardır.Ama sonradan şehzade yetiştirme biçimleri değişmiş ve kadınların etkisi ile padişahlar zayıf karakterli insanlar olmuştur.
    1500-1600-1700 lerde o dönem için erkeği erkek yapan ,mert yapan ,korkusuz yapan şeyler olan ata binme , kılıç sallama , güreş tutma gibi şeyler şehzadelere verilmemiş.Annelerinin yanlarından ayrılmamış ve zayıf karakterli padişahlar olmuşlardır.Ne sadrazamlar ne şeyhülislamlar ne de yeniçeriler artık padişahlara hürmet eder olmuş , o makamı sadece daha zengin ve nüfuz sağlama aracı olmak için kullanmışlardır.
    Ayrıca çok yanlış bir cariye seçme uygulaması varmış hanedanlığın.Türk cariye ve kadınları neredeyse hiç tercih edilmezmiş.Nedense hristiyan ve zengin aile kızları alınıp müslüman yapmak tercih sebebiymiş.O yüzden Fatih Sultan Mehmed'den sonra gelen padişahların hepsinin annesi gayrimüslim kökenlidir arkadaşlar.Fatihin annesi olan Kastamonuya bağlı Devrekani ilçesinin Çayırcık köyünden(BENIM KÖYÜM ) Hatice Halime Hüma Hatun en son Türk padişah anasıdır.Istanbul'a geldikten sonra nedense kadın seçiminde rumlara ve ruslara ağırlık verilmiş.
    Bakınız Hüma hatun'u bir araştırınız netten.Ninnileri anonim olmuştur adeta.Fatih 10 yaşına kadar çok hırçın olduğundan kuran okumasını ve dini terbiyeyi annesinden almış.10 yaşından sonra molla gürani , molla hüsrev ve Akşemseddin ile bizzat annesi tanıştırmış."Eti sizin kemiği benim" deyimi ilk defa Hüma Hatun tarafından Akşemseddin'e söylenmiş ve Türkçemize kazandırılmıştır.Işte bu çeşit şehzade yetiştirme tarzı rus cariye Hürrem Sultan(adı batsın) ile ilk defa delinmiş ve anasının hep yanında yetişen ikinci Selim çok zayıf karakterli bir padişah olmuştur.Özellikle kendisi gibi bir kadın arayan Hürrem aynı kendisi gibi rus olan Nurbanu Sultanı ikinci selim ile evlendirmiş neticesinde doğan III. Murat neredeyse istanbuldan hiç çıkmamış hayatını zevk sefa ve eğlenceyle geçirmiş,sarayda düdüklemedik cariye bırakmamış,bir kere bile sefere ordunun başında çıkmamış yüze yakın çocuğu olmuş bir padişahtır.
    III Murat ve ondan sonrası ile çark böyle işlemeye devam etmiş ve padişahlığa saygı özellikle yönetim kademesinde zayıflamıştır.
    Ama bana sorarsanız Osmanoğlu ailesi aynı bugünün ingiltere kraliyet ailesi gibi sözde bizim başımızda bizi yöneten hanedan gibi süs amaçlı durabilirdi.Bence ilk on üyesi bü millete çok hizmetleri olmuş olan bu aileyi Atatürk'ün kovması çok yanlıştır.Bunu hiçbir şekilde hak etmediler.
    Allah aşkına bana söyleyin sizce Ingiltere'yi kraliyet ailesi mi yönetiyor şu anda ? Adamlar sırf bunu bir onur simgesi olarak gördüklerinden Kraliyet ailesine dokunmuyorlar.Tabi ekonomik şartların da buna uygun olması lazımdı o da ayrı bir mesele.

özet gecseydin

osmanlı devleti yıkılmıamıstır falan demissin.. seninkide bir bakıs acısı... ismi cimi değişmiş diyorsun bir nevi..bir acıdan doğru... ama mustafa kemal bu ülkeyi sırf borctan harcatan kurtarmak için kurmımıstır... ermeniler rumlar sürülmüştür mesela... ülkenin ismi bile değişmiştir..TÜRKİYE.. türkler ait olan... Atatürkün
    kurduğu devletin islami değil ilmi bir devlet olmasını istemiş..tıpkı batıdaki gibi... ayrıca türklüğü ön plana cıkarmak istemiştir.. padişahların sürgün olmasının sebebi de salında budur..ne yazık ki osmanlı dönem,nde türkler pekde tınlanmıyormus... zaten padişahlarında bazılar arapcı denilecek cinstenmş..haliyle bu zihniyetin gidip yerine türk millyetcisi isimlerin gelmesi gerktiğini düşünmüş... ama suda gercekki halkta da böyle bir hava yokmus cok fazla..bugun nasıl koyunsa o zamnda öylemiş.. adam halkı bile değiştirmeye calışmış da işte anca bu kadar olmus.. padişah gitmeseydi yeni rejim tehlikede olurdu..bugun haal somanlı diye ağlayanları düşünürsen bu ülkede padişah soyunun sembolik olarak kalamsı bile bir tehtid olduğunu anlarsın ... neyse atatürk üstüne düşnei fazlasıyl aypmıs iyi yada kötü yönleriyle..sorun su ki sonrakilerde iş yokmuss...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Aster

quote:

quote:

quote:

musevilik bir din yahudilik ise ırklaşmış bir dindir. herhangi bir insan sonradan musevi olabilir ama yahudi olamaz yahudiler belli bir etnik toplumdur. İbrahim peygamberin oğlu ishak'ın soyundan gelenlerdir.

tam emin değilim ama ne musevi ne de yahudi olabilrsin..etnik olarak zaten olman mümkn değil sonradan... inanc olarak da zaten almıyolar aralarına..birde ilber ortaylı söylemişti..fatih altaylı sormustur soruyu..musevi yahudi falan temelde yöneticiyle alakalıymıs..kral değişince mesela yahudi olarak değil musevi olarak anılmaya başlanmış... inanc ve etnik olarak bize karmasık geliyor bu yüzden... museviydi yahudiydi vesaire...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

Gelelim fatihe !

yabacı kaynaklardan !

Fathin annesi rum değildir.

Candaroğlu beyi Isfandiyarın oğlu Tacettin Ibrahim beyin güzelliği ile ünlü kızıdır. II. Murad'ın gemç olması ve candaroğlu beyliğine dokunulmaması karşılığında gelin gitmiştir.Hatta düğünlerinin yapıldığı köy bile bellidir.Bügünün kastamonu devrekani ilçesine bağlı Çayırcık köyü.Hüma Hatun diye bilinir.Asıl adı Hatice Halime Hüma Hatun'dur.Son Türk Padişah anasıdır.
    Bunu söyleyen kişi 1. dünya savaşı yıllarında tarihçi ve Türk düşmanı ingiliz lordu Lord Kinross'tur.Kinross : "Anası rumdu.Sizin hiçbir zaman safkan bir lideriniz olmamıştır" diye Fatih'e çamur atmıştır.
    Kesinliği en az 5 tarihçi tarafından kanıtlanmış böyle bir konuda hala "anası rumdu" laflarını duymak hem de kendi milletimden duymak bana üzüntü veriyor.
    Osman Gazi , Fatih Sultan Mehmed , Yavuz Sultan Selim ve Atatürk bizim(yani sizlerin) onuru ve gururudur.Lütfen onurumuza ve gururumuza laf ettirmeyelim öncellikle kendimiz etmeyelim.

Lütfen yazmadan önce biraz araştırın sonra yazın !!!

• Gülelim bari de şikayet yemiyelim... Baksanıza millet soyunu kabul edemez olmuş....

• Osmanlı yıkılmasaydı, tüm israil ve amerika bu 2 ülkenin 5 katı güçlü olurduk fakat ; din açısından çok fakir bir ülke olabilirdik.
    Zaten Osmanlı devleti dinini çıkarları için kullanıyordu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

Gelelim fatihe !

yabacı kaynaklardan !

Fathin annesi rum değildir.

Candaroğlu beyi Isfandiyarın oğlu Tacettin Ibrahim beyin güzelliği ile ünlü kızıdır. II. Murad'ın gemç olması ve candaroğlu beyliğine dokunulmaması karşılığında gelin gitmiştir.Hatta düğünlerinin yapıldığı köy bile bellidir.Bügünün kastamonu devrekani ilçesine bağlı Çayırcık köyü.Hüma Hatun diye bilinir.Asıl adı Hatice Halime Hüma Hatun'dur.Son Türk Padişah anasıdır.
    Bunu söyleyen kişi 1. dünya savaşı yıllarında tarihçi ve Türk düşmanı ingiliz lordu Lord Kinross'tur.Kinross : "Anası rumdu.Sizin hiçbir zaman safkan bir lideriniz olmamıştır" diye Fatih'e çamur atmıştır.
    Kesinliği en az 5 tarihçi tarafından kanıtlanmış böyle bir konuda hala "anası rumdu" laflarını duymak hem de kendi milletimden duymak bana üzüntü veriyor.
    Osman Gazi , Fatih Sultan Mehmed , Yavuz Sultan Selim ve Atatürk bizim(yani sizlerin) onuru ve gururudur.Lütfen onurumuza ve gururumuza laf ettirmeyelim öncellikle kendimiz etmeyelim.

Lütfen yazmadan önce biraz araştırın sonra yazın !!!

Âlime Hâtûn Dulkadiroğulları Beyliği
    Yeni Hâtûn Amasyalı Mahmud Bey’in kızı.
    Hüma Hâtûn Abdullah isimli bir şahsın kızı ve Fatih Sultan Mehmet’in Annesi. Fatih'in annesinin devşirme olduğu öne sürülmüştür. Ancak Müslüman olduğu ihtimali daha yüksektir.
    Tacünnisa Hatice Halime Hâtûn Candaroğlu İsfendiyar Bey’in kızı.
    Mara Hâtûn Çocuksuz ve ortodoks olarak ölen ve Fatih Sultan Mehmet’in üvey annesi olan Mara Hatun Sırbistan Despotu Corac Bronkoviç’in kızıydı.

anne adaylarından. kesin bir bilgi yok. rum olduğunu okudum yabancı kaynaklarda.

Sultan's Name = Mother's Name Before Conversion = After Conversion
    --------------------------- ---------------- --------------------------
    Sultan Murad I's mother = Byzantine Horofira = Nilüfer Hatun
    Sultan Bayezid I's mother = Bulgarian Maria = Gülçiçek Hatun
    Sultan Mehmed I's mother = Bulgarian Olga = Olga Hatun
    Sultan Murad II's mother = Byzantine Veronika
    Sultan Mehmed II's mother = Serbian Despina = Hüma Hatun
    Sultan Bayezid II 's mother = Greek Cornelia
    Sultan Selim I's mother = Pontian Greek Aisha
    Sultan Suleiman I's mother = Polish Jewish Helga = Hafza Sultan
    Sultan Selim II's mother = Ukrainian Jewish Roxelana = Hürrem Sultan
    Sultan Murad III 's mother = Jewish Rachel = Nurbanu Sultan
    Sultan Mehmed III's mother = Venetian Bafo = Safiye Sultan
    Sultan Ahmed I's mother = Greek Helen = Mandan Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Evdoxia = Mahfiruz Sultan
    Sultan Murad IV's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Ibrahim I's mother = Greek Anastasia = Mahpeyker Kösem Sultan
    Sultan Mehmed IV's mother = Russian Nadia = Turhan Sultan
    Sultan Süleyman II's mother = Serbian Catherine = Dilaşüb Hatun
    Sultan Ahmed II's mother = Polish Jewish Eva = Hatice Sultan
    Sultan Mustafa I's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Ahmed III's mother = Greek Evemia = Emetullah Sultan
    Sultan Mahmud I's mother = Ukrainian Alexandra = Saliha Sultan
    Sultan Osman II's mother = Serbian Marie = Sehsüvar Sultan
    Sultan Mustafa III's mother = French Janet = Mihrişah Sultan
    Sultan Abdülhamid I's mother = French Ida = Şermi Sultan
    Sultan Selim III's mother = Genoese Agnes = Mihrişah Sultan
    Sultan Mustafa IV's mother = Bulgarian Sonya = Sineperver Sultan
    Sultan Mahmud II's mother = French Rivery = Nakşidil Sultan
    Sultan Abdülmecid I's mother = Russian Jewish Suzy = Bezm-i Alem Valide Sultan
    Sultan Abdülaziz I's mother = Romanian Besime = Pertevniyal Valide Sultan
    Sultan Murad V's mother = French Wilma = Sevkefza Sultan
    Sultan Abdülhamid II's mother = Armenian Virgin = Tirimüjgan Sultan
    Sultan Mehmed V's mother = Albanian Sophie = Gülcemal Sultan
    Sultan Mehmed VI' mother = Circassian Henriet = Gülistan Sultan

• quote:

Ya bi kere Osmanlı Devleti , Osmanlı İmparatorluğu zar zurt yıkıldı diyenlere gülüyorum.Ya ne yıkıldı da ne kuruldu kardeşim ?
    Osmanlı Devleti olarak sadece Osmanoğlu hanedan mensupları kastediliyorsa o zaman yönetimden uzaklaştırılıp ülkeden çıkartılmaları ile osmanlı devleti yıkılmıştır.Ha eğer Osmanlı'yı askeriyle halkıyla kaymakamıyla topuyla tüfeğiyle bir bütün olarak görüyorsanız ortada yıkılan bişey yokki.Türkiye büyük millet meclisi saltanatı kaldırdığını ilan ediyor.E peki ayrı bir devlet ise o zaman niçin neyi kaldırıyor ?
    Bu "Osmanlı devleti yıkılmıştır yerine Türkiye cumhuriyeti kurulmuştur " lafı lozantta bazı eski borçlardan kurtulmak ve 1. dünya savaşı tazminatını aza indirmek için sarf edilmiş bir taktik cümledir.Işe de yaramıştır da.
    Yoksa ortada yıkılan ne bir devlet vardır ne millet vardır.Bizim 1919-1923 yılları arasında yaşadığımız olay 1783 fransız ihtilalinden farklı değildir.Fransız kraliyet ailesi idam ediliyor yerine cumhuriyet getiriliyor , bütün avrupa Fransaya savaş ilan ediyor sonra ortaya Napolyon generali ortaya çıkıyor vesaire.
    Bizde de 1. dünya savaşına giriyor Osmanlı devleti , savaştan yenik ayrılıyor ve felaket toprak kaybına uğruyor sonra da elde alan topraklarda Mustafa Kemal adında bir general durumu toparlayıp monarşiyi sonlandırıyor ve devletin adını Türkiye cumhuriyeti yapıyor.Ortada yıkılan bişey yok sadece büyük bir ihtilal var.
    Bizans imparatorluğu 1071 malazgirt ve Miryakefalon ve en son 1453 fetih ile yıkılmıştır.(YOK EDILMIŞTIR)
    Ayrıca 1071 Malazgirt ile anadoluya Türkler moğollar gibi geçtikleri yeri yakıp yıkan ve sonra da giden bir yağmacı toplum olarak gelmemişlerdir.Selçuklu-Oğuz boyları karıyı kızı öküzü toplayıp cidden yerleşmeye gelmişlerdir.Bu da bizansı bitirmiştir.Devvletimiz işte o zamanları kurulmuştur ve hala devam ediyor.
    Yani ortada yıkılan bir devlet yok.Sadece yönetim biçimleri değişiyor.
    Selçuklu'nun da Osmanlı'nın da ana unsuru her zaman Türkler olmuştur.Bunun aksini iddia eden şaşumuş.
    Osmanlı hanedanlığına gelirsek ; ilk on padişah iyi işler yapmış ve askerin-halkın gönlünde taht kurmuşlardır.Ama sonradan şehzade yetiştirme biçimleri değişmiş ve kadınların etkisi ile padişahlar zayıf karakterli insanlar olmuştur.
    1500-1600-1700 lerde o dönem için erkeği erkek yapan ,mert yapan ,korkusuz yapan şeyler olan ata binme , kılıç sallama , güreş tutma gibi şeyler şehzadelere verilmemiş.Annelerinin yanlarından ayrılmamış ve zayıf karakterli padişahlar olmuşlardır.Ne sadrazamlar ne şeyhülislamlar ne de yeniçeriler artık padişahlara hürmet eder olmuş , o makamı sadece daha zengin ve nüfuz sağlama aracı olmak için kullanmışlardır.
    Ayrıca çok yanlış bir cariye seçme uygulaması varmış hanedanlığın.Türk cariye ve kadınları neredeyse hiç tercih edilmezmiş.Nedense hristiyan ve zengin aile kızları alınıp müslüman yapmak tercih sebebiymiş.O yüzden Fatih Sultan Mehmed'den sonra gelen padişahların hepsinin annesi gayrimüslim kökenlidir arkadaşlar.Fatihin annesi olan Kastamonuya bağlı Devrekani ilçesinin Çayırcık köyünden(BENIM KÖYÜM ) Hatice Halime Hüma Hatun en son Türk padişah anasıdır.Istanbul'a geldikten sonra nedense kadın seçiminde rumlara ve ruslara ağırlık verilmiş.
    Bakınız Hüma hatun'u bir araştırınız netten.Ninnileri anonim olmuştur adeta.Fatih 10 yaşına kadar çok hırçın olduğundan kuran okumasını ve dini terbiyeyi annesinden almış.10 yaşından sonra molla gürani , molla hüsrev ve Akşemseddin ile bizzat annesi tanıştırmış."Eti sizin kemiği benim" deyimi ilk defa Hüma Hatun tarafından Akşemseddin'e söylenmiş ve Türkçemize kazandırılmıştır.Işte bu çeşit şehzade yetiştirme tarzı rus cariye Hürrem Sultan(adı batsın) ile ilk defa delinmiş ve anasının hep yanında yetişen ikinci Selim çok zayıf karakterli bir padişah olmuştur.Özellikle kendisi gibi bir kadın arayan Hürrem aynı kendisi gibi rus olan Nurbanu Sultanı ikinci selim ile evlendirmiş neticesinde doğan III. Murat neredeyse istanbuldan hiç çıkmamış hayatını zevk sefa ve eğlenceyle geçirmiş,sarayda düdüklemedik cariye bırakmamış,bir kere bile sefere ordunun başında çıkmamış yüze yakın çocuğu olmuş bir padişahtır.
    Ama bana sorarsanız Osmanoğlu ailesi aynı bugünün ingiltere kraliyet ailesi gibi sözde bizim başımızda bizi yöneten hanedan gibi süs amaçlı durabilirdi.Bence ilk on üyesi bü millete çok hizmetleri olmuş olan bu aileyi Atatürk'ün kovması çok yanlıştır.Bunu hiçbir şekilde hak etmediler.
    Allah aşkına bana söyleyin si

Saltanat kaldırıldıktan sonra TBMM tarafından seçilen halifenin , neden kısa bir süre sonra kaldırıldığını bi araştır derim.

• @KarettaKerata

hiç bir padişah benim onurum gururm değildir..aslında Atatürk bile..sacma sapan sloganlar üretmeyin...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.