Şimdi Ara

Orkide Bakımı ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 3-4 gün evvel bir orkide çiçeği satın aldım. Çift başlı ve 55tl vermiştim :) Neyse sorumuza gelelim. Daha önce hayatımda hiç bitki bakmadım. Sizlerin tecrübesine ihtiyacım var.

Bu çiçek hakkında genel bi bilgi vericek birileri varmıdır acaba buralarda? Bu çiçeği kaç günde bir sulamalıyım ne suyuyla sulamalıyım(içme suyu musluk suyu vs.) saksının altındaki tabağa koyup çiçeğin çekmesini mi beklemeliyim yoksa normal çiçek sular gibi saksıya mı dökmeliyim? Yapraklarına ne aralıkla su dökmeliyim ne aralıkla silmeliyim? Bu arada çiçekçiden aldığım şeffaf plastik bi saksısı var.( Bardak gibi) Altlığınıda babannemden almıştım :) Güzel bi orkide saksısınada ihtiyacım var anlıyacağınız. Bu saksıyada en fazla 20 30 lira verebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada sorularımı cevaplayan cevaplamayan herkeze teşekkürler.

http://www.hizliresimyukle.com/W4b

http://www.hizliresimyukle.com/W4h

http://www.hizliresimyukle.com/W4M

• Orkid bakimi diye okudum.onundami bakimi oluyormus dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış okudum
  • Başlığa gelmiştim hüsranla gidiyorum.

• Ulan varya hepinizin içi fesat be arkedeş .)
  • offf başlığı yanlış okumuşum şimdi gidiyorum
  • Neden girdiğimi biliyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Deri Bakımı
    9 yıl önce açıldı
    Kedi bakımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım insaf ya :D

• bende orkid sananlardanim defolup gidiyorum

• yalnış konuya gelmişim, gidiyorum.
  • çok yanlış geldim gidiyorum

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim ve beslediğim kadar bilgiyi size de aktarayım... Orkide çiçeği narin bir bitkidir bu yüzden su verme esnasında oda sıcaklığında dinlenmiş su kullanılmalıdır. Saksısı şeffaf olmalı çünkü bu bitki daha çok ışıkla beslenir. Fakat direkt olarak güneşe maruz bırakılmamalı. Bol ışık alan, nemli ve sıcak bir yer bu bitki türü için en iyi ortamdır. Sulama işlemine gelince yazın çok sulamadan ama sık sık su verilmeli çünkü toprağı özel bir karışımdır ve içindeki tahta ve sünger parçaları suyu muhafaza eder. Kışın ise hafta da 2 kere sulanması yeterli olacaktır. 2. sulama sistemi ise saksıyı biraz derin bir su haznesine daldırarak belli bir süre bekleterek çıkartıp biraz süzerek tekrardan eski yerine koymak. Saksının dibine su koyarak çekmesini beklerseniz iyi verim alamazsınız. Yapraklarını hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Çoğu çiçekçide satılan vitaminleri var ayda 2 kere uygularsanız çiçek verme süresini azalır. Son olarak çiçekli ve dönemlik bir bitki olduğundan belli bir süre sonra çiçekleri ölecektir. Burada yapmanız gereken şey bitki tüm yapraklarını döktükten sonra alttan saymaya başlayarak 3. boğumun biraz üzerinden çiçek sapını kesmek. (Eğer kesmez iseniz bu sap çiçeğin dibine kadar kuruyacak ve bu sapı tekrar çıkarması çok uzun süre alacak. Keserseniz belli bir süre sonra tekrardan kestiğiniz yerine en yakın boğumdan filiz verecektir) Kestiğiniz yerlere tarçın (Toz Tarçın) dökmek bitkinin hastalanmasını önleyecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gsncr

Bildiğim ve beslediğim kadar bilgiyi size de aktarayım... Orkide çiçeği narin bir bitkidir bu yüzden su verme esnasında oda sıcaklığında dinlenmiş su kullanılmalıdır. Saksısı şeffaf olmalı çünkü bu bitki daha çok ışıkla beslenir. Fakat direkt olarak güneşe maruz bırakılmamalı. Bol ışık alan, nemli ve sıcak bir yer bu bitki türü için en iyi ortamdır. Sulama işlemine gelince yazın çok sulamadan ama sık sık su verilmeli çünkü toprağı özel bir karışımdır ve içindeki tahta ve sünger parçaları suyu muhafaza eder. Kışın ise hafta da 2 kere sulanması yeterli olacaktır. 2. sulama sistemi ise saksıyı biraz derin bir su haznesine daldırarak belli bir süre bekleterek çıkartıp biraz süzerek tekrardan eski yerine koymak. Saksının dibine su koyarak çekmesini beklerseniz iyi verim alamazsınız. Yapraklarını hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Çoğu çiçekçide satılan vitaminleri var ayda 2 kere uygularsanız çiçek verme süresini azalır. Son olarak çiçekli ve dönemlik bir bitki olduğundan belli bir süre sonra çiçekleri ölecektir. Burada yapmanız gereken şey bitki tüm yapraklarını döktükten sonra alttan saymaya başlayarak 3. boğumun biraz üzerinden çiçek sapını kesmek. (Eğer kesmez iseniz bu sap çiçeğin dibine kadar kuruyacak ve bu sapı tekrar çıkarması çok uzun süre alacak. Keserseniz belli bir süre sonra tekrardan kestiğiniz yerine en yakın boğumdan filiz verecektir) Kestiğiniz yerlere tarçın (Toz Tarçın) dökmek bitkinin hastalanmasını önleyecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tavsiyeniz için teşekkürler.3-4 gün önce Orkide aldım.Yaz günlerinde ne kadar süre ile daldırıp çıkarmalıyız.Gün aşırı mı ? Saksı olarak plastik kabı içine koymak için porselen saksı vermişti çiçekçi.Bilseydim açıkta kalacağını şeffaf bir kap alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: faldov
    Tavsiyeniz için teşekkürler.3-4 gün önce Orkide aldım.Yaz günlerinde ne kadar süre ile daldırıp çıkarmalıyız.Gün aşırı mı ? Saksı olarak plastik kabı içine koymak için porselen saksı vermişti çiçekçi.Bilseydim açıkta kalacağını şeffaf bir kap alırdım.

biraz geç olacak kusura bakmayın :)

yaz günlerinde haftada bir kış günlerinde ortam ve çiçeğin su ihtiyacı durumuna göre değişir süre uzayabilir iki - ikibuçuk haftada bir olacak şekilde daldırma yöntemi ile sulamalısınız. su dolu daha büyük bir saksıya yada kova gibi bir kaba orkide saksınızı daldırıp 10-15 saniye bekletip çıkartıp ikinci defa tekrar daldırarak 10-15 saniye bekletip çıkartıp güzelce süzüp eski yerine orkidenizi bırakırsanız sulama işlemini yapmış olursunuz.
    orkidenizi sakın çiçekçilerin verdiği ikinci süslü porselen kapların içine koymayın orkidenin kökü özel bir köktür güneş ışığına ihtiyaç duyar herzaman tek saksı ve alltan drenaj delikleri olan şeffaf saksı yada altında yanlarında drenaj delikleri olan cam saksılarda olmalıdır hatta saksısız orkide yetiştiren profesyonel çiçekçilerde vardır. bir tasfiyem köklerinin hava alıp çürümemesi için şeffaf saksınıza ekstradan yanlardan hava alması için uzunlamasına delikler açarsanız orkideniz daha sağlıklı gelişecektir. ayrıca orkide kökleri zaman içinde genellikle saksılarından taşar kesinlikle bu kökleri kesmeyin.

orkidelerde genelde acemi yetiştiriciler aşırı sulayarak köklerini çürütürler bu yüzden köklerinin sağlıklı olup olmadığını ayda bir defa gözle kontrol etmelisiniz bu konuya dikkat etmelisiniz kahverengileşen kök çürür siyahlaşan kök ise susuz kalmıştır.

son olarak ek besinler vardır koçtaşta rahatlıkla edinebilirsiniz çiçeğinizi sağlıklı uzun yıllar bakmak istiyorsanız bu besinlerdende almalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 4 Ocak 2015; 20:23:43 >

• Slm Arkadaşlar;

Eşim için orkide almıştım. İlk başlar da her şey çok güzeldi. 2-3 tane çiçeği vardı. Sonra eşim saksıyı büyütmeye karar verdi ve büyüttü. Ekstra olarak da toprak aldı. Toprak dediğime bakmayın bana göre ağaç kabuğu gibi bir şey. Sonra çiçekleri kurudu ve saksının dibinde duruyor. Kırmızı ile işaretlediğim yaprak çiçekler döküldükten sonra büyüdü. Sizce çiçek açmamasının nedeni nedir? Geldiğinden beri hep aynı yerdi.
     Orkide Bakımı ... Orkide Bakımı ...
     Orkide Bakımı ... Orkide Bakımı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmonte -- 5 Ocak 2015; 15:47:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer135

quote:

Orijinalden alıntı: faldov

yaz günlerinde haftada bir kış günlerinde ortam ve çiçeğin su ihtiyacı durumuna göre değişir süre uzayabilir iki - ikibuçuk haftada bir olacak şekilde daldırma yöntemi ile sulamalısınız. su dolu daha büyük bir saksıya yada kova gibi bir kaba orkide saksınızı daldırıp 10-15 saniye bekletip çıkartıp ikinci defa tekrar daldırarak 10-15 saniye bekletip çıkartıp güzelce süzüp eski yerine orkidenizi bırakırsanız sulama işlemini yapmış olursunuz.
    orkidenizi sakın çiçekçilerin verdiği ikinci süslü porselen kapların içine koymayın orkidenin kökü özel bir köktür güneş ışığına ihtiyaç duyar herzaman tek saksı ve alltan drenaj delikleri olan şeffaf saksı yada altında yanlarında drenaj delikleri olan cam saksılarda olmalıdır hatta saksısız orkide yetiştiren profesyonel çiçekçilerde vardır. bir tasfiyem köklerinin hava alıp çürümemesi için şeffaf saksınıza ekstradan yanlardan hava alması için uzunlamasına delikler açarsanız orkideniz daha sağlıklı gelişecektir. ayrıca orkide kökleri zaman içinde genellikle saksılarından taşar kesinlikle bu kökleri kesmeyin.

orkidelerde genelde acemi yetiştiriciler aşırı sulayarak köklerini çürütürler bu yüzden köklerinin sağlıklı olup olmadığını ayda bir defa gözle kontrol etmelisiniz bu konuya dikkat etmelisiniz kahverengileşen kök çürür siyahlaşan kök ise susuz kalmıştır.

son olarak ek besinler vardır koçtaşta rahatlıkla edinebilirsiniz çiçeğinizi sağlıklı uzun yıllar bakmak istiyorsanız bu besinlerdende almalısınız.

Alıntıları Göster
    quote:

Cevabınız için teşekkürler.

maalesef porselen saksıda aldım çiçeği tabii bilmiyordum köklerin güneş ışığı görmesi gerektiğini. Ama aldıktan sonra hemen porselen saksıyı kenara koydum plastik bir kaba aldım. Velhasıl aldığımdan beri plastik dış kabına haftada bir olmak üzere aşağı yukarı 1.5 bardak su veriyorum. Bu yolla köklerden su alıyor. Ağustosta almıştım duruşu itibariyle şimdilik canlı. Direk güneşi görmüyor perdeyi çekiyorum tül perdenin ardından ışık alıyor. Yaptığım bu uygulama doğru mu? Uzun vadede orkidemin kurumasına neden olur mu? Teşekkürler. 3 tane foto ekliyorum.

Orkide Bakımı ... Orkide Bakımı ... Orkide Bakımı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faldov -- 6 Ocak 2015; 20:22:30 >

• faldov kullanıcısına yanıt
    Öncellikle sizi tebrik ediyorum orkideniz çok sağlıklı görünüyor hatta o kadar halinden memnunki bir yavru (keiki) bile vermiş çiçek sapından çektiğiniz üçüncü resim orkidenin yavrusudur ileride oradan kök verecek ve yeteri kadar geliştikten sonra anne orkidenin üzerinden fazla beslenmemesi ona yüklenmemesi ve anneninde çiçek açmayı bırakıp tüm enerjisini yavrusuna vermemesi için yavru orkideniz yeteri kadar güçlü köklendiğinde ayrmanız gerekiyor.

orkidenizin yeri konusuna gelirsek orkideler aslında güneşi aydınlık alanları çok sever sizin orkideniz şu anki yerinden çok memnun kökleri yemyeşil yeni yavru vermiş halinden aldığı ışıktan bakımından çok memnun hiç oynatmayın yerinden aynı şekilde bakmaya devam edin arada yapraklarını silin sprey ile su sıkın ve orkide ek besini alın doğal ortamında yetiştirmediğimiz için verdiğimiz su ile bir yere kadar mineral ve besin alabiliyor bu yüzden kesinlikle ek besin alın bunu koçtaştan bulabilirsiniz oradaki yetkili kişiye nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgide danışın orkideniz dahada çoşacaktır...

gördüğüm tek sorun sulama biraz hatalı sanırım kökleri yeşil çok sağlıklı görünüyor ama bu demek değilki hep böyle sağlıklı olacak bu şekilde devam ederseniz köklerde kahverengileşme çürüme olabilir aşırı suluyormuşsunuz gibi geldi bana suya daldırıp çıkarttıktan sonra saksı komple suyu çektikten sonra saksıdaki su iyice süzülmeli ve yerine koyduğunuzda altındaki kapta su olmamalı saksıyı sulamadan sonra yerine koyduğunuzda birkaç saat sonra altındaki kaptaki süzülen suyu dökmelisiniz bu orkidenizin köklerini çürütür foroğraflarda nerdeyse iki santim su var bu su olmaması gerekiyor zaten siz suladığınızda kökleri hemen suyu emiyor ve saksıdaki ağaç kabuklarıda suyu depoluyor kökler bu kabuklardan ve saksıdaki nemden suyu emiyor saksının altında su bulunmaması bence daha sağlıklı bir yetiştirme ortamı sağlayacaktır.

saygılarımla ayrıca oluşan yavruyu yani keikiyi googlede ( keiki ayırma ) diye aratırsanız birsürü örnek bulurusnuz ben size üstaatların olduğu bir site öneriyorum bence biraz zaman ayırıp inceleyin eğer çiçeklere ve orkideler meraklıysanız hoşunuza gidecek okudukça okuyacağınız konular bulacaksınız

keiki ayırma

http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/7634.htm

orkide genel

http://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/10338.htm

• zafer135 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Evim kaloriferli olduğu için buharlaşma haliyle fazla oluyor o yüzden tabanda su bırakıyordum daldırma yöntemini uygulayayım o zaman. Diğer çiçek sapınd ada yavru oluştu. 2 sapta 2 yavru yani... Yeteri kadar güçlensin ayırayım o zaman ben de bu yaprak neyin nesi diyordum işin acemisi olunca bilemiyoruz maalesef.

Bulunduğum yerde koçtaş yok ama tedarik etmeye çalışayım. Önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? Geçen gün ŞOK'a gelmişti ama bitki takviye sıvısı. Bilmediğim bir marka olmayınca almadım.

Zaman ayırıp ilgili sayfaları inceleyeceğim. Yardımınız için teşekkürler.
  • Bnde orkidlerdenim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.