Şimdi Ara

Kedi bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir kedi sahiplendim yavru bir kedi. Kediler hakkında birçok vide izledim. Kedi bakımı , mamaları vermek , sularını vermek , taramak ve düzenli veteriner kontrolü yaptırmak diye biliyordum ama daha fazlasıda varmış. Kendi kedimin cinsi mavi rus kedisi ve buradan araştırdım. Sizce doğrumu eksik varsa bakımı hakkında detay verebilirmisiniz.




    1. Kedinizin uyuz, kuduz, iç dış parazit aşılarını yaptırın.
    2. Yukarı da söylediğim aşıları senede 1 kere yaptırın. 40 günde bir iç dış parazit diye veteriner yapalım der. Kedinizi dışarı çıkartmayacak ve çiğ et yedirmeyecekseniz iç dış paraziti de senede 1 kere yaptırın. Hayvanı kimyasala bağlamayın.
    3. Kedinizden yavru almayacaksanız kısırlaştırın. Kızgınlık döneminde çekilmiyorlar. Sağlık açısından da olumlu yönlerini duydum.
    4. Ben kedime sürekli aynı mamayı vermiyorum. 1 marka dan tavuk, somon 1 markadan tahılsız mama alıyorum. Yaş mamayı hafta da 1 kez veriyorum. Onun haricinde sade suda tavuk haşlaması. Tavuk ciğeri haşladım ama yemedi.
    5. Kedi maltı bulundurun mutlaka. Her zaman vermeyin. Kediniz tüylerini yalarken bazen sindiremiyor ve hairball atıyor. Birde sindirim sistemi rahatlıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.