Şimdi Ara

Rehberimdeki Numaralar Kendi Kendine Siliniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
38.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Forumdaşlar,


    Telefonum Samsung Note 10 Lite. Tüm numaralar gmail adresimde kurulu. İsimleri direkt oradan alıyor. Sim kartta bir şey yok. Telefonun hafızası da yaklaşık %40 dolu.


    Son zamanlarda hemen hemen her gün veya birkaç günde bir kendi kendine bazı numaraların silindiğini farkettim. O da şu şekilde oldu:


    Üniversite arkadaşlarımızın olduğu ve sürekli muhabbet ettiğimiz whatsapp grubumuz var yaklaşık 6-7 yıllık. Toplam 10-15 kişiyiz. Baktım ki sürekli konuştuğum bazı arkadaşların adı gitmiş yazmıyor, sadece numara görünüyor. Yeniden bu kişileri ekledim.


    Sonra baktım iş arkadaşlarının olduğu gruptan da kişiler birer birer gidiyor. Ben ekliyorum düzeltiyorum bu sefer başka biri gidiyor. Telefon çalıyor bakıyorum sadece numara var açıyorum, sürekli konuştuğum arkadaşım çıkıyor. Numarası da yıllardır var normalde. Kişilerime girip bakıyorum numarası gitmiş.


    Hatta arada bir bazı kişilerin bilgileri yer değiştiriyordu. Telefon çalıyor ekranda mehmet yazıyor, alo mehmet nasılsın diyorum açıyorum bir bakıyorum ben mehmet değilim felanca kişiyim cevabını alıyordum. Bu konuyla ilgili tüm ayarları kurcaladım. Kişilerin profillerine tek tek tıklayıp bağlı kişilere bakınca bazı kişilerde alakasız isimler olduğunu görüp sildim. Şimdilik ekrandaki yazan kişi ile numaraların farklı olması işi çözüldü gibi.


    Numaraların kendi kendine silinmesi sorununu internette araştırdım. Gmail senkronizasyon ile ilgili olabileceği söylenmiş ama bir çözüm yazılmamış. Acaba Samsungdan mı kaynaklanıyor yoksa? Bir türlü sorunun cevabını bulamadım.


    Bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı? Acaba yarın kim gidecek diye sinir stres yapmaya başladım. Aşırı moral bozucu.


    Hayırlı akşamlar cümleten.








  • bendede bazen aynisi oluyor..soyle birsey yaptim
    webten google kişilerine gir.. ordaki tum kisileri sil..telefonundanda sil..
    daha sonra sol tarafta Degisiklikleri geri al diye birsey var ona tikla son 1-2 gun onceki tarihi sec hepsi gelir..
    telefonundanda hesabindan cikis yap geri gir..otomatik rehberin gelecek
  • opaksu91 O kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim bakalım inşallah faydalı olur. Çok teşekkür ederim.
  • ama gene yedegini al..bir kenarda dursub
  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt

    İşe yaradı mı aynısı başıma geldi

  • AlleinMann A kullanıcısına yanıt
    Sorun bence Gmail+Samsung+WhatsApp kaynaklı.

    Rehber bazen kişileri birleştirelim mi gibi bir şey soruyor. Muhtemelen orada birleştirme yaparken yanlış kişileri birbirine bağlayıp sapıtıyor.

    Rehberdeki kişilere tek tek tıklayıp bağlı kişiler var mı yok mu baktım ve alakasız olanları tamamen sildim. Sonra yeniden yükledim. Samsung senkronizasyonu kapattım. Sadece google aktif.

    Bir de şöyle bir şey farkettim: WhatsApptan biri yazdı fakat numarası rehnerimde yok. Daha sonra bu kişiyi rehbere kaydetmek istediğimde, WhatsApp üzerinden devam edip kişilere kaydet diyince saçmalamalar yeniden başlıyor.

    Kişiyi kaydetmek istediğimde rehbere numarasını yazıp kaydediyorum.

    Bu şekilde yapınca şimdilik sorun gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.