Şimdi Ara

Orjinal ve Çakma Şarj Aleti Nasıl Anlaşılır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
10.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Birçok insanın bu markalardan haberi yok. İnternette birçok şey dışarıya göre ucuz olduğu için inter alışveriş sitelerine bakıyorlar, orjinal zannedip alıyorlar. Malesef alan kişilerin çoğu orjinal olmadığını anlamıyor bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Baktım Samsung 2500 e satıyor, spigen aldım tam uyumlu 500 liraya. Kalitesi daha yüksek hissi dokusu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt

Ben de geçen ay amazon.com.tr den spigen 45watt aldım 409 tlye geldi kuponla. Biz bilinçliyiz fakat herkes bilmiyor. Dışarıda bakıyor 45wattlik 2bin küsür. İnternette 600e bulunca alıyor orjinal diye. 25 wattlıķ alete bayi bin lira çekiyor internette 200 liraya tav oluyor.

400 e iyi almışsınız bize biraz pahalıya gelmiş de olsun artık

• Böyle resimlere bakarak, şu orijinal, bu sahte demek yanıltıcı olabilir bence çünkü firma sonradan üretimde dizayn değiştirebilir ya da birebir orijinal gibi gözüken kopyasını da yapabilirler. Sadece yetkili servisten satın alarak problemi kökünden çözebilirsiniz.

Yetkili servis dışında hiçbir satıcının sattığı şarj cihazına orijinal demem şahsen, birebir bile olsa hala şüphe duyarım. Üzerinde barkod varsa ve çalışıyorsa ancak o zaman şüphe azalır ama ona bile tam güvenilmez, barkodu bile kopyalayabilirler.

Yetkili servis ve belki büyük mağazalar dışında şarj cihazı satın almayın bence. Orijinal dısında kullanmam ama kullanmak isteseydim, ilk seçenek birkaç iyi marka var iste onları satın alabilirdim, çakma kullanmak mecburiyetinde kalsaydım, adaptörü duvara elektrikçi eldiveni ile takıp çıkartırdım, pencere kenarında şarj ederdim ve şarj olurken bomba patlama pozisyonunda yere çökerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2025; 6:50:44 >

1000 lirayı verirdim şahsen, spi orijinal kadar güvenli olmaz bence. Şarj cihazı devresi dizayn etmek kolay bir şey değil. Üçüncü partilerde o dizayn kalitesi ne kadar uğraşsalar da orijinal firmanın üretimi seviyesine çıkmaz. Ana sayfa haberlerinde, iki güne bir patlayan ank*r haberleri görüyoruz mesela

www.sikayetvar.com
    My Spigen 45W USB Charger Exploded After Only 2 Months
    https://www.sikayetvar.com/en/spigen-us/my-spigen-45w-usb-charger-exploded-after-only-2-months

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2025; 6:58:56 >
  • Hatta sırf şarj cihazı değil, kablo bile çok önemli. Eski cihazımın şarj board'unu, kaliteli yan sanayi kabloyla yaktım mesela. Orijinali kedi kemirdikten sonra, yeni kabloyu kullanmaya başladım ve telefon şarj portu gümledi. Şarj olmamaya başladı. Aynı kabloyu başka bir cihaza baktım, başka cihazı da şarj etmedi.

Hem kablo bozulmuş hem de cihazın şarj portu bozulmuş. Şarj board'u değiştirdikten sonra cihaz ancak düzeldi.

1000 lira vermemek icin üçüncü parti şarj cihazı tercih edilmez bence. Ufacık yere PSU sığdırmak kolay sey değil elbette 1000 lira olacak zaten olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2025; 7:10:46 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Çakma ürün alana kadar serfikalara sahip bir firmadan almak zaten ikinci seçenek.

2500 liraya milleti soyan Samsung almak istemeyenler için.

1000 liraya zaten sattıkları çakma ürünler.

Ya onlar sertifika falan alabilirler ama sertifika var diye bu güvenliğin orijinal ile aynı olduğu anlamına gelmiyor. Yani ank, spi ve green gibi ürünler, isimsiz ürünlere göre daha kaliteli bileşenler kullanıyorlar ve dizayn daha iyi ama yine de orijinal çok daha güvenli. Bence 2500 lira vermek o kadar da kötü değil

Diğer yandan şunu da ekleyeyim, piyasada kaliteli telefon şarj cihazı bulunuyor ama kaliteli AC adaptör bulmak daha güç. Su arıtma cihazında 0,90 dolarlık bir AC DC 24 V adaptör kullanıyorum mesela, tıpkı cep telefonu şarj cihazıyla aynı riskleri barındırıyor, 24 saatten 4 yıl duvara takılı kaldı. Hala çalışıyor patlamadı ve çarpılmadım mesela yani markasız olabilir, iyi de çıkabilir ancak tamamen markasız ürünlerde kumar oynuyorsun.

Tabi orjinal Samsung şarj aletinin sunduğunu sunmayabilir. Tercih meselesi.
    Yine de üreticisi içi belirsiz ürünler yerine öne çıkıyor. Fiyatı da o çakma ürünlerle aynı veya daha uygun.

Çakma ürünler daha ucuz 200 liraya 25w çakma şarj aleti alırsın ama fisten çekerken kasa bile ayrılabilir. VTN bilgsayarın sattığı S-Link ürünleri var Chotech var mesela onlar 200 liralık ürünlerde biraz daha fazla kalite ve güvenilirlik suınuyor yani ucuz ve biraz daha güvenli sayılır yine de tavsiye etmem tabii orijinal hepsinden iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2025; 11:4:46 >
    Orjinal deyip 1000 liraya satan da çok onları.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.