Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (1080. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21.637
Cevap
326
Favori
1.615.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10781079108010811082
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2-3k bütçelere çıkmadan zengin kokmak isteyene 3 parfüm tavsiyesi bırakacağım

    Rochas Mustache edp - Mükemmel bir koku. Düşük fiyatlı designer kokularda o ucuzluğu, sıradanlığı hissedersiniz ama bu parfüm 4-5 bin liralık high end designer veya nich kalitesinde. Vanilya - Gül - Tütsü ve baharat çok klas imza kokusu.

    Azzaro Visit - Underrated bir koku. Yine ucuz ama farklı. Fresh bir koku ama standart “mavi” freshler gibi narenciyeli, meyve falan değil daha çok okyanus tarzı fresh. Baharatlı bir açılışı var, sonrasında herbal yeşil nota dahil oluyor.

    Club de nuit iconic - %50 blue de channel benzerliği var kurudukça farklılaşıyor. Hissiyat olarak 4 mevsimlik klas bir koku

    Üç parfüm de 1400-1800 TL arası fiyatlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Yine duramadım Kehf Koku dan yani 3 senedir alışveriş yaptığım yerden Piri Captain isimli 50 CC Extrat parfüm aldım, normal de 1300₺ imiş ama dün Regaip Kandiline özel ve de eski müşteri indirimleri ile beraber 1050₺’ye aldım, ilk kez deneyeceğim bir koku bu, dört mevsim kullanılabilir ve hafif freş denizi anımsatan bir koku imiş.

    Koku şu an demleniyor, elime ulaştığı zaman uzun bir yorum yapacağım.


     ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI

    “Aldığım yerin sosyal medya hesabından görüntü alıntıdır.”
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yukarıda tavsiye ettiğim Azzaro Visit bugün elime ulaştı. İmza kokusu yapılabilecek bir parfüm olduğunu düşünüyorum. %100 genel beğeniye uygun değil o nedenle ilgisini çeken bence dekant olarak alıp denemeli. Püskürtme değil de sprey mekanizması da alışılmamış tarzda ve kullanımı çok eğlenceli. Püskürtme mekanizması da epey güçlü

     ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI




  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Daha sıkma dan şişeyi elime alınca sindi…

    Kokuyu 1 saat evvel teslim aldım, henüz deneyimlemediğim için şimdi bir şey demiyorum, ama bugün veya yarın deneyeceğim ve de güzel bir yorum yazarım iyisiyle, kötüsüyle.

    Zaten 3 senedir aynı yerden alıyorum, arada farklı markalar denemeye çalışıyorum, ama gerçekten bu aldığım yer kadar hoşuma gitmiyor onlar da.

     ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Günlük denemem de kokunun hafif bir çiçeksi koku olduğunu ve de yayılımının ayrıca kalıcılığının kuvvetli olduğunu tespit ettim, saat 19 suların da sıkmıştım ve hala kokuyu alabiliyorum.

    Çevremde ki kişiler de kokuyu alabildiğini belirttiler, denizi anımsatan fresh ve ferah, hafif çiçek aromalı bir kokusu var.

    Hoşuma gitti mi diye sorarsanız, evet gitti. Alınabilir.

    Ben zaten şu ana kadar hiç memnun kalmadığımı hatırlamıyorum bu firma dan alıpta, üstelik kör atış ile alıyorum, müşterilerin yorumlarına bakarak veya hocamızın tavsiyesi ile alıyorum.

    Diğer firmalar dan da denediğim kokular oldu, Mad falan mesela o üstteki Mad parfümü sevdiğim birine verdim, fazla hoşuma gitmemişti sonra dan, diğer firmalara alışamadım bi türlü, aynı yerden devam ederim uzun seneler daha gibime geliyor.

    Asıl olay parfümleri benim de imza kokum haline gelmiş olan Oud Vanille kokusu idi, Vanilya ve de Oud içerikli ağır odunsu bir parfüm idi, 2-3 sıkmamla gün boyu gittiğim yerde koku da peşimden geliyordu.

    Yeni almış olduğum bu Piri Captain Extrat modelin notalarını buraya bırakıyorum, merak eden olursa eğer diye;

    Portakal yağı, gül yağı ve 1 kalite esans karışımlı genel notaları ( lavanta, kişniş, nane, biberiye, portakal çiçeği; orta notalarda yasemin, oakmoss, sardunya, alt notalarda misk, amber, sandal ağacı, sedir ağacı)

    Notalar satışın olduğu site den alıntıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Azzaro Wanted edt tavsiye edebilirim yalnız aynı tarz kokular almayın bence. Ben de bu yanlışı yaptım çok fazla gereksiz aynı tip parfüm aldım. Diesel Only the Brave'in vadedemeyeceği farklı koşullara uyacak başka tip bir parfüm bakın derim. Birbirinden farklı 3-4 parfümlük mini koleksiyon yapmak en ideali.

  • merhabalar 50 yasına yaklastım hep alay edılıp dalga gecılıp hakarete ugradım kendıme guvenım yok isim var evım arabam var eyt den emeklı oldum ama hala bekarım kımse de benı begenmıyor omrum boyunca hep muadele vermek durumunda kaldım bıynum inceymıs burnum buyukmus saç tellerım ince kolalr bacaklar ince gargamel Erdal İnönu dıye hep alay edıldım kısa kollu gıyemıyorum kollar cöp alttan ıclık gıyıyorum yoksa pantolon olmuyor suratın solgun herkes bekarım dıye ustume gelıyor insan icine cıkamıyorum toplu yerlere gıdemıyorum kendımce spor yaptım kılo aldım ama medenı casaret yok 50 yıldır itıtel kakılan bırısı olarak dış görünus olmadan digerlerı hav

  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    hocam ben 3 yıldır eros kullanıyorum edt versiyon...ama artık bu kadar para vermek istemiyorum muadili en başarılı firma hangisidir? mad da denedim ama çok yakın değil sanki daha tatlı versiyonu vardı

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

    Eros edt'yi Boyner/Sephora'nın absürt kazık fiyatlarından daha uyguna bulabilirsiniz kapalı şekilde veya gerçek tester şeklinde güvenilir kaynaklardan tabi. Yurt dışındaki indirimli fiyatlarda bile 40 doların altına indi bu parfüm Türkiye'de saçma sapan paralara satılıyor, baktım Beymen'de 3500 TL. Bu parfümün vergisi, ıvırı zıvırı ekle mümkün değil bu fiyata çıkması bildiğin saf kazık. 3500 TL verecek gücüm olsa da vermem

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

    Valla Eros muadili Niche hiç denemedim, Artık eros kullanmıyorum nedense eski çekiciliği yok bende. Lorisde var ise denemeni tavsiye ederim, nichelerinin kalıcılığı yüksek ama fiyatlarıda pahalı.

  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    açık parfümcüden bulgari wood essence denk gelen parfümü aldım denedim.beğenince bi de orjinaline bakayım dedim.boynere gittim baktım.parfüm güzel ancak hiç belirgin değil.bi de edp olacak yani.kalıcı hiç değil.açık parfümle aynı oranda kokuyor.bence ülkemizde satılan parfümlerin esansı düşük olabilir.ya da gerçekte düşük esans da üretiliyor olabilirler.esans oranı yüksek olan kaliteli parfüm nereden bulabilirm ben de bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlk -- 29 Ocak 2024; 10:7:46 >
  • smlk kullanıcısına yanıt

    Sephora dan bulgari wood Essence aldım. Orada güzeldi ama kullanmaya başladıktan bende belirgin olmadığını fark ettim. Kokuyu sıkmamışsınız gibi çok çok zayıf. Kimseye önermiyorum. Yaz için kaldırdım. Belki yazın fikrim değişir. Bulgari ve orijinal parfümden bu kadar kötü bir performans beklemezdim. Bulgari siyahı keşke alsaymışım.


    Şimdi Jean Paul Gaultier 2 kullanıyorum. Eşimden onu aldım. Oda biraz baş ağrıtıyor. Vanilyalı ve sade bir parfüm. Ama son notası çok hoşuma gidiyor. Mecburen yaza kadar gaultier 2 yi kullanacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhodium kullanıcısına yanıt
    Sevilden carolina herrara vip man almıştım. Koku belirgin. Fena da değil. Kullandığım zaman koku çok iyiymiş diye Bi tepki şu ana kadar almayınca arada kullanıyorum onu. Kış kokusudur bence.
    Eşime fahreinhatt koklattım beğendi. Hafif koku. Fena da değil kalıcılığı bilmiyorum. Belki onu alabilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Performans bilgisi için Fragrantica yorumlarını mutlaka okuyun. Wood Essence'in kalıcılık ve yayılımı orta seviye olarak oylanmış fakat yayılımda orta seviyeden sonra "zayıf" seçeneği en çok oyu almış ve güncel yorumlarda zayıflığından bahsedilmiş. Reformule olup performansı yeni batch'lerde düşmüşte olabilir. Nacizane tavsiyem Sephora/Boyner/Sevil'de deneyip açılış notalarında çok hoşunuza giden bir parfüm olduğunda hemen almaya karar vermeyin. 2 fıs kıyafete, 2 fıs teninize, 2 fıs kağıda sıktırın ve çıkın ertesi güne kadar bekleyin. Fragrantica yorumlarına da bakın öyle karar verin çünkü dünyanın parası ayrıca Sephora/Boyner gibi mağazalar olması gerekende daha da pahalı satıyor o nedenle ince eleyip sık dokumak lazım

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Önerin için çok tşk ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydın Parfümeri'den alışveriş yapan var mı acaba? Güvenilir midir? Uygun fiyatlı ürünler var, ama Şikâyetvar'da parfümlerin orjinalliğiyle ilgili epey sorunlu müşteri yorumları okudum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 8 Şubat 2024; 11:4:28 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    İnstagram hesapları var, numara falan da yazmışlar almayı düşündüğünüz ve size gönderecekleri parfümün her 2 yanından ve arkasından fotosunu isteyin bir bakalım. Parfüm koleksiyoner grubuna baktım son 3 senede 1 kişi sormuş, ona da 1 kişi yorum yazmış "şüpheli" demiş. Parfümcülerin pek alışveriş yapmadığı bir yer anlaşılan. Grupta herkesin parfüm aldığı belli başlı birkaç mağaza var onların dışında kimse başka yerden parfüm almıyor

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Aydın Parfümeri'ye Whatsapp'tan bu parüfm ile ilgili soru sordum, cevap gelmedi. Sormamda bir mahzur yoksa herkesi alışveriş yapıyor dediği o "güvenilir" parfümcüler hangileri peki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Şubat 2024; 11:2:7 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Nokta Kozmetik, mağazaları nişantaşında. Türkiye'ye bir çok niche markayı da kendileri getiriyor. Fiyatları Sephora / Boyner'e kıyasla biraz daha uygun ve şanslıysan bazen ellerinde vintage veya tester ürün oluyor. Buradan Givenchy red label bulmuştum mesela Türkiye'ye 4 yıldır falan gelmeyen bir parfüm. İnstagram'dan mesajlara dönüş yapıyorlar ama İstanbuldaysanız mutlaka mağazalarına gidin başka yerlerde olmayan niche parfümleri bir deneyimleyin.


    İstanbul Parfümeri, mağaza Beylikdüzünde. Bu mağazada kapalı/jelatinli ürünler de oluyor, az sayıda tester ürün de oluyor. 2 kere kapalı ürün aldım buradan orjinallik konusunda şüphe duyulmayan bir yer


    Benim hiç alışveriş yapmadığım ama grupta şüphe duyulmayan diğer 2 mağaza Selika Kozmetik ve Perfume Point.

  • Amazondan amazon saticili asagiya kinkini ekledigim versace parfum aldim urun geldi karsilastirdigimda urunun orjinal olmadigini farkettim paket uzerindeki ithalatci firmayi aradim amazon bizden urun almiyor dedi. Urun karsilastirma videolarinda sahte olan parfumle birebir ayni. Amazonla gorustugumde nereden aliyorsunuz dedigimde bir cevap veremiyor cesitli saticilardan aliniyor diyor.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B00KXBUN62?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HDF6WX913BD2SD92EXFQ

    Tecrubeli arkadaslarinda fikrini almak istedim. Kesin olarak anlamanin varmidir ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 10781079108010811082
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.