Şimdi Ara

Optikçi Var Mı Aramızda?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1- Şimdi sanırım sigorta çerçeveyi 3 yılda bir veriyormuş. Göz numarası 0.50 den fazla artarsa da 6 ayda bir gözlük camı alabiliyormuşsun, bunlar doğru mu?

2- Gözlüğüm organik ve polarize olması dışında önemli bir özellik var mı? Ona göre dikkat edeyim.

3- Sigortanın verdiği çerçeveler belli mi yoksa diyelim sigorta 50 lirasını karşılıyor alışverişinin sen istediğin şeyi alabilir misin?

4- Cam kalitesi gibi bir durum var mı? Benim camlar 9 ayda iki yerinden çatladı. Organik ve polarize camlar bu arada. En azından ben öyle biliyorum.

5- Optikçiye bir çerçeve götürsem camı buna tak desem olur mu? Özellikle kemik çerçeveye takabilir mi? Çerçevenin her tarafı kapalı olduğundan soruyorum bunu.

Cevaplayacak arkadaşa şimdiden teşekkürler.

Adres Tarif Edilir.

• Gozluklerde polarize yeterlidir cok ileri derece istemiyosan.

devlet 50karsiliyosa direk onu almak zorunda degilsin 500 450ye gelir.

cam kalitesi tabi var organik mineral kristal falan , butceye gore tabiki

ve elindeki cerceve cok bombeli olmadigi surece bi problem olmaz goturursun ona yaparlar, tabi hasar yoksa

gece vakti bu kadar cevaplayabldm, daha sorun olursa pm atabilirsn gozlukcude calisiyorum iyi aksamlar :)
  • 5 6 yıl oncesinden bahsedicem:)
    2 yılda bir cerceve 6 ayda bir cam yazdırabiliyordun.
    organik cam iyi oluyor ama renkli cam guzel durmuyor.
    özellik olarak yagmur tutmayan ve bugulanmayan cam secersen işine yarar:)))

Hocam peki orta kalite kemik çerçeveler ne kadar? Rahat diyorlar, tavsiye eder misin? Şöyle bir model düşünüyorum.

Optikçi Var Mı Aramızda?

Bir de organik cam kırılmaz diye bir durum var mı? Benimki çatladı çünkü. Yoksa organikte de kalite farkı var mı?

@ xhellfirex

Hocam ilk kez duyuyorum yağmur ve buhar tutmayan cam olduğunu. Pahalı değilse onu da ekletirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 3 Temmuz 2011; 13:45:46 >
    Adres Tarif Edilir.

• Ya tabi 1000tl ye kadar yolu var cercevenin de senin dedigin gibi kemik orta bi cerceve 200tlye adam gbi bisey alirsn ve kotu kullanmazsan 4 sene kadar idare eder

cam konusunda cercevesiz tercih etseydn cok dusuneblrdk kirilma olayini ama cerceveli hatta kemik dusudugun icin cok sorun olmaz , takarsin organik cam.. anca ustune oturursan kotu kullanirsan falan..

bana sorarsan boyle bilindik magazalarn birne git orda 200e cerceve begen , bunlar garantili oluyo. cam siparisnde ise tercihini soracaklardr hangi firma olsun diye, hoya diye bir cam uretim firmasi var eger onlardan istetirsen o firma camlara cizilme kirilma garantisi veriyo 2 yil. baska cam firmalarnda yok diye biliyorum. gelgelelm max 400e misler gibi gozlugun olur. hatta gel magazaya bizden al istanbuldaysan :)
  • Usta sen ne yaptın yahu. Ben sigortadan aldım gözlüğü polarize ve organik cam için 30 lira fark ödedim reçetenin üstüne.

Ben kendime bir çerçeve bulurum da önemli olan cam kaç liraya takılır? Organik ve polarize olsun yeter.

Ayrıca polarize cam olduğuna nasıl emin olurum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 4 Temmuz 2011; 16:25:23 >
    Adres Tarif Edilir.
  • Konuyla alakasız olcak ama çok merak ediyorum Bu renkli çerçeveleri olan gözlükler takıyorlar ya mavi kırmızı falan bunların markası ne
    Aranızda Göz Doktoru Var mı?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lens solüsyonlarımı aldığım yere sordum hafta sonunda, organik anti refle ( yanlış yazmış olabilirim) camın çiftine 45 TL fiyat verdi (2 numara astigmat var)

Gözlük işinde dönen kandırmacayı ben başka yerde görmedim, eşimin gözlük camlarını değiştirteceğiz (0,75 astimat yok organik anti refle, kullandığı çerçeveye takılacak), önce kendisi fiyat sordu, çiftine 60 TL demişler. Neyse girdik oluru ne derken görevli inceltilmiş cam vs dedi, 0.75'i inceltilmiş alsak kaç mm karımız olacak, sonuçta bu 4-5 numara değil gözle görülür bir fark olsun dedim ve camları 40 TL'ye aldık, pazarlık yapmasak belkide aynı camları bize 60'a satacaklardı

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Usta sen ne yaptın yahu. Ben sigortadan aldım gözlüğü polarize ve organik cam için 30 lira fark ödedim reçetenin üstüne.

Ben kendime bir çerçeve bulurum da önemli olan cam kaç liraya takılır? Organik ve polarize olsun yeter.

Ayrıca polarize cam olduğuna nasıl emin olurum?

• Dediğin gibi gözlük işinde büyük kandırmacalar var. Millet ne camdan nede çerçeveden anlamadığı için iteleyebildikleri kadar iteliyorlar.
    Adres Tarif Edilir.
  • Ben eskişehirde aynı numara için birkaç yer gezdim.Hepsine de organik antirefle cam dedim.Bir tanesi 120 bir tanesi 60 başka biri 50 bir başka kişi de 30 tl dedi.Ben 50 tl olan yerde hoşuma giden çerceve beğendiğim için camı da aldım geçtim 50 tlye.Yani demek istediğim her yeri gezin ve aynı standartları söyleyin farklı fiyatlar söylecekler size.Fiyatın uygun olduğu yerden gidin alın gözlüğünüzü

Orijinalden alıntı: Adalet

Ben eskişehirde aynı numara için birkaç yer gezdim.Hepsine de organik antirefle cam dedim.Bir tanesi 120 bir tanesi 60 başka biri 50 bir başka kişi de 30 tl dedi.Ben 50 tl olan yerde hoşuma giden çerceve beğendiğim için camı da aldım geçtim 50 tlye.Yani demek istediğim her yeri gezin ve aynı standartları söyleyin farklı fiyatlar söylecekler size.Fiyatın uygun olduğu yerden gidin alın gözlüğünüzü

İnsanlar anlayamadığı için çok kazıklanıyor gözlük alışverişinde. Senin aldığın camda polarize özelliği var mıydı?
    Adres Tarif Edilir.
  • memurlarda fark ne kadar oluyor

bende 0.75 miyop var. su anki gozluk burnumda asiri iz yapiyor. bana hafif bir gozluk lazim. alirken nelere dikkat edeyim

cam, cerceve ve diger ozellikleri hangiai olmali

son olarak yasim 31 ama miyop ilerleyip duruyor. nette 20 yasindan sonra ilerleme olmaz diyor. peki neden benim goz ilerliyor. canimi cok sokiyor bu durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cam organik antirefle olmalı, yalnız üstteki mesajımdada yazdığım gibi inceltilmiş fln diye sizi kandırmasınlar 0,75 numarada farkı anlayamazsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

memurlarda fark ne kadar oluyor
    bende 0.75 miyop var. su anki gozluk burnumda asiri iz yapiyor. bana hafif bir gozluk lazim. alirken nelere dikkat edeyim
    cam, cerceve ve diger ozellikleri hangiai olmali
    son olarak yasim 31 ama miyop ilerleyip duruyor. nette 20 yasindan sonra ilerleme olmaz diyor. peki neden benim goz ilerliyor. canimi cok sokiyor bu durum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.