19 yıldır benzin alırım, futbol takımı tutar gibi benzin istasyonu tutmadım. Sehir icindeysem hangisi denk gelirse aldım.
Sehir dısında isem, bp, shell, opet, vs kurumsal firmalardan aldım.
Aralarında çok farkettirecek kadar bir fark olduklarını da düşünmüyorum.
ben genelde shell den alırım. olmadı bp
BEN DE UZUN SÜREDİR SHELLDEN ALMAYA BAŞLADIM
şehirler arası fuel save , gerçekten sabit hız ve düşük satış fiyatıyla ekonomi sunuyor. şehir içi %60 fuel save , %40 Vmax karışımı alıyorum. Biraz uğraştırıyor ama herşey birkaç lira için . böylelikle şehir içi fuel save çekiş eksikliğini , v max kapatıyor ve birim fiyat olarak da kar getiriyor.
uzun süre şehir içi şehirleraraı fuel save kullnınca araba bayağı çekişten düşüyor (özellikle şehir içi dik yokuş çıkışlarında ), nedeni hakkında on sayfa yorum yapabiliriz ama gereksiz olur. Katkıların faydası olacak ise bunu diğer vmaxdan elde etmeye çalışıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: vezir
BEN DE UZUN SÜREDİR SHELLDEN ALMAYA BAŞLADIM
şehirler arası fuel save , gerçekten sabit hız ve düşük satış fiyatıyla ekonomi sunuyor. şehir içi %60 fuel save , %40 Vmax karışımı alıyorum. Biraz uğraştırıyor ama herşey birkaç lira için . böylelikle şehir içi fuel save çekiş eksikliğini , v max kapatıyor ve birim fiyat olarak da kar getiriyor.
uzun süre şehir içi şehirleraraı fuel save kullnınca araba bayağı çekişten düşüyor (özellikle şehir içi dik yokuş çıkışlarında ), nedeni hakkında on sayfa yorum yapabiliriz ama gereksiz olur. Katkıların faydası olacak ise bunu diğer vmaxdan elde etmeye çalışıyorum.
vezir hocam elinize saglik yine cok guzel bilgiler vermissiniz.ben fuel save kullaniyordum bundan sonra sizin taktigi uygulayacagim:) foruma katkilarinizi daha fazla bekliyoruz
Bizim burada sadece Petrol Ofisi ve Opet var. Geçenlerde arkadaşın isteği üzerine opetten aldım. Menzilin azaldığını ve performansın düştüğünü bariz bir şekilde hissettim.
Batıdayken Shell Total Bp herhangi birisinden alıyorum pek fark yok.
bp nin ultimate ını almaya çalışırım olmazsa shell v power alırım.
Opet, Shell, BP alıyordum.. Şimdi hiç ayırt etmiyorum.. Bir fark göremedim benzinde.. Dizelde gtl biraz daha iyi..
önceden shell kullanıyordum şimdi opetten alıyorum motorini opet motoru daha gürültülü çalıştırıyor diyebilirim.
aynı rafineriden çıkmıyor mu yakıtlar nasıl farklı oluyor? samsun ve çevresinde tüm istasyonlar yakıtı ya po dan yada total den alıyor çünkü sadece onların büyük siloları var, samsunlular kirazlık tarafını bilir, po bölgeden dan çıkan shell,bp tankerlerini görebilirsiniz.
bizde şirket olarak opet eurodiesel'den shell fuel save dizele geçtik.
fuel save dizelde sanırım yakıt katkıları yok, hem menzil düştü hemde motor gürültülü çalışıyor. ben bu yakıtı beğenmedim açıkçası, v-power dizele lafım yok, gtl harika zaten. ama hem shell hem bp yi uzunca süre test ettim.
bp ultimate diesel, bu mazot gerçekten menzili en uzun mazot. arabam menzil rekoru üstüne rekor kırmaya başladı, ve bp ye döndüm özel aracımda (toyota d4d).
BP,Shell çok alırdım son zamanlarda Opet'e dadandım.Bence mis gibi yakıt(eurodiesel).Bu arada araba gitmiyor,çekişten düştü,biraz titretiyor hiç bir anlam ifade etmiyor,tamamen subjektif ifadeler bunlar.
Ayrıca mazot zaten astronomik olmuş neredeyse 4 lira bir de ultraforce,gtl bilmem ne nasıl alıcaksın onu da anlamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
Orijinalden alıntı: orthosis
maşallah sizlere gıpta ediyorum arkadaşlar. ben yediğime içtiğime sizin araçlarınızın yakıtlarında gösterdiğiniz itinayı gösteremiyorum. sekiz yıldır aracım var heryerden yakıt almışımdır fakat bi fark görememişimdir. bu petrol denen meretin zaten ülkemizde zırnığı bile yok, külli zarar hiç olmazsa ülkeme bir kaç kuruş fazla para kalır diye opetten alıyorum. 200 yapan aracım 210 yapsın yinde yabancı markalardan zaruret harici yakıt almam.
Po cogu turk ondan niye degilde opetten Aliyorsunuz
Petrol Ofisi artık Doğan Grubu'na ait değil. OMV adlı Avusturyalı enerji devi tüm hisseleri satın aldı :/
Shell'in akaryakıtının tadına bakan bir daha vazgeçemez
2006 yılından beri Shell kullanıyoruz. Shell iyidir, güzeldir, bağlayıcıdır.
full den daha ucuza vermiyorsa shell değmez...
değmez kesinlikle...
Shell fuelsave kesinlikle aracı çekişten düşürüyor. Ses hissedilir derece artıyor. Opetle PO arasında fark görmedim ama PO nun son 3 aydır aldığım yakıtı sıkıntılı gibi geldi. Shell GTL i hiç denemedim. Bir ay kadar da onu deniyeyim bari...
ayda 2000 2500 litre mazot kullanıyoruz 2008 yılında sadece opetten yakıt alıyorduk 2009 yılına kadarda aldık sonra yakıt aldığımız istasyon kapandı yerine istasyon açılmadı gayet memnunduk opetten
sonra 2009 yılında bp yakıt aldık ondanda çok memnunduk
birgün işyerine bir satış temsilcisi geldi ayda şu kadar yakıt alırsanız 1 yılda tahüt veririseniz bize bütün araçlarınızın lastiklerini değiştiririz dedi goood year lastik bizde kabul ettik
TOTAL bu istasyon 2 yıldır alıyoruz şimdiye kadar bir sorun yaşaamadım özelikle yeni total excelum süper bir yakıt herkese tavsiye ederim
benim aracım ise symbol 2009 model 1.5 dcı bende günde 100 km yol yapıyorum
opetin yeni yakıtını kullandım hiç memnun kaldım aracımda görülen sıkıntılar
1) araç resmen çekişten düştü 2)motor daha sesli çalışmaya başladı 3)benim için en önemlisi daha az km yol yaptım 4)opetten bir daha ASLA YAKIT ALMAM
daha sonra po vmax kullanmaya başladım çok memnun kaldım onuda tavsiye ederim
sıralamam hep şu şekilde 1)total excelum 2)po vmax 3)bp ultimet
birde daha kismet olmadı ama denk gelirse kesin deniycem lukoil
Bende tam tersi söz konusu
Opetin önceki yakıtı çok kötü idi setan sayısı düşük ve ilk çalıştırmada Po ile arasında büyük fark vardı.Şu anki yakıtları fena değil alt devirlerde yakıt iyi yanıyor.Yalnız fazla performans beklememek lazım. Total Excellium çok beğendiğim bir üründü.Yalnız temmuz itibari ile yeni geliştirilen versiyonu hiç beğenmedim.Bir müddet kullandım ve performans anlamında yeni versiyonda ciddi düşüş var.Artık Totalden almıyorum. Po gayet güzel ancak bulunduğum yerde katkılı Bp 3.99 Total 3.95 iken Po 4.01 Yani Po nun yakıtı biraz tuzlu artık. En iyisi Lukoil de 3.85 lira olan yakıtı Yüzde 3 indirimle almak. Bu arada şimdiye kadar yakıt kaynaklı iki sorun yaşadım ikiside Shell de oldu.Firmadan ziyade istasyon sahibide çok önemli
Full Garanti Kartı aldım bugün.
İndirimle 50 TL'ye 12 litre'den fazla Benzin aldım. Tavsiye ederim.