çoğu shell bayisi, çoğu opetten iyi ama önemli olan senin hangi shell'den alacağın.
Bende Total Excellium kullanıyorum çok memnunum
Shell FuelSave Diesel
Maksimum 10 ppm kükürt seviyesine sahip bir yakıt olup (düşük kükürtlü) eski veya yeni teknoloji her tür dizel araç için uygundur. Binek araç, ticari araç, ağır vasıta her tür dizel araçta kullanılabilir. Türk Standartları Enstitüsünün TS EN 590 standardına uygun bir yakıt olup Euro 2,3,4 ve 5 normundaki tüm motor tipleri için uygundur.
FuelSave Diesel (Motorin) (TL/Lt)::::::3,88
Shell V-Power Diesel
Shell V-Power Diesel, günümüz Diesel sürücüsüne motorunun daha fazla güç üretip kilometre göstergesi ilerledikçe o gücü üretmeye devam etmek üzere tasarlanmış özel bir yakıt seçme fırsatı sunuyor. Hassas yakıt enjeksiyon ekipmanını sürekli temizlemek üzere formüle edildiğinden motorunuzun en iyi performansını sunmasına yardımcı oluyor. Shell V-Power Diesel dünya çapında piyasaya sürüldüğünden beri müşteriler nezdinde büyük bir başarı elde etti. VP Diesel (Motorin) (TL/Lt::::::::::::::4,00
Shell V-Power Diesel +GTL Teknolojisi
Dizel araçların yakıt enjeksiyon sistemlerinde zamanla çeşitli tortular birikir. Bu tortular motorun gücünü düşürür. Aracınızdan yüksek performans elde etmek için, motorunuzun bu önemli parçalarının çok iyi korunması şarttır. Yeni Shell V-Power Diesel +GTL Teknolojisi, Gazdan Yakıta (Gas to Liquids) adı verilen özel bir katkı içerir. Shell tarafından geliştirilen ve doğalgazdan sentetize edilerek üretilen bu yakıt çok özel bir saflığa sahiptir. Yeni Shell V-Power Diesel +GTL Teknolojisi benim aracıma uygun mu? Evet. Tüm dizel araçlar bu benzersiz teknolojiden faydalanabilir. VP Diesel +GTL (Motorin) (TL/Lt)::::::4,19
Offf sanki rocket bilim ile uğraşıyon Shell in sistemine kaydettir aracını, duruma göre keyfine göre shell yada opet alırsın
Son zamanlarda genelde Shell'den yakıt alıyorum.
Shell yakıtları serttir ve titreşimli çalıştırır, opet ten memnun olana pek rastlamadım. Şuan total excellium euro dizel kullanıyorum(daha önce uzun süre shell v-power kullandım). Çok yumuşak ve sessiz bir yakıt, fakat performans açısından shell den geride. Shell biraz daha işin performans boyutuna eğiliyor. Şuan için tercihimi sessizlik ve daha az titreşimden yana kullanıyorum; ama Fransız olması her an fikrimi değiştirtebilir. (aracım focus tdci ghia)
''BRITISH PETROL'' nam-ı diğer BP den alıyorum benzini. BP hakkında yorumlarınız nelerdir? bulunduğum yerde shell baya bi uzak bana bp tam aksine çok yakın.
quote:
Orijinalden alıntı: North Korea
Offf sanki rocket bilim ile uğraşıyon Shell in sistemine kaydettir aracını, duruma göre keyfine göre shell yada opet alırsın
Bu arkadas ceza falanmi aldi ::)))
Aracıma hep shellden yakıt alıyorum. Üreticide bunu tavsiye ediyor zaten. Daha önce 1 -2 defa opetten aldım fakat motorun sesi değişti. Çok titreşimli ve sesli çalışıyordu. Performans düşmüştü. Shelle geçtiğimden beri hiç sorun yok Allah'a şükür
"benzini shellden,akılı kelden alacaksın"
Ben senin yerinde olsam kafa yormam kırsal motorin alırım.
HOCAM % 100 DEĞER ...
Ben shell euro diesel kullanıyordum . yeni çıkan gtl denedim gayet güzel yokuşta araçta boğulma sesi yok motor sesi ince alırken sordum yetkiliye ince yakıt dedi araçta en ufak bir zarar vermez dedi biraz pahalı euro diesele göre daha fazla yakar ama aracıda korur hakkını verir + performans yakıtı dedi denedim ve araç daha rahat hızlanmaya başladı Tavsiye ederim opetde kullandım ama yokuşta boğulma ğırıltılı ses vardı ...
benzini opetten alıyorum memnunum.
Opet ten shell e geç shell in kalitesini fark edersin
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Merhaba Arkadaşlar.
Çalıştığım şirket SHELL ile anlaşmış. Bundan sonra arabalarımız SHELL den doldurulacak. Ucuz yakıt alacağız. İndirim miktarı belli olmadı henüz. Görüşme devam ediyor. Ben sürekli OPET'ten alıyorum. Bir kaç kuruş ucuz yakıt için OPET'ten SHELL'e geçmeye değer mi. ne dersiniz.
Araba diesel. Bir de bu SHELL'in benzini neden piyasaya göre pahalı. Artısı ne ola ki. OPET'te devam mı edeyim. OPET daha fazla yol yaptırmaya başladı gibi geliyor bana.
Kesinlikle tartışma başlatmak istemiyorum. Arabanı sisteme kaydettir. SHELL yetkililerine plakanı verelim. ucuz yakıt al dediler. O yüzden çtım bu konuyu.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Cuma'ya gidiyorum. Görüşürüz.
garantisi devam eden fiat aracınız yoksa, ki sanıyorum logan kullanıyorsunuz. ve daha ucuz olacaksa shelle geçmeniz daha mantıklı geldi bana.
arabayı bayıden alır almaz shell kullandım.sadece 2 defa opetten aldım.shell ın bana daha fazla km yaptırdıgına ınanıyorum.
arkadaşlar istasyondan istasyona değişir mi bilmiyorum fakat 1.6tdci 110hp focus2 aracımda yaptığım yakıt testlerinde;
-opet yakıtlarında güç düşüşü ve menzil azlığını gördüm -shell v-power yakıtında motor gayet atik ve güçlü aynı zamanda yakıt tüketimi opete göre daha iyiydi -shell gtl+ dieselde ise tamamen aracın gücünü altımda hissettim alt-üst devirlerin hepsinde araç hiç güç kaybetmiyordu fakat tüketim olarak herhalde gücün de verdiği etkiyle bastığımız için nispeten biraz daha fazla yaktı. -bp yakıtlarında su çıktı, kışın mazot filtresinin içinde su donduğu için filtreyi sıfırıyla değiştirmek zorunda kaldık. performans ve tüketim olarak ölçüm yapmaya bile gerek kalmadı yakıtı boşalttırdık.
Arkadaşlar tecrübem pek yok daha yeni sürücüyüm sürücüyüm demek bile sürücülere haksızlık olur
Ama şöyle bir fark hissettim ilk benzinimi opettan aldım daha doğrusu aldılar.
Daha sonra 2. kez benzin doldurmak için opet aradım (bana opeti önerdiler thy bile opet kullanıyormuş dediler) neyse bulmadım
BP buldum ordan aldım ama sanki araba'nın performansı düştü yani ömrümde 2 kere benzin doldurmuş birinin bunu söylemesi sizlere komik gelebilir psikolojikmi yoksa gerçekten bp kötümü?
Yorumları okuyorum shell'i çok önerdiler bulursam shell istasyonu oradan doldurup denemek istiyorum.
sizce bp kötümü bunu merak ediyorum.
DİZEL ARAÇ KULLANIYORUM CADDY 2012 TDI.
Arkadaşlar çorbada benimde tuzum olsun. Benim Kocaeli körfez rafinerisinde çalışan bir tanıdığım Türkiyeye Cezayirden gelen yakıtı PO-OPET-SHELL-BP-TOTAL gibi köklü büyük firmalar kullanırmış. Kalitelidir ama hepsi aynı yakıtı kulllanır ve aralarında hiç bir fark yokmuş. Hepsi kendi depolarına çeker yakıtı. Tüpraş burada aracı olarak yıllık alacağı komisyonuna bakar. Çünkü Tüpraş ithalatçı konumundadır. Birde Rusyadan gelen kükürt oranı yüksek akaryakıt varmış. Ucuzdur fakat uzun vadede arcınıza zarir verir. Bunlarda Milanpetrol-Lukoil-Turkuaz-Starpet-vs.. sağda solda kalmış akaryakıt istasyonlarıymış. ben onun yalancısıyım
2 yıldır sadece shell kullandım bir problem sorun yaşamadım. Diğerleri belki daha iyidir ama denemedim için bilmiyorum.