Şimdi Ara

OPET'ten SHELL'e geçmeye değer mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
61.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinde sheel dizelde total tavsiye edebilirim.

Orijinalden alıntı: Anro

HOCAM % 100 DEĞER ...

Ben shell euro diesel kullanıyordum . yeni çıkan gtl denedim gayet güzel yokuşta araçta boğulma sesi yok motor sesi ince alırken sordum yetkiliye ince yakıt dedi araçta en ufak bir zarar vermez dedi biraz pahalı euro diesele göre daha fazla yakar ama aracıda korur hakkını verir + performans yakıtı dedi denedim ve araç daha rahat hızlanmaya başladı Tavsiye ederim opetde kullandım ama yokuşta boğulma ğırıltılı ses vardı ...

Kusura bakmazsan birkaç şey yazmak istiyorum bu mesajınla ilgili:

Önceki birkaç mesajında da daha ehliyetin olmadığı halde "40 yıllık şoför" gibi yazıyor olmandan rahatsızlık duymuştum ama bu mesajında nirvanaya ulaşmışsın resmen.

Noktalama işaretleri ve imla kuralları mevcut olmayan yukarıdaki mesajında 6 ayrı bölüm mevcut.

Bunların hepsi senin ifadelerin:

1. Ben shell euro diesel kullanıyordum
    2. Yeni çıkan gtl denedim (gayet güzel yokuşta araçta boğulma sesi yok motor sesi ince)
    3. Alırken sordum (yetkiliye ince yakıt dedi araçta en ufak bir zarar vermez dedi biraz pahalı euro diesele göre daha fazla yakar ama aracıda korur hakkını verir + performans yakıtı dedi)
    4. Denedim ve araç daha rahat hızlanmaya başladı
    5. Tavsiye ederim
    6. opetde kullandım (ama yokuşta boğulma ğırıltılı ses vardı)

Ben yaptım, ben ettim, ben sordum, ben denedim, ben kullandım...

- Bu mesajını 16-17 yaşlarındayken yazdığına göre bu kadar deneyimi hangi güzergahta araç kullanarak kazandın?
    - Bu farklı yakıtları ne kadar kilometre boyunca kullanıp aralarındaki farkları gözlemleyebildin?
    - Trafikte ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yemişliğin var mıdır?
    - Hem ehliyetsiz olup hem de "40 yıllık şoför" gibi yazmak hiç rahatsız etmiyor mu?

Ard niyetli olmadığını, içi yaşama sevinci dolu otomobil sevdalısı genç bir forumdaşımız olduğunu başka mesajlarından gözlemledim ama yukarıdaki mesajın tarzındaki yazılar bana şekil olarak doğru gelmiyor bir türlü.

Hepimiz genç olduk, hepimiz benzer dönemden geçtik ama bu mesajın karşısında cidden şaştım.

Kırdıysam kusuruma bakma.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• akli kelden, benzini shellden...

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Mesajım üzerinden neredeyse 1.5 sene geçmiş. O zaman hiç yazım kuralları hakkında olumlu tarafım yoktu bunu kabul ediyorum. Ama şimdi pek öyle olmadığını zannediyorum hatta o zamanlar Bold tipi yazı bile kullanmıyormuşum.

Ben bu forumda asla bu tarz mesajlar yazmadım. Ben hiçbir aracı kullanarak test ettiğimi öne sürmedim. Sonra hiç Yol tutuşu ile ilgili bir söz sarf etmedim. Arabaların kalitesi ve bilgileri ile hep konuda yer aldım. Bence bu sizi etkileyen bir faktör.

O sıraladığın ifadeleri hep kendi dilimle ifade ettim bu doğru ama benim zaten yaşımı bilen biliyordu. Sanırım tek hatam kendim kullanıyormuşum gibi sürmemdi. Buradaki insanlar artık tanıdı zaten yani yaş konusuna fazla takılmanın anlamı yok hayırlısı ile seneye ehliyet'i elime aldığım zaman daha iç detaylı yorumlar ile yorumlarımı yaparım.

Bu yorumları kendi aracımız ile babamın ve abimin kullanımları ile onların söyleyişini aktardım. Özellikle babam bu konuda çok anlatıcıdır.

Yani 1.5 sene önce yazdıklarıma baktığım zaman bende ara sıra rahatsız oluyorum.

Asla kırma söz konusu değil.

İYİ FORUMLAR...

• Opetten şaşmam. Kendi evim gibi wc leri var adamların yakıtındada hiçbir eksik görmedim aksine lpg ye yakıt alırken aygazdan şaşmadıgımızdan opet evimiz oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://forum.donanimhaber.com/m_120313202/links_1/tm.htm
  • UMUTKIRKOCA U kullanıcısına yanıt
    Shell in nitrosu herzaman daha az götürür. Bu değişmez

Bide total deneyin daha fazla gittiğini
    Göreceksin

bayılıyorum bu huyuma güzel olmadı mı ama.. =)
  • Valla nerede ucuz ve gözümün tuttuğu istasyon varsa alırım. Bugüne kadarda yakıttan dolayı tek bir istisna haricinde en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Tek sıkıntıyı bundan 6-7 yıl önce kula strdeki shellden aldığım benzinde yaşamıştım. İzmire varasıya kadar motorun resmen canı çıktı.Kesin su yada başka bir hile vardı. O günden sonrada mecbur kalmadıkça shelle adım dahi atmıyorum. Anadoluda öyle istasyonlardan yakıt aldımki piyasaya göre 50-60 kuruş aşağıda. Opetin yada Totalin benzininden farkı yok. Hepsi aynı rafineriden çekiyor yakıtı. Birisi isimini satıyor diğeri yakıtı fark bu. Önemli olan istasyondur.

• Ilk başlarda shell den alırdım bi baktım diğer markadan aynı miktarda yakit alınca daha fazla km gidiyorum shelli bıraktım.Uzun süre opetten aldım enjektörler tıkandı,1 senedir bp den aliyorum bi sıkıntı yok şimdilik

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Ilk başlarda shell den alırdım bi baktım diğer markadan aynı miktarda yakit alınca daha fazla km gidiyorum shelli bıraktım.Uzun süre opetten aldım enjektörler tıkandı,1 senedir bp den aliyorum bi sıkıntı yok şimdilik

ben uzun süredir ucuz yakıt aldım, arabada bazı problemler oluştu,gaz kesme,yığılma gibi,,, turbo revizyonundan,selenoid valf,hava akışmetresine kadar değişti, gaza basmaya korkar oldum,çünkü arabayı sıkıştırdığımda her an gaz kesip yığılma yapma riski vardı ,,, son zamanlarda 3-4 kere bp den fullettim arabanın gidişi değişti,ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırıyım yığılma yapmıyor ,, bunları uzun uzun yazmamın sebebi ucuz mazotla markalı mazotun aynı rafineriden çıktığı için aynı kalitede olduğunu zannetmiş olmam,,, eminim benim gibi başka insanlarda vardır,aynı değil arkadaşlar haberiniz olsun ,,, bundan sonra bp diyorum, olmazsa shell ama asla ucuz mazot değil

• 31.000 km ayni Opet istasyonundan benzinimi doldurdum, son bir kac depoda aracin cekisinde cok belirgin olmasa da bir dusme gozlemlemistim. Dun Shell V-Power Nitro ile doldurdum depoyu ilk gaz tepkilerinde ki farki hissettim. Yol bilgisayarinda da menzil artisi gozlemledim(dusus bekliyordum) yaklasik 150 km yol yaptim su an icin memnun kaldim.

Her istasyon ayni degildir belki ama istasyonunu degistirmeyi dusunenler icin belki yardimci olur.

aracınız benzinli mi hocam ? Fakat nitro kullanıp menzil artışı görmeniz biraz ilginç olmuş. Total-bp-po-shell kullandım ve en uzun menzili shell fuelsave, en kısa menzili de shell nitro'da gördüm.
    Evet hocam aracim benzinli, bende sasirdim menzil artisina fakat kayda deger bir fark yok (20 km) benim icin onemli olan performansi cunku aracima yazilim vs dusunmeye bile baslamistim ama simdi gayet memnunum.

• 2 buçuk senedir opetten ve aynı istasyondan benzin & motorin alıyorum, bir yamugunu görmedim. Arada diğer firmaları, bilhassa shelli denedim. Motor sesini çok farketmemekle birlikte menzilin azaldığını çok net olarak hissettim.

• 20.000 kmdir opel corsa d dizel kullanıyorum. evin 300 metre ilersinde opet var diye oradan alıyorum sürekli. bir sorun yaşamadım. 1-2 sefer shellden aldım sadece. Kayda değer bir fark hissetmedim. Arkadaşlar motor daha sessiz çalışıyor daha titreşimsiz çalışıyor demiş ama ben hissetmedim öyle bir şey.

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • Benzin için durum ne bilmiyorum ama 4 yıl kadar önce dizel Clio kullanırken genelde Shell'den alırdım yakıtı. Özellikle V Power Diesel alırdım. Üç depoda bir falan da GTL alırdım. Bir kez meraktan PO'dan aldım çekiş belki çok ufak bir şekilde düştü ama Shell'e göre bariz bir şekilde menzilim artmıştı. O bir seferlik deneyimden sonra hep PO'dan almaya başlamıştım. Şimdi yine hiç şaşmadan Shell'den alıyorum hatta Shell'in kendi işlettiği istasyonlarından almaya özen gösteriyorum. Ama BP'nin yakıtını da merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 28 Mayıs 2017; 0:20:13 >

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Shell in nitrosu herzaman daha az götürür. Bu değişmez

Bide total deneyin daha fazla gittiğini
    Göreceksin

Aksine benzinde Nitro ile 6.4 litrelik uzun yol tüketimini yakaladık. Normalde 8 litreden aşağı inmez.

Burada istasyondan istasyona çok değişiyor.

Bu istasyonun olduğu Shell'in yakıtına TR'deki en kaliteli yakıt derim. Temden geçeceksem önceden depodaki yakıt miktarını azaltıp fullüyorum. Performans artışı ve ekonomi artışı motoru çalıştırdığım anda belli ediyor. (Çok yakıt seçiyoruz, vedat milor sanki )

Uzun yoldaki ufak Shell'lerin özellikle nitrolarının adı nitro. Kendisi fuel save. Ve yakıtları da genel olarak kötü.

Opet'in benzini öldürmez ama süründürür misali, performans yukarıdaki Shell'in nitrosuna göre daha az, tüketim biraz daha fazla ama her yerde standart. İstasyonlar arasında neredeyse fark yok gibi birşey. Kenardaki shell'lerden bir tık daha iyi diyebiliriz

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.