< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
operatörlerin internetini kullanirken dikkat edin.

-
-
Herifler seyyar baz istasyonu kurup milletin hassas bilgilerini Çin'e yollayıp bu arada dolandırıcılık da yapıyorlarmış, maşallah. Casusluk filan da vardır tabii. Tam bir win-win dolandırıcılığı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani ben bu yüzden çince reklamlar alıyormuşum .
Sosyal kredim kaça düştü acep.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu durum bence cookie'lerle alakalı. sosyal mecrada insanın önüne o kadar çok video geliyor ki, bugün çinli isen yarın japon, diğer gün kanadalı isen öbür günde senegalli olabiliyorsun.
bu algoritma ile alakalı bence.
-
Çinliyi bilmem de biri bana şunu anlatsın. Evde oturmuşum uydudan kanallara bakıyorum kıbrıs kanalları var film yayınlıyor açmışım izliyorum.
Telefondan hiçbir şekilde kıbrısla ilgili birşey aramadım. Hiç araştırmadım ancak facebooka girdim kıbrısla ilgili otel, market sürekli reklam. Ne alaka? Bunlar var ya telefonun durduğu yerde bile dinliyorlar.
-
valla o benim de başıma geliyor. sebebini ben de bulamadım. bunlar zihnimizi okuyor sanırım.
-
Telefonlar durduğu yerde ses kayıt cihazı gibi mi çalışıyor? Zihin okuma kısmında da haklısın. Bazen düşündüklerimde telefonda karşıma çıkıyor buna inanmak istemiyorum ama olabilir.
-
Biraz zorlamayla belki tesadüf şeklinde açıklanabilir havalar düzeldi ucuz tatil dönemi vs
Belki 3-5 sene öncesi , benim katlanır merdiveni yengeme vermiştim işte kullanmıyorsa perde yıkayacağım , lazım mı değil mi ona göre yıkayayım diye aradım. Net hatırlamasamda belki anında belki akşamına telefonda devamlı merdiven reklamları vardı :D
Samsung tv lerde bir ara ortam dinlemesi yapıldığı yazıldı hatta kabulda edilmiş olabilir. ( sesli komut açık olduğunda olmalı )
Büyük ihtimal telefondaki mikrofon izni verdiğimiz bir çok uygulama kelime kökenli dinleme yapıyor.
-
Tamam ama sen telefonda konuşmuşun. Ben hiç konuşmadan böyle şeyler karşıma çıkıyor. Hatta arkadaşlarımla karşılıklı konuştuğum şeylerle ilgili reklamlarda çıkıyor.
Bence hiç konuşmasak, yazmasak bile telefonun yanımızda olması yetiyor. Durduğu yerden dinliyor olmalı. Ayrıca karşıma çıkan reklam kıbrısta otel değil marketti. Oranın televizyonunu izliyorum diye dinleyip analiz yapmış olabilirler. Komplo teorisi gibi geliyor ama yapmayacakları iş değil. Ayrıca izin verip vermeme bence hikaye. İzin vermesek bile telefon işini yapıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X