Şimdi Ara

ttnet ortak internet kullanımı nasıl tespit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ttnet ortak internet kullanımı nasıl tespit ediyor?
    eve gelen ttnet yetkili servis ekibi ortak kullanımı fark etmiyor mu?
    cezadan, yaptırımdan bahsediyoruz da hiç boyle bi cezaya şahit olan var mı?
    50 gb adil kullanım kotası uygulaması binevi boyle kullanıma göz yummak mıdır?
    ''kablo saklama, ekip gelince swich i ortadan kaldırma ...vb'' gibi basit önlemler ne derece etkili?

• Ortak internet kullanmak suçtur , he nasıl suçtur dersen şöyleki o bağlattığın internet bireysel müşterilere satılıyor ve sen onu ticari amaçla kullanıyorsun tespit edilmesi halinde üzerine kayıtlı hattın iptali , sözleşmenin tek taraflı feshi (türk telekom tarafından) ve cezai bedelin ödenmesi şartları getirilir. Ayrıca ismin ve tc kimlik numaran kara listeye alındığı için daha sonrasında da adsl ve telefon müşterisi olamazsın. Ek olarak kanuni yaptırımlarda uygulanabilir.

Dini açıdan ise bu haramdır , Satan firma onu sana satıyor sen ticarete döküp firmayı dolandırıyorsun , dolandırıcılık ve hırsızlık dinimizcede suçtur ve tespit edildiğinde yukarıda yazdıklarım geçerlidir.

8mbit veremediği halde 8mbit parası alan bir firmadan söz ediyoruz. Onların yediği kul hakkı öteki tarafda kendilerine mislice ödetilicek , insanları soymak , kullanılmayan telefondan aylık sabit ücret almak ne demek ? Ülkemizde btk üzerinden şikayetlerimizi iletiyoruz ancak halen indirimler gelmiş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 11 Aralık 2012; 18:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Dini açıdan ise bu haramdır , Satan firma onu sana satıyor sen ticarete döküp firmayı dolandırıyorsun , dolandırıcılık ve hırsızlık dinimizcede suçtur ve tespit edildiğinde yukarıda yazdıklarım geçerlidir.

çok merak ettim ya ttnetin zamları fiyat politikası a.k.k olayı dinimizce nedir ömür boyu cehennemlik mi cezası
    ?
  • tespit edemezler, böyle bir suçlamayla karşılaştığınızda ciddiye almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

quote:

çok merak ettim ya ttnetin zamları fiyat politikası a.k.k olayı dinimizce nedir ömür boyu cehennemlik mi cezası
    ?

Hocam tabiki haklısınız , 8mbit veremediği halde 8mbit parası alan bir firmadan söz ediyoruz. Onların yediği kul hakkı öteki tarafda kendilerine mislice ödetilicek , insanları soymak , kullanılmayan telefondan aylık sabit ücret almak ne demek ? Ülkemizde btk üzerinden şikayetlerimizi iletiyoruz ancak halen indirimler gelmiş değil.

• öyle bişey yok istediğin kadar kişiyle paylaşabilirsin bu konu çokkk konuşuldu...Tüm mahalleye bile dağıtabilirsin ticari olmamak kaydıyla para almaya kalkarsan suçlu olursun hem etik değildir bir iki komşun ile birlikte ortak öde yine bişey olmaz ...
    ben 4 senedir dağıtıyorum mesela yakınımda üniv.kampüsü,yurtlar felan var indirme yapmam gereken bişey olmadığı zaman belirli saatlerde açıyorum şifresiz dağıtıyorum balkonda kendi antenim var :) kullanan kişilerde 100 üzeri hepside mobil cepten giriyor :D akk olmasaydı seni suçlarlardı ama yine haklı çıkarsın her türlü ama akk olunca suçlayamıyorlar buna kendi kazdıkları kuyuyuya kendileri düşmek deniyor :))
    hatta bunu müşteri hizmetleriyle bir görüşmemde bile söyledim üniversiteye dağıtıyorum dedim :)) hiç bişey yapamazlar sen hakkını koruyamassan ezenin çok olur :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 11 Aralık 2012; 19:00:23 >
  • yalnız internetiniz üzerinden yasa dışı işler yapanın sorumlulugu hat sahibine kalır, bunuda dikkate alın. birisi çocuk p.ornusu yükler internete, hat sizin üzerinize olunca suçlu konuma düşersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ortak internet kullanmak suçtur , he nasıl suçtur dersen şöyleki o bağlattığın internet bireysel müşterilere satılıyor ve sen onu ticari amaçla kullanıyorsun tespit edilmesi halinde üzerine kayıtlı hattın iptali , sözleşmenin tek taraflı feshi (türk telekom tarafından) ve cezai bedelin ödenmesi şartları getirilir. Ayrıca ismin ve tc kimlik numaran kara listeye alındığı için daha sonrasında da adsl ve telefon müşterisi olamazsın. Ek olarak kanuni yaptırımlarda uygulanabilir.

8mbit veremediği halde 8mbit parası alan bir firmadan söz ediyoruz. Onların yediği kul hakkı öteki tarafda kendilerine mislice ödetilicek , insanları soymak , kullanılmayan telefondan aylık sabit ücret almak ne demek ? Ülkemizde btk üzerinden şikayetlerimizi iletiyoruz ancak halen indirimler gelmiş değil.

telekom çalışanlarına neti bedava yaptı.hemde 5 gb.bunu duydunuz mu?
    bazı arkadaşlar burdaki alicenzigz oyununu göremiyecekler,tabi telekom çalışanı değillerse.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeuntfor

tespit edemezler, böyle bir suçlamayla karşılaştığınızda ciddiye almayın.

evet doğru kablolara ''ortak ağ kurup komşumla oyun oynuyorum'' dersin... ama ttnet sistem üzerinden 'bir modeme kaç pc bağlı olduğunu ve herbir pc nin ne kadar download yaptığını' görebiliyormuş diye duydum...

herkese soruyorum:
    ÇEVRENİZDE HİÇ BOYLE Bİ OLAYLA KARŞILAŞTINIZ MI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Ortak internet kullanmak suçtur , he nasıl suçtur dersen şöyleki o bağlattığın internet bireysel müşterilere satılıyor ve sen onu ticari amaçla kullanıyorsun tespit edilmesi halinde üzerine kayıtlı hattın iptali , sözleşmenin tek taraflı feshi (türk telekom tarafından) ve cezai bedelin ödenmesi şartları getirilir. Ayrıca ismin ve tc kimlik numaran kara listeye alındığı için daha sonrasında da adsl ve telefon müşterisi olamazsın. Ek olarak kanuni yaptırımlarda uygulanabilir.

bazı arkadaşlar burdaki alicenzigz oyununu göremiyecekler,tabi telekom çalışanı değillerse.

avrupada 1Mpts sınırsız internet fiyatları... bayağı eski bi kaynak ama aşağı yukarı şuan da aynıdır die tahmin ediyorum...
    türk telekom bu ne :? ? .:d
    1 -------- Sweden ------------ £ 0.32
    2 -------- France ------------- £ 0.83
    3 -------- Finland ------------- £ 1.41
    4 -------- Italy --------------- £ 1.71
    5 -------- Norway ------------ £ 2.05
    6 -------- Holland ------------ £ 2.19
    7 -------- Denmark ----------- £ 2.50
    8 -------- Iceland ------------ £ 2.54
    9 -------- Germany ----------- £ 2.64
    10 -------- Austria ----------- £ 3.04
    11 -------- Belgium ----------- £ 3.40
    12 -------- UK --------------- £ 5.60
    13 -------- Portugal ---------- £ 5.84
    14 -------- Spain ------------ £ 6.33
    15 -------- Poland ----------- £ 6.60
    16 -------- Ireland ----------- £ 7.02
    17 -------- Luxembourg ------ £ 9.39
    18 -------- Switzerland ------ £ 11.03
    19 -------- Czech Rep. ------ £ 12.25
    20 -------- Greece ---------- £ 16.86
    21 -------- Hungary --------- £ 24.48
    22 -------- Slovakia --------- £ 25.48
    23 -------- Turkey ---------- £ 38.32

• quote:

Orijinalden alıntı: bizdenkaçmaz01

herkese soruyorum:
    ÇEVRENİZDE HİÇ BOYLE Bİ OLAYLA KARŞILAŞTINIZ MI?

ben hiç karşılaşmadım.ama şöyle konular var incele istersen:

http://forum.donanimhaber.com/m_43891189/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_45393694/tm.htm

özellikle bu >http://forum.donanimhaber.com/m_60653446/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: bizdenkaçmaz01

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

avrupada 1Mpts sınırsız internet fiyatları... bayağı eski bi kaynak ama aşağı yukarı şuan da aynıdır die tahmin ediyorum...
    türk telekom bu ne :? ? .:d
    1 -------- Sweden ------------ £ 0.32
    2 -------- France ------------- £ 0.83
    3 -------- Finland ------------- £ 1.41
    4 -------- Italy --------------- £ 1.71
    5 -------- Norway ------------ £ 2.05
    6 -------- Holland ------------ £ 2.19
    7 -------- Denmark ----------- £ 2.50
    8 -------- Iceland ------------ £ 2.54
    9 -------- Germany ----------- £ 2.64
    10 -------- Austria ----------- £ 3.04
    11 -------- Belgium ----------- £ 3.40
    12 -------- UK --------------- £ 5.60
    13 -------- Portugal ---------- £ 5.84
    14 -------- Spain ------------ £ 6.33
    15 -------- Poland ----------- £ 6.60
    16 -------- Ireland ----------- £ 7.02
    17 -------- Luxembourg ------ £ 9.39
    18 -------- Switzerland ------ £ 11.03
    19 -------- Czech Rep. ------ £ 12.25
    20 -------- Greece ---------- £ 16.86
    21 -------- Hungary --------- £ 24.48
    22 -------- Slovakia --------- £ 25.48
    23 -------- Turkey ---------- £ 38.32

isvçde almayanı dövüyoalr galiba

• bende yukarıdaki komşuyla ortak kullanmya başladım daha yeni çocuk laptop almış ve wireless ile bağlanıyor faturayı ortak ödeyelim dedi bende tamam dedim şimdi bu kul hakkına girermi giriyorsa geri iptal ediyim???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolasx

bende yukarıdaki komşuyla ortak kullanmya başladım daha yeni çocuk laptop almış ve wireless ile bağlanıyor faturayı ortak ödeyelim dedi bende tamam dedim şimdi bu kul hakkına girermi giriyorsa geri iptal ediyim???

• quote:

quote:

bende yukarıdaki komşuyla ortak kullanmya başladım daha yeni çocuk laptop almış ve wireless ile bağlanıyor faturayı ortak ödeyelim dedi bende tamam dedim şimdi bu kul hakkına girermi giriyorsa geri iptal ediyim???

neden güldün aga :)
  • quote:

quote:

quote:

Senin bileceğin iş hocam , istersen ortak kullanmak istemiyorum de şifreyi değiştir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senin bileceğin iş hocam , istersen ortak kullanmak istemiyorum de şifreyi değiştir.

hocam kul hakkına giripte öte tarafta cayır cayır yanmayalım en iyisi öle yapmak sağolasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam kul hakkına giripte öte tarafta cayır cayır yanmayalım en iyisi öle yapmak sağolasın

Sen bilirsin , yukarıdaki mesajımda gerekçeleri ile açıkladım karar senin.

• 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu MADDE 60:

(4) Elektronik haberleşme hizmeti sunan bir işletmeci ile abonelik sözleşmesi yapan gerçek ve tüzel kişiler faaliyetlerinin gereği olarak aldıkları hizmeti üçüncü kişilere ücretli veya ücretsiz verebilir. Aboneler yararlandıkları hizmeti ticaret amacıyla üçüncü kişilere sunamazlar. Aksine davrananların abonelik sözleşmeleri iptal edilir.

http://www.mcks.gov.tr/files/5809.htm

Ticari olarak birisine satmadığınız sürece, paylaşım tamamen yasaldır. Satış yaparsanız, sadece abonelik iptal edilir. Ama tabiki ttnetin dava açma hakkı da var, ama tek bi kişi için aylarca mahkeme peşinde koşacağını sanmam.

• yakında tüm odalara ayrı abonelik oalcak derlerse şaırmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.