Şimdi Ara

Opeller eski opeller gibi sağlam mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden dedemin 2 tane opel arabası vardı 2 side vectra idi ve harika sağlamdı araçlar uzun yıllar kullandık yeni elden çıkardık. yeni opeller nasıl onlarda sağlam mı ?

• Merhaba , ben 61 yaşındayım ben 8 yaşında iken babam 1964 model Opel Record 1700 almıştı . Kaya gibi araba idi. 1967 senesinde almıştık 1990 yılında ben sattım. 1990-1998 yılları arası Reno 9 GTC kullandım. 1998 yılında Opel Astra GL aldım 2010 yılına kadar kullandım 130.000 km kullandım ve sattım. Şimdiki 2010 model Astra Sedan 111. Seri Enjoy aldım. Son aldığım arabayı inanırmısınız hiç beğenemedim. Kalite olarak 1998 yılı Astrayı arıyorum. 1998 yılı Astranın kaportası kalınlık olarak şimdikinden kat be kat daha iyi . Şimdiki arabayı 2 kere servisinde boya koruma yaptırdığım halde tavanında Vernik yanığı oluştu. Kilometrem 50.000 olduğu için motora yorum yapamayacağım.Saygılar.
    quote:

Orijinalden alıntı: gkozcan

Merhaba , ben 61 yaşındayım ben 8 yaşında iken babam 1964 model Opel Record 1700 almıştı . Kaya gibi araba idi. 1967 senesinde almıştık 1990 yılında ben sattım. 1990-1998 yılları arası Reno 9 GTC kullandım. 1998 yılında Opel Astra GL aldım 2010 yılına kadar kullandım 130.000 km kullandım ve sattım. Şimdiki 2010 model Astra Sedan 111. Seri Enjoy aldım. Son aldığım arabayı inanırmısınız hiç beğenemedim. Kalite olarak 1998 yılı Astrayı arıyorum. 1998 yılı Astranın kaportası kalınlık olarak şimdikinden kat be kat daha iyi . Şimdiki arabayı 2 kere servisinde boya koruma yaptırdığım halde tavanında Vernik yanığı oluştu. Kilometrem 50.000 olduğu için motora yorum yapamayacağım.Saygılar.
    Malzeme kalitesi konusunda haklısınız, zaten tüm firmaların amacı artık mümkün olduğunca dönüştürülmüş/dönüştürülebilir ürün kullanmak. Haliyle bu iç mekandaki kalite algısını düşürüyor ama kaporta konusunda durum böyle değil. Eski araçların dış sacları kalındı ama maalesef bir iskeletleri (Şasi) olmadığı veya düşük dayanımlı ürünlerden oluştuğu için kabin içindekileri koruma konusunda yetersizlerdi. Günümüz araçları şasiler üzerine inşa edildiği ve bu şasiler yüksek dayanıklı/sağlamlaştırılmış çeliklerden oluşturulduğu için kabin içini fizik kurallarının elverdiği ölçüde koruyorlar. Ama dış sacları yaya güvenliği ve darbe emici olmaları gerektiği için ince yapılıyor. Aslında şasiyi vücudumuzdaki iskelet gibi düşünürsek, dış sac kısmını da derimiz olarak ele alabiliriz.
  • Merhaba , ben 61 yaşındayım ben 8 yaşında iken babam 1964 model Opel Record 1700 almıştı . Kaya gibi araba idi. 1967 senesinde almıştık 1990 yılında ben sattım. 1990-1998 yılları arası Reno 9 GTC kullandım. 1998 yılında Opel Astra GL aldım 2010 yılına kadar kullandım 130.000 km kullandım ve sattım. Şimdiki 2010 model Astra Sedan 111. Seri Enjoy aldım. Son aldığım arabayı inanırmısınız hiç beğenemedim. Kalite olarak 1998 yılı Astrayı arıyorum. 1998 yılı Astranın kaportası kalınlık olarak şimdikinden kat be kat daha iyi . Şimdiki arabayı 2 kere servisinde boya koruma yaptırdığım halde tavanında Vernik yanığı oluştu. Kilometrem 50.000 olduğu için motora yorum yapamayacağım.Saygılar.
  • Hocam ben bildiklerim üzerinden konuşayım. Opel PSA grubuna satılmıştı en son ondan önce GM'de idi. Şuanki opeller nasıldır bilmiyorum ama gerek yeni araçlar olması gerek PSA bünyesinde bulunması bakımından sağlam diye bir yorumda bulunamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba , ben 61 yaşındayım ben 8 yaşında iken babam 1964 model Opel Record 1700 almıştı . Kaya gibi araba idi. 1967 senesinde almıştık 1990 yılında ben sattım. 1990-1998 yılları arası Reno 9 GTC kullandım. 1998 yılında Opel Astra GL aldım 2010 yılına kadar kullandım 130.000 km kullandım ve sattım. Şimdiki 2010 model Astra Sedan 111. Seri Enjoy aldım. Son aldığım arabayı inanırmısınız hiç beğenemedim. Kalite olarak 1998 yılı Astrayı arıyorum. 1998 yılı Astranın kaportası kalınlık olarak şimdikinden kat be kat daha iyi . Şimdiki arabayı 2 kere servisinde boya koruma yaptırdığım halde tavanında Vernik yanığı oluştu. Kilometrem 50.000 olduğu için motora yorum yapamayacağım.Saygılar.
    Sen rekord dan sonra çok zor şimdiki arabalar tuhaflar tek kullanımlık gazoz kapakları gibi 5-7 sene kullan at.
  • Sıfır olarak astra sedan 1.4 t tercih edilebilir bir araç. Tek sıkıntısı tüketim, o da lpg uyumu ile halloluyor.

Corsa otomatiklerde kullanılan şanzıman mükemmel, motor ise (psa 1.2) ilk zamanlarında sorun yaşatmış, yeni modellerde sorun yok dense de benim içime sinmiyor tam olarak.

• Değil tabii ki.
  • 2020 model Crossland X ile 700km birlikteliğimiz oldu opel amblemi olmasa opel demezdim heryerinden bir tıkırtı, yol sesi, biçimsiz ve Rahatsız koltuklar, mum ışığı gibi farlar daha önce bindiğim 2005vectra, Crossland'a göre kat be kat konforluydu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen ay yaşandı:

Araç 2016 1.4 t turbu asta

sorun:yağ pompası arızalanmış yağ pompalamadığı için motor gitti.masraf 13.500

Aracı aldık 2 gün sonra klima kompresörü pozuldu.Garantiden değiştii
  • Mercedesler bile eskisi gibi değil, yani toptan bir kalite düşmesi var opele has bir durum değil. Şirketlerin kar oranları şirketler için artık daha değerli

• Ekşi de bir yazı okudum Yeni Corsa ile ilgili. Durum baya vahim.

• yeni arabaların hemen hepsi geriye gitmiştir bazı konularda
    mesela 2006 model altea kullanmıştım 150 bin km kadar
    bir direksiyon simidi vardı , derisi aynı yılların audi a6 larından kötü değil muhtemelen iyiydi
    araba dökülmüyordu , bugün seat da aynı kalitenin devam ettiğini sanmıyorum ama iddia da etmiyorum bilmiyorum kullanmadım 5 yıldır
    5 yıldır opel kullanıyorum , 3 yıl astra J ( 115 bin km ) , 2 yıl insignia grand sport ( 130 bin km )
    Ben her türlü beğeniyorum kaldı ki mevcut insignia ya belki garantiden 80-100 bin masraf yapılmıştır uzun hikaye

internette canı isteyen istediği marka model ile alakalı satış fiyatına bakılmaksızın istisnalar hariç inanılmaz şikayetler sorunlar bulabilir ve doğrudur yaşanmıştır ve yaşanıyor
    yani buradan opel için herhangi bir olumlu yada olumsuz sonuç çıkmaz bir şey ifade etmez

eskisi gibi sağlam mı derken ?
    tüm testler ortada açılıp bakılır zaten , ama arabanın yıl ve km den ötürü yıpranma merak ediliyorsa 130 bin km yapan arabamda hiç bir deforme yok
    jilet gibi duruyor , bi bu kadar daha yapsa yine bir halt olmaz , yol tutuşu araç popüler olmadığı için çok bilinmez

PSA ya satılması konusuna gelirsek
    bazen gerçekten kimseye bir şey açıklamak anlatmak gelmiyor insanın içinden
    insanlar o kadar bilgisiz ve dünyadan bir haberki
    adam memur olmuş ne bileyim gıda vs bir iş ile meşgul , üretim / firmalar hakkında 5 kuruş bilgisi ve fikri yok
    gidiyor 2018 model insignia için psa geçtikten sonra şöyle böyle , o kadar kör ve cahiller ki adam satın alım ne zaman gerçekleşmiş , hangi modeller birlikten sonra üretilmiş , hangi model de durum ne hiç bir halt bilmiyor , inanılmaz bir cesaretle kalkıp yazıp geçiyor
    zaten bu cahil cesaretini bakın her alanda görmeye başladık yıllarca

işin özü opel candır çok özel bir firmadır , mazisi vardır , tarihi okunursa keyif verir
    kim almış ne yapmış bunlar başka konular , çinlilerle hintlilerin aldığı markalarda ortada

• Sağlamlıktan kasıt ne?

Çarptım mı içinden sağ çıkarmıyım diyorsan çarpışma testleri
    mcwaskiyoutube
    Opel Vectra Star Euro NCAP crash test
    https://www.youtube.com/watch?v=88bhkKWgS-Y
    Motorwardyoutube
    2020 Opel (Vauxhall) Corsa Crash Test/Safety Rating
    https://www.youtube.com/watch?v=x9oGaJfNFMk

Yeni Corsa, o dönemki Vectra'dan kat kat daha güvenli.

Eğer ki, malzeme kalitesi, koltuk kumaşının dayanımı, vs. ise eski araçlar tabiki de hem kullanım zevki hem de kalite olarak daha iyi.

• quote:

Malzeme kalitesi konusunda haklısınız, zaten tüm firmaların amacı artık mümkün olduğunca dönüştürülmüş/dönüştürülebilir ürün kullanmak. Haliyle bu iç mekandaki kalite algısını düşürüyor ama kaporta konusunda durum böyle değil. Eski araçların dış sacları kalındı ama maalesef bir iskeletleri (Şasi) olmadığı veya düşük dayanımlı ürünlerden oluştuğu için kabin içindekileri koruma konusunda yetersizlerdi. Günümüz araçları şasiler üzerine inşa edildiği ve bu şasiler yüksek dayanıklı/sağlamlaştırılmış çeliklerden oluşturulduğu için kabin içini fizik kurallarının elverdiği ölçüde koruyorlar. Ama dış sacları yaya güvenliği ve darbe emici olmaları gerektiği için ince yapılıyor. Aslında şasiyi vücudumuzdaki iskelet gibi düşünürsek, dış sac kısmını da derimiz olarak ele alabiliriz.

• Kaportası kesinlikle daha sağlam değildir.
    Canınızı kesinlikle daha iyi korur. Güvenlik olarak çok daha sağlamdır.
    Bu sadece Opel için değil, hemen hemen tüm markalar için geçerli sanırım. Kimse kalın kaporta yapmıyor artık hep ince kaporta çabuk bozulan boya kullanılıyor. Elektronik parçalar arttı araçlarda, hata oranları da arttı.
    Kaporta sağlamlığı önemli değil, motor şanzıman daha önemlidir ama artık Opel onları üretmiyor sanırım, Peugeot parçaları kullanıyor denmiş, bu da motor açısından kötü şanzıman açısından iyi.

• Opel Almanların iken Opel di.

Sonra Amerikalı GM şirketine satıldı. Eh işte bir hale geldi.

Şimdi PSA ortaklığı Opel i aldı.

PSA grubu Opel e VW nin Seat a yaptığı muammeleyi yaparsa Opel den çok bir şey beklemeyin derim.

PSA grubunda ilk aracı yeni Corsa oldu ve fena durmuyor. Fakat yine de sağlamlık ve kalite durumunu zamanla göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Ekşi de bir yazı okudum Yeni Corsa ile ilgili. Durum baya vahim.
    Link alabilir miyim ?
  • 50 ve 80 yılları arasındaki Opeller, Mercedes-Benz seviyesinde kaliteye ve prestije sahipti.O devir kapandı.

Ama yinede ortalama kaliteyi sunuyor kesinlikle opel araçları.
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Hangi tarihte GM ye satıldı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene sürgülü otopark kapı rayına sağlam vurmuştum. Kırılan aynı parça.
  • WaLLAHA ıNSIGNIA 2015 cdtı aracımda olmayan arıza yoktu partıkull fıltremı aku mü bitmedı 2 yasında arabanın cok ugrastım sattım cıvıc RS aldım oda benzınlıydı sattım sonra 2019 Kıa aldım 2008 de crdi Ceratom vardı Allahın ıznı ıle ılk sorunsuz devam ediyorum şükür...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.