Şimdi Ara

Opel Vectra mı YOKSA Renault Laguna mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
25.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık taş çatlasa 13.500 çıkabileceğim bütçem var Opel Vectra Yada laguna almayı düşünüyorum
    ama karar veremedim bana kalsa vectra alacam ama parça pahalı mı yakıtı çok mu bunlar korkutuyo sizce hangisi 99-2000 arası vectra mı yoksa 99-2001 arası laguna mı ?
    2 araba da cevaplanmasını istediğim sorular

1-Yakıt(çok önemli)
    2-Parça(çok önemli)
    3-Sağlamlık
    4-Konfor
    5-Şekil

Bunların cevabını istiyorum yukarda numaralandır dım cevaplarsanız sevinirim

OPEL KM ne kadar yakıyo LAGUNA ne kadar LPG bazında

• ßence ßu iki araç arasında Laguna daha rahat , konforLu , yedek parçası daha ucuz ve dizayn oLrak haLa ßir çok aracın önünde !.. ama ikisinide kuLan uzun vade de kuLLanmadığım için yakıt oLarak ßir şey diyemeyeceğim !..
  • Vectralarda bir çok sorun çıktığını duydum.Laguna bence daha avantajlı..Başa bela olmaz hiç bir zaman
  • Vectra ...
  • neden vectra, Laguna ise neden Laguna ?.. arkadaş ßu sorunun cevaßını arıyor !..
  • Yol tutuş,sağlamlık,konfor,donanım,performans gibi birçok etken var tabi unutmadan o bir Alman ...
  • Vectra almak için 10 neden

1-Araçta kullanılan malzeme kalitesi, özellikle araç ne kadar eski olursa olsun şoför kapısı bile kapanırken çıkan tok sese hayran olursunuz, o sesin tercümesi “Ben sağlamım”dır,
    2-2.0 motorda yüksek performanslarda bile kabine az ses geçirmesi,
    3-Bagaj hacmi,
    4-Özellikle uzun yolda yola uyumu ve yola oturması,
    5-Yedek parça bulmadaki kolaylık, yan sanayi yedek parçasını rahatlıkla bulabilirsin, gayet de ucuzdur,
    6-Alımlı göstergeler ve ince düşünülmüş detaylar,
    7-Büyük ve okunaklı yol bilgisayarı,
    8-Anlaşılır arıza bildirim sistemi,
    9-Nerdeyse aşınmaz denecek derecede kaliteli kadife döşemeleri,
    10-Mükemmel ve tam zamanında çalışan antipatinaj sistemi ve otomatik vitesli modellerindeki yine mükemmel çalışan spor sürüş modu.

Vectra’dan soğutan 10 neden

1-Son derece absürd bir yere yerleştirilmiş cam açma düğmeleri,
    2-Mutlaka arıza veren ve tamir edilme imkanı olmayan kapı kilit motorları,
    3-Sert süspansiyonları,
    4-Yoran ve yolu çok hissettiren direksiyonu,
    5-Araçla bütünleşen tasarımıyla güzel görünse de kapanamayan ve bu nedenle yayaların sürekli çarptığı aynalar,
    6- Sürekli ortaya çıkan elektrik ve sensör arızaları, cam açılmaz, oksijen sensörü arızalıdır rolanti değişir durur vs.
    7-Kadife döşemeleri kaliteli olmasına rağmen son derece sert koltukları ve muadillerine göre ufak kalan kabin,
    8-Özellikle 2.0 motorlardaki yakıt farkı. Opel’ler her zaman daha fazla yakar,
    9-Yetersiz saklama gözü, saklama gözü yerine açılır bardaklık koymuşlar ama kola kutusundan başka bir şey olmuyor o da ilk sallantıda devriliyor,
    10-En önemlisi, nedense bir türlü düzeltilemeyen hararet sorunu, öyle ki bazen 95 derecede fan açtığında derin bir oh çekersiniz.

Laguna almak için 10 neden

1-Tasarımı, her ne kadar göreceli de olsa hoş durur,
    2-Kabin genişliği, Laguna’dan sonra Vectra ufak gelebilir, araç genelde büyüktür ve büyük olmasına rağmen Vectra’dan hafiftir,
    3-Çok kaliteli olmasa da yumuşak kadife döşemeleri, aracı sürerken uyku getirir, kimisi sevmez ama ben seviyorum, Vectra okul sırası gibiydi,
    4-Yolu hissettirmeyen direksiyonu ve yumuşak süspansiyonları,
    5-Geniş görüş açısı sağlayan ön, arka ve yan camlar,
    6-1.6 versiyonlarının Vectra 1.6 versiyonları kadar boş olmaması,
    7-Yedek parçaları genel olarak kolay bulunmasa da 1.6 motorlarında yerli Megane’la aynı malzemeler kullanıldığı için motor ve mekanik parçalarının ucuz ve kolay bulunması,
    8-Özellikle cam açma düğmelerine ulaşmadaki kolaylık, aracın geneli kolaydır zaten,
    9-2.0 motorlarındaki yüksek performansa nazaran 1.6 motorlarının da yeterli beygir gücünde olması(110bg),
    10-Özellikle 2.0 RXT modellerindeki sesli uyarı, elektrikli ve ısıtmalı koltuklar gibi özellikler(Vectra’da 2000 ve sonrası CDX modellerinde bulunur ki Laguna’nın 1997 modelinde bile bulabilirsin.)

Laguna’dan soğutan 10 neden

1-Düşük malzeme ve işçilik kalitesi,
    2-Aracın boyutlarına nazaran ufak kalan bagaj ve torpido gözü,
    3-Kolay bulunmayan yedek parça,
    4-AracınpPiyasada sirkülasyonunun fazla olmaması,
    5-Kabine özellikle motordan çok fazla ses geçirmesi,
    6-Donuk ve albenisiz göstergeler, bu anlamda Vectra karanlık gecede köyden şehre bakışı hatırlatır,
    7-1.6 motorlarında motora göre yakıtın fazla olması,
    8-Kasko fiyatlarının yüksek olması, bunu anlayabilmiş değilim,
    9-Fazla büyük ve ergonomik olmayan aynalar,
    10-Nedense mekanik yapılmış ve sürekli sorun çıkartan debriyaj sistemi.

Her iki modelin de avantajları ve dezavantajları mevcut. Önceki arabam 1997 Opel Vectra 2.0 16V CD otomatik vitesti. Şu anki arabam 2002 Renault Laguna 1.6 16V RXE. İkisi de alınıp binilecek arabadır. Almaya karar verirsen 2002 Opel 2002 Renault’tan biraz daha pahalı olabilir. Ancak satmaya kalkarsan sorun yaşayabilirsin. İki araba da elden çıkarmada sorunludur. Onun dışında ikisi de keyif verir. İkisi de ithaldir ama Opel’in adı var işte...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı vw polo mu?
    geçen yıl açıldı
    Honda accord mu Passat mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım gerçekten çok teşekkür ederim anlaşılır olmuş saol
  • bence vectra alırım neden kardeşim araba aldın mı içine bindin mi güvende hissedecsin megane kullandım yanında kamyon geçmesin die dua ediyorsun sallanacak devrilecek die
    vectra 2001 kullandım arkadaş felaket bişi giderken yola yapışıyo resmen
    yakıt olarak aynılar laguna kullanmadım bilmiyorum megane aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: levan_ten

Vectra almak için 10 neden

1-Araçta kullanılan malzeme kalitesi, özellikle araç ne kadar eski olursa olsun şoför kapısı bile kapanırken çıkan tok sese hayran olursunuz, o sesin tercümesi “Ben sağlamım”dır,
    2-2.0 motorda yüksek performanslarda bile kabine az ses geçirmesi,
    3-Bagaj hacmi,
    4-Özellikle uzun yolda yola uyumu ve yola oturması,
    5-Yedek parça bulmadaki kolaylık, yan sanayi yedek parçasını rahatlıkla bulabilirsin, gayet de ucuzdur,
    6-Alımlı göstergeler ve ince düşünülmüş detaylar,
    7-Büyük ve okunaklı yol bilgisayarı,
    8-Anlaşılır arıza bildirim sistemi,
    9-Nerdeyse aşınmaz denecek derecede kaliteli kadife döşemeleri,
    10-Mükemmel ve tam zamanında çalışan antipatinaj sistemi ve otomatik vitesli modellerindeki yine mükemmel çalışan spor sürüş modu.

Vectra’dan soğutan 10 neden

1-Son derece absürd bir yere yerleştirilmiş cam açma düğmeleri,
    2-Mutlaka arıza veren ve tamir edilme imkanı olmayan kapı kilit motorları,
    3-Sert süspansiyonları,
    4-Yoran ve yolu çok hissettiren direksiyonu,
    5-Araçla bütünleşen tasarımıyla güzel görünse de kapanamayan ve bu nedenle yayaların sürekli çarptığı aynalar,
    6- Sürekli ortaya çıkan elektrik ve sensör arızaları, cam açılmaz, oksijen sensörü arızalıdır rolanti değişir durur vs.
    7-Kadife döşemeleri kaliteli olmasına rağmen son derece sert koltukları ve muadillerine göre ufak kalan kabin,
    8-Özellikle 2.0 motorlardaki yakıt farkı. Opel’ler her zaman daha fazla yakar,
    9-Yetersiz saklama gözü, saklama gözü yerine açılır bardaklık koymuşlar ama kola kutusundan başka bir şey olmuyor o da ilk sallantıda devriliyor,
    10-En önemlisi, nedense bir türlü düzeltilemeyen hararet sorunu, öyle ki bazen 95 derecede fan açtığında derin bir oh çekersiniz.

Laguna almak için 10 neden

1-Tasarımı, her ne kadar göreceli de olsa hoş durur,
    2-Kabin genişliği, Laguna’dan sonra Vectra ufak gelebilir, araç genelde büyüktür ve büyük olmasına rağmen Vectra’dan hafiftir,
    3-Çok kaliteli olmasa da yumuşak kadife döşemeleri, aracı sürerken uyku getirir, kimisi sevmez ama ben seviyorum, Vectra okul sırası gibiydi,
    4-Yolu hissettirmeyen direksiyonu ve yumuşak süspansiyonları,
    5-Geniş görüş açısı sağlayan ön, arka ve yan camlar,
    6-1.6 versiyonlarının Vectra 1.6 versiyonları kadar boş olmaması,
    7-Yedek parçaları genel olarak kolay bulunmasa da 1.6 motorlarında yerli Megane’la aynı malzemeler kullanıldığı için motor ve mekanik parçalarının ucuz ve kolay bulunması,
    8-Özellikle cam açma düğmelerine ulaşmadaki kolaylık, aracın geneli kolaydır zaten,
    9-2.0 motorlarındaki yüksek performansa nazaran 1.6 motorlarının da yeterli beygir gücünde olması(110bg),
    10-Özellikle 2.0 RXT modellerindeki sesli uyarı, elektrikli ve ısıtmalı koltuklar gibi özellikler(Vectra’da 2000 ve sonrası CDX modellerinde bulunur ki Laguna’nın 1997 modelinde bile bulabilirsin.)

Laguna’dan soğutan 10 neden

1-Düşük malzeme ve işçilik kalitesi,
    2-Aracın boyutlarına nazaran ufak kalan bagaj ve torpido gözü,
    3-Kolay bulunmayan yedek parça,
    4-AracınpPiyasada sirkülasyonunun fazla olmaması,
    5-Kabine özellikle motordan çok fazla ses geçirmesi,
    6-Donuk ve albenisiz göstergeler, bu anlamda Vectra karanlık gecede köyden şehre bakışı hatırlatır,
    7-1.6 motorlarında motora göre yakıtın fazla olması,
    8-Kasko fiyatlarının yüksek olması, bunu anlayabilmiş değilim,
    9-Fazla büyük ve ergonomik olmayan aynalar,
    10-Nedense mekanik yapılmış ve sürekli sorun çıkartan debriyaj sistemi.

Her iki modelin de avantajları ve dezavantajları mevcut. Önceki arabam 1997 Opel Vectra 2.0 16V CD otomatik vitesti. Şu anki arabam 2002 Renault Laguna 1.6 16V RXE. İkisi de alınıp binilecek arabadır. Almaya karar verirsen 2002 Opel 2002 Renault’tan biraz daha pahalı olabilir. Ancak satmaya kalkarsan sorun yaşayabilirsin. İki araba da elden çıkarmada sorunludur. Onun dışında ikisi de keyif verir. İkisi de ithaldir ama Opel’in adı var işte...

hocam bu bilgiler 2005 sonrası opel ve lagunalar için geçerlimidir??..teşekkürler

• mrb arkadaşlar bende laguna almayı düşünüyorum kısmetse bu benim ilk aracım olacak kendime ait sizden yardım istiyorum lütfen bilgilerinizi paylaşın eski kasa yani 115 lik lere yetiyor param ve birtane bulunduğum yerde var tanıdığım birisi araç kırmızı 1996 rxe 115 lik 200000 de kullanıcısı çok pinpiriklidir aracın peryodik bakımlarını sürekli yaptıran birisiymiş bende bunu bi yakın arkadasım sayesinde öğrendim her neyse bu araç solmadan dolayı tavan hariç boyalı kazası olmadığını biliyorum çünkü aracı geriden takip ediyorum bu eleman boyattı aracı en can alıcı yere gelelim araca 12 500 diyor siz ne diyorsunuzbu fiyata ve edri kaçtır bu aracın ayrıca 12 lira param var hesaplı ve temiz laguna arıyorum bana yardımcı olun lütfen
  • arkadaşım her ikisinide kullanmış ve 1998 cd eski sahibi olarak sana tereddütsüz laguna diyorum. sadece koltukları ve direksiyonu bile laguna almak için yeterlidir. vectra çok yoruyordu. evet bir alman ama ben alman arabalarından sadece mercedes-bmw-audi dışındakileri salla derim. şuanki arabam laguna. dediğim gibi önceden Sıfır 2.0cd vectra full sahibi olarak geçen sene araba seçimi yaparken vectrayı hiç düşünmedim bile.
  • ozzi_19 115lik birde 96model için 11.000lira verilir daha fazla verme
  • soruya gerek yok ALMAN OPEL YETERMİ CVP
  • soruya gerek yok O BİR ALMAN OPEL YETERMİ CVP
  • Bu devirde hala alman ayrımı yapanlara inanamıyorum cidden:)
  • Arkadaş her ne kadar en güzel artılı eksili açıklamayı yapsa da benim fikrim laguna dan yana. Opel i çoğu alman onlardan saymaz. Almanların en adisidir! Bunu dedim diye kötü anlamını çıkartmasın kimse. Alman arabalarının (mercedes bmw audi gibi) ortalamasının altında sadece. Önemli olan senin düşüncen. Her ne alırsan al Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
  • Cevap vereyim: İkisi de. Sonuçta kısıtlı bir bütçe ile 2. el araç alıyorsun. İkisine de bak hangisini elindeki paraya uygun ve en temiz şeklini bulursan o nu al. Laguna ararken çok güzel bir opel'i kaçırabilme ihtimalin var aynı şey Opel araken Lag. için de geçerli. Ancak rxe Lagunalardan uzak dur. 2,000 motor dur ancak rxt lerdeki 2 litre motorla uzaktan yakından alakası yoktur. Lag. zaten ikinci eli nazlı olan bir araç, birde bu serinin en tutulmayanını alırsan yazık olur.
  • arkadaşım ben opel kullanıcısıyım. lagunada güzel araç ama ben ne olursa olsun opel vectradan şaşmam. tabi tercih sana kalmış...
  • Opel servis ve parça yönünden Renault'a nazaran çok daha pahalıdır ancak bahsi geçen iki araç da D sınıfı olduğundan ikisinin de parçası pahalı olacaktır, LPG uyumunu araştırmanı öneririm, 1.6 Vectra yaygındır ancak Laguna genelde 2.0 olsa da 1.6'sı da yaygındır ve LPG uyumu vardır.

Hangisinin temizini ve bakımlısını bulursan onu al derim, bu yaştaki araçların temizini bulmak zordur. Bakımlı olması çok önemlidir, bu tür araçlar bakımlı ise asla sorun çıkarmaz, bakımlı değillerse seni sanayiden çıkarmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Mayıs 2011; 19:15:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.