|
|

2 Mobil
|
|
En son durum itibariyle sorunumu çözmüş bulunuyorum. hemde o akdar saçma sapan, basit birşeyden olmuşki... öncsinde mazot pompası dahil birçok şey değişti, binlerce lira boşa masraf yaptım... Arkadaşlar bu aracın kızdırma buji'si 4.4 volt, yani 12 volt değil. fakat ustalar bujileri takmadan önce aküye bağlayıp test ediyor ve bu test esnasında bujiler ısınıyor görünsede 12 voltluk akü sayesinde içerisindeki rezistans kopuyor. yani ustanın akü ile test etmesi kızıdrma bujisini öldürüyor ve siz yeni buji taktırdım diye yeni ama bozuk bir kızdırma bujisi taktırmış oluyorsunuz. usta bana artık senin motorunda kompresyon kaçağı vardır o yüzden çalışmıyordur dedi, iyide ben 100 bin km'dir böyle kullanıyorum, motorda birşey olsa bu kadar sürede birşey çıkardı ve neden sadece soğuk havalarda oluyorda yazın olmuyor dediğimde de birşey diyemiyordu. bir kez daha şu bujileri değiştireyim dedim, test amaçlı olacağı için en ucuz bujiyi aldım (svac marka, yerli üretimmiş, 4 tanesini 1 adet bosch fiyatına aldım) kendi ustama değilde yakındaki bir yere gittim, adam eskileri söktüğünde çıkanları incelediğimde üzerindeki voltajı gördüm ve bu sefer test yapılmasını engelledim, yoksa bu ustada aküye bağlayacaktı. test ettirmeden taktırdım ve sabahları artık ok yazısını gördükten sonra hemen çalışıyor, hiçbir sıkıntısı kalmadı. |
1.5 dCi Geç Çalışma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
1.5 dCi dizel motorlarda görülen geç çalışma sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorun, özellikle sabahları araç çalıştırıldığında kendini gösterir.
Yaygın Nedenler:
Etkilenen Araçlar:
1.5 dCi geç çalışma sorunu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli Renault ve Nissan modellerinde görülebilir:
1.5 dCi geç çalışma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.5 dCi geç çalışma sorununu çözmek, araç performansını artırmak ve sürüş güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu sorunu yaşıyorsan, güvenilir bir oto tamircisine başvurarak profesyonel yardım alman önerilir.
|
|
|
|
|
|
Benim araç yaz kış yapıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR BENİM ARACIM 2007 CLİO 3 1.5 65 BG ENJEKTÖRLER TAMİR GÖRDÜ AMA SONRASINDA BEKLEYİNCE VE SOGUK HAVADA GEÇ ÇALIŞMAYA BAŞLADI SEBEBİ NE OLABİLİR ISITMA BUJİLERİNE BAKTIK BİRİ PATLAKTI DEĞİŞTİRDİK ORJİNAL BOSCH MARKA ALDIM AMA TEK PATLAK OLANI DEĞİŞTİK ENJEKTÖR USTASINA SÖYLEDİGİMDE 1 GÜN BIRAK DEDİ BIRAKTIM DEĞERLERİ ÖLÇTÜK HERHANGİ BİR SORUN YOK MAZOTTA GERİ KACIRMA HAVA YAPMA GİBİ Bİ SORUN YOK DEGERLERİ ÇOK İYİ DEDİ AMA HALA AYNI BİR CÖZÜM BULAMADIM BÖYLE BİN DİYOR AMA İNSAN HUSURSUZ OLUYOR MAALESEF |
|
|
yazılımı nerede güncellediğimi pek tarif edebilecek durumda değilim, ustamın tarifiyle gidip bulduğum bir yer. şu anda havalar tekrar soğudu ve bende aynı sorun tekrar oldu, fakat bu sefer neden olduğunu biliyorum, evet daha önce beyin programlandı ve kızdırma bujilerini kontrol eden müşüre elektrik verir oldu, ama bu sefer geri vites lambasına elektrik vermez oldu. tekrar programlandı geri vites lambası geldi ama kızdırma bujileri gitti. en son bakım yaptırdığımdan beri de tekrar yakıt sisteminde sabahları hava biriktiğini görmeye başladım. (iki pompaladığımda kalmıyor ama yinede araç kolay çalışmıyor.) bu arada aküyü de değiştirdim ve tekrar 72'lik varta taktırdım. yani;
|
|