Binbaşı
26 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 104 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar olayı kısaca özetleyeyim. Ben bir arkadaş ile buluşup fotoğraf makinası satın aldım. Bana shutter sayısının 12000 civarı olduğunu söyledi. Dışarıda buluştuğumdan ve makina üzerinden haliyle anlama şansım olmadığından güvenip ücreti verip aldım. Telefonu vs hatta kabaca adreside mevcut. Eve gelince ilk iş cihazı pc ye bağladım ve programdan bakınca gerçek rakamın 100685 olduğunu gördüm. Öncelikle wp mesajı ile durumu sordum henüz bir yanıt gelmedi. İkinci el ürün garantisi yok bunlarda problem yok ama bu denli yanıltıcı bilgi verilmesi ile ilgili yasal bir hakkım varmı acaba? Tüketici hakem heyetlerinin görev alanına girmiyor değilse bende Hakam heyeti çalışanı olarak bazıı adımlar atacaktım lakin sağolsun avukatımızında fikri yok. Aklımdan ilk geçen şey savcılık kanalıyla suç duyurusunda bulunmak artık uğraşırlarmı bilmiyorum. Makina lens şarj aleti ve üniversal bir çanta aldım 1200 tl ödedim. Makinada bir sorun yok lakin patlamaya hazır bomba takdir edersinizki.

Arkadaşlar bende wi10 3g modeli var. Fabrika ayarlarına döndürmeye çalışırken şarja takmamı istedi bende jakı uygun bir kablo buldum taktım. Kendi şarjı yoktu yanımda. Formatlanırken baktım uzun sürüyor bende yattım sabah kaldığım yerden devam ederim hesabı şarja takılı halde bıraktım. Sabah tableti elime aldım kapalıydı. Açmaya çalışırken böyle bir uyarı aldım. Bios ayarlarından usb den başlatma seçeneğini seçmek maksatlı açılıştaki talimatlara uydum lakin esc tuşuna basmamı istemesine rağmen bios ayarlarına giremedim. Formatlanırken sanırım şarj olamamış ve format yarıda kalarak kapanmış sistem çökmüş. Ne harici klavye ile ne de kendi klavyesiyle sorunu çözemedim. Servise yollamak istemedim saçma ücretler istiyorlar. Yapabileceğim bir şey varmı yardımcı olur musunuz?

HOMETECH Wİ10 3G FORMAT HATASI YARDIM İSTİYORUM
Arkadaşlar messenger kurulabiliyorken ana uygulama facebook bu sürümle uyumlu değil diyor. Facebook uygulamasını kurmak için ne yapmamız lazım? Ana konuya yazdım cevap gelmedi mecburen konu açıyorum. Bilen biri yardım etsin lütfen. Bir sürü satılık ilanım var müdahale edemiyorum doğru dürüst hiçbirine.
silinebilir
Aracım 98 model 2.0 megane coupe.
Ben 1 temmuzda maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Aramızda tutanak tuttuk. 3 araç karıştık kazaya. Ara sokaktan bir sürücü hatalı ve süratli şekilde caddeye fırlayıp bana vurdu bende savrularak arkadaki arabaya çarptım daha doğrusu aracım çarptı şeklinde tutanağı tuttuk.

Bayram haftası geçti ve çarşamba günüydü eksper geldi. Gerekli izahati ben dahil servis yaptı. Ben ayrıca tayinimin çıktığını ve aciliyetim olduğunu, olabilecek en hızlı şekilde sorunumun çözüme kavuşturulmasını istediğimi talep ettim. Belliki gelen eksper arkadaş hiç sallamamış beni.

Aradan zaman geçti ara ara arayıp dosyamın durumunu sordum. Geçtiğimiz çarşamba bir bayana bağladılar eksper firmasında. Durumu anlatarak gerekirse mutabakatlı çözüme kavuşturmayı teklif ettim. Bana aracımın ortalama piyasa fiyatını sordu bende 16-17 arası dedim. 7-8 bin tl bana verilsin ben gideceğim yerde yaptırayım zamanım kalmadı dedim. zira servis başta 14300 tl sonrada düzeltme yoluna giderse 9400 tl bedel talep etmiş araba serviste yatıyor zaten şu anda.

bunlar firmaya iletmişler. sigortada cevaben 9400 tl fazla. müşteri 7500 ü kabul ediyorsa 3 farklı yetkili servis ve 3 farklı sanayi serivisinden de fiyat alınmasını istemiş. yani ben işi kısa vadede çözmeye uğraştıkça yokuşa sürüyorlar.

ben aracıma çıkma olarak bütün parçaları buldum. lakin bulduğum arkadaşta parçaları hurdaya vereceğini söyleyerek en geç pazartesi sabah bana haber ver dedi. para verip parçaları alırsam olurda sigorta şurda yaptıracam derse parçalar elimde kalacak. alıp kendim yaptırsam sigortayı beklemesemde sonrasında hak talep etme yoluna gitsem nasıl olur bana bir akıl vermenizi rica ediyorum.
Arkadaşlar bilgisayarım w10 işletim sistemli. Telefonu usb kablosuyla bağlıyorum toplu depolama modu etkinleştirildi diyor ama pc cihazı görmüyor. Telefonun dosya yöneticisinden vs rahatlıkla her iki belleğede ulaşabiliyorum çalışmasında bir sorun yok. Bilgisayarın görmesi için ne yapmam lazım?
Arkadaşlar aracımın artan kullanım maliyetleri sebebiyle hazır havalarda düzelmeye başlamışken 1 aylık yakıt masrafı karşılığına denk gelecek türde bir bisiklet almak istiyorum. Evim en üst katta ve hırsızlık olayları sebebiyle asansörle en üst kata çıkarmam gerekecek günlük.

Boyum 1,74 kilom ise 96

Jant ebatı olarak olabilecek en ufak boy olduğunu düşündüğüm 24" jantta karar kıldım ama doğrumu ettim bilemedim.

Bir de önemli husus 3,5 yaşındaki oğlumu her sabah kreşe bırakıyorum öğlenleride kreşten alıp eve dönüyorum. Günde ortalama 10-15 km civarında bir yol yapmam gerekiyor. Bu yolun neredeyse yarısı birazda güzergahıma göre yokuşlu bölümlerden oluşuyor. Kalpte inceden bir aort kapağı sıkıntım da mevcut ve doktorlar fazla kastırmadan yürüyüş bisiklet yüzme tarzı egzersizler öneriyorlar.

Bütçemde dibine kadar kısıtlı olduğundan aklımdaki modeli paylaşmak istiyorum. Yahutta kabaca bu fiyat aralıklarındaki tavsiyelerinizde benim için önemli. Bu işten gerçek anlamda anlayanlardan yardım bekliyorum. Arkasına çocuk koltuğu da bağlayacağım. Bulduğum ilan bu:

http://www.bisikletcim.com/store/ProductDetails.aspx?productID=23346

http://www.bisikletsepeti.com/upload/data/images/products/p/polisportboodiekir.jpg
Bugün aldığım telefonun gece çekimlerini sony wx-100 fotoğraf makinamla bi test edeyim dedim. Flaş kapalı diğer tüm ayarlar otomatiktir.

ilk olarak sony:

DISCOVERY ELİTE vs SONY WX-100 GECE ÇEKİMLERİ KARŞILAŞTIRMASI

discovery:

Arkadaşlar 1TB harici diskimde bütün geçmişim saklıydı. Fotoğraflar iş yerim ile alakalı bilgiler belgeler vs vs. Evimde güvenlik kamerası mevcut. Yanımda flash bellek olmadığından hdd e yedekledim kamera kayıtlarını. Fakat daha sonra izlemek için pc ye taktığımda, hdd in adı da dahil içindeki bütün dosyaların uzantı ve adlarının değiştiğini gördüm. Garip garip sembollerle dolu isimler oluşmuş. Hata denetlemesi vs yaptırdım ama windowsun çözemeyeceği dosya hataları var diye uyarı alıyorum. Herşeyim o cihazın içerisindeydi. Ne olur bana bir yol söyleyin. O bilgileri kurtarmam lazım. Şu an belleğin durumu aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi.

ÇOK ÇOK ÇOK ACİİİLLL YARDIM LÜTFENNN

Hakkında
Meslek: Kamu personeli.
İlgi Alanları: Otomobil, Elektronik, Doğa Sporları.
Forum İmzası:
Ben bir deliyim. Anlamayana az gelirim, anlayana çok...
Forum İkinci El İmzası:
Hakkımda:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Dell Notebook i5 6th
Otomobil
Renault
Mobil cihaz
İphone 11 128 gb
Mobil cihaz
İphone 13 Pro 256 gb
Mobil cihaz
S22 Ultra 12/256
Operatör
Turkcell
Operatör
turktelekom
Takım
Trabzonspor
TV
LG
TV
Toshiba
Ses Sistemi
Pioneer
Tablet
Hometech
Notebook
Dell
Kulaklık - Amfi
BlitzWolf
İşlemci
Intel
Anakart
Intel
Sabit Disk
Samsung
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.180
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.493
Konularının görüntülenme sayısı: 99.872 (Bu ay: 1.763)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 74 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.