Şimdi Ara

Opel neden 1.7 CDTI ülkemize getirmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel'in Astra için kullandığı 1.7 CDTI ve yanılmıyorsam 125hp olan motoru Avrupa'da satışta ve gayet iyi satış rakamları elde ediyor.

Peki Türkiye'ye neden getirilmiyor bu motor? Neden 1.3 Dizele mahkum ediliyoruz?

Vergisi çok falan denmesin şimdi. Eğer Chevrolet (ki Opel ile aynı distribütör diye biliyorum) 2.0 Dizel Cruze getirip, 1.3 Dizel Astra ile aynı fiyata satabiliyorsa ve bundan kâr edebiliyorsa, keza Opel'e de 1.7CDTI motor getirip 1.3 fiyatına satıp, aynı zamanda kâr edebilir. Mantık basit. Ki ayrıca 1.7'nin vergisi 2.0'dan daha az diye de biliyorum.

Bence mantıklı bir açıklaması yok. En kötü iki motoru da getirse 1.3 dizeli şu an kampanyada 45.000 küsür TL, 1.7sini de 47.500küsürden satsa müşteri ne istiyorsa onu alsa çok mu zor yani anlamıyorum ki ? 1.7 cdti motoru olsa Astra'nın ben dahil düşünecek çok insan olacaktır bence.

Siz ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 9 Ağustos 2012; 22:07:45 >

• 2litreyle aynı vergi zaten satıyor markalar keriz çok niye kar marjını düşürsün ki

edit vergi aynı değil 1.6 1.8 arası diye var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 9 Ağustos 2012; 22:10:11 >
  • Düşünecek çok insan olur da almaz.
    Aynen Meriva'da olduğu gibi.
  • Astra'ya 1.7 değil de Multijet 1.6 120 hp motoru koysalar gerçekten çok iyi satış rakamları yakalar...
  • sana tek soru niye getirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

sana tek soru niye getirsin?

Müşteri memnuniyeti? Seçenek fazlalığı?

Bir çok kişi 1.3 Dizeli yetersiz bulup Astra'dan vazgeçiyor. Bir tık üst performansa sahip dizel motoru da yok. Benzinli de almak istemiyorlar, alanlar da; mesela ben aldım ve ayda minimum 600-700TL benzin parası veriyorum. Pişman mıyım, pişmanım.

1.7 CDTI olsa , 1.3 CDTI ile arasında 2.000-3.000TL fark olsa alır mıydım? Alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 10 Ağustos 2012; 0:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Bir çok kişi 1.3 Dizeli yetersiz bulup Astra'dan vazgeçiyor. Bir tık üst performansa sahip dizel motoru da yok. Benzinli de almak istemiyorlar, alanlar da; mesela ben aldım ve ayda minimum 600-700TL benzin parası veriyorum. Pişman mıyım, pişmanım.

1.7 CDTI olsa , 1.3 CDTI ile arasında 2.000-3.000TL fark olsa alır mıydım? Alırdım.

alırdın sonra yıllık 480,00 TL ödedigin vergiyi 1.352,00 TL olarak öderdin.Sonra araba bi bakıma girdi mi tamam! Bide benzine göre daha sık servis aralıkları.

Bitti mi bitmedi!

Bunun bide turbosu var.Aman turbosunu zorlamayım.Turbosuna zarar vermiyeyim diye kıvranıp duracaksın.Aracı çalıştırdıgında turbonun yağlanmasını bekleyeceksin öyle hemen üst devirlere çıkmayacaksın.Otobana girdikten sonra veya uzun yoldan sonra park ederken biraz rölantide bekleyeceksin....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onun yerine adam gibi 1.6 motor yapsınlar. mesela 1.6 multijet 120hp gibi
  • getirdigi anda astra 1.7 cdti cosmonun 70 75 olacagına garanti veririm
    adamlar kendilerine göre düzenliyor motorlarını 1.7 cdti 100 125 ve 2.0 cdti 165 ps var astrada biz ise 95 pslik motora mahkum oluyoruz inşallah şu psa grubu verirde 1.6 hdi 112 yi astra kendine gelir biraz
  • quote:

quote:

quote:

alırdın sonra yıllık 480,00 TL ödedigin vergiyi 1.352,00 TL olarak öderdin.Sonra araba bi bakıma girdi mi tamam! Bide benzine göre daha sık servis aralıkları.

Bitti mi bitmedi!

Bunun bide turbosu var.Aman turbosunu zorlamayım.Turbosuna zarar vermiyeyim diye kıvranıp duracaksın.Aracı çalıştırdıgında turbonun yağlanmasını bekleyeceksin öyle hemen üst devirlere çıkmayacaksın.Otobana girdikten sonra veya uzun yoldan sonra park ederken biraz rölantide bekleyeceksin....

Anlamsız bir yorum.

Benim için fazladan vereceğim vergi önemli değil ki alırım diyorum. Vermeye gözü yemeyen 1.3'ünü alabilir. Onu tamamen kessinler de demedim zaten, ikisini birden getirebilirler.

Ayrıca bakım aralıkları Opel'de bütün motorlarda 15.000 km de 1. Benzinli motorlarının bakım ücretleri daha pahalı, turbo olayı 1.3 dizelde de var.

• Bu mantığa göre o zaman bütün markalar 2.0 motor getirip 1.3 fiyatına satsınlar? Opelle chevroletin marka algısı bir mi? Chevrolet fiyatları ucuz tutup piyasa yapmaya çalışıyor bunu yaptıktan sonra da 2.0 motorlu aracı değil 60 a 70 e bile satmaz. Ayrıca 125 hp için kimse fazladan vergi vermek istemez.
  • Bu arada ben Astra J kasa kullansaydım kesinlikle performans için kullanmazdım. 1.3 mj motor bence çok da kötü bir performansa sahip değil.
    Performans arayan da Astra gtc alır bana kalırsa. 1.7 motora falan çok gerek yok diye düşünüyorum.
    Tabi bu kasa Astra'yı da çok uzun süre kullanmadım fakat gel gelelim sadece şu aracın tipi için bile 1.0 motor olsa alırım o derece hastayım
  • 1.3'e Chip taktırıp 125PS ve 275NM tork ile binebilirsiniz.

Boşuna 1.6 hayali kurmaya da gerek yok.

Gayet güzel olur, 1.6 Dizelleri sollayıp geçersiniz.

http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Opel-Astra-(J)-1-3-CDTI-3807-r.html
  • 1.6 ÜSTÜ MOTORLARA ÖTVNİN VE DİSTRİBİTÖRÜN UYGULADIĞI AŞIRI FİYAT ABARTMASINDAN DOLAYI 1.6 ÜZERİLER NE YAZIKKİ PEK FAZLA GELEMİYOR
  • 1.7 cdti 130 hp ve avrupada vergi vermiyor. (co2 99gr/km) ayrıca sınıfının en az yakıt tüketen dizellerinden biri.

Ancak avrupada vergi vermeyen motor türkiyede hem fazla vergi verip hem pahalıysa satıldıktan sonra gelmesin daha iyi. Malesef devlet bizi kazıklamayı çok seviyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1.3'e Chip taktırıp 125PS ve 275NM tork ile binebilirsiniz.

bu adamlar 250tl ye 95hp arabayı 120hp yapıyoda bu iş bukadar basitde opel neden yapamıyor ?

astra cosmo 1,3cdti 125hp bu aracı opel şu an 65 bine satsa herkes alır... neden 95hp yi 60 bine satmaya çalışıyo üstelik 1,01lt az yakacakken

markalarmı çok salak bu chiplermi işe yaramıor ? bunları bi düşünmek lazım

• Çok başarılı bir motor aslında. Avrupa'da vergi avantajı da var. Ama H kasalarla ilk geldiğinde satılmadığından bir daha da getirmediler.
    1.7 cdti ile birlikte Opel'in 1.4T lpg motorları da var mesela gelmeyenler arasında. Bunlar da iyi pazar bulabilirdi Türkiye'de.

Sorunun muhattabı Opel Türkiye. Müşteri hizmetlerinden e-mail ile sormayı deneyin, burda ne dense boş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssd23062306

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1.3'e Chip taktırıp 125PS ve 275NM tork ile binebilirsiniz.

bu adamlar 250tl ye 95hp arabayı 120hp yapıyoda bu iş bukadar basitde opel neden yapamıyor ?

astra cosmo 1,3cdti 125hp bu aracı opel şu an 65 bine satsa herkes alır... neden 95hp yi 60 bine satmaya çalışıyo üstelik 1,01lt az yakacakken

markalarmı çok salak bu chiplermi işe yaramıor ? bunları bi düşünmek lazım

Forumda chip taktıranlar var. Gayette memnunlar. Ben olsam alır takardım.

• 1.6 dizel olsaydı iyi olurdu. ama basit bir iş değil. biz klavye başında onu böyle yapsınlar bunu böyle yapsınlar diye konuşuyoruz ama onlar gerekli araştırmaları yapıyolardır her yönüyle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bitti mi bitmedi!

Anlamsız bir yorum.

Benim için fazladan vereceğim vergi önemli değil ki alırım diyorum. Vermeye gözü yemeyen 1.3'ünü alabilir. Onu tamamen kessinler de demedim zaten, ikisini birden getirebilirler.

Ayrıca bakım aralıkları Opel'de bütün motorlarda 15.000 km de 1. Benzinli motorlarının bakım ücretleri daha pahalı, turbo olayı 1.3 dizelde de var.

Turbo olayı tüm turbolu arabalarda vardır.Opele özgü değil yani..Bakım aralıklarını bilmiyorum ama dizelin bakımları daha pahalı oldugunu çoğu markadan biliyorum.

İlk mesajında tasarruf yapmak istiyorum diyorsun.sonrada yaklaşık 900TL fazladan vergiyi verebilirim diyorsunuz.Ayrıca aracı alırkende ötv yüzünden aracın fiyatı tavan yapacak.(1.7 1.8 vergisine girdigi için)

Ben size ford connect veya fiat doblo öneririm.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.