Şimdi Ara

Zorunlu Trafik Sigortası başkasının üzerine olursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    24 yaşında, Ankara'da oturan üniversite öğrencisiyim.
    Geçen sene 680 liraya yaptırdığım trafik sigortasına bu sene en uygun teklif 1570 lira ile Sonpo Japon'dan geldi.
    Haliyle fiyat bi hayli yüksek.
    Peder bey 57 yaşında. 37 yıllık ehliyeti ve en yüksek kademeden hasarsızlık indirimi var. Kendi üzerinde bi tane de araba var.
    Şimdi 122 lira noter ücreti ödeyerek aracı babamın üstüne yapsam sigortası yaklaşık 450-500 lira çıkıyor.
    Gayet hesaplı bana verilen rakama göre ancak kafamızda şöyle bir problem var;
    Aracı sürekli ben kullanacağım ve sigorta babamın üstüne olacak.
    Herhangi bir sıkıntısı olur mu? Yasal bir problem yaratır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zorunlu Trafik Sigortası Başkasının Üzerine Yapılabilir mi?

Zorunlu trafik sigortası, araç sahibinin sorumluluğu olup, araç sahibinin kendisi veya bir başkası tarafından yapılabilir. Yani, [araba sigortası başkasının adına] yapılabilir. Ancak, sigorta şirketinin bu işlemin yapılmasına onay vermesi gerekir.

Nasıl Yapılır?

Zorunlu trafik sigortasını başkasının üzerine yaptırmak için şu adımları izlemek gerekmektedir:

• Sigorta şirketine başvuru yapmak
    • Araç sahibinin kimlik ve araç bilgilerini sağlamak
    • Başkasının (sigortalı kişinin) kimlik ve iletişim bilgilerini vermek
    • Sigorta şirketinin onayını almak

Avantajları ve Dezavantajları

Zorunlu trafik sigortasını başkasının üzerine yaptırmanın bazı avantajları ve dezavantajları olabilir:

Avantajlar:

• Araç sahibi, sigorta primi ödemekten kurtulabilir.
    • Sigortalı kişi, kaza durumunda hasarları karşılama sorumluluğunu üstlenir.

Dezavantajlar:

• Sigorta şirketi, sigortalı kişinin risk durumunu göz önünde bulundurarak daha yüksek prim talep edebilir.
    • Araç sahibi, sigortalı kişinin sigorta primlerini ödememesi durumunda sorumlu tutulabilir.

Sonuç

Zorunlu trafik sigortasını başkasının üzerine yaptırmak mümkün olsa da, araç sahibinin bu işlemin risklerini ve sorumluluklarını dikkatlice değerlendirmesi gerekmektedir. Sigorta şirketinin onayı olmadan bu işlem yapılamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,

Bir problem olacağını sanmıyorum. Bir çok sigortalımın arabası babasının ya da dedelerinin üstüne.
  • ben sigortacı olsam senden düşük fiyat ,babanızdan daha yüksek fiyat isterdim.sigortacıların mantığı bana saçma geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi hasarsizlik indirimli policesi varken ikinci arac o indirimden yararlanamiyor diye biliyorum. Sigortacinizla konusup ona gore hareket edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 sene babamin uzerine olan araci, 2 senedir de annemin uzerine olan araci kullaniyorum. ne cevirmelerde ne de muayenelerde sikinti cikmadi simdiye kadar. muayeneye de ben goturuyorum araci annem ya da babam benimle gelmiyor. yasadigim tek sikinti arabayi bir kere bagladilar ve ruhsat sahibi gelmeli dediler. onun disinda bir sikinti olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokberks

Kendi hasarsizlik indirimli policesi varken ikinci arac o indirimden yararlanamiyor diye biliyorum. Sigortacinizla konusup ona gore hareket edin

Hocam tam anlayamadım.
    Şimdi aracı babamın üzerine alsam, ruhsat sahibi o olsa, sigorta yaptırırken indirim alamayacak mı ikinci araç üstüne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Orijinalden alıntı: gokberks

Kendi hasarsizlik indirimli policesi varken ikinci arac o indirimden yararlanamiyor diye biliyorum. Sigortacinizla konusup ona gore hareket edin

Hocam tam anlayamadım.
    Şimdi aracı babamın üzerine alsam, ruhsat sahibi o olsa, sigorta yaptırırken indirim alamayacak mı ikinci araç üstüne?

evet, kendi üzerine olan araçta zaten hasarsızlık indiriminden yararlandığı için ikinci aracın sigortası indirimsiz başlayacak.
    "Birden fazla araca sahip olunması durumunda hasarsızlık basamağı her bir araç için ayrı ayrı tespit edilir."
    kaynak:
    http://www.sigorta.com.tr/trafik-sigortasi/trafik-sigortasi-hasarsizlik-indirimi
    https://www.sigortadukkanim.com/merak-ettiklerin/arac-hasarsizlik-indirimi/trafik-hasarsizlik-indirimi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.