Şimdi Ara

Opel neden 1.7 CDTI ülkemize getirmiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel, Cruze fiyatina vermez fazlada talep olmayacagi icin getirmiyorlar. H kasa ile gelmisti ama talep olmamisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

sana tek soru niye getirsin?

Müşteri memnuniyeti? Seçenek fazlalığı?

Bir çok kişi 1.3 Dizeli yetersiz bulup Astra'dan vazgeçiyor. Bir tık üst performansa sahip dizel motoru da yok. Benzinli de almak istemiyorlar, alanlar da; mesela ben aldım ve ayda minimum 600-700TL benzin parası veriyorum. Pişman mıyım, pişmanım.

1.7 CDTI olsa , 1.3 CDTI ile arasında 2.000-3.000TL fark olsa alır mıydım? Alırdım.

alırdın sonra yıllık 480,00 TL ödedigin vergiyi 1.352,00 TL olarak öderdin.Sonra araba bi bakıma girdi mi tamam! Bide benzine göre daha sık servis aralıkları.

Bitti mi bitmedi!

Bunun bide turbosu var.Aman turbosunu zorlamayım.Turbosuna zarar vermiyeyim diye kıvranıp duracaksın.Aracı çalıştırdıgında turbonun yağlanmasını bekleyeceksin öyle hemen üst devirlere çıkmayacaksın.Otobana girdikten sonra veya uzun yoldan sonra park ederken biraz rölantide bekleyeceksin....

Anlamsız bir yorum.

Benim için fazladan vereceğim vergi önemli değil ki alırım diyorum. Vermeye gözü yemeyen 1.3'ünü alabilir. Onu tamamen kessinler de demedim zaten, ikisini birden getirebilirler.

Ayrıca bakım aralıkları Opel'de bütün motorlarda 15.000 km de 1. Benzinli motorlarının bakım ücretleri daha pahalı, turbo olayı 1.3 dizelde de var.

Turbo olayı tüm turbolu arabalarda vardır.Opele özgü değil yani..Bakım aralıklarını bilmiyorum ama dizelin bakımları daha pahalı oldugunu çoğu markadan biliyorum.

İlk mesajında tasarruf yapmak istiyorum diyorsun.sonrada yaklaşık 900TL fazladan vergiyi verebilirim diyorsunuz.Ayrıca aracı alırkende ötv yüzünden aracın fiyatı tavan yapacak.(1.7 1.8 vergisine girdigi için)

Ben size ford connect veya fiat doblo öneririm.

vergi 6 ayda 1 veriliyor, yakit her gun.

yakiti kendi harcligimdan aliyorum ayrica.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.7'nin yakıtı fazla, vergisi fazla, niye getirsinler.. ellerinde kalır onlar da biliyorlar.. satsa zaten Meriva o motorla satar.. 1.7 motor çok eski bir motor, bi dönem corsalarda kullandılar sonra vazgeçtiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Opel, Cruze fiyatina vermez fazlada talep olmayacagi icin getirmiyorlar. H kasa ile gelmisti ama talep olmamisti.

bence h kasada talep olmamasinin sebebi 1.3 90 hp iken 1.7 si 100 hp idi,yani cok fark yoktu aralarinda.

ama suan biri 95 biri 125 hp. yani cok fark var bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra en cok satan 2. Araba.Ne gerek var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

2litreyle aynı vergi zaten satıyor markalar keriz çok niye kar marjını düşürsün ki

edit vergi aynı değil 1.6 1.8 arası diye var

MTV öderken 1.6-18 ve 1.8-2.0 diye vergi aralıkları var ancak araç alırken ödenen ÖTV'de 1.6.'nın üzeri en azından 2.0'a kadar aynı vergiye tabi.
    1.6 üzerinde araç alırken %84 ÖTV vergisi ödeniyor....
    hal böyleyken Cruze bu fiyata 2.0 dizeli satıp kar edebiliyorsa, 1.6 altı motorlarını yaklaşık aynı fiyata satan Opel çok daha fazla kar ediyor.

Bir de bu fiyatlara satabiliyorken neden karını azaltsın ki?
  • "neden öyle olsun ki, neden böyle olsun ki, zaten süper neden getirsin ki" yorumlarının hastasıyım!

arkadaşlar uyanın, para sizin cebinizden, tüketicinin cebinden çıkıyor, kazığı Türk insanı yiyiyor.. büyük düşünün!
  • 1.3 de olsa satışları iyi Astra nın. 1.6 dizel getirirse ikiye katlayacağının farkında mı acaba bide bu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

1.7'nin yakıtı fazla, vergisi fazla, niye getirsinler.. ellerinde kalır onlar da biliyorlar.. satsa zaten Meriva o motorla satar.. 1.7 motor çok eski bir motor, bi dönem corsalarda kullandılar sonra vazgeçtiler..

1.7 nin yakıtı 1.3 ten daha az. Ayrıca 1.7 motor vazgeçilmiş bir motor değil. İnsignia hariç hemen her modelde kullanılıyor şu anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1193

quote:

1.7'nin yakıtı fazla, vergisi fazla, niye getirsinler.. ellerinde kalır onlar da biliyorlar.. satsa zaten Meriva o motorla satar.. 1.7 motor çok eski bir motor, bi dönem corsalarda kullandılar sonra vazgeçtiler..

1.7 nin yakıtı 1.3 ten daha az. Ayrıca 1.7 motor vazgeçilmiş bir motor değil. İnsignia hariç hemen her modelde kullanılıyor şu anda

insignia hariç her modelde kullanılıyor mu?

yaw bi bakabilirmisiniz lütfen,
    www.opel.com.tr
    Opel Türkiye - Yeni Opel Modelleri, Opel Binek Araçları, Opel Kampanyaları, Opel’den Haberler.
    http://www.opel.com.tr/tools/teknik-ozellik-brosurleri.html

hangi modelde kullanıldığını bi gösterirmisiniz rica etsem..

bir de bana şu fiyat listesinden 1 adet 1.7 dizel motor kullanan araç gösterirseniz ne kadar da mutlu olacağımı bilemezsiniz!

www.opel.com.tr
    Üzgünüz! İstek, hatalı biçimlendirilmiş sözdiziminden dolayı sunucu tarafından anlaşılamadı - Opel Türkiye
    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/13_Tools/opel_fiyat_listesi_03.08.2012.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 10 Ağustos 2012; 14:15:51 >

• quote:

quote:

quote:

www.opel.com.tr
    Opel Türkiye - Yeni Opel Modelleri, Opel Binek Araçları, Opel Kampanyaları, Opel’den Haberler.

Adam Aynştayn..

Arkadaşım bizim konumuz ne? 1.7 motorun Türkiye'ye gelmemesi değil mi? O zaman neden Opel Türkiye'nin sitesine bakıyorsun?

www.opel.de
    Opel Deutschland | Neue Fahrzeuge und Angebote
    http://www.opel.de/flash.html
    opelin almanya sitesi..

1.7 motorun kullanıldığı modeller..
    Corsa-130 bg
    Astra-110 ve 130 bg
    Astra sedan- 110 ve 130 bg
    Astra sw- 110 ve 130 bg
    Astra GTC- 110 ve 130 bg
    Meriva-100, 110 ve 130 bg
    Zafira Family 110 ve 130 bg

Agila suzuki ile, Ampera ve Antara chevrolet ile, Combo fiat ile, Vivaro ise renault ile ortak üretim ve üzerinde bulunan motorlar opel motorları değil, bu yüzden es geçiyorum.

ee ne kaldı? İnsignia işte

• ahahaha bir de fiyat listesini koymuş ya ağır FAIL
  • *2.0 CDTI motor ile aynı vergi diliminde olduğu için
    *1.3 CDTI motorlu araçların satışları iyi olduğu için
    * GM'un kar payı 1.3 CDTI motorlu araç satışlarında daha yüksek olduğu için.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

www.opel.com.tr

Adam Aynştayn..

Arkadaşım bizim konumuz ne? 1.7 motorun Türkiye'ye gelmemesi değil mi? O zaman neden Opel Türkiye'nin sitesine bakıyorsun?

www.opel.de
    Opel Deutschland | Neue Fahrzeuge und Angebote
    http://www.opel.de/flash.html
    opelin almanya sitesi..

1.7 motorun kullanıldığı modeller..
    Corsa-130 bg
    Astra-110 ve 130 bg
    Astra sedan- 110 ve 130 bg
    Astra sw- 110 ve 130 bg
    Astra GTC- 110 ve 130 bg
    Meriva-100, 110 ve 130 bg
    Zafira Family 110 ve 130 bg

Agila suzuki ile, Ampera ve Antara chevrolet ile, Combo fiat ile, Vivaro ise renault ile ortak üretim ve üzerinde bulunan motorlar opel motorları değil, bu yüzden es geçiyorum.

ee ne kaldı? İnsignia işte

1-2 ay önce opel showroom'larında meriva 1.7 dizeli görmüştüm, şimdi yok..

hayatınızda kaç tl cebinizden vergi ödediniz , ne kadar bakım masrafı yaptınız ve ne kadar opel kullandınız merak ettim doğrusu.. bu kadar güveniyorsanız soyadınız bile opel olmalı..

1.7 opel motor isteyenleri almanyaya davet ediyorlarmış, orda zehir satışlar yakalamış.. koşun! , yetişin!! bu fırsatı kaçırmayın nev-i şahsına münhasır şahsiyet sizi

ha unutmadan, brezilya da opel 1.0 litre 150 hp ile satılıyormuş, hadi ordan da bi link atın da serinleyelim insignia hariç hepsinde var diye :)

Türkiye'de yaşıyoruz efendi, Türkiye'de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 10 Ağustos 2012; 14:34:17 >

• ne diyo bu ya
  • quote:

ha unutmadan, brezilya da opel 1.0 litre 150 hp ile satılıyormuş, hadi ordan da bi link atın da serinleyelim insignia hariç hepsinde var diye :)

Türkiye'de yaşıyoruz efendi, Türkiye'de..

hocam yaş kaç? size tavsiyem konunun başlığını bir daha okumanız.. sanırım okuduğunu anlayamama gibi bir probleminiz var. eğer hala anlayamıyorsanız pm atın oradan konuşalım, konuyu açan arkadaşa saygısızlık olmasın..
  • quote:

quote:

quote:

www.opel.com.tr

bir de bana şu fiyat listesinden 1 adet 1.7 dizel motor kullanan araç gösterirseniz ne kadar da mutlu olacağımı bilemezsiniz!

www.opel.com.tr
    Üzgünüz! İstek, hatalı biçimlendirilmiş sözdiziminden dolayı sunucu tarafından anlaşılamadı - Opel Türkiye
    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/13_Tools/opel_fiyat_listesi_03.08.2012.pdf

Trim bölümünde Expression en alt donanım seviyesi.
    Bunun haricindeki setlerde Engine / Tranmission bölümünde ilgili motor seçeneklerini bulabilirsiniz.
    1.3 ve 1.7 dizel motorlar arasındaki fark da 405 £ yani 1.130 TL gibi bir rakam.

Alıntı yaptığınız arkadaş Opel 'in kullandığından bahsetmiş ve zaten konu Türkiye 'de olmayışı olduğu için Türkiye sitesinden link vermeniz harika olmuş.

• quote:

yine en başa dönüyorum..
  • 1.7 motor Türkiye'de pek tutulmayan motor, vergisi sebebiyle.. bunu hangi model araçta ararsanız arayın bulamazsınız. dizelde parası olan 2.0 lt alır, normal vatandaş 1.6'dan yukarıya çıkmaz , sırf vergi sebebiyle..

sözün özü , 1.7 motoru getirmezler.. ben de çok isterim getirmelerini ancak getirseler talep görmeyeceğini bildiğinden asıl sorun arz/talep meselesi..

1350 TL vergi, bi o kadar da kasko + zorunlu trafik.. yılda 3.000 TL maliyet oluşuyor, ayda araç durduğu yerde 250 TL maliyet çıkartıyor, kim ister ki?

getirmekte birşey yok, talep yaratmak, müşterileri yakalamak mesele..
  • zamanında çoooooook aradım dizel otomatik Opel'de ancak bulamadım.. alın size Opel'in hatalarından birtanesi daha.. ne corsa ne astra.. alınabilecek B-C sınıfında dizel otomatik araçları yok..

opel son zamanlarda havayı koklayamıyor, şu forumu bile takip etse bence daha doğru kararlar alabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 10 Ağustos 2012; 15:19:36 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.