Şimdi Ara

Opel kaliteli bir marka mıdır ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
1
Favori
19.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    50000 km de aldım, 75000 km de sattım, ama gerçekten sanayiler ile dost oluyorsun. Her daim arıza lambası yanıyor, sabah kalkıyorsun lastik lambası, uzun yola çıkıyorsun anahtar işareti. Servise gidiyorsun cihaza bağlayıp arızayı siliyor, başka hiçbir şey yapmıyor. Bir gün o arıza silen tech cihazından bile almayı düşündüm.
  • PSA malı Yeni Corsa incelendiğinde PSA Opel'e çok şey kazandırmış gibi gözüküyor.
  • PSA sonrası gittikçe iyileşir. Çünkü en büyük sorunlari motor.
    PSA da motorda gayet uzman. Özellikle dizelde mükemmel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel, sahte okey gibi elden ele geziyor kaç senedir.Almanlar içinde en kalitesizi.Yalıtımı oldukça zayıf otomobiller yapıyordu bakalım PSA etkisi ile bu ne denli düzelir

Şimdi Astra G-H-J-K ile 150 ile giderken bile çıt ses gelmiyor diyecekler arabalarını Maybach'a satabilir.

• Eskiden Opel'e karşı ön yargılı biriydim. İnsignia modelini aldım. Sonra ne kadar araba aldıysam onun hazını, sağlamlığını bir türlü alamadım.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    PSA Corsa güzel olacak gibi
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Af buyurunda neyi iyilesiyor opelin.Avrupada satislari %35 dusmus.Grandland te kardeslerindeki 8at konulmuyor.Kime sorsaniz psa dan daha guclu algisi olan bir marka sayelerinde low cost,eziklenen bir yapiya burundu.Bakin yeni corsada bile ic mekanda kullanilan malzemeler secimlerde bir sakillik,siradanlik,avam icin yapilmis sekilde bir hava estirilmis tercihler yapimis.

Bir markaya, cigere ulasamadiginda alip onu asagiya ceker bir havada politikada seyrediyor psa.

Opel zamaninda gm deki teknolojileri platformlari ana ,ekseriya gelistiren ve dagitan sirketkerin yapinin basinda geliyordu.Biraktiklari dizel motor bile ayan beyan ortaya koyiyor bu durumu.Sorun 100 kisiye kim 1.5 psa motorun kim 1.6 cdti i tercih eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 30 Ocak 2020; 18:40:19 >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    İyileşir başka iyileşiyor başka. İyi okuyun.
    Opel zaten seviyesi ortada bir marka, dandik ve arıza yumağı, elektrik sistemi motor, klima vs. Opel gibi marka olmasa sanayi, tamirciler aç kalır.
    PSA motorda dünyada cok iyi durumda HDI motorlar ortada, Focus vs. Kullanıyor .
    Fransa motorda ve araç uretiminde gayet iyidir.
    Crti de ne ki?
    Bu forumda bile encok memnuniyet HDI motorda. Ve çok yerde de böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 30 Ocak 2020; 16:32:39 >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum

Fakat CRTI motor neymiş ?

CDTI mı demek istediniz ? yoksa CRDI mi ?
  • ADAM OPEL AKTIENGESELLSCHAFT, mart 2003 tarihinde bitmiştir... O vakitten sonra çıkan bütün modeller günü kurtarma amaçlı ucuz ve sıradan modellerdir.

OPEL diye burun kivirdiginiz marka Almanya nin ilk E ve F segment otomobili üretmiş bir firmadir. Firmanın Tarihi 1890 Lara dayanir. Opel Carlton OMEGA modeli ile dönemin E series AMG ve e34 M5 modellerini tokat manyagi etmiştir.

Opel in hangi çapta bir marka olduğunu 9-10 sene önceki mesajlarımı okuyarak detaylica bilgi edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 30 Ocak 2020; 22:35:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Omega nerde E serisi tokatlamış ?

• Cehalet parçalarından akıyor.

en.m.wikipedia.org
    Lotus Carlton - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lotus_Carlton

• Şu verileri aynı dönemin M5 ve AMG si ile karşılaştır bakalım.

Opel kaliteli bir marka mıdır ?

• Enkı arkadfasımında dedıgı gıbı ınsıgnıa cıft Turbo 4*4 aracı sattım cok arızaları olmasına ragmen yınede pısmanım araba degıldı tanktı yakıtı bıle gozum gormuyordu hele 8 yonlü AFL farı zaten o sıstemınde mucıdı Opel dır yayaya odaklanma kaldırım acaıp bır far sıstemı cekışi vardı ınsan sdımdıkılere bınınce hele araclara basını vuruyor arada taşlara..
  • Tam 8 sene önce forumda yazdığım bir mesajdan bazı anektodlari buraya kopyalayım....

Adam Opel Aktiengesellschaft Maalesef 20.yüzyılın tamamlanmasıyla beraber bitmiştir.

90'ların ortalarindan sonra ekonomik anlamda iyice can çekişmeye başlayan firma, 95'te başa gelen yönetim ile birlikte tasarruf amacı ile kaliteyi iyice düşürmüş, 2000 lerin ilk yıllarından itibaren de bayrağı asmıştır.

Son 15 yıldır kullandığınız Opel marka otomobiller gerçek Opel ile uzaktan yakından alakası olmayan, günü kurtarmak,firmayı ayakta tutmak için üretilmiş devşirme araçlardır.

Gerçek Opel hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler 1924 -1990 tarihleri arasındaki tarihçesini okuyabilirler.

20nci yüzyılın sonlarına kadar olan başarılı sektör hayatından birkaç önemli detayları maddeleyecek olursak;

-1899 yılında System Lutzmann isimli ilk Otomobilini üretmiştir.

-1901 yılında Heinrich von Opel’in Königsstuhl zirvesini kazanmasıyla Opel, motor sporlarındaki ilk zaferini elde etmiştir.

-1907 yılında özel olarak üretilen 60 Hp’lik otomobilde Opel test sürücüsü ve şirket yarış arabası sürücüsü Carl Jörns, Taunus bölgesinde Kaiser Ödüllü Yarışı'nı kazanmıştır. Opel de, en iyi Alman otomobili olarak Kaiser Ödülünü kazanmıştır.

-1919 yılında, Rüsselsheim’in güneyinde Almanya'nın ilk yarış ve test pistini açmıştır. Bu pist beton kaplı, virajlı oval yol yarış ve testlere yönelik Almanya'daki ilk kalıcı pisttir. Berlin AVUS ve Nürburgring gibi diğer iyi bilinen yarış pistlerinin yıllarca ilerisindedir.

-1924 yılında bir milyon DEM'lik bir yatırım ile Almanya'nın ilk seri üretim otomobil hattını kuran ilk Alman otomobil üreticisi olmuştur.

-1928 yılında gelindiğinde ise yüzde 37.5’lik pazar payı ile Opel açık ara en büyük Alman otomobil üreticisi konumuna gelmiştir.

-1929 yılında Opel, sigorta şirketi kuran ilk Alman üreticisidir. Bir diğer ilk ise Opel Bank'ın otomobil satın alımlarını finanse etmesi ve ödemeleri taksitlere bölüyor olmasıdır.

-1937 yılında Opel, Kapitan ve Admiral modelleri ile Almanyada ilk defa E ve F segmentinde araç üreten firma olmuştur. (Full size luxury car, E Classe:1953, S Classe:1954, 5 Series:1972, 7 Series:1977)

-1972 yılında Modifiye edilen Opel GT yeni Opel dizel motoru ile Dudenhofen’de iki dünya rekoru ve 28 uluslararası rekor kırmıştır.

-1985 yılında her model hattına katalitik konvektörlü bir araç dahil eden ilk Alman üreticisidir.

-1989 yılında çıkardığı Calibra modeli, 0,26CW lik sürtünme katsayısı ile Dünyanın En Aerodinamik Seri Üretim Otomobili ünvanını kazanmıştır ve 10 yıl boyunca bu ünvanı korumuştur.

-1990 yılında çıkardığı 3.6 Bi-Turbo Opel Lotus Omega Modeli ile "Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Sedanı" ünvanını BMW e34 M5'in elinden almıştır.

vs vs gibi bir sürü ilkleri ve başarıları olan köklü bir firmadır. Bugun günümüzde revaçta olan birçok firmanın (Volkswagen, Audi, BMW) sektörde daha ismi bile yokken arkasına GM'in mali desteğini alan Opel resmen sektörde tek başına at koşturmuştur. O günlerdeki tek rakibi Mercedes-Benz dir. Fakat günümüzde tarihin tozlu sayfalarında "bence" yerini çoktan almıştır...

https://forum.donanimhaber.com/burada-neden-opel-dusmanligi-var--56821097-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 30 Ocak 2020; 22:59:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpikom

opel bana hep sempatik gelmiştir nedense alman arabaları içinde tamamen hissi olarak.iyi bir araba olduğuna inanırım,kullanmasamda.zamanında bayern münih in göğüs reklamından dolayı da sempatiyle bakardım.

Bence opel 2002 yılında bitti yani vectra b den sonra

2002'ye kadar olan tüm kasalar on numara araçlardı, vectra b den sonra bozuldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Bence opel 2002 yılında bitti yani vectra b den sonra

2002'ye kadar olan tüm kasalar on numara araçlardı, vectra b den sonra bozuldu.

Alıntıları Göster
    Vectra B'lerin tasarımına hayranım. Kaputla bütünleşik duran ayna çok hoşuma gidiyor

EcoTec motorları da ciddi az yakıyordu Opel'in. Hele 1.2 EcoTec çok cimriydi. Fiat'ın 1.6 motoru 2 kat büyük depoyla 1.2 Ecotec'in gittiği yolun net yarısını gidebiliyor.

Yakıt fiyatlarının bu seviyeye geleceğini bilsem Opel'imi vermezdim. Atmosferik motorda tsi tüketimi daha ne olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Vectra B'lerin tasarımına hayranım. Kaputla bütünleşik duran ayna çok hoşuma gidiyor

EcoTec motorları da ciddi az yakıyordu Opel'in. Hele 1.2 EcoTec çok cimriydi. Fiat'ın 1.6 motoru 2 kat büyük depoyla 1.2 Ecotec'in gittiği yolun net yarısını gidebiliyor.

Yakıt fiyatlarının bu seviyeye geleceğini bilsem Opel'imi vermezdim. Atmosferik motorda tsi tüketimi daha ne olsun

Alıntıları Göster
    2.0 Ecotec hiç de az yakmıyordu Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

2.0 Ecotec hiç de az yakmıyordu Hocam

Alıntıları Göster
    2.0 Ecotec'i uzun süre kullanmadım hocam. O yüzden birşey diyemem

Bendeki şirin mi şirin 1.2 EcoTec'ti ve dönemi için çok çok az yakan bir motordu.

• 2.0 olanlar baya yakıyordu

Bababın arabasıydı 96 vectra cdx 2.0 16v yazardı :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.