< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Zaten Sorento D SUV, grandland C SUV, tabi ki sorento daha iyi, ama sıfırı yok, olsa da yarım milyona satılır bu vergilerle. |
Araba 3 yaşa yaklaştı, 30bini geçti, çok kullanmadım, genel durumdan bahsedeyim... Şehir içi 7.5 civarı, uzun yol 5-6 civarı yakıyor 1.6 dizel, pek dikkatli kullanmıyorum, şehir içi de kısa mesafe sayılır..tüketimi iyi donanımlar güzel ve sorun çıkarmadı, ACC, koltuk-direksiyon ısıtma, farlar, elektrikli bagaj vs. hiçbiri sorun çıkarmadı, iç döşeme, koltuklar yıpranmadı. Acil durum freni, yaya algılama gibi donanımlar birkaç kere tam zamanında devreye girdi, iyi çalışıyorlar. farlar çok güzel, yol tutuş iyi, ses sistemi ortanın üstü, android auto ve multimedia iyi.. Şimdi gelelim kötü taraflarına.. İç kapı kolları zamanla aşırı gıcırdıyor, fabrikasyon sorun var, garantiden zor bela tüm kapı döşemeleri değişti, 1 sene geçti ve sanki yine gıcırdama başlıyor. Belki dışarıda bir usta çözebilir, servis hiç ilgilenmiyor, garantide değişene kadar çok uğraştım.. Opel servisleri hiçbir sorunu çözmekle uğraşmıyor, garanti süresince hangi sorundan bahsetsem duymamazlıktan geliyorlar, sadece sarf malzeme değişeyim, bakım yapayım, onu biliyorlar..Yani servisler çok kötü, gerçi iyi yetkili servis mi kaldı Türkiyede.. 1.6HDI aracı AdBlue tankı arızalandı, motor arıza ışığı yandı, biraz araştırınca kronik sorun olduğu belli, adBlue tankının hatalı ürün koduna kadar internette var, gel gör servis AdBlue neye yarar desen onu bile bilmiyor, arıza koduna bakıyor, tank değişecek diyor, oda en az 12bin TL, parça yurt dışından gelecek araç yatacak, zaten çok yoğunuz vs. çileden çıkarıyorlar. Sonuçta dışarıda 1000TL ye yazılımla AdBlue sistemini iptal ettirdim, sorun çözüldü. Geçen ay Stop-Start 1-2 kere aracı çalıştıramadı, elle çalıştırmam gerekti, sonra sistem varsayılan olarak start-stop u kapattı, elle devreye almaya çalıştım, yine çalışmadı. Yani Stop-Start bozuldu, 1 aydır kullanmıyorum, servise de götüresim yok. Kablosuz telefon şarjı aldığımdan beri çalışmıyor, servis "Sorun yok, çalışıyor ama eski telefonlarda, yurt dışı biliyor, haber bekliyoruz" diyor 3 yıldır, dalga geçiyorlar, eski dediğim 10 yıllık modeller falan.. Kapı uçlarında ufak boya kalkmaları oldu, rötuş yaptırdım, ayrıca birkaç yerde gözüme takılan kalite sorunları var, bazılarını garantide çözdürdüm ama bazıları hala duruyor. Torpido gözü rahatsız edici derecede küçük, başta çok önemsemedim ama eşimin Hyundai i10 torpidosu 2 katıdır. Her araçta sorunlar çıkar, ama sıfır araçta bence daha az sorun çıkmalıydı, yine de yolda bırakan çok kötü bir sorun çıkmadı. Ama tekrar Opel veya bu model bir araç alacağımı sanmıyorum, uygun denk gelirse belki... |
Opel Grandland X: Kapsamlı Bir İnceleme
SUV segmentinde öne çıkan Opel Grandland X, geniş iç hacmi, etkileyici özellikleri ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. İster aile kullanımı ister uzun yolculuklar için olsun, çok yönlülüğü ile her ihtiyaca hitap ediyor.
Motor Seçenekleri ve Performans
Opel Grandland X, 1.5 dizel ve 1.6 dizel otomatik olmak üzere farklı motor seçenekleriyle geliyor. 1.5 dizel motor, 130 beygir güç ve 300 Nm tork üretirken, 1.6 dizel otomatik motor 120 beygir güç ve 300 Nm tork sunuyor. Her iki motor da yakıt verimliliği ve performans dengesi sağlıyor.
İç Mekan ve Özellikler
Land X'in kabini ferah ve modern bir tasarıma sahip. Geniş yolcu ve bagaj alanı, aileler ve uzun yolculuklar için ideal. Panoramik cam tavan doğal ışık alarak iç mekanı aydınlatıyor. Multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle kusursuz bir bağlantı deneyimi sunuyor.
Güvenlik ve Sürüş Yardımcıları
Grandland X, yüksek güvenlik standartlarıyla geliyor. Akıllı hız sınırlayıcı, şerit takip asistanı ve otomatik acil fren gibi sürüş yardımcı sistemleri yolculukları daha güvenli hale getiriyor.
Kullanıcı Yorumları
Opel Grandland X kullanıcı yorumları genel olarak olumlu. Kullanıcılar geniş iç hacmini, konforlu sürüşünü ve iyi yakıt verimliliğini övüyor. Ancak bazı kullanıcılar bilgi-eğlence sisteminin zaman zaman aksaklıklar yaşayabildiğine dikkat çekiyor.
Sonuç
Opel Grandland X, aileler ve macera arayanlar için sağlam ve çok yönlü bir SUV seçeneği sunuyor. Geniş iç mekanı, etkileyici özellikleri ve yüksek güvenlik standartları ile her iki dünyanın da en iyisini bir araya getiriyor. İster şehirde ister off-road'da, Opel Grandland X, ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir yol arkadaşı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Tesla 2010
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehard -- 28 Ocak 2019; 10:9:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
![]() Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da duble yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım.McLAREN |
|