Şimdi Ara

Nissan Micra Neden Rağbet Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
23.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben doctus.org forumu eski editörlerinden dj.turkmaster. Bilgisayar güvenliği ile ilgilenenler belki bilirler. Donanımhaber forumunu da hep takip ederdim yeni üye oldum. Herkese merhaba.

Ekim ayında 2011 model Nissan Micra düz vites tekna donanımlı aracı aldım.

Araçta B sınıfındaki araçların sadece üst donanımlarında bulabileceğiniz 6 hava yastığı, esp, abs, hız limitleyici ve cruise control, otomatik klima, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, bluetooth üzerinden telefon görüşmeleri yapabilme, 15" Alüminyum Alaşımlı jantlar var. Bu donanımların tamamı C sınıfı araçlarda bile standart değil.

Hepimizi yakıt fiyatlarından şikayetciyiz ve micranın şehir için 6.1 şehir dışı 4.3 karma 5 litre yakıt tüketimi var. Yani en ekonomik benzinli araçlardan biri. Performans olarakda ahım şahım çok yüksek performans verileri olmasada yeterli olduğu bir gerçek. 80 beygir 110nm tork. Max hız: 170 0-100km hızlanma 13.7

Güvenlik desek az önce saydım 6 hava yastığı esp abs. Euro NCapten 4 yıldızı var ve kaybettiği alan safety assist. Yani yolcu veya arka yolcular için emniyet kemeri ikazcısının olmaması gibi şeyler. Yoksa önden çarpışma sonucu 5 yıldızlı araçlardan düşük değil.

Bagaj hacmi B sınıfı standartlarında 265Lt. İç genişliği ise araç dışardan bakınca kısa olmasına rağmen Nissanın yeni V platformunun tasarım avantajı sayesinde tekerlerin aracın hemen uçlarında olmasından ve dingil mesafesinin boyuna göre uzun olmasından dolayı oldukça geniş bi iç hacme sahip. Geçen arkaya oturan 1.90 arkadaşım bu araç micra olamaz dedi. Ben hiç bir araçta öne dizlerim değmeden oturamıyorum, ne kadar genişmiş bu yeni micra dedi.

Fiyatına gelince, otomobillere her ay yapılan zamlardan şikayetciyiz. Yok toyota her ay zam yapıyor, vw ayda iki kere yapıyor diye kızıyoruz. Nissanı yakından takip ederim kaç aydır zam yapılmıyor araçlarına ve tekna donanımlı Nissan Micra sadece 31.987 lira

Nissanın uzun ömürlü güvenilir (reliable) araçlar ürettiği yabancı sitelerde hep dile getiriliyor. Çeşitli dayanıklılık testlerinde, anketlerinde ise hep üst sıralarda.

Peki bu durumda neden B sınıfı araç alanlar hep polo fiesta vs arasında kalıyor. Neden tavsiye istenen konularda Micranın adı hiç geçmiyor merak ediyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu araba hakkında ve neden tavsiye etmiyorsunuz?

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.turkmaster -- 30 Ekim 2011; 22:15:53 >

• marka algısı pazarlama stratejileri gibi sebepler...fordun focusu fiestası mondeosu var..vw in passatı jettası golfu polosu var..bir de doğuşu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 30 Ekim 2011; 18:38:15 >
  • Çok katılıyorum, ağzına sağlık. Aynı şeylerde C3'ler içinde geçerli. Kimisi fransızlardan uzak tut, kimisi sorunlu araba diyorlar. Halbuki donanim bakımından çok zengin ve fiyati da gayret uygun rakiplere göre. Eski kasa C3'lerde bildiğim kadarıyla kronik sorunu yok far camlarının matlaşması dışında. Yeni kasa c3'imle şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı. Bizim zavalı milletimiz hala Polo, Clio, Fiesta peşindeler. o kadar alternanifler varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 30 Ekim 2011; 18:59:05 >
  • Nissan çok sorunsuz ve güzel bir marka C yada B segmenti bir araç alacağım yakın zamanlarda micra özelliklerinde bir palio bulsam bile affetmem yada bir skoda fabia ama sorun şuki nissan micra dizayndan kaybediyor herkese hitab eden bir dizaynı yok diye düşünüyorum ben bir erkek olarak binmem şahsen bir astra golf fiesta gibi bir dizaynı yok bence sırf "cici kız" arabası dizaynı olduğundan dolayı durum böyle :))

Rağbet Görenler

Fiesta
    Polo
    Corsa
    Clio
    207
    İbiza
    Punto Evo
    i20
    Fabia
    Rio
    Jazz
    Yaris
  • Fakat yeni kasa k13 kodlu micraların, eski k12 ler gibi feminen bir havası yok bence. Gerçi tabi zevkler kişiden kişiye göre değişir ama eskisi kadar feminen olmadığı da bir gerçek yeni micranın. Ve benim görüşüm zaten kısıtlı bütçelerle araba alan insanlar olduğumuzdan yakıt ekonomisi, verdiğin paraya aldığın donanım vb. şeyler aracın tipinden daha önemli olmalı bence.
    Daha Fazla Göster
  • aslında micra beğenilen araçlardan, çevremde 2 aile sıfır aldı. ancak bayan aracı imajı gerçekten micra üstüne sinmiş çünki iki alıcı da bayan...

• Fiyatı rakiplerine göre gerçekten uygun.
    Fakat bir ara incelemiştim, yurtdışı testlerinde düşük puan alan bir model.
    Plastik kalitesi, iç mekan genişliği, dış tasarımı ve sürüş dinamikleri açısından sınıfının gerisinde kaldığı söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Fiyatı rakiplerine göre gerçekten uygun.
    Fakat bir ara incelemiştim, yurtdışı testlerinde düşük puan alan bir model.
    Plastik kalitesi, iç mekan genişliği, dış tasarımı ve sürüş dinamikleri açısından sınıfının gerisinde kaldığı söyleniyor.

Evet micranın plastik kalitesi iyi değil. Diğer B sınıfı araçlarınki ne kadar iyi bilmiyorum. Ama iç mekan genişliğinde katılmıyorum. Gerçekten içine binmek lazım. Ama ben hala insanlarımızdaki araç seçim kriterini anlayamadım. Bi araçta özellikle B sınıfı şehir içi araçlarında öncelikli önem verilen şeyler yakıt ekonomsi, donanım ve güvenlik değil midir?

Orijinalden alıntı: senersongur

Micra ve C3 tipten dolayı rağbet görmüyor.

Diyorsunuzda C3'ümü internete koyduktan sonra satılması 1 hafta almadı, hemde pazarlıksız bir şekilde
    FES TÜRK ŞAPKASI DEĞİLDİR. Naomi Klein - ŞOK DOKTRİNİ Mutlaka okumalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Micra ve C3 tipten dolayı rağbet görmüyor.

Diyorsunuzda C3'ümü internete koyduktan sonra satılması 1 hafta almadı, hemde pazarlıksız bir şekilde

Ben de pazarda 15 dakıkada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwasqwas

Ben de pazarda 15 dakıkada :)

Çok güzel bir tipi yok belki ama tipini çok beğenenlerde var. 1.4 HDI 92 motorun performansı, 1,3 Multijet 75 HP'lik motor ile aynı yakması, dijital klima, 4 airbag, yağmur ve far sensörü, çelik jant, sis farı, hız uyarı sistemi gibi donanımların standart olması ve cam tavanlı modellerinin uygun fiyata bulunabilmesi albenisini arttırıyor.

Farların matlaşmasından bahsedilmiş, farın arkasındaki kapağı çıkardığınızda bu sorunda ortadan kalkıyor :)

Orijinalden alıntı: djoz

O tipe göre çok bile rağbet görüyor bence..

Hocam bu tip çok mu kötü? Bence eksta çekici bir tasarımı olmasa bile itici değil.

Ayrıca araç alırken en önemli kriter tip midir? Özellikle kısıtlı bütçe ile mümkün olduğunca en iyi en doğru en fiyat/performans seçimini yaparken tip çok mu önemli bir kriter?

• Bahsettiğin bi çok donanım yeni aveoda da standart. Açıkçası alım aşamasında ilk 4'teydi micra. HB olarak swift, micra, note ve yeni rio ilk 4'teydi benim için. Rio ve note bütçeden ve note kasası bayadır değişmediği için eledim. Micra ve swift kaldı geriye. Ama ikisine de sığamadım. Boyum 1,78. Arka tarafta kafam tavana yaslandı. Ama bu B sınıfını geçtim C sınıfının bile büyük sorunu benim için. Citröen c5'te bile arkada kafam (kelim) sürtüyor tavana. Ncap puanı düşündürdü. Tasarımı (hem iç hem dış) biraz daha düşünmeme neden oldu. Ama herkes gibi değilim. Mesela VW grubu araçlara (polo, ibiza ve fabia) gidipte bakmadım bile. Servis ve yedek parça benim için önemli. Ev sahibim nissan ve hyundai bayisinin sahibi. Ama buna rağmen elemek zorunda kaldım. Yoksa yakıtı benimkinden iyi. Bagaj çok küçük. Ben sedan olması, güvenlik donanımlarının tam olması, iç hacminin iyi olması (sığmam), ön ve iç tasarımının iyi ve erkeksi olması gibi nedenlerle aveo tercih etim. Üstelik çoğu kişinin aksine 1.2 en boşunu aldım. İnşallah pişman olmam. Ama micra kötü araç değil. Ekonomi amaçlı şehir içinde ideal bir araç. Sınıfının en iyi dönüş yarı çapına da sahip bu arada. Manevra kabiliyeti çok iyi yani.

Bir de marka olarak sedan araç nasıl olmaz hayret verici. Türkiye pazarını iyi okuyamıyorlar. Eskiden almera ve primera vardı ne güzel. Adamların C sınıfı gibi en çok satılan sınıfta araçları yok. Bu şekilde tutulmaları çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 30 Ekim 2011; 20:53:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
    Farların matlaşmasından bahsedilmiş, farın arkasındaki kapağı çıkardığınızda bu sorunda ortadan kalkıyor :)

Farların dış camı matlaşmıyor muydu? Pasta-cila ile çözülüyor diye biliyordum.

Orijinalden alıntı: dj.turkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

O tipe göre çok bile rağbet görüyor bence..

Hocam bu tip çok mu kötü? Bence eksta çekici bir tasarımı olmasa bile itici değil.

Ayrıca araç alırken en önemli kriter tip midir? Özellikle kısıtlı bütçe ile mümkün olduğunca en iyi en doğru en fiyat/performans seçimini yaparken tip çok mu önemli bir kriter?

Bu son haliyle farlar ve ön panjur biraz adam olmuş, hafiften "sevimli porsche yavrusu" izlenimi vermiş.. Ama stoplar, bagaj kapağı ve önceki burun-farlar cidden çok kötüydü..

Tabi her şeyi emsalleriyle karşılaştırmak gerek.. A sınıfında güzel araç bulmak zor.. Yoksa micra B miydi? Valla tasarım tam A'lık..

Ekleme:
    Araç seçiminde tip önemli tabi.. Sırf rahat diye beğenmediğiniz bir ayakkabıyı giymezsiniz.. Kısıtlı bütçe derken, bence 32.000 TL az para değil.. Yani en azından seçenekleri aşırı daraltıp Micra'ya mecbur edecek kadar değil..
    Yine de siz bilirsiniz.. Tercihlere saygı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 30 Ekim 2011; 21:05:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Bahsettiğin bi çok donanım yeni aveoda da standart. Açıkçası alım aşamasında ilk 4'teydi micra. HB olarak swift, micra, note ve yeni rio ilk 4'teydi benim için. Rio ve note bütçeden ve note kasası bayadır değişmediği için eledim. Micra ve swift kaldı geriye. Ama ikisine de sığamadım. Boyum 1,78. Arka tarafta kafam tavana yaslandı. Ama bu B sınıfını geçtim C sınıfının bile büyük sorunu benim için. Citröen c5'te bile arkada kafam (kelim) sürtüyor tavana. Ncap puanı düşündürdü. Tasarımı (hem iç hem dış) biraz daha düşünmeme neden oldu. Ama herkes gibi değilim. Mesela VW grubu araçlara (polo, ibiza ve fabia) gidipte bakmadım bile. Servis ve yedek parça benim için önemli. Ev sahibim nissan ve hyundai bayisinin sahibi. Ama buna rağmen elemek zorunda kaldım. Yoksa yakıtı benimkinden iyi. Bagaj çok küçük. Ben sedan olması, güvenlik donanımlarının tam olması, iç hacminin iyi olması (sığmam), ön ve iç tasarımının iyi ve erkeksi olması gibi nedenlerle aveo tercih etim. Üstelik çoğu kişinin aksine 1.2 en boşunu aldım. İnşallah pişman olmam. Ama micra kötü araç değil. Ekonomi amaçlı şehir içinde ideal bir araç. Sınıfının en iyi dönüş yarı çapına da sahip bu arada. Manevra kabiliyeti çok iyi yani.

Bir de marka olarak sedan araç nasıl olmaz hayret verici. Türkiye pazarını iyi okuyamıyorlar. Eskiden almera ve primera vardı ne güzel. Adamların C sınıfı gibi en çok satılan sınıfta araçları yok. Bu şekilde tutulmaları çok zor.

Aveo konusunda haklısınız. Aveo da yüksek güvenliği yakıt ekonomisiyle gayet B sınıfında liderliğe oynaması gereken araçlardan bence. Onun da esp, 6 hava yastığı standart yanılmıyorsam crise control de aynı şekilde. Aveo da bence micra gibi hakkettiğinden daha az rağbet gören bir araç. Sanırım chevrolet markadan kaybediyor. Eski daewoodan devşirme araçların imaji henüz silinmedi insanların kafasında sanırım. Ama Nissanın kötü bir marka imajı olduğunu da düşünmüyorum açıkcası.

Ayrıca, Nissan da C sınıfındaki eksikliğini Qashqai ile kapatıyor sanırım. :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.