Şimdi Ara

Opel - CASCADA !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
0
Favori
8.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/yeni_cascada_05_2013.pdf

Teknik özellikler linkini koyarak başlıyorum.

Evet karşımızda opel'in son üstün mühendislik ürünü opel CASCADA.

Dürüst konuşayım geçen gün showroomda inceledim aracı. Dış tasarım olarak çok yakışıklı allah var , iç mekan bildiğimiz astra - insignia ama spor koltuklarıda bi o kadar başarılı.

Neyse bunlar göz boyama tabi , bu cabrio aracın başlangıç fiyatı 96.000 tl.

Şimdi asıl soruyu soruyorum , bi insan 96.000 tl para verip cabrio araç alıyorsa ve bu aracın motor'u 1.6 170 hp 'lik bi turbo benzinli motor ise aracından ne bekler ?

Almanca kataloguna baktım ve bu 1.6 170 hp'lik ünite öve öve bitirilemiyen yeni 1.6 sidi motor yazıyor.

Peki ben bu 96.000 tl 'lik araç ile ne yapabilirim ?

Marka karalama değil , ben kendi beklentilerime göre bu aracın benim gözümde neden 5 para etmediğini kısaca açıklayım , katılan olur - olmaz saygı duyarım , ama koyduğum somut verilere göz atmadan yok fanboy cart curt gibi çocukca kelimeler kullanmasın.

1.6 170 hp 6 ileri otomatik aracımızın 0- 100 koşusu tam 9.9 sn'ye . Aracın manuel verilerini bulamadım ama opel'in diğer araçlarında vermiş olduğu manuel - otomatik verilerini kıyaslarsam 9.5 sn'ye civarı bi 0-100 hızlanması ortaya çıkar diye düşünüyorum manuel vites olursa.

http://www.zeperfs.com/duel4577-4423.htm

burda da baktım 9.6 sn'ye yazılmış , yaklaşık böyle bi hızlanma olur.

peki cabrio bi aracın ağırlığı ne kadar olabilir ?

1200 ? 1300 ? 1400 ? 1500 ? 1600 ?

TAM 1658 KG !!!!! (2.0 cdti motor seçenekli versiyon ise akıllara zarar 1741 kg !!!!!)

Kıyaslama açısından yazayım f10 bmw 5 serisi (5.20d) 1700 kg

yani şimdi ben bu araca 100.000 tl civarı bi rakam ödeyip , 1.6 manuel civic - auris , 1.2 tce clio , vsvs... geçeceğim diye can çekişcem :D

122'lik tsi motorlu araçlar , 120 'lik julyet , bmw 1.16i - 3.16, psa thp motor , A 180 vsvsvs... gibi araçlara madara olacağım.

julyet multiair 170 , 140 act golf , a200 amg , bmw 1.18i - 3.20id gibi araçların plakasını bile okuyamayacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Fast food'u birakmali ve biraz yuruyus yapmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiliyorum cok sacma bi araba. Astranin tavani kesmisler millete gazlamaya calisiyorlar. Benim milletim bu oyuna gelmez.

• Opelden mühendislik anlamında ne bekliyorsunuz ki? Mühendislik olsa şu an bulunduğu yerde olmazdı. Adı sürekli batıyor haberlerinde geçiyorsa vardır bir nedeni.
  • Çok şık bir araç ama onun dışında çöp..1-2 tane satar.
  • 55.000 TL ederi olan bir arac. Filo olarak toplu almak isteyen olursa konu acabilirim. 200-300 kişi civarinda olursak 50.000'e kapatiriz bence.

• Fiyatına bir şey diyemem ama şuan cabrio bir araç alacak olsam heralde en son bakacağım nokta hızlanması olurdu, cabrionun keyfi yavaş gitmede bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

55.000 TL ederi olan bir arac. Filo olarak toplu almak isteyen olursa konu acabilirim. 200-300 kişi civarinda olursak 50.000'e kapatiriz bence.

Tuzel kisilik lazim.

• quote:

55.000 TL ederi olan bir arac. Filo olarak toplu almak isteyen olursa konu acabilirim. 200-300 kişi civarinda olursak 50.000'e kapatiriz bence.

• Opel'in aktarması harbiden çok verimsiz, BMW yi 15-20 seneden takip ediyor en az. Opel bu gidişle batar söylyim.
  • Benim chipli leon bu arabanın içinden geçer ya

9.5 saniye 0-100'ü var shell gtl alsam yarım saniye daha aşağı iner
  • Anıl'la aynı fikirdeyim.
  • Ağır araçlardan nefret ediyorum. Çok mu zor şu araçları hafifletmek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Benim chipli leon bu arabanın içinden geçer ya

9.5 saniye 0-100'ü var shell gtl alsam yarım saniye daha aşağı iner

Leon'u bırak,az zorlasak bizim Astra bile alacak bunu Abi.

• quote:

Aha geldi yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Ağır araçlardan nefret ediyorum. Çok mu zor şu araçları hafifletmek ?

Cok zor degil ama o kadar kolay da degil

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkan33

Fiyatına bir şey diyemem ama şuan cabrio bir araç alacak olsam heralde en son bakacağım nokta hızlanması olurdu, cabrionun keyfi yavaş gitmede bence

Eğer öyle olsaydı, İstanbul'da turistlerin gezdirildiği 'City Sightseeing' otobüslerinin üst katı, en ideal cabrio taşıt olurdu.

Cabrio müşterisinin ilk bakacağı noktalardan biri performanstır.

• -Cabrio araçların ağır olması normal, koskoca bir mekanizma var araçta, fazladan yük...

-Araç bir şaheser, millet CLA'ya bayılıyor, A serisine bayılıyor ben dahil, bu araç her yönüyle o araçların hepsinden kaliteli... Harika...

-Türkiye koşullarında 1.6 170HP yeterli... 2 litre dizel motor da var... 0-100 9.9 saniye ama, 50Km ile giderken aracın tavanı 17 saniyede kapanıyor...

Daha performanslı araçlar için adres Amerika...

Cascadanın başka bir iyi noktası, kompakt sınıftan bozma araçlara nazaran , Cascada da arka koltuklarda gerçekten yaşanabilecek bir alan var... Cidden büyük geniş bir araç...

Ayrıca hedef kitlesi siz değilsiniz , daha orta-üst segmente hitap ediyor... Çok büyük satışlar düşündüklerini sanmıyorum. Zengin olsam, hevesimi almak için alır binerim...

• Astranın üstünü kesmişle kaskada olmuş.
  • 2. Optima vakası. Anca opel bayi sahipleri biner buna.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.