Şimdi Ara

'Onur' ile 'Gurur' arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmak istediğim başlıkta belirttiğim gibi. "Onur", "Onurlu insan" ve "Gurur", "Gururlu insan" arasındaki fark nedir? Sanki aynı anlamları içermiyor gibi geliyor. "Artık Onun bir onuru yok" ile "O gururunu bir kenara bıraktı" arasında dağlar kadar fark var sanki. Yada iki değişkenin yerlerini değiştirin. Ve aradaki farkı tartışalım.

• ikiside gereksiz şeyler
  • onur başkası tarafından verilen durum,gurur kendi elde ettigin bir durum,diye bir cumle kurmak istiorum

ama emin degiliö
  • biri o ile digeri g ile baslar
  • TARTIŞMAYA GEREK YOK

onur : 1 . İnsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis.
    2 . Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar:

gurur : 1 . Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir:

2 . Övünme:
  • onur başkalarının gözünde değer kazanmak.gurur ise bundan mutlu olmak.
  • Onur: 4 Harflidir..
    Gurur: 5 Harflidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

ikiside gereksiz şeyler

aynen.The Godfather filminden bilenler bilir Bonasera nın kızının italyan olmayan sevgilisi kıza tecavüz etmeye kalkar ama bizim kız onurunu korur sonucunda ise dayağı yemiş ağzı burnu dağılmış ve çenesi telle tutturulan bi hale gelir.Ee noldu şimdi deydimi onurunu korumaya.Halbuki işi oluruna bıraksa bu işten zevk bile alabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkéR -- 26 Temmuz 2010; 0:17:51 >
  • Merhaba,

Onur:
    İnsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis.

Gurur:
    Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir.

İnsanın kendine duyduğu saygı ile kendini beğenmesi arasındaki farktır.

İyi geceler.
  • Peki onuru olmayanın gururu olmadığı, yada gururu olmayanın onuru olmadığı gibi birşey söyleyebilir miyiz? Gurur olduğunda onur kesinlikle mevcut mudur? Onur olduğunda gurur kesinlikle mevcut mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Peki onuru olmayanın gururu olmadığı, yada gururu olmayanın onuru olmadığı gibi birşey söyleyebilir miyiz? Gurur olduğunda onur kesinlikle mevcut mudur? Onur olduğunda gurur kesinlikle mevcut mudur?

tamam ikiside birbirlerine çok yakın kavramlar gibi görünüyor ama tanımı yukarda yaptık dostum.

hırsızlık yapmak için fırsatın olur ama yapmazsın çünkü onurlusundur. Hırsızlığı kendine yakıştıramazsın...

bir kızla tartışırsın. ikinizde de suç vardır ama sen gurur yapıp kendi suçunu görmezden gelip kızın senden özür dilemesini beklersin. özür dilemeyi kendine yakıştıramazsın çünkü gururuna yediremezsin. kendini o kızdan daha önemli büyük görüyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Merhaba,

Onur:
    İnsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis.

Gurur:
    Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir.

İnsanın kendine duyduğu saygı ile kendini beğenmesi arasındaki farktır.

İyi geceler.

• Onur herkeste olur gurur eşşekte..
  • Onur-Gurur konuları açıldığı zaman herkes gurur kelimesinin ağzına s.... kız meseleleri yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: _oSo_

Onur: 4 Harflidir..
    Gurur: 5 Harflidir

• quote:

Orijinalden alıntı: mustang

Onur herkeste olur gurur eşşekte..

herkeste olmuyor onur , yanılmışsın. o kadar basit değil.
  • Onur benim ismim Gurur kuzenimin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawli@

Onur benim ismim Gurur kuzenimin

onur diye isim var ama gurur diye isim yok diyecektim tam ..
  • İkiside karışık duygular insan ayırtedemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIDROW

quote:

Orijinalden alıntı: lawli@

Onur benim ismim Gurur kuzenimin

onur diye isim var ama gurur diye isim yok diyecektim tam ..

Çok nadir var zaten bende birtek kuzenimde gördüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.