Şimdi Ara

İTÜ ve PİRİ REİS arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu sene itü kaptanlık düşünüyordum fakat puanım yetmedi , piri reise %50 burslu olarak girebiliyorum piri reisin okurken %20 sini ödeme imkanı sunduğu için bu sene piri reisimi seçsem diye düşünüyorum kafam baya karışık birkaç sorum oluca :
    1. itü ile piri reisin arasında ne kadar fark var eğitim , iş bulma , yurt dışı diploma geçerliliği bakımından
    2. nerden mezun olduğumuz önemlimi yoksa sadece iş bendemi bitiyor
    3. iki okulun da öğrenciye sunduğu avantajlar ve dezavantajlar neler
    4. bir sene daha hazırlanıp itü ye gitmek mi yoksa bu sene piri reise mi başlamamı tavsiye edersiniz



  • İTÜ tabiki piri reisden eğitim iş bulma yurt dışı diploma geçerliliği olayından iyi durumda.İstersen seneye bırak ama tercih senin tabiki.Nerden mezun olduğun eğer İTÜ şansın varsa tabi biraz fark açıyor diğer okullarla arasına.
  • altuko6 A kullanıcısına yanıt
    Hocam iş sende bitiyor, ilk işinde üni önemli olabilir ama daha sonrasında senin eleman olarak nasıl biri olduğun ve Deniz hayatında edindiğin tecrübe önemli. İTÜ DUİM eskiden iyidi artık çöp diyorlar. Gereksiz ast üst ilişkisi, her yıl düşen eğitim kalitesi derken benim de gözümden düştü.

    Bir de şahsi fikrim uygulamalı eğitim önemli olduğu için, Piri Reis'in de parasal olarak daha fazla imkanı olduğu için bir tık önde olduğu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Chief Officer dostum afedersin ama hiç bir neden 7-8 senelik üniyi İtü'ye tercih sebebi yapmaz.

    İtü'de gereksiz ast üst ilişkisi tamamen uydurma bizzat gidip gördüm günlük hayattaki selamlaşma dışında bir cacık yok.Sordum da 1. 2. sınıf çocuklara ayrıca.

    Ve tabii ki İtü'den mezun olup gemide kötü izlenim bırakırsan bir önemi yok üni. nin,bu her üni. için geçerli.Fakat bilmem kaç tane tezgah ve yalakalıkla kurulmuş Piri Reis'in cv'mde yazmasını ben tercih etmezdim
  • Itü mezunlari birbirlerini tutuyolar piyasada. Itude okursan is bulma ihtimalin daha fazla olur. Is cevresi edinmek iyi egitim almaktan cok cok daha onemli bu ulkede. Hos egitim olarak da zaten itu onde ama asil avantaji bu degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piri reis'te eğitim var itü de ise disiplin ve iş imkanı. İtü mezunuysan Türkiye nin en iyi şirketlerinde çalışma imkanın oluyor. Ama piri reiste biraz zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 metre veya 150 adım
  • Woooww.
    Ben en çok gereksiz ast üst hiyerarşi cevabına bittim.

    İTÜ yıllardır kendi yağında kavrulmaya çalışan, eğitim kadrosu kemikleşmiş ve meslekte ciddi yerleri olan insanlar. Piri Reis armatörlerin kurduğu bir vakıf üniversitesi. Biz eğitime şöyle önem veriyoruz, gereken her şeyi yapacağız dediklerinde İTÜ onlara çok güzel bir öneri sundu. Gelin, sıfırdan bir proje yapmak yerine 100lerce yıl öncesine dayanan bir denizcilik okulunu daha da ileriye götürelim, tavan yaptıralım dediklerinde hemen uzaklaştılar.

    Amaçları mı? Piyasaya bol miktarda gemi adamı sürüp arzı arttırıp zabit maaşlarını düşürmek. Neden mi? İTÜ mezununun kalitesi denizcilik alanında standarttır. Fiyat politikası bellidir. Belli şirketlerin önünden bile geçmezler. Zaten çalışacakları şirketler bellidir ve hazırdır. Bunun önüne geçip piyasayı kontrol etmeye çalışan ARMATÖRLER yani GEMİ SAHİPLERİ tarafınan kurulan üniversitedir Piri Reis.

    Bir arkadaş türlü oyunlarla kurulan demiş. Nedeni de şudur. Kurulduğu seneden önce TÜDEV adında 2 yıllık bir eğitimle mezun ettiği öğrencilerine 4 yıllık fakülte mezunlarına verilen ehliyet veriliyordu. İTÜ dava edince yürütme durduruluyor, ama ülkemizin bürokrasisinden faydalanılarak, güçlü olan yine kanunları kendisine göre uygulatabiliyordu. Şimdi o yanlıştan dönüldü en azından. Üniversite eğitimi verilmeye çalışılıyor. Bu arada o bahsettiğimiz TÜDEV, Yök'e değil Milli Eğitim Bakanlığına bağlıydı.

    Şu an dediğimiz gibi para Piri Reiste. Her türlü şartlar imkanlar güzel. Rahat large, esnek şekilde disiplin gerektiren denizcilik eğitimini çok rahat şekilde okuyup mezun olabilirsin. İş? İş de bulursun merak etme. Piyasada gemi de çok, şirket de çok.

    İTÜ okursan? Denizcilik şirketlerini bir araştırmanı öneririm. Genel müdürlerine, DPAlerine, İnsan Kaynakları müdürlerine, kısacası şirket organizasyon şemasına bakarsın. Hangi okul mezunlarıymış onlar bir araştırırsın. Özellikle Türkiyede isim yapmış büyük şirketleri araştırırsın. Zaten kararın otomatik olarak ortaya çıkar.




  • piri reis değil para reis 2013girişli biri olarak söylüyorum
  • eski bi deyiş vardır. bu sektörde okullular ikiye ayrılır itü mezunu ve diğerleri.. ayrıca piri reis itü le kıyaslanamaz orası paralı okul. itü ile 9 eylül katü yü falan kıyaslarsan doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktassa A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Yazdığınız zaman görmedim mesajı, bildirim gözümden kaçmış olsa gerek.



    Öncelikle ast üst ilişkisi çevremden duyduğum şeylerdi. Yanlışsa kusura bakmayın.



    Bu sene Ortaköy Denizcilikten birincilikle mezun oldum bayağı bir araştırdım üniversiteleri. Bizim okulun güncel mezunları olsun eski mezunları olsun İTÜ hakkında iyi düşünmüyor. Ki büyük çoğunluğu İTÜ mezunudur.



    Okulumuzun mezunlar derneği yönetim kurulundan önemli bir iki isim Piri Reis'in önde olduğunu kabul ettiler. Şimdi değil ama misal 10 yıl sonra piyasayı domine edeceğini belirttiler.



    Kıyı Emniyeti'nin Nene Hatun gemisinde staj yaptım. İTÜ mezunu olan birinci zabit Piri Reis'e git dedi. Bir de 9 Eylül öneren oldu.



    Okulumdaki öğretmenler olsun kaptanlar olsun hiç birinden İTÜ'ye git diye net birşey duymadım. Hepsinin kafası karışık kesin bir şekilde git diyemiyor kimse. Ama bir çok kişiden net bir şekilde Piri Reis'e git diye duydum.



    Sıralamam hepsine yetecek diye tahmin ediyorum. Ben de şuan büyük kararsızlık içindeyim. İTÜ, Piri Reis ve 9 Eylül hangisini tercih etmeliyim bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Denizcilik disiplin gerektiren bir meslektir ve ilerde zabit olarak da bir gemiye gittiğinizde bu hiyerarşik disiplinin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Yani bir kaptan gemide hemen her konuda en üst otorite olduğu gibi, disiplin amiridir de. Dolayısıyla denizcilik mesleğini sadece bir meslek olarak değil bir hayat tarzı olarak da görmek gerekir ve gemi içinde belli bir düzeyde disiplin de şarttır. İTÜ Turkiye'nin en eski ve köklü denizcilik eğitimi veren ilk okuludur. (Tabii ki Deniz Harp okulu çok daha eskidir ve aslında Türkiye'deki denizciligin temelinde Deniz Kuvvetlerinin de çok etkisi olmuştur. Bir çok denizcilik adeti ve denizcilik dili Türk Deniz Kuvvetlerinden gelmektedir, ITU deki halen kaldıysa disipline dayalı adetler de Dz. Kuvvetleri zamanindaki dönemlerinden kalmıştır. ) Evet tercih edilecekse ilk tercih bence ITU sonra 9 Eylül olmalidir, ama iş imkani, kariyer yapma durumu size kalmıştır. Bir firmaya iş için gittiğinizde ITU mezunu olmanizin bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Piyasada da genelde ITU mezunları, emekli deniz subayları kritik makamlari tutmuşlardır. Tabii ki mezun olunan okul ilk başlangıç için bir avantaj olabilir ama içiniz boş ise veya bu işe isteksizseniz hiç farketmez bir süre sonra ortada kalabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekbey -- 26 Temmuz 2018; 18:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaç puan alıyorsunuz internetteki sitelere göre ve bu arada şunuda söyleyeyim piri reisin puanları tam bursluda busene yükselecektir çünkü hersene 1 yada 2 kisi arttirarak gidiyorlari kontejyanlarini bu sene gecen sene 13 olan tam burlu kontejyan sayini 10 a indirmis bu bence ituyede yansiyabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.