Şimdi Ara

Düştüm, Sırtım çok ağrıyor YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 14 yaşındayım ben. Annem kapının önünü yıkıyordu (kapının önü fayans) dedim anne ordan geçmeyeyim zıplayayım orası ıslak ayakkabım da pis hem iz bırakır dedim. Olsun boşver yavrum geç tekrar silerim dedi. Ben de geçtim. Yokuştan inince ayakkabım ıslak olduğundan kaydım, düştüm. Sırtımı ve başımı vurmadım iyiki. Kalçamın üstüne düştüm. Kalçam ağrımıyor ama sırtımı vurmadığım halde çok fena halde ağrıyor. Dik durmam gerekiyor fazla eğilemiyorum ağrıyor. Babam bel yağı getirip biraz ovaladı sağolsun.. Ama bir gün geçti hala ağrıyor. Nazarlandım sanki :D . Her neyse koşamıyorum bile çok fena halde ağrıyor. Düşerken sanki kopma gibi bir ses geldi nasıl oldu bilmiyorum ama çok fena ağrıyor. Sol kalçamın üzerine düşmüştüm. Kalçam ağrımıyor sırtım çok fena ağrıyor. İnternette araştırdım düşmeye bağlı fıtıklar diye ama pek birşey bulamadım. Bikaç gün daha sürerse ağrısı doktora gideceğim. Ama ne doktoruna gideceğim bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun, bilginiz varsa :(

ÇOK TEŞEKKÜRLER. (Bu arada SBS ye 2 gün kaldı. Ağrım artarmı? ) :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düşme Sonrası Sırt Ağrısı: Ne Yapmalısınız?

Merdivenden düştüm ve belim ağrıyor, ne yapmalıyım?

Düşme sonucu sırt ağrısı yaşıyorsanız, şu adımları izlemek önemlidir:

• Düşük temaslı aktiviteler: Ağrı geçene kadar fiziksel aktiviteleri sınırlayın.
    • Sıcak veya soğuk kompres: Ağrılı bölgeye sıcak veya soğuk kompres uygulayın.
    • Reçetesiz ağrı kesiciler: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz ağrı kesiciler ağrıyı hafifletebilir.
    • Yükseltilmiş pozisyon: Yatar pozisyonda sırtınızın altına yastık koyarak yükseltin.
    • Tıbbi yardım alın: Ağrınız şiddetliyse, uyuşma veya karıncalanma yaşıyorsanız veya düşmeden sonra kontrolünüzü kaybediyorsanız derhal tıbbi yardım alın.

Sırt üstü düştüm ve sırtım ağrıyor, ne yapmalıyım?

Yere sırt üstü düşerseniz, aşağıdaki adımları izleyin:

• Hemen ayağa kalkmaya çalışmayın.
    • Sırtınızı ve boynunuzu sabitleyin.
    • Hareket etmeye çalışmadan yardım isteyin.
    • Tıbbi yardım alın: Ağrınız şiddetliyse, uyuşma veya karıncalanma yaşıyorsanız veya düşmeden sonra kontrolünüzü kaybediyorsanız derhal tıbbi yardım alın.

Sırt ağrısının nedenleri:

Düşme sonucu sırt ağrısının nedenleri şunları içerebilir:

• Kas gerginlikleri veya yırtıkları
    • Sinir sıkışması
    • Kemik kırıkları
    • Disk yaralanmaları

Ne zaman tıbbi yardım alınmalıdır?

Sırt ağrınızla ilgili aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısınız:

• Ağrı şiddetliyse
    • Uyuşma veya karıncalanma yaşıyorsanız
    • Düşmeden sonra kontrolünüzü kaybediyorsanız
    • Ağrınız birkaç gün sonra bile geçmiyorsa
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: balıkteam

Merhaba arkadaşlar 14 yaşındayım ben. Annem kapının önünü yıkıyordu (kapının önü fayans) dedim anne ordan geçmeyeyim zıplayayım orası ıslak ayakkabım da pis hem iz bırakır dedim. Olsun boşver yavrum geç tekrar silerim dedi. Ben de geçtim. Yokuştan inince ayakkabım ıslak olduğundan kaydım, düştüm. Sırtımı ve başımı vurmadım iyiki. Kalçamın üstüne düştüm. Kalçam ağrımıyor ama sırtımı vurmadığım halde çok fena halde ağrıyor. Dik durmam gerekiyor fazla eğilemiyorum ağrıyor. Babam bel yağı getirip biraz ovaladı sağolsun.. Ama bir gün geçti hala ağrıyor. Nazarlandım sanki :D . Her neyse koşamıyorum bile çok fena halde ağrıyor. Düşerken sanki kopma gibi bir ses geldi nasıl oldu bilmiyorum ama çok fena ağrıyor. Sol kalçamın üzerine düşmüştüm. Kalçam ağrımıyor sırtım çok fena ağrıyor. İnternette araştırdım düşmeye bağlı fıtıklar diye ama pek birşey bulamadım. Bikaç gün daha sürerse ağrısı doktora gideceğim. Ama ne doktoruna gideceğim bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun, bilginiz varsa :(

doktora git

• Sbsliler bastı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman46

quote:

Merhaba arkadaşlar 14 yaşındayım ben. Annem kapının önünü yıkıyordu (kapının önü fayans) dedim anne ordan geçmeyeyim zıplayayım orası ıslak ayakkabım da pis hem iz bırakır dedim. Olsun boşver yavrum geç tekrar silerim dedi. Ben de geçtim. Yokuştan inince ayakkabım ıslak olduğundan kaydım, düştüm. Sırtımı ve başımı vurmadım iyiki. Kalçamın üstüne düştüm. Kalçam ağrımıyor ama sırtımı vurmadığım halde çok fena halde ağrıyor. Dik durmam gerekiyor fazla eğilemiyorum ağrıyor. Babam bel yağı getirip biraz ovaladı sağolsun.. Ama bir gün geçti hala ağrıyor. Nazarlandım sanki :D . Her neyse koşamıyorum bile çok fena halde ağrıyor. Düşerken sanki kopma gibi bir ses geldi nasıl oldu bilmiyorum ama çok fena ağrıyor. Sol kalçamın üzerine düşmüştüm. Kalçam ağrımıyor sırtım çok fena ağrıyor. İnternette araştırdım düşmeye bağlı fıtıklar diye ama pek birşey bulamadım. Bikaç gün daha sürerse ağrısı doktora gideceğim. Ama ne doktoruna gideceğim bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun, bilginiz varsa :(

doktora git

Tamam sağol :)

• Geçer zamanla ama doktora görünsen iyi olur genç
  • quote:

quote:

quote:

doktora git

Merhaba kardeşim bende 2 gun sonra sbs ye giricektim koprucuk kemiği kırıldı omuzun orda doktora git eğer çalışmanınrngellerse yanına katip ıruruyor o yazıyor için rahat olsun geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bardak çektir ağrı mağrı kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaquaries

Sbsliler bastı.

İnsallah iyi puan yaparım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanlıİmparatorluğu

quote:

quote:

quote:

doktora git

Merhaba kardeşim bende 2 gun sonra sbs ye giricektim koprucuk kemiği kırıldı omuzun orda doktora git eğer çalışmanınrngellerse yanına katip ıruruyor o yazıyor için rahat olsun geçmiş olsun

Teşekkürler arkadas :) Bol sans sbsde :)

• Agriyorsa bizene len hepimiz issiz adamlariz git doktora

• 2000den sonra üretimlerde sıkıntı var zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Reznov.

Geçer zamanla ama doktora görünsen iyi olur genç

Tamam kardes :)

quote:

Orijinalden alıntı: by oguz

Bardak çektir ağrı mağrı kalmaz

:) Bakarız, SBS atlatalım da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

Agriyorsa bizene len hepimiz issiz adamlariz git doktora

Ne diyeyim ki sana, sen de git iş bul ? Hic olmasa burda fikrini söyleyip bana yararı olan kardesler var

quote:

Orijinalden alıntı: thestell

2000den sonra üretimlerde sıkıntı var zaten

98liyik :D :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.