< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |

| _____________________________ |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Leyla ile Mecnun |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Elalemin 10+ gün boyunca okşayıp kullandığı iade ürünü almak zorunda değilim bence hata olmuş suistimal eden çoktu oyuncağa çeviren. Ben satıcılarda hak veriyorum emin ol al. Ona bir limit filan getirilmeli herifler dev gibi tv alıyorlar eve zar zor taşınıyor keyfende iade ediyorlar hem kargoyu zebil ediyorlar hem satıcıyı ürün kusurlu değilse edemesinler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Mayıs 2025; 23:11:22 > |
|
|
蘇科|烈火國 我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去. 群雄四分: 水善|土強|火烈|气和 |
|
|
Keşke herkes namuslu olsa da suistimal edilmese şu haklar. Bizzat tanıdığım bir bayan arkadaşım ayda en az 15-20 elbise alıp hemen hemen hepsini iade ediyor, bazılarını birer gün kullanıyor hatta bir defa üzerine çay mı ne damlamıştı tüh ya iade edemeyeceğim şimdi, neyse fena değildi dolabımda kalsın bari dediğine şahit oldum. Sırf bu iade mevzusundan bıktığımız için imalat / ihracat yapan bi firma olarak biz e-ticarete girmiyoruz. 2015-2018 dönemi yaptık, piyasa fiyatının yarı fiyatına ürünler koydum güzel de sattım ama kullanıp kullanıp iade edilme, hayrına kargo ödeme mevzusundan bezdim, kaldırdım toptan. Adam yeni doğan bebeği için kapı süsü alıyor, hastanede kapısına asıyor, 5 gün sonra "hayal ettiğim gibi çıkmadı" diye iade ediyor. Hayal ettiğiniz gibi çıkmadıysa neden kargoyu aldığınız gün veya ertesi gün iade etmediniz de 5-6 gün beklediniz diye soruyorsun cevap yok, meşguldüm falan filan. Kullandın işin bitince iade ettin işte ne yalan söylüyorsun. Şimdi maşallah iade kargosunu da şirkete yüklemişler, 150 lira ücretsiz kargo göndereceksin 150 lira onun iadesini ödeyeceksin hiç bi suçun olmadan 300 lira zarar edeceksin parça başı, 10 tane ürünün kârını 5 tane iade götürecek ne anladım bu işten, kullanılmış malı geri alman da cabası. Ayıplı veya ilandakinden en ufak bir farkı olan ürünün iadesine lafım yok, o tüketicinin hakkıdır. Ama resimdekiyle birebir aynı, açıklamada ölçüleri yazan bir ürüne "hayal ettiğim gibi değil" şeklinde bir iade sebebi kabul görülmemeli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 26 Mayıs 2025; 0:42:24 > |
Bilinçli bir tüketici olduğumu düşünüyorum. İnternetten ürün alırken ölçülerine, açıklamalarına, ürünü alanların koyduğu fotoğraflara dikkatlice bakarım. Pantolon gibi beli ve paçası sıkıntı olabilecek ürünleri internetten almam. Aldığım gömlek eğer küçük gelmişse kardeşime, büyük gelmişse babama veririm. Ayakkabıları yorumlara göre sipariş veririm, marketten normal ürün alırken mutlaka sktsine bakarım. Bu zamana kadar iade ettiğim birkaç ürün olmuştur sadece. Ama millet ne yapıyor? Ayakkabı alacaksa hem 41ini hem 42sini sipariş veriyor, ikisini de deneyip olmayanı iade ediyor. Kıyafetlerde de aynı şekilde. Hele telefonlarda falan bu daha da sıkıntı olacak. Hadi iade edilen bir kıyafeti sen satın almış oldun diyelim, makineye atar yıkar temizlersin. Ama bir başkasının alıp kullandığı elektronik ürünü niye almak isteyeyim ki? Üretici firmaları zora sokmaktan başka bir şey değil bu. Zaten pazar yerleri de büyük ölçüde müşteriyi haklı bulup müşteriden yana taraf alıyor. Millet esnafın ahlaksızlığından dem vuruyor ama sanki tüketiciler çok ahlaklı. Ülkede suistimale açık bir şey varsa maalesef tepe tepe kullanılıyor. O yüzden bu kararı yanlış buluyorum. İade edecek olan kendi cebinden karşılamalı bunu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 26 Mayıs 2025; 9:35:12 > |
|
Kardeşim 3 büyük teknoloji mağazalarından birinde çalışıyor. Mağazadan görerek alınan ürünlerde bile keyfi iade yapmaya çalışıyorlar. Yok aynısını arkadaşım ailem bilmem kim aldı bu fazla, ekran kartının performansını beğenmedim vs. o kadar çok bunu yapmaya çalışan var ki internetten satılan ürünlerin iadelerini düşünemiyorum zira bir çok insta/tiktok video çeken şahıslar genellikle ürün deneyip video çekip keyfi iade yapıyor. Bunların hepsi kaldırılmalı. Ayıplı ürün iadesi harici alınan her iade sonrasında diğer bir müşteriye veriliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 26 Mayıs 2025; 17:4:35 > |
|
2021 Peugeot 508 1.5 BlueHDi 130HP Allure GP - AMD Ryzen 7 9700X - MSI B850 MPG EDGE Ti Wifi - Corsair iCUE LINK TITAN 360 RX LCD White - KLeev Cras V RGB 48GB (2x24) 7200Mhz CL34 White - Gainward GeForce RTX5070Ti Phoenix 16GB - Corsair iCUE LINK 6500X RGB White - Kioxia 480GB SSD - Samsung 970 Evo Plus 2TB M.2 SSD - Gigabyte GP1 1TB M.2 SSD - WD 3TB Blue HDD - Monster Aryond A32 31.5' V1.1 QHD 165hz HDR/GSync Monitör - NZXT C850 White 850W 80+ GOLD - XPG Summoner Mekanik TR Klavye - Razer Basilisk V3 Pro White 30K DPI Fare - Samsung S24 Plus 256GB Mor - Apple iPhone 13 (128 GB) Yeşil - Samsung Watch 6 44mm - Playstation 5 Slim Dijital Edition 1TB
|