Şimdi Ara

Ön ve arka kol antremanları aynı günde olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir program hazırladım fakat bu programda ön ve arka kol antremanları aynı günde oluyor.Bu bir problem çıkarır mı ? Olmalı mı olmamalı mı ?

Ön Kol ve Arka Kol Aynı Gün Çalışılır mı?

Antrenman programlarının nasıl yapılandırılacağı, fitness meraklıları arasında sürekli tartışılan bir konudur. Özellikle ön kol ve arka kol kas gruplarının aynı gün çalışılıp çalışılamayacağı hususu merak konusudur.

Ön kol kasları, bilekleri bükmekten ve çevirmekten sorumlu olan kas gruplarıdır. Arka kol kasları ise dirsekleri bükmekten sorumlu olan kas gruplarıdır. Bu iki kas grubu teknik olarak farklı hareketlere hizmet etseler de, aynı anda çalıştırılabilirler.

Ancak, aynı gün hem ön kol hem de arka kol kas gruplarını çalıştırmanın bazı potansiyel riskleri ve faydaları vardır.

Riskler:

• Aşırı kullanım yaralanmaları: Aynı anda her iki kas grubunu da çalıştırmak, özellikle yeni başlayanlar için aşırı kullanım yaralanmalarına yol açabilir.
    • Performans azalması: Bir antrenmanda hem ön kol hem de arka kol kas gruplarına odaklanmak, her iki kas grubunda da optimal performansı engelleyebilir.
    • Kasların yetersiz dinlenmesi: Her iki kas grubunu da aynı gün çalıştırmak, kasların yeterince dinlenmesini zorlaştırabilir ve toparlanmayı geciktirebilir.

Faydalar:

• Zaman tasarrufu: Aynı anda her iki kas grubunu da çalıştırmak, zaman tasarrufu sağlayabilir.
    • Verimlilik: Aynı bölgedeki kas gruplarını aynı anda çalıştırmak, antrenman verimliliğini artırabilir.
    • Çeşitlilik: Antrenman programınıza çeşitlilik eklemek, motivasyonunuzu yüksek tutmanıza yardımcı olabilir.

Hangisi Önce Çalışılmalı?

Önce ön kol mu yoksa arka kol mu çalıştırılacağı konusunda net bir fikir birliği yoktur. Ancak bazı uzmanlar, arka kol kaslarının daha büyük ve güçlü olduğu için önce çalıştırılmasının daha faydalı olabileceğini öne sürmektedir. Bununla birlikte, nihai karar kişisel tercihlere ve hedeflere göre değişebilir.

Sonuç:

Ön kol ve arka kol kas gruplarının aynı gün çalışılıp çalışılmayacağı sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Her iki yaklaşımın da potansiyel riskleri ve faydaları vardır. En uygun yaklaşım kişisel ihtiyaçlara ve hedeflere bağlı olacaktır. Bir antrenman programı oluşturmadan önce bir fitness profesyoneliyle görüşmek faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bir sorun olacağını zannetmiyorum bende öyle çalışıyorum.

Orijinalden alıntı: LossPain

Ben bir sorun olacağını zannetmiyorum bende öyle çalışıyorum.

Hm.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserkaan -- 11 Kasım 2012; 21:32:50 >
    biceps-triceps
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

göğüs-sırt
    ön bacak-arka bacak
    biceps-triceps

Sırt yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

göğüs-sırt
    ön bacak-arka bacak
    biceps-triceps

Sırt yokmu?

var
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • quote:

quote:

quote:

göğüs-sırt
    ön bacak-arka bacak
    biceps-triceps

Sırt yokmu?

var

Yemezler, mesajı düzenlemişsin : )
    Ön ve arka kolu aynı gün çalı.tırmayı ben doğru bulmuyorum,neden aynı gün iki grubu çalıştırıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

göğüs-sırt
    ön bacak-arka bacak
    biceps-triceps

Sırt yokmu?

var

Yemezler, mesajı düzenlemişsin : )
    Ön ve arka kolu aynı gün çalı.tırmayı ben doğru bulmuyorum,neden aynı gün iki grubu çalıştırıyorsunuz?

21:24:01 orjinal mesaj, düzenleme yok zaten,sırt var yani
    birbirine zıt kaslar, birini çalışırken diğeri de ufaktan ısınıyor zaten,kan belirli bölgede yoğunlaşmış oluyor,bence mantıklı

• Neyse kavga çıkmasın : )

Ön kolu çalıştırıp yorduğum zaman arka kola ile yeterince güç uygulayamıyorum,hrzamanki ağırlığı kaldıramıyorum 2 grup aynı anda olunca.

Neyse kavga çıkmasın : )

Ön kolu çalıştırıp yorduğum zaman arka kola ile yeterince güç uygulayamıyorum,hrzamanki ağırlığı kaldıramıyorum 2 grup aynı anda olunca.

bir yeri daha çalıştıktan sonra oraya geçebilirsin,omuz gibi mesala
  • quote:

quote:

Neyse kavga çıkmasın : )

bir yeri daha çalıştıktan sonra oraya geçebilirsin,omuz gibi mesala

Çok ağır gelir bir günde 2 grup en fazla,
    göğüs on kol yapıyorum

Orijinalden alıntı: Amroth.

Sorun olmaz, hatta faydası bile olur. çalışma sırasında kola kan pompalandığı için kaslar daha iyi beslenir

eyw hocam
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.