Şimdi Ara

Ön Düzeni Çok Takıyorum, Obsesif Kompulsif Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önlerden azıcık ses gelsin kafayı yiyecek oluyorum.

Yaptırıyorum bir iki ay sonra bir daha bozuluyor

Şimdilerde tablalardan ses geliyor, arabayı hareket ettirince alttan ÇIKIRT diye bir ses geliyor

Ben de yukarda zannediyorum ki teker çıktı arabadan gidiyor, o derece etkileniyorum.

Nasıl aşabilirim bu takıntıyı?

Ön Düzeni Çok Takıyorum,  Obsesif Kompulsif Miyim?

• Müziğin sesini açın, aracın camını açın, o sesi duymamak için elinizden geleni yapın.

Ben de eskiden trim seslerine takardım. Şu an umrunda bile değil. Açıyorum müziğin sesini o tıngırdasın dursun.

İstediğin kadar yaptır gene eski haline geliyor nasıl olsa.

• Üzerine git her ses geldiğinde takma, seninle mi yaşayacak. Bu otomobil parçaları her türlü yol hava şartlarına dayanıklılık testine sabit tutuluyor. Çık bu psikolojiden
  • Arabasini seven adam takar. Herhangi bir absürdlük filan yok. Tabi ki hicbiyerinden ses gelmesin, her daim jilet gibi yürüsün isteyeceksin.

Otomobil bizler icin herhangi bir elektronik eşya değil. En büyük hobilerimizden birisi bu. Seviyoruz ve değer veriyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın eskiyse o kadarına katlan artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracını değiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok normal. Orjinal parçayla yapılan değişim o kadar kolay bozulmaz. Ben çok bariz bir ses olmadıkça duymazlıktan geliyorum ve alıştım. Sonuçta metal ve civatadan oluşan bir makine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de takıyorum ama otomobil benim için hobi. Bir ses gelse teybin sesini kapatır camları indirir sesi defalarca duyup nereden geldiğini anlayana kadar rahat edemem. Aracım 19 yaşındaydı fakat ön takımı çok düzgündü. Hatta aralıklarla rot balansçıya gider ön takım kontrolü yaptırırdım bir keresinde bir ön takımcı "20 yıldır bu işteyim ilk defa bu araç modelinde bu kadar düzgün ön takım görüyorum" demişti. Araç çok düzgün oluyor fakat bunun karşılığı olarak ustalarla uğraşmaktan çok yıpranıyorsunuz.

2018 Eylüldeki bakımda sol ön tekerleğin 5 santim kadar yukarı aşağı oynadığı farkedildi liftteyken. Amortisör takozu değiştirildi sorun çözüldü. 3 ay sonra kışlık lastikleri taktırırken araç lifte kaldırıldığında boş boş beklerken tekerleri kontrol edeyim dedim baktım yine aynı tekerlek aynı şekilde boşluk yapmış. Yolda giderken herhangi bir ses gelmiyordu. Ustaya gidip tekrar takoz değişimi yaptırttım.(2019 yılbaşına sayılı günler vardı)

2020 ocakta bakıma gittiğimde son takoz değişimi üzerinden 5500 km geçmişti. Baktım yine boşluk var. Ustaya dedim 6-7 bin kmde üç kere aynı takoz bozuldu artık ne yapılması gerekiyorsa yapalım amortisör değişecekse değiştirelim dedim. amortisörde bir şey yok dedi değiştirmedi, takozu değiştirdi.

Dükkandan dönerken evin sokağının başına geldiğimde direksiyonu çevirdim takozdan kütür kütür ses geldi. Bir kaç gün sonra ustaya kontrole gittim fakat aynı ses dükkanda gelmedi çünkü ses sadece soğuk havalarda geliyordu dolayısıyla ustayı inandıramadım. (sadece soğuk havalarda geldiğini daha sonradan farkettim)

2-3 gün sonra hava soğudu ses yine başladı. 8-10 derece altındaki günlerde bu ses geldiği için araba sürmekten soğuyordum. aracın gidişinde vb. sorun olmamasına rağmen öyle bir ses geliyordu ki korku filmlerinde kapı gıcırtısı sesi olur aynı o ses.

En sonunda tamamen soğudum hiçbir sorunu olmayan, saat gibi motoru olan aracımı ilana koydum. 1 saat içerisinde 27 kişi aradı. Arayanlardan biri geldi pazarlık bile yapmadan aldı gitti aracı.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Aracınız neydi merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Aracınız neydi merak ettim

Renault Twingo

Takoz değişimi dışında sorunu çözmeye yönelik bir şey yapmadan aracı neden sattınız ki. Hikayeniz yarım kalmış gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Takoz değişimi dışında sorunu çözmeye yönelik bir şey yapmadan aracı neden sattınız ki. Hikayeniz yarım kalmış gibi.

Amortisör değiştirelim dedim değiştirmedi. Hikayenin yarım kalmasından ziyade pandemi döneminden dolayı homeoffice çalıştığım için aracı kullanamadım onun da etkisi oldu satma kararımda.

• Renault’un sıfır modellerinde bile ses geliyor. Gönül rahatlığıyla binebilirsin :)
  • 2014 clio aracım garanti kapsamında tam 5 kez ön düzen değişti ve 3 kezde direksiypn kutusu değişti, bu fransız grubu kadar lanet araba görmedim.

• Sıfır Mercedes CLS de bile tarım sesi var.trim sesini çok takmayınabarti değilse.ancak alt takım sesi önemli, ses yapicak parçalar aşağı yukarı belli; tabla fişekleri, rotil, varsa üst salıncak fişekleri, amortisor tablasi, denge demiri fişekleri...daha çok hareketli parçalar gıcırtı yapıyor; tabla ve salıncak fişekleri en başta geliyor. Lokurtu sesi amortisor ve takozu motor kulağı tabla fişeğinin artık kopması rotil ve Z rot arizasina işarettir. Lokurtu sesleri acil olarak müdahalesi şarttır çünkü on duzenin bütün ayarını bozmaktadır.

• Tamam takıntılı olanlar var fakat abartı olmaması gerek.

• Benzerini yaşayan bir arkadaşım var. Yağ damlası görünce kendini kaybediyor. W212'sini satacak bu yüzden neredeyse.

Ben de yeni Twingo aldım 99, bakıma götürdüm, ertesi gün rölanti yüksek çalışıyor falan. Açtım baktım hava filtre kutusunu tam takamamışlar. Ardından yolda gelirken sıcaklık 95'e çıktı 100'e doğru gidiyordu, çektim sağa, su kabı ağzına kadar dolmuş. Herhalde hava yapmış. Biraz boşalttım havasını almaya çalıştım 2 gündür sıkıntı yok gibi bakalım. Sözde önerilen ustaya gittik benim canımı da bunlar sıkıyor zaten.

• Sorun sizde değil yollarda.

• Yan sanayi parça kullanmanın somnuçları , gereksiz parça parası harcasın , devamlı işçilik ücreti verirsin. Sanayiden çıkamazsın. Ustalar yan sanayi parçaları çok severler :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.