Şimdi Ara

Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
7.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca Mark2 ve Mark3 arasında bi 4K cekim farkı var galiba.. bunun dışında kayda değer yenilikler varmıdır? 4K benim için aman aman lazım birşey değil, daha çok foto çekim amacındayım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepSea Man

    Ayrıca Mark2 ve Mark3 arasında bi 4K cekim farkı var galiba.. bunun dışında kayda değer yenilikler varmıdır? 4K benim için aman aman lazım birşey değil, daha çok foto çekim amacındayım..
    Evet öyle ise m10 mark 2 daha mantıklı eğer çok fiyat farkı yok ise... Zaten m10 mark 2 tümü metal kasa iken m10 mark 3 te biraz ucuza kaçmış plastik aksam daha çok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepSea Man

    Teşekkürler..

    2.el olarak düşünürsek aşağıdaki ilanlar olabilir mi?
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-e-m10-mark-ii-aynasiz-ve-40-150-mm-lens-795637392/detay/

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-acil-omd-em10-mark-ii-plus-40-150mm-zuiko-lens-plus-sarj-697490285/detay/
    Bu ilanlara detaylı sormanız gerek. Eğer 14-42 lens yok ise, bu tek 40-150 R lens ise, zum yapılmış gibi bir lenstir bu. Hiç yakında, kapalı alanda, ev içinde vs. tam boy insan falan fotolayamazsınız, binaları kadraja sığdıramazsınız, zum yapmış gibi olur bu lens. O nedenle 14-42 kit lensli olanı daha iyidir. Eğer 14-42 (bu lens aynı 18-55 gibi işte görüş açısı) R II ve/veya 14-42 EZ daha iyi olur ilk lens olarak.




  • 2. linkteki ilana, 14-42 ve 40-150 lens olarak her ikisi de var mı diye sordum.

    1.linkte zaten her iki lens mevcut. Bu daha iyi olur. Dediğiniz gibi 40-150'nin zum lens olduğu için tek başına yeterli olmayacaktır. :)

    Daha önce Canon DSLR de 18-55 / 55-250 ikilisi kullanmıştım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepSea Man -- 4 Mayıs 2020; 23:55:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki ilan hem daha ekonomik hem de 2 adet lens ile birkikte daha akla yatkın.

    Temiz kullanmış hissiyati veriyor, bilmedigimiz bir sıkıntı yoksa gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 5 Mayıs 2020; 1:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OMD EM10 ii den sonra daha üst olarak alınacak fiyat performans Olympus OMD nin hangisidir acaba?
  • İlan sahibinden shutter sayılarını istedim. Ama pek birşey çıkaramadım bu sayılardan Ama R ve B parametrelerini dikkate almak gerekıyor sanırım

    Pages 2
    R:009122
    S:000576
    C:00000
    U:001055
    V:000000
    B:008964
    L:000000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepSea Man -- 5 Mayıs 2020; 15:37:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olympus omd 10 mark iii ve ez ufak kit lens ile kısa değerlendirmek istedim. almak isteyenler olursa fikir vermek açısından yazayım:


    Daha önce olympus-aynasız bir makine kullanmadığım ve amatör biri olduğumu bilmenizi isterim.


    Makineyi boynunuza astığınızda 1980 lere geliyorsunuz. Zenit veya pentax analog hisleriniz canlanıyor. Deklanşör sesi bile aynı. Hatta size bakanlar analog makine kullandığınızı zannedebilir.


    Makine nikon aynalılar vb. Makinelerin daha yumuşak dokusundan uzak. Sert bir yapıda. Hassaslık istiyor. Aynı şekilde ez lens ile at cebe makinesi ama o cep de yumuşak hassas olmalı. Nikon da her düğme ve doku yumuşak ve plastik kadifemsi iken burada daha köşeli sert ve metalik.


    Vizör, geleceğin teknolojisinin cep telefonlardan sonra bu olduğunu size gösteriyor.Yani sanal gerçeklik gözlüğüne vizörle giriş yapmış oluyorsunuz. Bu çektiğiniz fotolardan videoları izlemek de dahil. Analog Vizör gibi olurmu demiyorum direkt sanal gerçekliğe giriş yani. Örneğin 4k bir video çektiğiniz de vizörden izlemeniz 60 inç lcd den izlemenize denk diyebilirim. Ancak 3d film izlemek gibi belli bir süre vizöre odaklandıktan sonra lcd baktığınızda gözleriniz spor yapıyor. Vizörsüz, analog Vizör, dijital Vizör arasında kalmıştım ama bu makineden sonra kesinlikle dijital vizörlü olmalı diyorum. Vizör ekran arasında sensörler çalışıyor. Vizöre bakarsanız lcd ekran kararıyor, vizörden gözünüzü çekerseniz lcd açılıyor. Sensörü iptal etmek ve düğme ile geçiş yapmak da mümkün. Bu şekilde lcd ekran çalışmayınca ciddi pil ömrü artıyor.


    Makine de temel olarak şu hedeflenmiş sonuç fotoğraf profesyonel olsun. Ben hiç bir şey bilmiyorum diyorsanız makine sen sadece deklanşöre bas anı yakala diyor.


    Aynı zamanda benim gibi foto çekmekten hiç anlamıyorum ama yinede uzun pozlama gece ışıkları gibi fotoğraflarda çekeyim diyorsanız bunu sağlamaya yönelmiş. Makinenin senaryoları var. Örneğin, ev ortamında portre, belge fotosu, arkası bulanık yakın çekim, havai fişek, ev hayvanları, spor musabakası vs. Onlarca senaryo. Sizde bu senaryolara göre çekimler yapıyorsunuz. Ancak bazı çekimlerde tripot uzaktan kumanda gibi ekipmanları da kullanmanızı tavsiye ediyor. Bu çekimi yaparken yardımcı bilgiler eşliğinde. Yine bu ayarlar video içinde kullanılabiliyor. Örneğin mum ışığı modun da makro pasta çekip, ardından portre çekip, ardından 4k video çekebiliyorsunuz. Yani çekim yapmadan önce senaryonuzu ayarlayıp ona göre çekimler yapmaktasınız. Bu senaryoları, telefonlarda ki gibi manzara, gün ışığı gibi seçenekler gibi düşünmeyin. Profesyonel anlamdalar. Yani gündüz uzun pozlama ile şelale fotoğrafı bile çekebilirsiniz.


    Foto çekerken sanatsal filtreler var. Bu filtreleri foto çektikten sonra cepten den yaparım gibi düşünmeyin. Örneğin siyah beyaz modda çekim yapmanız ile normal çekip yazılımla siyah beyaz yaptığınızda aynı görüntü olmuyor. Özellikle dramatik ton kısmı çok iyi. Mesela bir siyah beyaz fotoda sarı rengi seçip onların renkli olmasını sağlaybilüyorsunuz. Renk çarkı renkli objeyi görünce otomatik beliriyor. Bu filtrelerden nostalji kısmı analog makine, manuel lens kıvamında fotolar çektim.


    Sessiz mod gerçekten sessiz. Sıfır ses. Ayrıca sessiz modda hiç bir af ışık da yanmıyor. Konser sinema kütüphane gibi yerler için çok başarılı.


    Makinenin manuel ayarları tam anlamı ile mevcut. Beyaz, histogram grafiği, flash vb. Onlardan sıkılıyorum ama profesyonellere yönelik her şey mevcut. Ancak burada manuel modda çekim yaparken yaptığınız hatalara göre makine size iso f vb. tavsiyelerde bulunuyor. Buda benim gibi öğrenme aşamasındakilere fayda sağlıyor. Tam otomatik modda bile çekimyapsanız, fotoğrafa bilgisayarda ayrıntısına baktığınızda, lens, iso, diyafram, enstantane, makine bilgilerini otomatik kayıt ediyor.


    Ses kaydetme, Sıfır ses ile çekme, foto çekip fotoya kısa ses dosyası ekleme, video çekerken gürültü engelleme (röportaj çekimi) gibi seçenekler var. Video sonrası sesi dinlediğinizde netlik çok iyi. Örneğin belge formunda bir matematik çözümünü çekip fotoya ses dosyası ekleyip çözümü anlatabilirsiniz.


    4 fotoyu birleştirip yüksek kontrasta foto, yan yana 10 fotoyu birleştirip panorama, üst üste fotoğrafları alıp tek fotoda netleme, perspektif düzelterek bina fotosu çekme gibi bir çok işlem yapılabiliyor. Ancak bunlardan bazılarını çekim sonrası usb ile pc ye bağlayıp olympus yazılımları ile devam ederek yapıyorsunuz.


    Dslr kullanırken en nefret ettiğim şeylerden biri foto çekiminden sonra büyütme yaptığımda netliği sağlayamamaktı. Tripot vs. Beş eksenli titreşim önleme müthiş. Öyle titrek fotolar yok. Bunu en iyi video ile anlıyorsunuz. Yukarı aşağıya Sağa sola video çekerken eş zamanlı zoom ile büyütme küçültme yaparsanız hiç bir şekilde oynama yok. Yürüyerek video çektiğinizde çok ilginç rayda çekiyormuşsunuz gibi. Özetle gece full karanlık dahil tripot olmadan tam net fotolar çekmenizi sağlıyor. Tripot bu makinede uzun pozlama, perspektif, köşe merkez net makro foto gibi profesyonel uygulamalar için lazım.


    Yine 4k video dan foto çıkartma yapabiliyorsunuz. Video çekerken Klip çekme seçeneği var. Örneğin 20 tane kısa kısa videolar çektiniz. Bunları birleştirip klip yapabiliyorsunuz. Hatta fotolarıda klibe ekliyorsunuz. Yine ağır çekimde mümkün. Ağır çekim tatmin edicek çözünürlükte 720p. Akan çeşme, çay doldurma gibi sıvılarda denedim ve çok eğlenceli.


    WiFi bağlantı ile tüm menüler cep telefonu senkronize oluyor. Bu şekilde tüm kontrolü cepten yapmanız mümkün. Cep telefonunu uzaktan kumanda olarakda kullanabiliyorsunuz. Lensi cepten zoom yaptırıp uzalaştırabiliyorsunuz. Zoom dijital olarak değil optik olarak cepten çalıştırılabiliyor. Yine cepte kontrol olunca ekranı selfie olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca sokak fotosu için boynunuza makineyi asıp telden foto-video çekmeniz mümkün. Cep tele fotoları atarsanız daha önce attıklarınız pasif görünüyor. Videoyu telefona yükleme özellikle 4k videoda uzun sürüyor.


    Pil çabuk bitiyor. Sürekli wifi açık ekran açık kullanıp sürekli makineyi kurcalarsanız, üç saat anca dayanır. Wifi kapalı ve sürekli vizör ile kullanırsanız bu süre artıyor. Bu makine ile sayahat tatil yapılacaksa bazı şeyler alınabilir.
    Gece manzara çekimleri için Mini tripot, 2 yedek pil, yedek hafıza kartı. Belki bunlara 37 mm filtrelerde eklenebilir. Hatta balık gözlü kapak inceliğinde manzara lensi. Benim fikrim seyahat sırasında zoom lensler ile taşınabilirliği bozmamak gerekiyor. Küçük 14 42 EZ lens kit lensler içinde bence mutlaka olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKINLASINN

    OMD EM10 ii den sonra daha üst olarak alınacak fiyat performans Olympus OMD nin hangisidir acaba?
    Çok fazla bir seçenek yok Olympus'ta zaten bu makinenin üstüne 5 tane makine var.

    O-MD E-M5 II
    O-MD E-M5 III

    O-MD E-M1 II
    O-MD E-M1 III
    O-MD E-M1X

    Tavsiyem fiyat performans olarak O-MD E-M5 II ve ya O-MD E-M5 III bu makineleri inceleyebilirsiniz.

    En iyi seri E-M1 serisi ama biraz daha pahalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepSea Man

    İlan sahibinden shutter sayılarını istedim. Ama pek birşey çıkaramadım bu sayılardan Ama R ve B parametrelerini dikkate almak gerekıyor sanırım

    Pages 2
    R:009122
    S:000576
    C:00000
    U:001055
    V:000000
    B:008964
    L:000000
    R sayısı mekanik perdenin kaç defa açılıp kapandığının sayısı. O rakam çıkış yılına bakaraktan bu makina için gayet iyi. 10.000'e ulaşmamış bir alet. Temizdir.
  • Aynı fiyata EM-5 MARK 2 mi yoksa EM-10 MARK 3 mü almak mantıklı?
  • Makineyi Ocak'ta almıştım, korona muhabbeti tam çıkmadan İtalya'ya gitme fırsatım oldu ve amatör bir fotoğrafçı olarak çekimler yaptım. Sonuçlardan çok memnunum açıkçası, 3-4 sene öncesinde bu hobiyi bırakana kadar Nikon D5100 + Tamron 90mm Makro kullanıyordum, Tamron'un kalitesine laf edemem ama makine nedense istediğim gibi değildi. Bu makineye geçtiğimde teknolojiden tasarıma bir çok şey çok daha keyif veriyor. Fokus hızı, titreşim engellemesi ve çok kullanmasam da makine içindeki modları oldukça iyi çalışıyor.Bu fiyat bandında alınabilecek en iyi cihaz olduğunu düşündüğüm için aldım. Ayriyeten lens fiyatları da diğer aynasızlara göre ucuz ve kaliteli.

    Yanlız arayüzün daha verimli olması gerektiğini düşünüyorum. Nikon'un 6-7 sene öncesindeki arayüzü bile bundan daha işlevseldi. Ayrıca malzeme kalitesinin beklediğimin altında olduğunu söylemem gerek. Gri kısımlar oldukça şık dursa bile ele alındığında biraz ucuz hissiyatı veriyor. Onun dışında ergonomi olarak hiçbir sorun yaşamadım.

    Evde sıkıntıdan instagram hesabı açayım, fotoğraflar orada dursun diye düşündüm. Sayfadaki fotoğraflar 14-42mm stok lens ve 40-150mm lensle çekilmiştir. Mesleğimden ötürü sokak ve mimari fotoğraflar çekiyorum ama pek araştırmadığımdan dolayı makinenin hiçbir ayarına dokunmadım, kalite belki düşüktür belki yüksektir bilemem. Ben genel olarak memnunum.

    Örnek fotoğrafları incelemek isteyenler için instagram hesabımın linki;https://www.instagram.com/p/CAVL9tPJCFl/?utm_source=ig_web_copy_link (her gün paylaşım yapmaya çalışıyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Witcher -- 19 Mayıs 2020; 4:0:49 >




  • Oympus OM-D M10 Mark II +14-42mm EZ + 17mm f1.8 lenslerle birlikte 2. el satın aldım. Makinayı kurcaladıkça yeni şeyler keşfediyor insan valla. Şu karantinadan bi kaçabilirsek güzel şeyler çıkacak ortaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepSea Man -- 19 Mayıs 2020; 14:28:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinem satılıktır. Düşünen olursa özel mesajdan ve ya aşağıdaki linkten ulaşabilir.

    Satılık Gümüş Olympus Om-D E-M10 Mark II + arızalı Olympus 14-42mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 19 Mayıs 2020; 15:42:43 >
  • DeepSea Man kullanıcısına yanıt
    17mm ile çok güzel fotoğraflar çekenler var flickr'da incelemeni öneririm güzel alet güle güle kullan.
  • Sizce sokak ve mimari fotoğrafçılığı için 17mm mi 45mm mi daha mantıklı olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Witcher

    Sizce sokak ve mimari fotoğrafçılığı için 17mm mi 45mm mi daha mantıklı olur?
    17mm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Aynı fiyata EM-5 MARK 2 mi yoksa EM-10 MARK 3 mü almak mantıklı?
    bu sorunun cevabını merak ediyorum bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKINLASINN

    bu sorunun cevabını merak ediyorum bende.

    Alıntıları Göster
    Em5 mark 2 yi eledim hocam. 4k kayıt önemli. Youtube'un 720p yi HD kategorisinden kaldırdığı şu zamanda max 1080p çekim yapan kamera almak mantıksız. Şuan Em10 mark 3 ve Panasonic GX80 arasında kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.